Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 2

(série)
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(8)

Recenze (162)

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hrozně se mi líbí koncept Mandaloriana, který díl za dílem vypráví vedlejší příběhy, které postupem času posouvají i příběh hlavní. Díl za dílem jsem se těšil, co Baby Yoda s Mandem zažijí. Díl za dílem jsem se kochal nádhernou atmosférou Hvězdných válek, kterou jsem, a teď už to mohu říct, zažil naposledy v době, kdy mi snad nebylo ani -náct a já poprvé viděl první trilogii Hvězdných válek. Tohle se tvůrcům prostě povedlo. Na konceptu se střídá bezbřehé množství lidí z Hollywoodu a v případě tohoto seriálu dělají to nejlepší, co z Ameriky aktuálně vychází. Dobré příběhy, dobré efekty, roztomilost na absolutní rovině a napětí, které by dokázalo krájet máslo na plátky o tloušťce mikro metru. ()

T2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aspoň niečo u Disney vyšlo k veľkému potešeniu. Celá plejáda známych režisérov a hercov tomu dáva riadnu exkluzivitu. Dobrodružné príbehy dobre sypú, technicky takmer dokonalé zvládnuté, akcia ma grády, aj keď likvidovanie StormTrooperov je dosť jednoduché ako by tam ani neboli, taká ľahšia prekážková dráha. Čiastočne to vynahradia s Darktroopermi. Záver z mega bonusom excelentný. Spokojnosť, seriál roka 2020! /90%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,PÍSNĚ EONŮ MINULOSTI VYPRÁVÍ O BITVĚ MEZI MANDALOREM VELKÝM, A ŘÁDEM ČARODĚJŮ, ZVANÝCH JEDIOVÉ. DLE KRÉDA JE VE TVÉ PÉČI. MUSÍŠ HO SHLEDAT S JEHO DRUHEM.“… /// Hned v úvodu je jasný, že tenhle svět i příběh mají kouzlo. Navíc je zajímavý sledovat, kdo všechno (z herců) se tady (byť na chvíli) objeví. Disney by se měl zamyslet, proč SW filmy nejsou tak zábavný, jako tyhle perfektní westernově – akční jednohubky! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Myslím, že Star Wars mě nemají čím překvapit. 2.) Mám v péči parchanta. /// Thx za titule „Kratos91“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevěřil jsem, že jednou příjde den, kdy něčemu ze SW světa udělím plný počet, ale Druhá řada Mandaloriana je ultimátní pecka, kterou jsem si do syta užil a to i přes fakt, že SW svět obecně rád nemám, nerozumím mu a o postavách téměř nic nevím. Cítím se tak trochu jako bych sledoval Avengers bez znalosti předešlých filmů, takže odkazy, fan service a objevení pro mne neznámých postav sice na mě žádný dopad nemělo, ale na druhou stranu si nestěžuji nad příběhem, který se nikde moc neposouvá, protože ten by mě stejně příliš nezajímal, ale líbilo se mi, že v každém díle je jedna velká akční scéna, která má téměř 20 minut a to při 30 minutovém díle je neskutečný tempo. Vizuálně je Mandalorian boží, Pedro Pascal opět třída. a akce je intenzivní a naštěstí nepůsobí až tak dětsky jako u SW světa ikdyž pořád bez krve. Unešený jsem byl z Pavouka ve druhém díle, který dal zavzpomínat na Pána Prstenů a potom samozřejmě finále, které je epické jak se patří a Dark Troopeři jsou slušně nepříjemné androidské svině. Jízda!! Příběh****, Akce*****, Humor***, Násilí>Ne, Zábavnost*****, Hudba****, Vizuál*****, Atmosféra*****, Napětí****. 9/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhej sezóne dlho trvá, kým sa rozbehne, takže by sa dalo povedať, že prvej polovičke zachraňuje kožu najmä charizmatický Mando a baby Yoda, ktorý, či chcete alebo nie, vás svojou rozkošnosťou dostane. No a práve keď som začal premýšľať nad tým, že je to vlastne poriadna nuda a do tretej série sa už nepustím, preklopila sa druhá séria do svojej druhej polovice... a začala jazda. Jasné, ťažko od toho čakať, že to bude stíhať hollywoodskym vysokorozpočtovým veľkofilmom. Napriek tomu som bol miestami milo prekvapený z toho, ako dobre to po vizuálnej stránke vyzerá. Výprava bola väčšinu času pôsobivá a akcia postupne nabrala slušné obrátky. Potešili ma tiež nové postavy, ktoré oživili kvalitní herci ako Rosario Dawson, Timothy Olyphant (!), Michael Biehn (!!) alebo... ďalej vlastne už nemôžem pokračovať, lebo by som brutálne spoileroval. Nesmiem sa bohužiaľ vyjadriť ani k fantastickému finále s božskou Deus ex Machina (nejde len o to, kto to je, ale aj o to, ako je to natočené). Inak, na druhej sezóne režisérsky zarezávali mená ako Peyton Reed, Robert Rodriguez, Bryce Dallas Howard (!), či Carl Weathers (!!). ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je neuvěřitelné, kam se posunul seriál, na který už jsem se ani nechtěl dál koukat. U posledních 4 epizod jsem si u každé zvlášť říkal ,,tak tohle byla ta nejlepší epizoda ze seriálu" a pokaždé jsem to myslel vážně. Ashoka, Boba Fett, další mandaloriani, Luke a dokonce i Mayfeld to vše velice dobře zvolené vedlejší postavy které prostě divák touží na plátně vidět. Jako jediný zápor vidím změnu postavy mé oblíbené Giny Carano, ale to není něco za co bych vzal hvězdu. Řekněme, že kdyby první 4 díly, byly jako ty poslední, tak by byla série hotový masterpiece. 80% jak vyšitých a v mých očích to vykoupilo první sérii. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mandalorian si zachovává atraktivitu a zároveň stíhá prohlubovat jednotlivé postavy. Favreau pomalým odhalováním zvedá laťku až v závěru fandům vypadne huba z pantů. Triky jsou srovnatelné s klasickými filmy v tom dobrém i špatném. Některé z epizod jsou čistým fanservisem ať už jde o Bobu nebo o Ashoku. Hlavním tahounem série ale zůstal mlčenlivý Grogu a mám trochu obavu jak si Mando povede až už v seriálu nebude. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriálů je stále více a více, ale je jen málo těch, u kterých se každý týden těším na nový díl. Mando v druhé řadě pořádně přidává pod kotlem s fan-servisem, který nemohl být lahodnější a opět spojuje (jak to tak bývá, tak pouze téměř) všechny fanoušky Star Wars a dává Novou naději pro věci nadcházející. Neříkám, že není co kritizovat, pořád je to pohádka s jasně danou šablonou, ale v rámci možností rozpočtu a schopností tvůrců se jedná o absolutní špičku, u níž fanoušci loru mohou vyzobávat twisty ještě hezkých pár hodin po zhlédnutí. Jen jsem doufal, že touto dobou již budu moci legálně sledovat seriál s recapem první řady na Disney+ i u nás a místo toho jsem se musel opět na dva měsíce odstěhovat do Holandska. Snad příští rok...95%! ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rychlé, svižné a občas trochu monotónní a schématické, spoléhající na zaručenou auru Star Wars univerza. A popravdě řečeno, obvykle to funguje. A i když je většina dílů v podstatě dějově na jedno brdo, je Mandalorian narvaný takovým množstvím odkazů, replik a klasických hračiček, které máme v SW rádi, že se mu ledacos dá odpustit. Pascal je jeden z mála herců kde stačí hlas na veškeré hraní. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

“Trápny” Star Trek :) dostáva v priamom súboji opäť nakladačku, pričom táto druhá séria “Mandaloriana” je doslova dokonalosť sama. “Star Wars” je proste z každého ohľadu úplne inde .. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Este lepsie a ucesanejsie ako prva seria. Hlavny pribeh je jasny...v bezpeci odovzdat maleho k Jedi...kazda epizoda vsak obsahuje “bocny quest” a zaroven prehlbuje univerzum a jednotlive postavy... finale je grandiozne... ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

NOOO, DAT'S NOT DA WAAAY! *Jar Jar Binks angry noises intensifies*.... Rosario Dawson je jako Ahsoka vlhkej sen, ale jinak seriál jede v těch samejch neoriginálních kolejích. To že je seriál populární mě reálně fakt nezajímá. Finální satisfakce nulová.... 6,9 vibrátorů z beskaru z 10 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. séria - 95%. Už som si nejako zvykol, na to, že nám Filoni naservíruje v druhej sérii oveľa viac. Bolo to tak v Clone Wars, v Rebels a je tomu aj tu. Prvá séria mala viac zbytočných stand-alone príbehov a som rád, že sa to v druhej sérii zmenilo. Okrem viac stormtrooperov, lepšieho príbehu a lepších akcii, druhá séria ponuka predovšetkým zaujímavejšie postavy. Je tu návrat starých filmových (Boba Fett), ale aj seriálových (Bo-Katan, Ahsoka Tano). A to je pre fanúšikov asi jedno z najväčších prekvapení. No to najväčšie prekvapenie je bombastické finále, ktoré každý fanúšik musí vidieť! P.S.: nezabúdajte na scénu za titulkami, ktorá odkazuje k ďalšiemu seriálu! ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Star Wars pro mě znamenají opravdu hodně. Společně s Harrym Potterem, Pánem prstenů, původním Spider-Manem Sama Raimiho nebo Piráty z Karibiku mi tyhle snímky ukázali, že lidská kreativita nezná mezí a film tak může představit fiktivní světy, které jsou naprosto fenomenálně vymyšlené a jeho hrdinové zároveň můžou zažívat zážitky o kterých se nám může pouze zdát. Star Wars George Lucase jsou v tomhle ohledu dost možná pro mě osobně nejzásadnější, protože byste těžce jinde hledali svět, který má promýšlený svůj svět tak dokonale, že obsahuje stovky ras, stovky planet a má též rozpracované příběhy pro nejrůznější vedlejší charaktery(jediný svět, který v tomto může konkurovat je jenom Svět Středozemě J. R. R. Tolkiena). Když Disney koupil Star Wars za 4 miliardy dolarů tak jsem pískal nadšením, protože šance, že někdy uvidím nové Star Wars na velkém plátně prostě ještě v roce 2012 nebyli kdovíjak vysoké a sám George Lucas dlouhou dobu jakoukoliv touto variantu zavrhoval. Osobně mám filmy z Disney éry ohromně rád, bráním je kde můžu a nehodlám s tím přestat dokud lidé nepřestanou prohlašovat nové filmy za jasný odpad. Přece jen jsem se ale bál, když jsem zjistil, že by se Star Wars měli dočkat hraného seriálu na streamovací platformě Disney+. Osobně jsem neměl problém s existencí animovaných seriálů Star Wars: Klonové války a Star Wars: Povstalci a dokonce jsem si tyto seriály hodně užil (Clone Wars je od druhé půlky 2. série čirá lahůdka), ovšem hraného seriálu ze Světa Star Wars jsem se bál. A jak se před rokem ukázalo tak jsem se bál zbytečně. 1. série Mandaloriana totiž byla fenomenální a dokázala, že Star Wars na malé obrazovce automaticky neznamenají sprosté slovo. 1. série Mandaloriana měla vyloženě esenci toho všeho co dělá Star Wars Star Wars a pamatuju si jak moc mě čekání na 2. sérii bolelo. A nejenom, že nemůžu po konci celé 2. série říct, že jsem byl zklamaný..... ale 2 série na těsno 1. sérii překonává! Základní kladný faktor zůstává- Seriál dělají tvůrci, kteří mají rádi Star Wars a vědí co Star Wars dělá tím co je. I v 2. sérii se daří dávkovat fanouškům tohohle úžasného světa to co chtějí a přitom pořád neplatí, že je to fan service tlačený na sílu. Prostě jen platí, že showrunner Jon Favreau a spolupracovníci kolem něj vědí co dělají, pracují s pokračováním Mandalorianovy poutě elegantně a především ještě emocionálně silněji budují vztah otce se synem. Z Mandaloriana a Dítěte se definitivně stávají parťáci, kteří se navzájem mají rádi a Mando začíná čím dál tím více chápat, že pokud se mu nějakého toho Jedie podaří najít, bude to znamenat, že přijde o tu malou zelenou potvůrku na kterou si zvykl a zamiloval si jí. Pořád zde platí, že Pedro Pascal je pro tuhle roli výborná volba, protože díky faktu, že si Mando nadále většinu času nechává helmu na sobě musí představitel této role vsadit čistě na řeč těla a hlasový výkon. To Pascal zvládá a díky tomu poznáte, když má Mando strach, když má vztek nebo když brečí. Klasické mudrování nad tím, že tuhle roli mohl hrát kdokoliv je tak trochu hloupé, protože jde o těžší úlohu než se může zdát. A právě Pascal z Dina Djarina udělal něco víc než chodícího rytíře. Pořád o něm nevíme tolik (to si tvůrci nechávají pro 3. sérii), protagonista seriálu se zde ale čím dál tím více rozvíjí a během hledání po Jediích dojde na i na řešení toho co je vlastně ideální představa Mandaloriana a zda je opravdu nutné mít tu helmu celou dobu na sobě. 2. série je jako celek sevřenější a celá dohromady působí ještě více filmověji- Konce jednotlivých epizod na tu následující navazující výrazněji než tomu bylo u 1. série a především to celé i díky vyššímu rozpočtu vypadá nákladněji. 2. série Mandaloriana tak působí skutečně jako blockbuster, který by se neztratil ani v klasické letní sezóně v kině. Tvůrci Mandaloriana netočí Občana Kanea a uvědomují si to. Mají především natočit seriál, který má mít esenci Star Wars, náboj Star Wars a buněčnou stavbu Star Wars. Daří se jim to a především se pořád daří přijít s novými nápady, které chvílemi navíc těží z bohatého světa legend, které před odkoupením Star Wars studiem Disney byli kánonické. Právě tohle čerpání z legend ukazuje, že kreativita ještě ve Star Wars mrtvá není a tohle čerpání je vlastně skutečně elegantní řešení. U 2. série se vystřídalo celkem 7 režisérů- Jon Favreau (Chapter 9), Peyton Reed (Chapter 10, 16), Bryce Dallas Howard (Chapter 11), Carl Weathers (Chapter 12), Dave Filoni (Chapter 13), Robert Rodriguez (Chapter 14) a Rick Famuyiwa (Chapter 15). Někteří z nich ( Howard, Filoni, Famuyiwa) už zkušenost s natáčením epizod Mandaloriana mají, druzí (Reed, Rodriguez) nikoliv. Přesto ale stejně jako u 1. série platí, že si každý tvůrce zanechá ve své epizodě každý styl a nejede se tak pořád ve vyloženě stejných vodách. Jon Favreau například natočil úvodní díl 2. série, kde se závěrečná akční sekvence odehrává v rozměrech 22×16 m a je skutečně vystřižená jako z IMAXU, Favreau zde tak dokáže předvést velkolepé sekvence se kterými má už nějaké té zkušenosti. Rodriguez zase do Chapter 14 zvládl zapojit některé své klasicky šílené kreativní nápady (především brutální úmrtí) a něco mi říká, že kdyby ochrannou ruku nedržel Disney, Rodriguez by mohl v pohodě natočit R-kové Star Wars, které by se mu ale mohli rozpadnout pod rukama stejně jako takový Mačeta. Takový Peyton Reed zase zvládl do Chapter 10 prosadit více humoru a je překvapivé, že finále dokáže natočit skutečně velkolepě a epicky. Prostě co díl, to pevná filmařská ruka a tak to má být. Tenhle seriál jinak dělá dobře ještě jednu zásadní věc- Na první pohled zcela nepotřebné a zbytečné postavy vrací do popředí a prokresluje je. Nenáviděli jste Mayfelda z Chapter 7? Zde se vrátí a vyloženě si ho zamilujete. Chtěli jste více prokreslit Caru Dune? Tady to máte. Bylo vám líto Mythrola? Neklesejte na mysli. Zároveň 2. série Mandaloriana představí postavy nové, které jsou neskutečně super a budete doufat, že je nevidíte naposledy- Hned v Chapter 9 je to například Timothy Olyphant jako neskutečně cool Cobb Vanth, v Chapter 14 Rosario Dawson jako Ahsoka Tano (která si svůj spin-off po svém hraném debutu definitivně zaslouží) a pak je tu samo sebou Boba Fett, který se po 37 letech od Návratu Jediho vrací v plné formě a dokazuje, že pověst největšího zabijáka galaxie nemá pro srandu králíkům. Staré postavy se tu prostě prokreslují, nové ideálně představují a zároveň se to celé pomalu uvádí do širšího kontextu historie světa Star Wars. Díky obrovským production values ten seriál vypadá prostě narámně. Kameramani Matthew Jensen, Barry Idoine a David Klein jsou zodpovědní za mnoho krásných záběrů, které už tak vizuálně krásnou 1. sérii strkají do kapsy. Skladatel Ludwig Göransson se též vrátil a vytvořil zcela nové pamětihodné melodie (Death Troopers!). I stylem lineárního vyprávění 2. série skutečně působí více filmově a především dokáže skutečně překvapovat na běžícím páse. S akcí tu pomáhal Sam Hargrave, kaskadér a režisér akčňáku Vyproštění. 2. série tak má více promakanou choreografii akčních scén a celkově je po akční stránce mnohem lákavější. A dojde tu i na šermířské souboje, přičemž jejich choreografie je záživná a v takové Chapter 13 se vyloženě bravurně buduje napětí. Zároveň se celá série navíc vydá některými nečekanými směry a dá se říct jediné- To co přijde nemůže čekat vůbec nikdo! Giancarlo Esposito si svým charizmatem jako Moff Gideon opět krade většinu momentů pro sebe a ve finále se navíc ukáže, že to celé budování skutečně někam spělo. Opravdu se pomalu ale jistě budoval ten dojemný vztah, který nám v této sezóně nadělí jednu smutnou tečku. Je to dojemné a zároveň vskutku nečekané. Seriál se možná na první pohled může točit v kruhu, jenomže ve skutečnosti tomu tak není. Stejně jako v klasických Star Wars filmech se cestuje z místa na místo za nějakým účelem, postřílí se přitom mnoho nepřátel a vše má poté své následky. 2. série celý příběh nečekaně chytře uváže a zároveň nechá pootevřená vrátka pro nový směr. Bude zajímavé sledovat jakým směrem přesně se 3. série Mandaloriana vydá a jak na tom budou i nadcházející seriálové spin-offy jako Ahsoka nebo The Book of Boba Fett. Jenomže pořád platí, že tyto seriály dělají lidi, kteří mají Star Wars rádi a rozumí jim. Star Wars tak díky ním nejsou mrtvé a díky těmto seriálům aktuálně žijí. I díky faktu, že se tyto seriály (minimálně zatím co se týče Mandaloriana) vyrovnají filmům tu Lucasfilmu zatím roste kvalitní pšenka. Tak to chce aktuálně jen doufat, že se neklesne na mysli a i další série Mandaloriana (+ další seriály) budou stát za to. O tom se ostatně přesvědčíme už příští Vánoce...... () (méně) (více)

Nin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první řadě, která se stala megahitem, nepřekvapí, že již tak pěkná výprava je tu ještě působivější. A ještě víc se tu navazuje na Star Wars, především původní trilogii, což je prostě krása a milý krok. I když je tu větší děj, který se víc soustředí na důležitost "baby Yody" a přibydou i nějací ti Jediové, tak mají epizody stále spíše komornější děj. A opět jako u první řady je mi tohle všechno sympatický. Ale stále taky u mě platí to, co v jedničce. A to, že Mandalorian má pomalejší, westernové tempo, které mi tolik nesedí. Ocením hodně věcí, pobaví mě hodně věcí, uznale pokývám hlavou... Ale taky mě nezajímá tolik, co se stane dál. Což je samozřejmě dost důležité. Celkově však kvalitní podívaná. (7/10) ()

Vavča 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá sezóna začíná fakt mizerně, jakoby tvůrci zapomněli v čem byla síla jedničky, a místo příběhu a pestrého světa je to jakýsi zoufale neoriginální monster hunt vykrádající, kde co. Kvalita dílů jde potom nahoru, ale je poznat, že chybí Taika Waititi, magie a kouzlo nečekaného je pryč, byť uvidíme členy řádu Jediů, Katee Sackhoff, uvidíte staré známé, staví se i Boba Fett. Přes ten všechen vděčný fanservis a celkem impresivní souboje se nemohu zbavit pocitu, že na scénáři si mohli dát více záležet. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[73%] Podobně bych to viděl jako první sérii, jenže zde dávám o něco vyšší hodnocení, bylo to přeci jen celkově o něco lepší. Akce zde bylo opět hodně (až moc), postavy mě teda bavily o něco více a příběhově to stejně nebylo až tak záživné, ale každý díl bylo na co se dívat. Z tohoto seriálu nejsem tak unešený jak ukazuje hodnocení, ale k zahození není. Ve finále mě potěšil jako cameo Luke Skywalker v mladé podobě (pc úpravy pomohly). Nicméně, na další sérii se celkem těším a třeba se to ještě o něco víc vylepší ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série Mandaloriana přinesla ještě větší nadšení než první. O tom není pochyb. První se nesla v duchu takového toho westernu, kde Mando byl jako vesmírný pistolník a druhá, tato, už prostě byla tak pravá, originální, nefalšovaná Star Wars dobrodružná jízda. Díky za tento seriál!!! ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama