Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 2

(série)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(8)

Zajímavosti (100)

The Mandalorian - Kapitola 9: Šerif (2020) (epizoda) (S02E01)

  • Cobb Vanth (Timothy Olyphant) je první postavou ze světa Star Wars, která se původně objevila v knize a až poté se dočkala ztvárnění v hrané podobě. Vanth se poprvé objevil v knižní trilogii „Star Wars: Aftermath“. (MiniMinion)

The Mandalorian - Kapitola 9: Šerif (2020) (epizoda) (S02E01)

  • Během vzpomínkové sekvence Marshala (Timothy Olyphant) je vidět moment, kdy všichni sledovali zničení druhé Hvězdy smrti. Text kolem hologramu je napsán v jazyce (abecedě) Star Wars a při překladu do angličtiny zní: „Little does Luke know that the Galactic Empire has secretly begun construction on a new armored space station even more powerful than the first dreaded Death Star“, což je všemi dobře známý úvodní text ze Star Wars Epizoda VI (1983). (Sidarius)

The Mandalorian - Kapitola 10: Pasažérka (2020) (epizoda) (S02E02)

  • Hlavní dramatická část příběhu je udělána na základě starého grafického konceptu dvorního grafika Star Wars Ralpha McQuarrie. Jeskyně i tvor v ní byli udělány zcela věrně, akorát dle původního konceptu se s ní měl potkat Luke Skywalker na Dagobahu ve Star Wars: Epizodě IV (1980). (Sidarius)

The Mandalorian - Kapitola 11: Dědička (2020) (epizoda) (S02E03)

  • V této epizodě byla konečně vysvětlena velká „plot hole“, kterou kritizovali fanoušci, tedy že Mandaloriani v kreslených seriálech sundávali helmu, i když dle kodexu Mandalorianů (o kterém byla řeč v první řadě tohoto hraného seriálu) by to neměli na veřejnosti udělat nikdy. Je to zdůvodněno tak, že kodex toto zakazující, je kodex „náboženských fanatiků“ zvaných The Watch (ostatními Mandaloriany nazívaná The Dead Watch) a nikoliv o obecný kodex všech Mandalorianů. The Watch je skupina, která zachránila a vychovala ústřední postavu, takže je logické, že jiný kodex nezná. (Sidarius)

The Mandalorian - Kapitola 12: Infiltrace (2020) (epizoda) (S02E04)

  • Člen štábu, kterého bylo možné zahlédnout v čase 18:04, byl pár dnů po premiéře na Disney+ digitálně odstraněn. Takže zpětně už se na něj můžeme podívat pouze na fotkách a videích co zůstaly na internetu. (Hlubinix)

The Mandalorian - Kapitola 12: Infiltrace (2020) (epizoda) (S02E04)

  • Ve scéně, kdy Mando, Cara Dune a Greef Karga odnáší Baby Yodu do „školy“, je v záběru za nimi vidět socha robota IG-11 jako pocta jeho oběti v 1. sérii. (Doli10)

The Mandalorian - Kapitola 12: Infiltrace (2020) (epizoda) (S02E04)

  • V tomto díle se objevily zvuky ze všech původních Star Wars filmů. Hned na začátku je slyšet stejný zvuk nefunkčních hypermotorů, který provázel hrdiny Star Wars - Epizody V (1980) opakovaně napříč filmem při snaze „nastartovat“ hypermotory Millennium Falcona. Je slyšet také známý zvuk otevírání obrněných dveří, letu Tie Fighterů, střel jejich blasterů a ovládacích panelů pro zaměřování střel (ze Star Wars - Epizody IV, 1977) a pak také zvuk speeder bikes ze Star Wars - Epizody VI (1983). (Sidarius)

The Mandalorian - Kapitola 13: Jedi (2020) (epizoda) (S02E05)

  • I v tomto díle se objevilo mnoho odkazů na originální Star Wars filmy. Při příletu na Corvus je Razor Crest skenován ručním skenerem vesmírných lodí, který používali rebelové ve Star Wars Epizoda IV (1977) při příletu Millenium Falcona na Yavin 4. V zahradě magistry Morgan Elsbeth (Diana Lee Inosanto) v Calodanu byl zase k vidění závlahový systém velmi podobný tomu z pouštní farmy Owenů na Tatooinu, který se objevil ve Star Wars Epizoda IVStar Wars: Epizoda II (2002). A brána města Calodan vydávala při otevírání velmi podobný zvuk, jako brána Jabbova paláce na Tatooine ve Star Wars Epizoda VI (1983). (Sidarius)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama