Reklama

Reklama

VOD (1)

Nájemný lovec putuje na Vnější okraj, aby našel jiné Mandaloriany. (Disney+)

Recenze (83)

Atrekan

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dost slušný vstup do nové série. Spojení sil Manda a domorodců mi dost připomnělo díl Sanctuary z první série, avšak v lepším podání. Zajímavější, než samotný první díl, je nastínění linky s Bobou Fettem, kterýho určitě ještě uvidíme. Nikdy mi nedošlo, že Boba vlastně bude vypadat stejně jako Jango, hold ho mám spojenýho s Jeremym Bullochem ještě z původní trilogie. Boba Fett se narodil asi 32 BBY a na rozdíl od normální klonů neměl urychlené stárnutí, tudíž by mu mělo být v Mandalorianovi asi 36 let, avšak herci (Temuera Morrison) je už 59. Jsem zvědavej, jestli tuhle věkovou neshodu nějak vysvětlí, nebo jestli se to zase svede na tatooinské sluníčko jako s Obi-Wanem v ANH ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodní akční sekvence je skvělá a všechno hezky přípraví, aby následovalo něco, co nazvu: nádhera. Navíc...delší stopáž dílu slyšel. Ideální k poznání šerifa, hlubší vztahy a situaci ve vesnici. A to všechno, co bylo potom? Magnifik! Pár minut řečí a klidně bych na film s tímhle námětem šla do kina. Což je za mě pro seriál lichotka  :) ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to udělané luxusně a každý dolar je vidět, ale co naplat, když je to samý nesmysl a víc než cokoliv jiného, jde jen o exhibiční fan service. Našel bych minimálně 50 epizod z animovaných klonových válek, které měly mnohem lepší příběh. A námitka, že se to jen rozjíždí neobstojí, protože to bude nakonec stejně mdlé, jako celá první řada. Chápu nadšení SW milovníků, lepší cokoliv, než nic, ale pro běžně náročného diváka je to slabota...a podotýkám, že Favreau je jeden z mých oblíbených tvůrců. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

CGI príšerka vyzerala ako z hollywoodskeho trháku s veľkým rozpočtom a naozaj stála za to. Mando je stále cool, Baby Yoda milý ako vždy a Timothy Olyphant potešil. Opäť ale ide o epizódu zaoberajúcu sa (ne)obyčajnou žoldnierskou prácou, mytológia univerza sa takto nikam neposúva, čo ma veľmi mrzí. Tvorcovia sa zase miesto hlavnej línie venujú menej podstatným odbočkám. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vidím, že sa nič nezmenilo. Postavy stále totálne ploché a nezaujímavé. Prázdna bandaska a zelený mončičák by mi stačili, keby som mal max 12 rokov, ale to už dávno nemám. Zdá sa, že si tvorcovia stúpli do svedomia a prihodili už aj nejaké epizódne zápletky, aby to nepôsobilo ako nekonečný rozkúskovaný film. No ale kdejaký desiatky rokov starý sci-fi seriál mal epizódne zápletky oveľa pútavejšie. Takže všetko zachraňujú len triky na ktorých sa nešetrilo a fan servis v podobe rás a lokácií povedomých z pôvodnej trilógie. Pre mňa je to ale fakt málo a divím sa jak veľa ľudom takáto dejová prázdnota stačí k spokojnosti. 4/10. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (19)

  • Flashback, který ukazuje, jak přišel Cobb Vanth (Timothy Olyphant) ke slavné mandalorianské zbroji Boby Fetta, je adaptací několika pasáží z knižní trilogie „Star Wars: Aftermath“ (2015–2017). (TwoFace)
  • Během vzpomínkové sekvence Marshala (Timothy Olyphant) je vidět moment, kdy všichni sledovali zničení druhé Hvězdy smrti. Text kolem hologramu je napsán v jazyce (abecedě) Star Wars a při překladu do angličtiny zní: „Little does Luke know that the Galactic Empire has secretly begun construction on a new armored space station even more powerful than the first dreaded Death Star“, což je všemi dobře známý úvodní text ze Star Wars Epizoda VI (1983). (Sidarius)

Reklama

Reklama