Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorian se odvažuje na rozbouřené moře a získává nečekané spojence. (Disney+)

Recenze (58)

Atrekan

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bo Katan, Death Watch, Darksaber - všechno to do sebe pomalu začíná zapadat a vypadá to, že možná už v příští epizodě bychom se mohli dočkat Ahsoky. Mám trochu strach, jako obecně vždycky, když se z animované postavy má stát postava hraná, ale třeba budu příjemně překvapenej. // Celkově díl hodnotím jako hodně zdařilý, možná zatím nejlepší z celé série. Mon Calamari mělo vynikající atmosféru, opravdu to působilo jako nějaké přístavní město s barem pro námořníky. Řekl bych, že jsme dost možná poprvé viděli ve Star Wars loď ne ve smyslu vesmírné lodi, ale lodi k plavbě po vodě. Což mi přijde cool. Obecně se mi líbí, že se nám skrze seriál rozšiřují obzory například v tom ohledu, co běžní lidé ve světě SW konzumují (což je téma prakticky nedotčené ústřední filmovou ságou). // Akce na palubě imperiální lodi byla fajn, kostýmy spolu s interiérem lodi tvořily hotovou pastvu pro oči. Choreografie přestřelek viditelně ukazovala sehranost trojice Mandalorianů v kontrastu s nimi nesynchronizovaným Mandem. Pěkný detail. Jsem zvědavej, kdy si Mando opatří novou kocábku, protože s touhle už asi moc daleko nedoletí ()

matous20063 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutní bomba! Konečně se nám tady příběh rozjede. Už od první scény mám z epizody neuvěřitelný hype. Úvodní scéna kdy se Mando snaží přistát ale nakonec mu to nevyjde je celkem funy. Také se podíváme na planetu Mon-Calla, což jsem hodně chtěl v rámci zfilmované verzi Star Wars (Ano, planeta byla v Clone Wars ale to my nestačí, páč je to animák). Následní scéna kdy furt Manda přesměruvávají na někoho jíneho kdo mu pomůže najít další Mandaloriany, je celkem nudná. Následně zrada Quarenú je top scéna a když na scénu přiletí mandaloriani tak máte z toho orgasmus. A vše zakončí odhalení že jedna z mandalorianú je Bo-Katan. Při té scéně jsem dostal úpně mega Hype, páč Bo-Katan vypadá total Bad-Ass. Závěr filmu je pak běžný až na pár scén které jsou fakt dobré. Pak na konci filmu dostanete třetí hype když se odjeví Moff Gideon a zmínka o Dark Saberu a hlavně ta nejlepší vec na kterou jsme čekali od vydání Clone Wars zmínka o Ashoce Tano, sice se víc nedozvíme a počkéme si na příští epizodu ale nikdy jsem nebyl tak nahajpenej na Páteční ráno. 80% ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vytusena linia, ze totiz kazda epizoda bude questom a sluzbickou pre exoticke charaktery, aby sa Mando dostal k Jediom snad az v uplnom zavere sa naplna. Tato bola vsak rozhodne o uroven vyssie ako ten paskvil pred nou. Bolo vidiet, ze reziserka tvorila s ohladom na divaka. Potesila kocka z Battlestar Gallactica, Katee Sackhoff. Uroven epizody dviha prave ona. Z Katee je badass holcina a z Mando-a, ktory zlikvidoval v prvej epizode "giga-cerva", je tuna typek bez napadu, co sa takmer utopi a vzapati bez strategie nakraca medzi "chobotnicakov", aby ho opat zachranili "trojky v brneni". :) Trojka v mojom hodnoteni je na rozdiel od Katee rozhodne velmi slabucka. ()

Daniel2003 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krátký a strašně prázdný. Jako představení Bo Catan do Mandaloriana je super, ale nestačí mi to jako silná zápletka na celou 1 epizodu. Oznámení, že v nějakém z dalších dílů (stejně to bude až poslední) bude Ahsoka, je taky super, ale už mě s tímhle přístupem začíná Favreu vážně štvát. Všechno velký se má stát "někdy" v budoucnu. Pořád vlastně na něco čekáme. Minulá epizoda mě bavila o poznání víc. ()

Kinofil 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|| TV-14 || Disney/Lucasfilm || 11 kapitola je o málo lepší než druhá, ačkoliv se nemůžu zbavit dojmu, že tvůrci, co má Mandalorian dělat a ztrácí čas subquesty, které neposouvají příběh dál anebo jen velmi pozvolna. Je to stejná situace jako v úvodu první série, kdy uběhly 4 epizody, než se začalo něco dít. Mandalorian stále dělá úkoly pro ostatní, ale nic pro sebe. Naštěstí se nám tu představí nové zajímavé postavy v roli dámských Mandalorianek, se kterými se doufám znovu setkáme. Paradoxně tomu škodí i kratší stopáž 30 minut, kdy mám větší pocit, že tomu něco chybí. Tam, kde Simpsonovi dokáží za 20 minut odvyprávět zápletku, která by bohatě stačila na celovečerák, zde jako by šlo o jednu nataženou scénu. Bryce Dallas Howard není zrovna nejlepší vypravěčka. Snad to napraví Rodriguez, kterému sedne westernové prostředí. Pozitive je aspoň pár odpovědí na otázku Jediů, jenž snad posunou seriál k tomu, na co všichni čekáme. Jen trochu pozdě. 70%. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • V této epizodě byla konečně vysvětlena velká „plot hole“, kterou kritizovali fanoušci, tedy že Mandaloriani v kreslených seriálech sundávali helmu, i když dle kodexu Mandalorianů (o kterém byla řeč v první řadě tohoto hraného seriálu) by to neměli na veřejnosti udělat nikdy. Je to zdůvodněno tak, že kodex toto zakazující, je kodex „náboženských fanatiků“ zvaných The Watch (ostatními Mandaloriany nazívaná The Dead Watch) a nikoliv o obecný kodex všech Mandalorianů. The Watch je skupina, která zachránila a vychovala ústřední postavu, takže je logické, že jiný kodex nezná. (Sidarius)
  • Táto epizóda si opäť robí žarty zo Stormtrooperov a ich neschopnosť zasiahnuť terč. Na ich účet zaznie veta: „Nedokázali by trafiť ani bathu do boku.“ Batha je mimoriadne veľké, dlhosrsté ťažné zviera so zahnutými rohmi, ktoré sa objavilo už v Star Wars: Epizóda IV - Nová nádej (1977). (ČSFD)
  • Vodný mesiac Trask je obývaný predovšetkým rasami Mon Calamari a Quarren. Obe nám boli predstavené už v originálnej trilógii a obe pochádzajú z planéty Mon Cala. (ČSFD)

Reklama

Reklama