Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorian a Dítě cestují na místo, kde stával prastarý chrám. (Disney+)

Recenze (72)

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hahahahaha!!! Tady se někdo až moc díval na Star Trek V. Můj nejoblíbenější. Už jsem jen čekal, až se ve svatyni (na jejíž vzhled právě narážím) zjeví falešný bůh.:))) No a jak se už stalo pravidlem, postavam které mě nebaví v comicsech a někdy i ve filmech, jsou zde fakt kůl. Mám přirozeně na mysli Boba Fetta, jehož nehoráznou popularitu posl. 30 let jsem si nikdy nedovedl vysvětliti. Tady je ale neskutečně super a vypadá jako Anakin před přeměnou v Darth Vadera.;-) Pořád jsem si říkal, nojo+aha, dyť je to 5 let po jeho nedobrovolné dovolence v Sarlaccovi. Palec nahoru za objasnění závěrečné scény z Tatooinské kapitoly v 1.s. Největší šok jsem ovšem zažil, při razantní a náhlé destrukci Mandova plavidýlka. To jsem čučel jak vejr. To by mě snad ani nedostala ani nějaká smrt postavy, jako toto. Waw. ()

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl bez jediného hluchého místa, pokud jsem si u předchozích epizod stěžoval, že nedochází k posunu děje, tak tady se konečně pohnulo opravdu snad všechno, seriál nabírá na obrátkách a nezbývá než doufat, že si tohle tempo udrží až do konce, ne-li ho i překoná. Jediný trochu negativní trend jsou ti naprosto neschopní Stormtroopeři, kteří ani v nějakých 30+ lidech, s minomety a těžkými zbraněmi, nedokáží zlikvidovat 3 bounty huntery/zabijáky:) RIP Razor Crest -_- ()

Reklama

KukulienkaHO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Extra akčné pokoukáníčko. Nie som moc veľký fanda oživovania mŕtvych postáv, ale pri Boba Fettovi som rád, že sa to stalo (rovnako to platí aj u Maula). Pretože vo filmových projektoch sa dospelý Boba v podstate iba mihol a my sme si ho vôbec neužili. Dá sa povedať, že už len touto epizódou si to vynahradil. Ja dúfam, že si ho ešte užijeme. Čakal som, že sa nejakým spôsobom vnútorne pozrieme na Groguove spojenie so silou, ale OK. Možno sa v budúcnosti dozvieme, čo vlastne videl. Super epizóda. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rodriguez je z epizody znát. Akcí nabitá epizoda ale vůbec nepřesvědčila, protože to bylo až příliš hnaný na cool záběry. Mando běhal sem a tam, Stormtroopeři běhali a lítali sem a tam a celé to nemělo ani hlavu ani patu. Akce nudila, byla tam přidaná jen pro wow efekt. Na konci místo nadšení přišla spíš úleva, že už to mám za sebou. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už chápu proč nám v traileru ukázali pouze záběry z prvních 4 epizod, ve druhé polovině se dějí velké věci, a já mám velikou radost. 6 epizoda skvěle funguje jako příprava na finále 2 série, která si vede opravdu dobře. Darth Yoda mi skoro nahnal slzy do očí. Jsem zvědav jak tohle dopadne. BOBA FETT ÚŽASNÝ! Líbí se mi, že to není záporná postava. :) ()

Galerie (11)

Zajímavosti (10)

  • Runy, které jsou vidět kolem kamene na Tythonu, když se s ním spojí Grogu, jsou Jediské runy, které již byly použity ve hrách ze světa Star Wars a také v seriálu Star Wars: Povstalci (od r. 2014). Runy jsou inspirovány grafickým konceptem od Ralpha McQuarrie, který vytvořil již pro Star Wars Epizodu IV (1977). I přesto, že význam písmen jednotlivých run je znám, tak nejsou bohužel na kameni na Tythonu dost dobře vidět, aby bylo možné text „přeložit“. (Sidarius)
  • Kameny v ruinách starých Jediských chrámů mají ve světě Star Wars velkou moc a význam a jsou inspirovány podobnými kamennými útvary v našem světě (jako je například Stonehenge). Ostatně rozestavění mnoha Jediských staveb i kamenů v jejich ruinách tyto útvary připomíná. Nejinak je tomu i v ruinách chrámů na Tythonu a Ahch-To, kde je možné pomocí meditace na ústředím kamenu spojit svoji mysl se silou, jako to udělal Luke Skywalker (Mark Hamill) ve Star Wars Epizodě VIII (2017) a Grogu ve 14. kapitole seriálu Mandalorian. (Sidarius)
  • Zbraň na blízko, kterou tak obratně ovládá Boba Fett (Temuera Morrison), se jmenuje gaderffii (hůl gaffi) a je to tradiční zbraň Tuskenů, která se poprvé objevila již ve Star Wars Epizodě IV (1977) a má předlohu v reálné zbrani našeho světa totokia, kterou používali domorodci na ostrově Fidži). Zajímavé je, že zbraní velmi podobného typu byl Boba Fett (Jeremy Bulloch) nešťastnou shodnou náhod poražen ve Star Wars Epizodě VI (1983), takže dává smysl, že se rozhodl získat mistrovství s podobným typem zbraně a gaderffii byla jasná volba, protože ji získat na poušti plné Tuskenů rozhodně nebyl pro Boba Fetta žádný problém. (Sidarius)

Reklama

Reklama