Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorian a jeho spojenci podnikají nebezpečnou záchrannou misi. (Disney+)

Recenze (122)

Sidarius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten pocit, když poslední díl seriálu strčí do kapsy všechny tři poslední Star Wars filmy dohromady. Není to přitom nějaký úžasný příběh bez logických lapsů, ale jsou to prostě Star Wars. Kombinace starých známých postav (které jsou takové, jak si je pamatujeme a nikdo se nesnaží o žádné nesmyslné twisty) s novými funguje skvěle, fan service je dávkována tak, aby to nebylo otravné, ale hlavně atmosféra a feel jsou 100% Star Wars, což Epizodám VII, VIII a IX prostě chybělo. Je tu vidět obrovský rozdíl mezi sice skvělými režiséry, ale "obyčejnými" fanoušky Star Wars, kteří se navíc do filmu snaží otisknout něco ze sebe a perou se o směřování a vyznění filmů jak malí kluci (sorry ale myslím vás Abramsi a Johnsone) a skutečnými milovníky a znalci Star Wars, kteří spolupracují na tom, aby skutečně rozvíjeli svět Star Wars a vyprávěli ho fanouškům. Protože to je to, co skutečně chceme. Nechtěli jsme předražené blockbustery, chtěli jsme jen staré dobré Star Wars s mixem nových a starých postav, nové planety, nové příšery a nějaký originální nový příběh. Bylo to přesně naopak a Mandalorian je první hrané dílo od Star Wars VI, který nám to dal a díky moc za to patří hlavně dvojici Favreau a Filoni, kteří to na rozdíl od výše jmenovaných skutečně zvládli! ()

Gig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoiler: Luke jak ho známe. Uvážlivé pomalé pohyby, jeho úsměv, tvář. Jako by se zastavil čas a opět se dívám na Návrat Jedi. Opravdu je to návrat do dětských dob. Hamil zamlada. A to pomrkávání po fanoušcích nekončí. Sundání helmy a Mando kouká svýma vlastníma očima na malého - otec a syn. Jediné, co mi v této epizodě chybělo, to byly závěrečné titulkové obrázky. ()

Reklama

Chen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zklamání z některých novějších filmů je kompletně pryč, to co ony nezvládly, vynahradil The Mandalorian a to na výbornou. Epické, dojemné, překvapivé, tedy přesně takové, jaký by závěr řady měl být. Plus je nutné zmínit, že vizuální efekty v seriálech ušly hodně dlouhou cestu a opravdu si nezadají s filmovými kolegy. A mimochodem, byť chápu, že ne každý je fanda The Mandaloriana, tak hodnocení jednou hvězdičkou považuji za smutnou snahu získat si pozornost, rozhodně ne férové hodnocení. ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Málokedy slovne hodnotím samostatný diel seriálu. No teraz musím urobiť výnimku. Tento diel bol proste brilantný po všetkých stránkach. Vyťažili sme maximálne všetky postavy a predošlé diely seriálu. Boli tam Mandaloriani, skvelá cool Gina Carano ako Marshall (zrovna čítam že jej dali vyhadzov za názor..kde to spejeme?), Moff Gideon a mnoho ďalších. Celý diel bola skvelá akcia, bitky, efekty, hudba a záver. Ou to bol záver. Jedny z najlepších minút z celého SW universe! Bolo tam všetko, napätie, úžasné prekvapenie a emócie, že som si starý kôň poplakal. Tento diel bolo jedným z najlepších 44min zo SW a stálo za to pozerať tento seriál už len kvôli nemu. Pár prvých epizód boli také hluché, no smerom ku koncu série to bola paráda s čerešničkou na torte. Neviem si predstaviť kam sa vydá ďalšia séria :) ()

instageek_cz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Din Djarin snad ještě nikdy nebyl sympatičtější. Jeho střet s Moffem Gideonem je krátký, ale intenzivní. Budete mu fandit, jako kdybyste seděli v kině a sledovali finále dvou a půl hodinového bijáku. Nepamatuji si, kdy jsem se naposledy o nějakou postavu takhle bál, obzvlášť v éře, kdy skoro žádná filmová smrt neplatí. Tady člověk cítí, že jestli se něco stane, bude to doopravdy, a napořád… Na každý pád je velice pravděpodobné, že vám na konci potečou slzy. Jestli to bude smutkem, dojetím nebo radostí, to už uvidíte sami. Já jsem si ověřil to, co kamarádům, kteří Mandaloriana nesledují, říkám celou dobu – po zklamání z nové trilogie je to skutečná nová naděje pro všechny skalní příznivce „Hvězdných válek“, jak u nás "Star Wars" v časech donekonečna přetáčených VHS kazet byly nazývány:) Je to návrat do světa, který nás kdysi okouzlil, a o kterém jsme si mysleli, že už ve 21. století pro naše dětské oči nemůže existovat. Naštěstí jsme se mýlili, a tahle předaleká galaxie ještě neodvyprávěla svůj poslední příběh…/// Celý komentář a další zajímavosti nejen ze světa Mandaloriana najdete na Instagramu na profilu instageek_cz !!:) ()

Galerie (3)

Zajímavosti (19)

  • Jediná epizoda v celé sérii, která má potitulkovou scénu. (UncleMorty)
  • Lukea Skywalkera si zahral samotný Mark Hamill, pričom jeho tvár bola digitálne omladená. (ČSFD)
  • Pri záverečnom lúčení si dá Din Djarin (Pedro Pascal) dole prilbu, aby mohol Grogu vidieť jeho tvár, čím odkazuje na Dartha Vadera, ktorý si tesne pred smrťou dá dole prilbu, aby mohol dobre vidieť tvár svojho syna. (ČSFD)

Reklama

Reklama