Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 1
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Recenze uživatele ACDCKL k tomuto seriálu (13)

Season 1 (2019) (S01) 

První série Mandaloriana je jedna velká jízda, rozhodně více povedená westernovská Star Wars než sólo film "Han Solo" a letošní poslední díl SW. I když 99% času hlavnímu hrdinovi nevidíte do tváře, cítíte ty sympatie k němu. Též se povedli vedlejší herci, "Dillon" mi do seriálu sedl, Gina Carano tomu dodává svaly a trochu ženského prvku. Největší pozitivum však je Baby Yoda, z toho se stal takový hit roku 2019, že i demokratické primárky jsou proti němu jen úryvek ve večerních zprávách a i když seriál v podstatě stojí na něm a Mandovi, vůbec to nevadí, ten jeho rozkošný pohyb a pohled, dostane do kolen skorem všechny. V druhé sérii je se na co těšit. Jasných 5*. ()

Kapitola 1: Mandalorian (2019) (S01E01) 

Začáteční díl, něco tomu chybělo, ale akce byla výborná, prostředí a atmosféra původní trilogie vyloženě dýchá na diváka, triky jsou výborně udělané, žádné přehnané CGI. Jedno z mínusů však je délka dílu, jen 39 minut, to je málo. ()

Kapitola 2: Dítě (2019) (S01E02) 

Výborný díl, napínavý, málo se mluvilo, akce stála za to. Tady to těch 5* si zaslouží, ale zase ta délka, 31 minut, prčic Disney, více minut :D ()

Kapitola 3: Hřích (2019) (S01E03) 

Parádní díl, výborná akce, jen ta délka je pořád malá. ()

Kapitola 4: Útočiště (2019) (S01E04) 

Raději jsem se na díl podíval ještě 1x, zda mě šálí zrak s hodnocením zde. Díl mi nepřijde od předchozího dílu nějak jiný, akci to má výbornou, bojové scény jsou na jedničce, Baby Yoda si jede pořád to svoje a stává se z něho kult nových SW. Jediná asi nevýhoda je prostředí těch sběračů těch podivných ryb, ale dá se očekávat, že seriál se nemůže vždy odehrávat na zajímavých planetách jako předchozí díly. Takže za mě pořád jasných 5*. ()

Kapitola 7: Zúčtování (2019) (S01E07) 

Zatím nejlepší díl z celé série, napětí, akce, příběhová linka, Stormtroopeři ve velkém počtu a ten otevřený konec, sakra, já je zabim, teď čekat na poslední díl. ()

Kapitola 8: Vykoupení (2019) (S01E08) 

Wau, finále, jak se patří. Zde není, co vytknout. Jasný plný počet. ()

Season 2 (2020) (S02) 

Bombová série, která snad na dva díly nemá naprosto chybu. Jon Favreau je opravdu mistr řemesla a vzdal tak tímto Mr. Lucasovi hold a pokračuje v jeho šlépějích. Jsem opravdu zvědavý, jak se naváže v další sérii, bohužel je zde ukončena jedna z linek příběhů a jsem zvědavý, jak si s tím scénáristé poradí. Zde jasných 5*. ()

Kapitola 9: Šerif (2020) (S02E01) 

Tento díl pro mě nemá žádnou chybu, na nic se nečeká, rovnou se přejde k akci. Pak i následně marketing před uvedením dílu, že se vrátí postava z filmů, nic lepšího snad být nemůže. Díl i musel finančně vyjít na velké prachy za písečného draka, ale to stálo za to, vyloženě mi 51 minut uteklo jak voda. Jasných 5*. ()

Kapitola 14: Tragédie (2020) (S02E06) 

Parádní jízda od Roberta Rodrigueze, příprava půdy pro finální epizody a následně SPOILERT ALERT, návrat starých dobrých postav. ()

Kapitola 16: Záchrana (2020) (S02E08) 

WOW, tohle je naprostá paráda, kde se bohužel nová filmová trilogie tváří jako méně povedený bratr. Akce, příběh, postavy v plné parádě + třešnička na konci, na kterou tak nějak všichni čekali a ona opravdu přišla. Jsem velice zvědavý na pokračování v třetí řadě, velmi mě zajímá, kam se příběh bude dále ubírat. 5*. ()

Kapitola 18: Doly na Mandaloru (2023) (S03E02) 

Legendy nelhaly, Mythosaurus opravdu existuje. Výborná epizoda se vším všudy a hororové pojetí je výborně udělané. Jen tak dál, Mando. ()

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama