Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 2
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Recenze uživatele AllShallFall k tomuto seriálu (24)

Mandalorian (2019) 

První hraný seriál ze Star Wars universa a hned taková pecka. Tomu není co vyčíst. Hravě uklidil nové epizody do kapsy a vrátil Star Wars na trůn. Líbí se mi to propojení snad celým příběhem, od starých episod, až po ty nové a seriály. Je to naprostá špička. ()

Kapitola 1: Mandalorian (2019) (S01E01) 

Jakožto odpůrce seriálů jsem nasranej, že je to zaprcaně krátký! Ale je to super! ()

Kapitola 4: Útočiště (2019) (S01E04) 

Tak tu máme mírné zpomalení, zlehčení a už tu máme také kritiku. Na to nelze nic jiného říci než: Aby jste se neposrali. Jako ve filmech Star Wars také jsou slabé chvilky, tak musí být i tu. Pro mě, ale žádné zklamání. Naopak sice jiná atmosféra, ale pořád originální. Připomnělo mi to Bitvu o planetu Endor. Za mě stále 100%. A kritici běžte se léčit. Absolutně nedokážete ocenit snahu držet Star Wars universum na vrcholu. ()

Kapitola 5: Pistolník (2019) (S01E05) 

Sice méně akce, ale pro mě žádný pád níže. Návrat na Tatooine! ()

Kapitola 6: Vězeň (2019) (S01E06) 

Perfektní episoda. Napětí, boj a skvělý závěr. ()

Kapitola 8: Vykoupení (2019) (S01E08) 

Takže finále tohoto seriálu určitě není u konce. Konec této série nám zůstal hezky pěkně otevřený. Poslední díl ukázal sílu, strhující atmosféru, akci ale i zármutek. Ale také zanechal jeden velký otazník. Ti kdož znají příběh Mandalorianů, budou vědět. ()

Season 2 (2020) (S02) 

Druhá série Mandaloriana přinesla ještě větší nadšení než první. O tom není pochyb. První se nesla v duchu takového toho westernu, kde Mando byl jako vesmírný pistolník a druhá, tato, už prostě byla tak pravá, originální, nefalšovaná Star Wars dobrodružná jízda. Díky za tento seriál!!! ()

Kapitola 9: Šerif (2020) (S02E01) 

Ani jsme nějak nepochyboval, že by se mi to nelíbilo. Rok čekání za to opravdu stál. Dějově sice posun minimální, ale za to jsem napnutý jak struna. Všichni víme, koho to vlastně Mando hledá na Tatooine :) ()

Kapitola 10: Pasažérka (2020) (S02E02) 

Napínavý jak guma u trenek. Posun v příběhu nula, ale zase, no není hezký ten svět Star Wars 😁 ()

Kapitola 11: Dědička (2020) (S02E03) 

Oproti předchozím dílům série, obrovský krok. Opět je ve hře zbytek Impéria, dark saber a teď co více, i jedi. Ashoka Tano. Už se těším na další díl. ()

Kapitola 12: Infiltrace (2020) (S02E04) 

Je to prostě dokonalé. Příběh jde po krůčkách sice, ale napovídá tak, že vás to nutí přemýšlet a těch drobnostech. Asi nebudu jediný, kdo se těší na finální rozuzlení, ale zároveň nechci, aby tenhle seriál vůbec skončil. ()

Kapitola 13: Jedi (2020) (S02E05) 

Jak začít? No asi tak, že tenhle díl byla obrovská bašta pro všechny Star Wars fanoušky. Nejen že jsme se dozvěděli, kdo je onen malý zelený mužík, který je stejné rasy jako Yoda, ale jak se jmenuje a odkud vlastně pochází. Ale zároveň se tu naskytuje mnoho dalších otázek. Například, kdo ho odnesl z chrámu Jediů? A proč? Stejně tak mě velmi potěšila přítomnost Asoky Tano. A opět svištění světelných mečů. A co zmínka o Velkoadmirálovi Thrawnovi? Nepochybně žije. Jeho smrt jsme tehdy v seriálu Rebels, neviděli. Ale také jsne nevideli smrt Ezry. A byl to právě on, který ho odnesl do hlubin vesmíru. Takže máme se na co těšit? Ja bych řekl, že určitě ano. Jelikož tento díl byl ve scénáři a režii Davea Filoniho. Dle je mě právoplatným dědicem Star Wars. Neboť on jako jediný dokáže s příběhem hýbat tak, jak fanoušci chtějí a jsou maximálně spokojení. Věřím že nás příběh zavede až ke Thrawnovi, k Ezrovi a rovněž i k Prvnímu řádu. Vše do sebe začíná a ještě bude zapadat. ()

Kapitola 14: Tragédie (2020) (S02E06) 

Po shlédnutí tohoto dílů mám pocit, že jsem se posral blahem. Ten návrat Boby Fetta byl neuvěřitelný, úžasný. A k tomu úder imperiální jednotky. Tak jako za starých časů. ()

Kapitola 16: Záchrana (2020) (S02E08) 

Jestli někdy někdo si myslel, ze filmy Star Wars jsou TOP nad všechny TOPY, tak se hluboce zmýlil. Já ani pořádně nevím, jak se vyjádřit. Ve mě se odehrávalo množství pocitů. Byl jsem tak napjatý. Bylo to tak strhující a ten závěr. No prostě kdo by čekal, že přijde nakonec sám Luke Skywalker? To prostě bylo neuvěřitelné. Úplně mě to dojalo jak nikdy a nic. Absolutně kulervoucí závěr. Tenhle seriál úplně strčil někté epizody do kapsy. A co více, tenhle díl. Tolik ze Star Wars universa na jednom místě, v jeden čas, v jednom boji. I přesto, že jsem nedostal vysvětlení na všechno, jako například, kdo tedy Grogu doopravdy je? Je to proste mlady talentovaný budoucí Jedi, stejné rasy jako mistr Yoda? Nebo je to Yodův klon? Ale kdo ho vytvořil? Byl na Coruscantu a tam byl v chrámu Jediů? Nebo ho vytvořil sám tehdy ještě kancléř Palpatine, které už tehdy počítal s tím, že jednou může zemřít a tak potřeboval co nejsilnější krev s midichloriany, pro svůj návrat v podobě klonu, jak se stalo v budocích a následujících episodách? Na co tedy jiného by Moff Gedion Groga jiného chtěl? Když v této episodě řekl, že už od něj má co potřeboval. Takže bude pokračování? Nebo jak Bo-Katan ztratila Dark Saber? Navíc byla zmínka a to vímé i ze starších animovaných seriálů. Pouze ten co zvítězí v boji může mít Dark Saber a být vládcem Mandaloru. Tak jako To uděll předtím Darth Maul. Ale jakto že tedy Sabine Wren mohla věnovat Bo-Katan měč, ta ho přijala a Mando to udělat nemohl? Jěště stále spousta otazníků visí a j jako fanoušk cekám na ně odpovědi. Ale to je přesn to, co ke Star Wars prostě patří. Tajemný příběh, rozuzlení co vás posadí na prdel, otázky a následné odpovědi. Veřím že tento seriál se dostane dál. Bude více sérií, nebo seriály tomu podobné a dostaneme se ještě k Ezrovi, Velkoadmirálu Thrawnovi, o kterém padla zmínka v předchozím díle a rovněž návaznost na episody VII. Tito lidé zkrátka musí nadále pokračovat v budování Star Wars. ()

Season 3 (2023) (S03) 

Mandalorian je super seriál a zvednutí Star Wars na úroveň nepřekonatelnou. Každá série je jedinečná přitom v podstatě je to jeden příběh a to co jsme na začátku nevěděli, jsme se závěrem 3 série dozvěděli. Samozřejmě i tak mám otázky a rád bych viděl to propojení s episodami a věřím, že to přijde. Věřím že tohle není konec a bude ještě nějaká série a nebo film. Hodně nám napoví také Ashoka, jelikož i ta byla hezky namotaná do příběhu. Uvidíme. ()

Kapitola 17: Odpadlík (2023) (S03E01) 

Špičkový návrat, který ve me zanechal otázky 🤔 Strašně mě tam zajímají ti purgilové🤔 Naposledy byli vidění v Rebels, kde sebou vzali jak Ezru tak velkoadmiráls Thrawna. Co z toho vznikne? Jsem zvědav ()

Kapitola 19: Obraceni (2023) (S03E03) 

I přesto že to bylo takové umírněné, i tak mě to bavilo. návrat na Coruscant byl jako návrat ke starým episodám. A Bo-Katan je zpět mezi Mandaloriany, kteří ctí způsoby. This is the way. ()

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama