Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 1
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Recenze uživatele cyphercz k tomuto seriálu (17)

Season 1 (2019) (S01) 

Jsou to hodně fousové 4 hvězdy, ale i přes všechny negativa a slabší místa je to mnohem lepší a kvalitnější podívaná než Epizody 8 a 9. Doufám, že druhá řada se trochu víc rozjede a nebudeme půlku dílů sledovat pouze plnění "side-questů". Taky si snad Mando už nebude sundávat helmu... ()

Kapitola 1: Mandalorian (2019) (S01E01) 

Všichni jsou tu z toho nadšení a já se celkem dost nudil... líbily se mi nejrůznější reference na všemožné věci a rasy z původní trilogie, taky kvituju minimum CGI, případně málo rozeznatelný CGI, na druhou stranu mi postavy v čele s hlavním hrdinou (?) přijdou k uzoufání nudné, podobně i celá zápletka, a to jsou celkem klíčové věci. Snad se to ještě pořádně vyvrbí všechno. ()

Kapitola 2: Dítě (2019) (S01E02) 

Překvapilo mě, že má seriál zatím vzestupnou tendenci co se kvality epizod týče, dvojka je o poznání lepší než slušná jednička, tak snad to bude pokračovat tímto stylem! Celá ta zápletka kolem Jawů musí zákonitě potěšit každého fandu SW univerza a jen si říkám jestli není škoda, že Favreau nerežíroval i sequely... ()

Kapitola 3: Hřích (2019) (S01E03) 

Co mi na tomto díle nejvíc vadí je fakt, že Mandalorian nemá sebemenší problém chladnokrevně zabít 10 mírumilovných Jawů co jeho jenom "taserovali" svými elektropuškami, nebo chladnokrevně kuchnout nožíkem na houby space bizona co jen chránil svého nenarozeného potomka, ale kvůli baby Yodovi se najednou celej emocionálně sesype a je skoro zabit (kdyby nezasáhla deus ex machina) i s tím svým roztomiloučkým kamarádem, který je hlavním důvodem proč tomu většina lidí dává plnej počet... jsem zvědavej kam se to bude dál vyvíjet. ()

Kapitola 4: Útočiště (2019) (S01E04) 

Hoooodně Disney-style díl, ale překvapivě mně to nevadilo tak jako koukám spoustě lidí tady... Baby Yoda a jeho cuteness level 1000 v tomto díle je docela lacinej trik jak si získat příznivce, ale funguje to a nepřišlo mi, že by to nějak výrazně ovlivnilo vyznění epizody, taky vítám uzavřenou zápletku, jinými slovy že si tvůrci např. nenechali showdown s AT-ST na příští epizodu a příběh se tak zkrátka pohnul zase o něco dál, vedlejší postavy byly taky fajn a myslím si, že jsme je neviděli naposled. Na druhou stranu byla ona vesnická rebelie poněkud dost přitažená za vlasy a v reálu by podobná skupinka farmářů dostala asi hodně na prdel, ale tím, že se seriál nese v duchu původních SW, čili takové scifi pohádky, tak mi to ani zas tak nevadilo. ()

Kapitola 5: Pistolník (2019) (S01E05) 

neříkám, že díl neměl některá slabší místa, např. úvodní přestřelka ve vesmíru, kdy lovec odměn trefí Mannyho snad 10x a jen mu poškodí motor, načež ho Manny sejme jedním jediným výstřelem, eh... ale jinak moc fajn zastávka na Tatooine a zatím má pro mě seriál dobrou atmosféru i děj, takže paráda! ()

Kapitola 7: Zúčtování (2019) (S01E07) 

Dobře nám to graduje k snad velkému finále a musím ocenit, že se tvůrci nebojí odprásknout jednu z nejsympatičtějších postav první řady atp. Nezbývá než doufat, že se v posledním díle dozvíme aspoň něco málo o tom, proč ex-Impérium tak moc chce Baby Yodu ()

Kapitola 8: Vykoupení (2019) (S01E08) 

Průměrné finále. Jak už tu mnozí zmínili, nejlepší částí byl úvodní rozhovor stormtrooperů, zbytek však alespoň pro mě celkem o ničem, včetně souboje Manda s Tie Fighterem... Čekal jsem, že dojde na nějaké větší odhalení zejména ohledně Baby Yody, o kterém tak po první sérii víme stále jen to, že to je nejgeniálnější marketingový tah posledních x let a Disney si skvěle namastí kapsu prodejem jeho panenek... Taky se mi nezamlouvala scéna se sundáním helmy, Mando bez ní vypadá charismaticky asi jako Kylo Ren, prostě seriál má své mouchy, ale celkově to tak nějak funguje. ()

Kapitola 9: Šerif (2020) (S02E01) 

Mando v epizodě několikrát zmíní, že jeho posláním je nalézt Jedie, ale místo toho tráví x dní v jakési zapadlé díře na Tatooinu, aniž by získal byť jen minimální info vedoucí k jeho cíli... kdyby to byl seriál kde je každý díl o nějakém "questu" bez hlavní příběhové linky, tak ani nepípnu a hned dám o hvězdu vyšší hodnocení, ale tady máme prostě nějaký main plot, kterému se tvůrci však vyhýbají pomalu jak čert kříži a neustále nás "rozptylují" těmito všemožnými odbočkami... série má navíc jen 8 dílů a tak není čas ztrácet čas a tady jsem měl zkrátka silný pocit, že ho ztrácíme až až. Jo a v závěru epizody jsem čekal, že Mando nechá Timothy Olyphantovi onen Bobův armor s proslovem typu že si ho zasloužil v boji a byl by z něho dobrý Mandalorian atd. atd., ale ne, prostě jen Mando sbalí saky paky a čau:)) Opravdu zvláštní vyznění této epizody. ()

Kapitola 10: Pasažérka (2020) (S02E02) 

Kde jsou Mandaloriani, kde jsou Jediové, kteří poodkryjí záhadu kolem Baby Yody, kde je hlavní záporák Moff Gideon, to se zase ukáže až v posledním díle a zbytek epizod budou podobné questy, které začínají být už opravdu hodně okoukané? Celé to působí hrozně natahovaně a jako by autoři neměli dostatek nápadů co udělat s hlavní zápletkou, opravdu doufám, že se to příště někam posune a Mando nebude jen lovit nějakou další příšeru aby mu emzáci ve spaceportu XY opravili loď... ()

Kapitola 11: Dědička (2020) (S02E03) 

Mno side questy nám pokračují, ale alespoň měl tentokrát člověk pocit, že se konečně blížíme nějakému posunutí hlavního děje, tak snad už příště bude ta dlouho očekávaná Ahsoka. ()

Kapitola 12: Infiltrace (2020) (S02E04) 

Konečně jsme se v půlce řady někam posunuli, bylo nám poodkryto více z hlavní dějové linky, a to konkrétně proč je Baby Yoda tak důležitý, něco málo jsme také uviděli z plánů Moff Gideona, příběhově se hezky navázalo na události první řady, zejména shledání našich hlavních hrdinů bylo opravdu pěkné a člověk cítil ty vazby, které si postavy mezi sebou postupně vybudovaly během událostí oné první série, akce bylo tak akorát, zkrátka dost povedený díl a snad si seriál tuto laťku udrží až do konce. ()

Kapitola 13: Jedi (2020) (S02E05) 

Dlouho očekávané shledání Baby Yody s "jeho druhem", na které nás navnadilo a připravovalo x předchozích epizod, je nakonec celkem dost antiklimaktické, Ahsoka nám v podstatě sdělí že sorry, musíte jít zase o dům dál a zkusit to u jiných Jedi, přičemž sama podotkne, že jich už moc v galaxii není, resp. ona sama pravděpodobně o žádném dalším neví, čili ta cesta na další planetu může být naprosto k ničemu a zbytečná, navíc když nebyla schopna pomoct ona, tak proč by jiný Jedi měl uspět? Plus souhlas s dO_od, tento díl byl v podstatě epizoda SG1 - O'Neill a jeho tým přijdou do zaostalé vesnice, která je pod krutovládou Goaulda XY, kterého však nakonec po epické přestřelce přemůžou a tento primitivní svět zachrání, the end... ()

Kapitola 14: Tragédie (2020) (S02E06) 

Díl bez jediného hluchého místa, pokud jsem si u předchozích epizod stěžoval, že nedochází k posunu děje, tak tady se konečně pohnulo opravdu snad všechno, seriál nabírá na obrátkách a nezbývá než doufat, že si tohle tempo udrží až do konce, ne-li ho i překoná. Jediný trochu negativní trend jsou ti naprosto neschopní Stormtroopeři, kteří ani v nějakých 30+ lidech, s minomety a těžkými zbraněmi, nedokáží zlikvidovat 3 bounty huntery/zabijáky:) RIP Razor Crest -_- ()

Kapitola 15: Přesvědčení (2020) (S02E07) 

Nebylo to špatné, ale ani žádný zázrak, znovu mi to připomnělo SG1 co se týče určité naivity postav - zejména ta zápletka kolem onoho evil imperiálního důstojníka, který má IQ tykve, když nevidí, že je Mando totálně v koncích, když se ho zeptá na jeho TK číslo a celkově jedná opravdu extrémně podezřele, to samé i Mayfeld a jeho proslov ohledně nějaké té krvavé bitvy z minulosti atd. Hned jsi vzpomněl na všechny ty idiotské Goauldy, co vždy naletěli SG1 na všelijaké podobné do očí bijící nesmysly... jako chápu, že tu nesleduju film od Scorseseho či tak něco, ale i tak mi to zkrátka sráží celkovou kvalitu dolů. Jinak fajn oddechová epizoda, nic víc... ()

Kapitola 16: Záchrana (2020) (S02E08) 

I poslední díl má několik výrazných slabin, ale celkově vzato je tato show prostě o třídu výš než ostudné sequely. Jak už to psali někteří v diskuzi - JJ Abrams i Ryan Johnson se mají od Favreaua hodně co učit, Mandalorian naprosto převálcoval jejich ep. VII, VIII a IX. ()

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama