Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 3
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Recenze uživatele BROKEN_ k tomuto seriálu (22)

Season 1 (2019) (S01) 

Fanoušci s tímhle můžou být maximálně spokojení, po těch filmech, který se příliš nepovedli, je Mando příjemné osvěžení. I když jsou některé epizody zbytečné, hlavně takové natahované ( děj se moc neposune během těch pár epizod ), ale já jsem si užil každý díl co byl. Po technické stránce není co vytknout, na seriál je to úžasná podívaná, a k tomu se není co divit, je to Disney a ti do toho peníze narvou. Akce velmi dobrá, plus postavy taky fungují. Jinak tím nejlepším je na seriálu nic jiného, než Baby Yoda, který si krade každý moment pro sebe. JE BOŽÍ! Závěr 1 série se povedl skvěle, a záporák, kterého hraje Giancarlo Esposito nejde nerespektovat. Protože je to zasraný GUS FRING ! : D ()

Kapitola 1: Mandalorian (2019) (S01E01) 

Očekávaný hraný seriál ze světa Star Wars měl velké očekávání, už jen proto, že tvůrcem je Jon Favreau. A po první epizodě, převládá u mě, lehký zklamání. K vizuálu není co říkat, je to Disney, takže tak. Pedro Pascal se mi v roli Mandaloriana líbí, hlavně kvůli jeho přízvuku, dobře se poslouchá. Některé pasáže jsou tak nějak suché, nepřišlo mi to záživné. Ale, tohle nahradilo akční finále, které bylo fajn, protože nájemný droid pobavil, a dovolím si tvrdit, je to rozhodně jeden z těch nejlepších droidů co se kdy na obrazovce objevil. Jinak hudba nic moc, z čehož jsem hodně zklamaný. Samozřejmě nemůžu čekat tu typickou Star Wars hudbu, ale mohlo to být lepší. A, k tomu závěru? Byl to vážně malý Yoda? Tím nemyslím že je to on, já vím kdy se to odehrává, ale jestli patří ten prcek do stejné rasy jako Yoda, tak to bylo super! : ) ()

Kapitola 2: Dítě (2019) (S01E02) 

Maličký Yoda si to ukradl celý pro sebe, KURVA on je tak neskutečně roztomilý. Druhý díl mi přišel o něco lepší než první díl, nejspíš proto, že tomuhle seriálu začínám přicházet na chuť. Pedro Pascal je zatím skvělý, i když nevidíme jeho tvář, tak poznáme díky jeho hraní, co cítí atd. Zatím velká spokojenost. Je tak dál Favreau! ()

Kapitola 3: Hřích (2019) (S01E03) 

Pane Favreau, miluju vás! Mandalorian servíruje během 30 minut skvělou podívanou. Akce byla super, a hrozně moc jsem držel palce Mandovi, aby zachránil Baby Yodu. Zatím to vypadá na jeden z nejlepších seriálu roku. BOMBA! ()

Kapitola 4: Útočiště (2019) (S01E04) 

I když se jedná "zatím" ( ještě jsem neviděl všechny díly ) o nejslabší díl, pořád je to strašně fajn. Ve 4 dílu nahlédneme do nitra Manda, který nám ukáže ( nebo spíše naznačí), že si sundává helmu, jen když je o samotě. Dále bych těch říct, na to, že režiserkou je Bryce Dallas Howard, herečka která se objevila ve filmech - Spider-Man 3, Jurský svět, tak má za mě "zatím" nejlepší režii, z dosavadních dílů, velice se mi líbila její práce. Akce dobrá, nová postava která je po boku Manda taky dobrá, rozhodně bych ji chtěl vidět ještě jednou v akci, a samozřejmě si to Baby Yoda krade pro sebe, jako vždycky. Ve výsledku je to díl, který vlastně ani nemusel vzniknout. I tak, jsem spokojen a těším se na další díl, Mandalorian mě hodně baví. :) ()

Kapitola 5: Pistolník (2019) (S01E05) 

Tatooine is back! Nostalgie na mě z velké části funguje, a tady to bylo neskutečný. Stejný záběr jako z epizody IV, kdy se Obi-Wan a Luke dívaly na pouštní město, nebo přistávací ranvej ( Millenium Falcon tam stál v epizodě IV ), a nebo scéna v baru, mi udělala největší radost. Han střílel první - týpek co seděl na Hanově místě, potěšilo. Ale už dost nostalgie. Pátý díl, je stejně jako předchozí slabší, a trošku zbytečnější, jenže, pořád to dobře funguje. Baby Yoda opět kurevsky roztomilý. Triky jsou na vysoké úrovni, a jde vidět, že Disney opět nešetřilo. V dalších dílech bych rád, kdyby se děj více posunul. Jinak jsem s Mandalorianem maximálně spokojen. :) ()

Kapitola 6: Vězeň (2019) (S01E06) 

Mnohem lepší než předchozí dvě epizody. Velmi dobrá akce, Baby Yoda opět boží, a cameo Dava Filoniho potěšilo. Příští díl má nabídnout nějaké to propojení s devátou epizodou, nebo nejspíš půjde jen o upoutávku? Nechám se překvapit. Zatím je seriál The Mandalorian velmi slušně rozjetý. Jen tak dále. :) ()

Kapitola 7: Zúčtování (2019) (S01E07) 

Prozatím nejlepší epizoda! Úžasný díl, ve kterém se vrací postavy z předešlých dílů, takže tohle byl nejspíš důvod, proč jsme dostaly celkem zbytečné díly, ale teď to do sebe skvěle zapadá, že mi nic z toho nevadí. Baby Yoda neskutečný! To jak s ním tvůrci pracují je bomba! Závěr? Nedejchal jsem. Očekávám skvělé finále. Gus z Breaking bad is here! :-D ()

Kapitola 8: Vykoupení (2019) (S01E08) 

Skvělej závěr 1.série. Taika Waititi se na tomhle dílu hodně podepsal. Už jen ta úvodní scéna top. Scéna s jatpackem byla úžasná, říkal jsem si, tyvole to je jak z filmu. Pecka. Baby Yoda opět neskutečný! No, bude to dlouhé čekání na druhou sérii, ale ten kdo si počká, ten se dočká :-D . Takže za mě obrovská spokojenost s 1 sérii. Filoni a Favreau jen tak dále. :) ()

Season 2 (2020) (S02) 

Druhá série je rozhodně lepší než ta první. Líbí se mi ten westernový a samurajský styl seriálu. Miluju ty postavy, hudbu, Baby Yody, a ten FANSERVIS! Ano může se zdát, že fanservis je tlačený na pilu, ale pro fanoušky je to dvojitý orgasmus. Krásně se na to kouká potom. Giancarlo Esposito potvrzuje, že hrát záporáka je jeho druhý jméno, neskutečně mu to sedne, viz Breaking Bad. Závěr téhle série je to nejlepší co nám Star Wars předvedlo od dob Pomsty Sithů, byl to nepopsatelný zážitek. Jon Favreau a Dave Filoni may the force be with you! Už aby byla třetí řada! MILUJU TO! ()

Kapitola 9: Šerif (2020) (S02E01) 

O něco lepší úvod než měla první série. Timothy Olyphant velký sympaťák, který si to ukradl pro sebe. Doufám, že se objeví v dalších dílech. Závěrečná scéna.... mi vyrazila dech. Tohle jsem nečekal. Už aby byl další díl! :) ()

Kapitola 10: Pasažérka (2020) (S02E02) 

Nesnáším pavouky! Baby Yoda opět baví a je během toho neskutečně roztomilý. Já tenhle seriál žeru. :) ()

Kapitola 11: Dědička (2020) (S02E03) 

Jon Favreau na hrad! Sequelová trilogie se může jít zahrabat, takhle se má pečovat o nejlepší značku. Jen tak dále. P.S. Soundtrack jsem si zamiloval, tenhle nový styl mimo Star Wars filmy se mi neskutečně líbí. A to jsem původně na začátku nadšený nebyl ...... no časy se mění :D ()

Kapitola 12: Infiltrace (2020) (S02E04) 

Trailer složený ze 4 epizod, v dalších dílech to bude asi velký nářez a proto nám radši nic neprozradili. Mando nám konečně předvedl jaký skvělý pilot je, ta scéna vzala do kapsy celou sequel trilogii, musel jsme si to potom pustit ještě několikrát. Epizoda nám nejspíš nabídla propojení s 9 epizodu Rise of Skywalker, na kterou bych nejradši zapomněl. Miluju soundtrack který hraje při scénách Moff Gideonem. Budou se dít velké věci a já se neskutečně těším, jen tak dál! P.S. Baby Yoda opět nezklamal :) ()

Kapitola 13: Jedi (2020) (S02E05) 

Plakal jsme štěstím! ÚŽASNÁ EPIZODA! Pro mě osobně se jedná prozatím o nejlepší epizodu. Ashoka se mi líbila, ale na začátku jsem měl pocit, že si Rosaria vzala na sebě cosplay Ashoky a hraje si na ni. Ale to se po chvíli změnilo a začal jsem v ní vidět Ashoku. V pohybech mě Ashoka lehce nepřesvědčila, plus ty její "vlasy" neodpovídají délce z finále seriálu Rebels, ale jak řekli sami tvůrci, bylo to kvůli akčním scénám, kde by ty delší "vlasy" vypadali divně, takže jsem ochoten to odpustit. Konečně jsme zjistili jméno Baby Yody, plus závěrečné překvapení v odhalení jedné postavy, kterou fanoušci Star Wars moc dobře znají byla překvapující a zároveň potěšující. Dave Filoni na hrad! Tvůrci dávají fanouškům to co chtějí a toho si neskutečně vážím! Jen tak dál. Doufám a věřím, že jsme se s Ashokou neviděli na posled. P.S. Vidět ji se světelnými meči byl nerdí orgasmus. Miluju to! ()

Kapitola 14: Tragédie (2020) (S02E06) 

Už chápu proč nám v traileru ukázali pouze záběry z prvních 4 epizod, ve druhé polovině se dějí velké věci, a já mám velikou radost. 6 epizoda skvěle funguje jako příprava na finále 2 série, která si vede opravdu dobře. Darth Yoda mi skoro nahnal slzy do očí. Jsem zvědav jak tohle dopadne. BOBA FETT ÚŽASNÝ! Líbí se mi, že to není záporná postava. :) ()

Kapitola 16: Záchrana (2020) (S02E08) 

Nejlepší Star Wars od Pomsty Sithů. Ani nedokážu popsat slovy jaký zážitek byla závěrečná epizoda 2 série. Bylo to nečekané a krásné zároveň. Pokud jste ještě tuto epizodu neviděli, tak doufám, že vám to někdo nevyspoileruje, jelikož to co se v tomto dílu stalo, je pro fanouška Star Wars předčasný dárek k vánocům. Jon Favreau a Dave Filoni mockrát DĚKUJI! May the force be with you. P.S. A ano plakal jsem a jak moc :). ()

Season 3 (2023) (S03) 

Třetí řada oblíbeného Mandaloriana dopadla dobře. Doteď jsem byl ze seriálu nadšený i přesto, že Mando neměl scénář a jel hodně na epizodní příběhy. Druhá řada, která je u lidí právem považována za nejlepší měla cíl, ke kterému se každým dílem dostávala a posledními díly úžasně vygradovala. Třetí řada chvílemi působí, že neví přesně kam chce jít. Hraje se tady opět na epizodní příběhy, které mohli nahradit zajímavější věci. Samotný Jon Favreau prozradil, že nemá plán a každou další sérii píše za pochodu. Naštěstí samotný Favreau ví co dělá a ve finále ty všechny témata a věci co řešil v některých epizodách třetí řady dokáže v závěru dát krásně dohromady.Co bych zde rád vyzdvihl jsou postavy. Je hrozně fajn vidět, že tvůrci rozvíjejí charaktery a dávají je do zajímavých situací. Koho jsem si užíval v každé scéně je Bo-Katan Kryze. Ta dostala ve třetí řadě velký prostor a patří mezi hlavní postavy třetí řady. Naproti tomu všemi milovaný Grogu dostává naopak zbytečně moc prostoru a měl jsem pocit ke konci, že na scéně by ani neměl být. Ale abych nezněl příliš negativně, tak řeknu, že Grogu pořád baví a jeho roztomilost a vztah s Mandem to zvedá nahoru. Přesto mám dojem, že Groga tvůrci zbytečně dostávají do popředí i přesto, že víte, že hrdinům bude hrozit nebezpečí a bude lepší když malý Grogu zůstane v bezpečí. Po technické stránce seriálu není co vytknout. Je to na filmové úrovni. Hudebně opět velmi povedené a motivy z předchozích řad jsou pořád skvělé. Akční finále bylo perfektní a na další sérii se budu zase těšit. Jen mě osobně mrzí, že plán není a jde to vidět. Přesto pořád Mando baví a doporučuji, pokud jste se na seriál pořád nezačali dívat zkusit to. Myslím, že se u toho nebudete nudit. Minimálně vás nebude mrzet strávený čas u tohoto seriálu z předaleké galaxie. 8/10 ()

Kapitola 17: Odpadlík (2023) (S03E01) 

Fajn úvod do třetí řady, který ale nepůsobí jako TEN úvod. Jestli mi rozumíte, tak mám na mysli samozřejmě ty dvě epizody věnované Mandovi v Boba Fettovi. Tahle epizoda je hodně o expozici a přípravě, co se bude dít dál. Přesto je to pořád nadstandartní záležitost. Třetí řada má největší potenciál. Jsem zvědav, co na nás tvůrci chystají. ()

Kapitola 18: Doly na Mandaloru (2023) (S03E02) 

Sakra, tak takhle měla vypadat ta předchozí epizoda. Výborně natočená věc, která má krásný vizuál, dojde i na skvělou atmosféru, kdy v jednu chvíli si tento díl říkal o to, aby se z toho stal horor. Fakt super pasáž s tou věcí, která nepřátelům odebírá krev. Bo-Katan je výborná a jsem hrozně rád, že dostane zde větší prostor než u předchozí řady. Grogu zde byl pro mě osobně tou nejlepší věcí. Hrozně moc si to s ním užívám. Celkově epizodě nejde nic vytknout. Byla to paráda. P.S. Chci hororový Star Wars!!! ()

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama