Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 1
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Recenze uživatele Eliott k tomuto seriálu (16)

Mandalorian (2019) 

Úrovní mnohonásobně předčí vše co se v současné době děje se Star Wars, ale i tak je to pořád jen lehce nadprůměrné. Sérii jsem dokoukal, ale celou dobu jsem si řikal jestli v tom chci pokračovat a nebo ne. Rozhodně to není seriál, který by mne pohltil a nepustil. A proto v něm ani nehodlám pokračovat 60% lehce nadprůměr. Edit po shlédnutí 2 série: Troufám si říct, že druhá série je úplně jinde než ta první. Řekněme, že je první série Skrytá Hrozba, neurazí, líbí se vám to, ale není to žádný zázrak. Tak pak druhá série je skoro jako Pomsta Sithů a to je děj plný zvratů a bojů které hltáte se zatajeným dechem. Ze 3 hvězd jsou najednou 4. ()

Kapitola 1: Mandalorian (2019) (S01E01) 

Zatím na tom nevidím nic převratného. Ucházející přestřelka, ale do děje určitě lapen nejsem. Jestli bude seriál pokračovat v tomto průměrném tempu, určitě pokračovat nebudu. ()

Kapitola 2: Dítě (2019) (S01E02) 

Druhý díl byl rozhodně vylepšením k episodě první a celé se nám to rozjíždí. Baby Yoda je snad nejlépe zvolenou vedlejší postavou v historii vedlejších postav. ()

Kapitola 3: Hřích (2019) (S01E03) 

Tak a jsem lapen. První díl průměrný, druhý už nasadil laťku výš, ale až tady mě to pohltilo. ()

Kapitola 4: Útočiště (2019) (S01E04) 

Nevím jestli už mě seriál natolik pohltil a nebo mi prostě jen episoda sedla, ale nechápu na co si tu lidé stěžují. Za mě asi nejlepší a i nejvtipnější díl. ()

Season 2 (2020) (S02) 

Je neuvěřitelné, kam se posunul seriál, na který už jsem se ani nechtěl dál koukat. U posledních 4 epizod jsem si u každé zvlášť říkal ,,tak tohle byla ta nejlepší epizoda ze seriálu" a pokaždé jsem to myslel vážně. Ashoka, Boba Fett, další mandaloriani, Luke a dokonce i Mayfeld to vše velice dobře zvolené vedlejší postavy které prostě divák touží na plátně vidět. Jako jediný zápor vidím změnu postavy mé oblíbené Giny Carano, ale to není něco za co bych vzal hvězdu. Řekněme, že kdyby první 4 díly, byly jako ty poslední, tak by byla série hotový masterpiece. 80% jak vyšitých a v mých očích to vykoupilo první sérii. ()

Kapitola 9: Šerif (2020) (S02E01) 

Scéna která zde otevírá děj je vyšperkovaná do dokonalosti. Mandalorian opět dokazuje, že není potřeba příliš děje a stačí dát dohromady sympatického hlavního hrdinu, roztomilou figurku a cíl a výborná epizoda je hned na světě. ()

Kapitola 10: Pasažérka (2020) (S02E02) 

Epizodu jsem si užil, ale už to spíše sklouzává ke 3 hvězdám. Honička super, bitka s pavoukama jak by smet. K tomu baby Yoda s vajíčkama byl také moc vtipný, ale nemohu si pomoci. Jako by tomu všemu něco chybělo. 70% ()

Kapitola 11: Dědička (2020) (S02E03) 

Moc vtipné a mandaloriani jsou zde také velkolepí, ale stále se to pohybuje mezi 3-4 hvězdam. A jelikož zde není žádný ,,wow" moment a je to vše dělané na jedno brdo, kdy Mando někde přistane, opraví si loď a jde pomáhat někomu na planetě. Nemohu dát lepší hodnocení. ()

Kapitola 12: Infiltrace (2020) (S02E04) 

Dokonalá akce, srandovní baby Yoda, ale děj se neustále opakuje a vlastně se nijak neposouváme. Nejvíce mne však mrzí jak moc moje oblíbená postava Gina Carano přibrala na váze. V první sérii vystupovala jako neuvěřitelně sexy mohutná a silná žena a teď už ani nevím jak jinak bych ji posal než tlouštíkem. Trochu mi to kazí prožitek z filmu. Jinak zhruba průměrná epizoda. ()

Kapitola 13: Jedi (2020) (S02E05) 

Osobně se mi asi líbí více teen verze Ashoky z clone wars, ale i tak věřím, že oživí celý seriál, jelikož zde byla naprosto skvělá. Tak snad ji uvidíme častěji. ()

Kapitola 14: Tragédie (2020) (S02E06) 

Opět něco mezi 3-4 hvězdami, ale i tak oceňuji, že každá jedna samotná epizoda Mandaloriana dokáže zaujmout lépe než všechny nové SW filmy dohromady. Každopádně celku vysloužil lepší hodnocení. ()

Kapitola 15: Přesvědčení (2020) (S02E07) 

Je fakt vtipné, že Mayfeld prošel lepším vývojem charakteru během jedné krátké epizody seriálu než Rey během čtyř celovečerních filmů star wars. Asi jedna z mých nejoblíbenějších epizod. Perfektně zvolená zápletka, bitky také skvělé a konec sice překvapil, ale potěšil. 90% ()

Kapitola 16: Záchrana (2020) (S02E08) 

Skvělá záminka pro infiltraci lodi, dokonalé bitvy a druhé dějství nesmírně překvapilo. Kéž by nějak takhle vypadali i dávno zatracené hvězdné války. ()

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama