Reklama

Reklama

Doom Patrol

(seriál)
  • USA Doom Patrol
Trailer
Akční / Krimi / Drama / Mysteriózní / Sci-Fi
USA, (2019–2023), 38 h 33 min (Minutáž: 38–60 min)

Tvůrci:

Jeremy Carver

Hrají:

Matt Bomer, April Bowlby, Timothy Dalton, Brendan Fraser, Diane Guerrero, Riley Shanahan, Alan Tudyk, Joivan Wade, Matthew Zuk, Bruno Bichir, Dwain Murphy (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(46)

Obsahy(1)

V seriálu Doom Patrol se představují jedni z nejoblíbenějších superhrdinů ze světa DC - Robotman, Negative Man, Elasti-Woman a Crazy Jane, v jejichž čele stojí současný šílený vědec Niles Caulder alias Šéf. Všichni členové Doom Patrol utrpěli strašlivou nehodu, z níž vyvázli obdaření nadlidskými schopnostmi, ale také zjizvení a znetvoření. Traumatizovaní a utiskovaní členové týmu objeví díky Šéfovi své jedinečné poslání a spojí síly ve snaze prozkoumat ty nejpodivnější jevy, jaké existují. Zatímco vyšetřují Šéfovo záhadné zmizení, ocitnou se tito zdráhaví hrdinové tam, kde by je ani ve snu nenapadlo – do akce je totiž povolá samotný Cyborg, který je vyšle na misi, jež se neodmítá. Zčásti podpůrná skupina a zčásti tým superhrdinů, tito šílenci se superschopnostmi bojují za svět, který s nimi nechce mít nic společného. (HBO Europe)

(více)

Recenze (60)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V prvních dílech jsem si říkal, že tahle partička bude asi nejsympatičtějšími „superhrdiny“ z Detective Comics. Superhrdiny dávám schválně do uvozovek, protože mi spíš přišlo, že to tady je spíš banda pitomců, kteří sami neví, co s jejich nabitými schopnostmi. Nejlepší na tom byl Brendan Fraser, kterého jsem moc rád po dlouhé době viděl a okamžitě jsem si ho oblíbil. A to i přesto, že ho hned ze začátku ukázali všelijak. Nechci ale ostatním křivdit, i ostatní tu byli v pohodě a dělali takovou dobrou partu hic, kde nikdo na sobě nenechal nit suchou. Postupem času se ale jejich démoni začali projevovat, aby tak nějak vytvořili důvod dokoukat první sérii. Jenže seriál kvůli tomu začal padat do průměru. Už se neobjevovalo tolik dobrých nápadů, nepřítel tu vlastně nebyl, než byl a celé to bylo takové hrozně nekompaktní. Až jsem chvílemi měl pocit, že scénáristi tu mají pocit, že si s tím světem té DC patroly můžou dělat co chtějí…a tak to taky dělají. Občas to byl tak velký scénáristický úlet, jak kdyby celý ten svět neměl vůbec žádné hranice a mohlo se v něm stát naprosto cokoliv. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Prvý diel mi prišiel ako dosť slušný po okraj bizardný komiksový úlet aka Suicide Squaid. Veril som že si to vybuduje akú takú pôdu pod nohami. Takže slušný potenciál tam bol, nuž ale ďalšie diely svojou plochosťou a preplácanosťou akosi odradili... a radšej som to zabalil.  /60%/ ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

15/46 Well, o seriál Titans jsem zájem neměla, tohle jsem zkusila po dlouhém váhání a vysloveně nemám dobrý pocit z propojení právě těchto dvou nápadů. Nicméně jako samostatná věcička je Doom Patrol dobrý bizár. Má to v sobě cosi z Frankensteina a Hollywoodu 50. let, takže mi to není tolik cizí. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čekal jsem komiksovou parodii, dostal jsem něco úplně jiného. Seriál o velmi bizarní partě "super"hrdinů a super"hrdinů", kterému jde o vývoj postav stejně jako o naprosté zmatení diváka... A obojí se mu daří. Byl jsem u nějaké desáté epizody a vlastně jsem teprve začínal mít tušení, k čemu to všechno asi směřuje, co se asi stane dál, kdo asi bude doopravdy kdo... Těžko to popisovat. V podobné situaci jsem se ocitl v případě seriálových Strážců, ale tam jsem měl alespoň výhodu, že znám komiks a cítil jsem se trochu jistě. V případě Doom Patrol se mohlo stát naprosto cokoliv a také se to dost často stávalo. A mě to strašlivě moc bavilo. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Bohužel jeden z těch seriálů, ze kterého jsem byl na začátku úplně nadšený, ale to nadšení postupně opadalo. Nevidím v kvalitě tak rychlý a zásadní sešup jako třeba u trochu podobné komiksárny Umbrella Academy, ale stejně to zamrzí. Doom Patrol je další disfunkční "superhrdinský" tým, u kterého se ale opravdu s tragickými originy nešetří. Že vám umřel blízký? Co takhle že jste své nejbližší omylem zabili? A schopnosti? Žádné cool střílení ohnivých koulí a bezproblémové létání. Tady máme nebezpečnou schizofreničku, člověka trpícího v robotím těle (dokonce dva, svým způsobem), stoprocentně popáleného chlápka, ve kterém žije záhadná zelená bytost, a krásnou herečku, která se ale vlivem stresu mění v obrovský nechutný sliz. V komiksovém světě jsou to prostě spíš banda handicapovaných loserů. Seriál skvěle čerpá z komiksů, střílí jeden maximálně šílený nápad za druhým, a ta bláznivost působí velmi svěže a svobodně. Například Larry Trainor byl sice v původním komiksu jakýsi transsexuál nebo spíše hermafrodit a tady je to pouze "closet homosexual", ale tvůrci seriálu nám to později vynahradí oživlou ulicí plnou všech možných menšin a sexualit na okraji společnosti. Mimochodem i když Doom Patrol může nějakého citlivého konzervativního křesťana urazit, tak bych se odvážil tvrdit, že seriál Doom Patrol je spíše apolitický. Určitě se v něm dá vidět levicové smýšlení, někdy až na pokraji anarchismu, ale myslím, že seriál propaguje pouze obyčejné lidství. Máme tu bandu "jiných" lidí, kteří prostě chtějí být šťastní, klasika. V každém případě koncept a nápady paráda, ale postupně to začne drhnout. Některé díly nejsou tak zajímavé a zdají se být čím dál delší. Některé nápady a scény jsou naprosto úžasné, ale postupně začne přibývat nezajímavých. Hlavní dějová linie o hledání jejich šéfa Nilese se tak dlouho táhne, až mě vůbec nezajímalo, jak to dopadne, a dokonce mi v úplném závěru přestalo na postavách záležet (asi hodně vlivem posledního zvratu, který se mi nelíbil). A to už je průser. Hlavní chybou seriálu je asi hlavní padouch, u něhož se jeho herecký představitel fakt snaží a hraje ho skvěle, ale ani to seriálové meta, které je hezky převedené z komiksu, ho neučiní zajímavým. V jednotlivostech je Doom Patrol často bomba, jako celek bohužel jen lehký nadprůměr. Nevím, jestli se podívám na druhou řadu, spíš si radši přečtu komiks, který má lepší tempo. (7/10) ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela zvláštní nový seriál stanice DC Universe. Postavy z toho seriálu jsme už mohli vidět v několika dílech seriálu Titans. Rozjezd je trochu pomalejší, tak uvidíme. Nejedná se o typický superhrdinský seriál, protože postavy jsou spíš troubové než hrdinové. :D Záporák se zatím moc neukázal. nebaví mě to, vzdávám to... "Kde je moje dcera?!" ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Doom Patrol je typický příklad promarněné šance. Prvních několik dílů výborných, ale pak to celé zabředne a nehne se to z místa. Naprosto přepálený počet epizod a hlavně poslední dvě dělají z mého celého sledování hodně (pod)pprůměrný zážitek. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Asi největší komiksový bizár, co jsem kdy viděl. Tady se porušují a překračují a překrucují všechny konvence a klišé až z toho vyšlo něco bizarně originálního.. perfektně napsané a zajímavé postavy s důrazem na prostor všech zúčastněných. Výborný výkon bych asi nejvíce přiřknul Diane Guerrero, zahrát tolik osobností a každou jinak, to mě bavilo sledovat nejvíce. Rozhodně doporučuji, není to nic, co byste viděli již stokrát, ale dokážu si představit,že se to líbí lomu nemusí líbit, protože to není klasický superhero ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to byla pecka. Carver a spol. hýřili absurdními nápady, dokázali rozesmát a bavili se i herci na čele se schizofrenní Diane Guerrero. Několika perfektním sekvencím jednoznačně vévodí bitka s nácky za hudebního doprovodu Dead Kennedys. Jenže ještě než série došla do poloviny, začalo to upadat. Seriál udeřil na vážnější strunu a hlavní hrdinové začali řešit osobní s odpuštěním sra*čky. V tom jednoznačně vévodil Kyborg, který byl na přesdržku. Díky tomu se začal děj rozmělňovat a dost často nudit. Tvůrci sice občas dali vzpomenout na prvních cca pět dílů, ale to jen proto, aby diváka vzápětí vrátili do průměrného bahna. Aby toho nebylo málo, po čase jsem se v tom přestal orientovat a absolutně jsem se ztrácel v tom, co, kdo, proč a jak. Škoda. 50% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doom patrol začína ako šialená jazda plná wtf momentov. Potom sa pomaličky ale isto presunie do roviny emočnej s dôrazom na charakteri, ktoré vďaka svojim silným originom pôsobia zaujímavo a fungujú na úrovni emocionálnej väzby medzi divákom a seriálom. Herci sú skvelý a niektoré diely doslova prekypujú nápadmi, vtipmi a akýmsi nadhľadom, ktorý automaticky dáva Doom Patrol do kategórie iných, zábavnejších seriálov. Bohužiaľ tu máme aj diely, ktoré sú trocha vatové. A finále ako také ma značne sklamalo, hoci som sa na neho vďaka niektorým dielom tešil najviac. Každopádne sa rád k patrole vrátim. Je to niečo čo sa mi pozerá dobre aj napriek sem tam slabšiemu dielu. Cyborg je tu strašne nesympatický. 1. séria - 80%. Výhodou druhej série je, že si je omnoho istejšia...v zásade vo všetkom. Neustála zmena žánrových pravidiel, množstvo podarených wtf momentov (ktoré skrátka berieme ako smerodajné a funkčné) pretože, celý koncept je tak zábavný, že by sme boli blázni, kebyže to tak neberieme. Sila Doom Patrol nie je v akčných scénach. Ale v charakteroch, humore a kreativite. Garantujem, že niečo podobné by ste hľadali len s veľkými ťažkosťami. Pritom to má stále emočné presahy. A aj skvelý humor. Scéna s Ježišom, Steel and Stone alebo sexuálny duchovia sú len špičkou ľadovca. Takto by malo vyzerať rozprávačské umenie. Za mňa obrovská spokojnosť. Zhltol som to za deň. Jediné čo my tam vadí je Cyborg ( ale len jeho výzor) inak s ním nemám žiadny ďalší problém. Každopádne oproti takej Umbrella Academy je toto niekde úplne inde. A posúva sa to. 2.séria - 100% Prvé štyri diely sú skvelé. Rovnako aj posledné tri. To medzi tým si ale vyžadovalo moju obrovskú zhovievavosť. Nemám rád naťahovačky. A nemám rád keď seriál, ktorý za iných okolností riadne šliape na plyn a nemá problém ukazovať bizarné veci, odrazu zastane v romantickej prvoplánovej línií. Tá mi nefungovala. A samotné Sisterhood of Dada postavili prostredné časti do veľmi infantilnej roviny. Koniec to trošku zachránil. Najsilnejší diel je ale 8, kde hlavne Brendan Fraser kradne všetko pre seba. Inak sa to nesie v rovnakom duchu ako predchádzajúce série. Možno to už trošku smeruje ku skutočným dobrodružstvám, na čo sa teším. Najväčšou devízou seriálu stále zostáva fakt, že aj tí zlí tu majú pochybnosti, sú unavení a chcú nájsť nejaké to šťastie. Z psychologického hľadiska je vývin postáv úplnou chuťovkou. To, že sa tam občas nejaká postava zjaví len tak budem ignorovať ( Viktorov otec). Inak to má stále kvality ako žiadny iný DC počin. 3. séria - 70% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hecnu to a dám 5.. Není to čistý průstřel, ale co už.... Nespoutaný, imaginativní, svobodomyslný, odvážný.. Takový ten seriál je a i když jsem to koukal tempem jeden díl za cca 2 týdny (protože děj zde opravdu není něčím co by diváka nutilo hned vidět další díl) pokaždé jsem nadšeně hekal jak mě to válcuje novou a novou ujetou pakárnou. Komiks neznám a tak nevím jestli je to takhle nekompromisně pošahané už z předlohy, nebo prostě jen scénáristi zobali hodně dobře namixované zrní, ale v zásadě je mi to jedno. Mám to rád a z toho aktuálního a kvalitního DC seriálového trojlístku je to z mého úhlu pohledu bezesporu ten nejpovedenější (a nejdůležitější). ()

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Veľmi podarená partička, ktorá okrem chaosu, príležitostného zachraňovania sveta pred apokalypsami a množstva absurdných situácií, ponúka tiež hlbšie situácie súvisiace s vyrovnávaním sa s tým, kým sú/sa stali. Taká kombinácia X-Men a GotG vo svete DC. P.S.: Cyborg v JL mi prišiel neskutočne nudný a nezaujímavý. Prvý dojem, keď sa objavil v DP bol preto nešťastný ("Prečoooo?!?!). Nakoniec som si ho v tejto partii ale obľúbila. Takže ak niekto predom zavrhujete tento seriál pre jeho postavu, rada by som Vás vyviedla z omylu. ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vše podstatné jest v komentářích k 1.s. ;-) Grant Morrison by měl míti radost. Docela se divím, že není jeden z producentů, když je to očividná inspirace jeho DP érou. Byť zde tvůrci vynechali dost podstatných bytostí či chcete-li, postav. Main titles a ost alá Carpenteresque score 300% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

zatímco na filmovém plátně kulhá snaha DC na obě nohy,na seriálovém poli jim to zatím vychází na výbornou.Evidentně DC svědčí fakt,že v rámci seriálu se není třeba zavděčit všem a uzpůsobovat svojí tvorbu přístupnosti atd.Po velmi dobrých Titans je tu tak Doom patrol,která sice není tak "temná",ale v rámci úchylnosti ji může konkurovat snad jen Legion.Jediné co by tomu opravdu slušelo by byl tak max 10ti dílný formát,aby se minimalizovali hluchá místa.Není jich sice mnoho,ale jsou tu.Tak jako tak si tahle svébytná partička zaslouží fanouškovskou pozornost...80% ()

kombajn 

všechny recenze uživatele

Ach jo, když pominu ukecaného vypravěče a záporáka, který mi přišel nezábavný, tak to má hodně wtf momentů v ději, říkejme tomu třeba originalita scénaristů a vtipů, které jsou naprosto áčkové. Ale když to mám hodnotit jako celek, tak jsem prostě letos viděl věci, které mi přišly tak nějak kompaktnější i ve kvalitě. Rozhodně to nebude masovka, je to takovej divnej seriál i pro fandy comicsů. Ale má co nabídnout, rozhodně má neotřelé zápletky. Dal bych 7/10, ale bavil míň (a úplně jinak) než třeba Bažináč. Takže pokud se někdo rozhodujete podobně, dejte mu pls 4 hvězdy, ať zůstane vesmír v rovnováze a nemusí nás sežrat osel nebo tak něco... ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S1: 5/5: Nenapadlo mě, že by to mohlo být tak dobré, ale bylo! Tahle parta mě baví. A nejenom kvůli vypravěči. Tudyk je borec v každé roli :D Hodně oceňuji návrat klasického theme seriálů. Doufám, že tenhle trend posledních let bude pokračovat. Seriál, který rozhodně není pro děti, přestože většinu těch slovíček stejně budou znát. Jenom neocení celek. Vlastně za tou slupkou sprostoty a na první pohled laciných vtipů, je mnohem víc. Protože celek je prostě pecka. Protože oni jsou možná jiní a na první pohled neohrabaní magoři, ale dost věcí způsobuje fakt, že neovládají svoje schopnosti. A jak jde děj dál, moje nadšení se stále zvyšovalo. Ovšem co nejvíc oceňuji, je vývoj postavy Pana Nikdo. Prostě dokonalé. ***** S2: 5/5: Druhá série je stejně geniální jako první. No, až na pouhých devět dílu. Ale na rozdíl od té první jsem si po každé dokoukané epizodě řekla: "Wau, tohle by i mohl být poslední díl!". Všechny palce nahoru a všechna ♡♡♡♡ do pozoru! ***** S3: 5/5: Třetí série je tak ujetá! Ale zároveň paradoxně nejvíc držící pohromadě. Tohle jsem si fakt užila  :) ***** S4: 5/5: Čtvrtá série je úplně stejně dobrá jako všechny předchozí. Uznávám, asi jsem stále v emocích z konce, tak nenacházím slova. Ale vážně to bylo skvělý. ***** Doom Patrol je seriál pro úplně každého, kdo není debil, ale zároveň je tak trochu blb. Skvělý. Děkuji  ♡ ♡ ♡ ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

1. série Seriál Doom Patrol vznikl jako spin-off Titans, který jsem ještě neviděl. Nicméně tady mě lákalo známé obsazení, tak jsem začal tady. Mám radost, když vidím povědomé tváře a zde jich je více než dost (i když Brendan Fraser a Matt Bomer až tak moc vidět nejsou). Líbilo se mi uvedení do příběhu a s ním i rychlé a zajímavé představení všech hlavních postav. I tentokrát se představuje drsnější a temnější komiks, což podle mého není na škodu, protože pokud mám sledovat další komiksový seriál, tak musí něčím vybočovat s řady. A tenhle rozhodně vybočuje svou zvláštností až bizarností. Některé nápady jsou vážně ujeté a povedou třešničkou na dortu je pak uvědomělý komentář záporáka, který sérii provází a který působí tak trochu jako od Deadpoola. Začátek šlape slušně, ale pak se v plné nahotě ukazuje že chybí větší směřování hrdinů. Záporák se sice představil slušně a sliboval dobrou podívanou, ale pak se vytratil a vrátil se až v závěru. Místo toho jsme se dočkali několika epizod, které nechaly postavy se jen tak nějak plácat na místě. ()

Související novinky

HBO Max zrušilo Doom Patrol a Titans

HBO Max zrušilo Doom Patrol a Titans

26.01.2023

Špatné zprávy pro fanoušky DC seriálů. Mluvčí HBO Max totiž potvrdil, že současné čtvrté řady Titans a Doom Patrol budou zároveň posledními. Pro server The Hollywood Reporter zástupci streamovací… (více)

Brendan Fraser záporákem v Batgirl

Brendan Fraser záporákem v Batgirl

26.10.2021

Tomu se říká návrat. Filmová kariéra herce Brendana Frasera (Mumie, Král džungle) vypadala poslední dekádu a půl v zásadě dost mrtvá, za poslední roky se ovšem vytáhl zábavnou rolí v seriálu Doom… (více)

Darren Aronofsky našel svůj další projekt

Darren Aronofsky našel svůj další projekt

12.01.2021

Režisér Darren Aronofsky (Requiem za sen, Fontána) prostřednictvím své produkční společnosti Protozoa Pictures spojí síly se studiem A24 při natáčení dramatu pod názvem The Whale. Snímek bude… (více)

DC spustilo streamovací službu

DC spustilo streamovací službu

16.09.2018

DC Entertainment ve spolupráci s Warner Bros. Digital Networks tento víkend spustilo svoji dlouho očekávanou streamovací službu DC Universe. Ta stojí 7,99 dolarů na měsíc a poskytuje přístup k… (více)

Reklama

Reklama