Reklama

Reklama

Doom Patrol

(seriál)
  • USA Doom Patrol
Trailer
Akční / Krimi / Drama / Mysteriózní / Sci-Fi
USA, (2019–2023), 38 h 33 min (Minutáž: 38–60 min)

Tvůrci:

Jeremy Carver

Hrají:

Matt Bomer, April Bowlby, Timothy Dalton, Brendan Fraser, Diane Guerrero, Riley Shanahan, Alan Tudyk, Joivan Wade, Matthew Zuk, Bruno Bichir, Dwain Murphy (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(46)

Obsahy(1)

V seriálu Doom Patrol se představují jedni z nejoblíbenějších superhrdinů ze světa DC - Robotman, Negative Man, Elasti-Woman a Crazy Jane, v jejichž čele stojí současný šílený vědec Niles Caulder alias Šéf. Všichni členové Doom Patrol utrpěli strašlivou nehodu, z níž vyvázli obdaření nadlidskými schopnostmi, ale také zjizvení a znetvoření. Traumatizovaní a utiskovaní členové týmu objeví díky Šéfovi své jedinečné poslání a spojí síly ve snaze prozkoumat ty nejpodivnější jevy, jaké existují. Zatímco vyšetřují Šéfovo záhadné zmizení, ocitnou se tito zdráhaví hrdinové tam, kde by je ani ve snu nenapadlo – do akce je totiž povolá samotný Cyborg, který je vyšle na misi, jež se neodmítá. Zčásti podpůrná skupina a zčásti tým superhrdinů, tito šílenci se superschopnostmi bojují za svět, který s nimi nechce mít nic společného. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Martrix k tomuto seriálu (23)

Pilot (2019) (S01E01) 

Dobrá zpráva je, že Doom Patrol nechutná jako další DC sračka a že má velký potenciál. Účast třeba Daltona je pecka, postavy jsou taky vcelku v poho...i když udělat z jedné z nich gaye... . Scénář vypadá i včetně komentovaného slova solidně, takže jupí! Prvních dvacet minut bylo fajn, pak tam byla taková podivná scénáristická pauza a konec byl podivný. Nicméně, má pozornost je upoutána, jistě zkusím pár dalších epizod. ()

Donkey Patrol (2019) (S01E02) 

Asi by bylo dost ošemetné, pouštět se do srovnávání DC a Marvelu, V celovečerácích Marvel válcuje všechny a co se seriálů týče, tak je v tom trochu hokej, protože jsou DC postavy rozpůjčované a kvalita jejich zpracování, je velice kolísavá. Ale napadá mě jeden marvalácký, se kterým si Doom Patrol nezadá. A to je The Legion. Kvalitativně jsme sice o level jinde, ale podobně absurdní situace, bizarní postavy, vypravěč, který komentuje nejen dění, ale vtipkuje směrem k divákovi, občas gore scény...eRkový rating... . Prostě pár spojitostí bychom jistě našli, byť Noah Hawley je zcela jistě originálnější tvůrce, než Jeremy Carver. Pokud ale srovnávat nebudu, Doom Patrol klidně označím za jeden z nejzajímavějších a nejoriginálnějších DC seriálů. Cílovkou nejsou děcka, která letí na Flashovi, ale spíš nerdi, nebo dospěláci, kteří se zuby nehty brání dospět a sledovat v TV třeba Stardance, nebo Prostřeno. Rozhodně to není pro vemena, jako je uživatel eMMitiska a jemu podobné, kteří dávají seriálům špatná hodnocení od prvního dílu po poslední, místo aby se prostě přestali dívat. ()

Puppet Patrol (2019) (S01E03) 

Tato epizoda je spíš divná než bizarní, což je škoda, ale pořád je to taškařice. Gay linka s Larrym otravná...doteď jsem homofob nebyl, ale jestli nás budou ve všech seriálech prokrmovat homosexuálně orientovanými postavami...asi se jím stanu. ()

Cult Patrol (2019) (S01E04) 

Žánrově je to podle mého gusta, taková směs Preachera, Legion, Constantina, Ash vs Evil Dead a kdovíčeho dalšího, takže pár originálních nápadů, skvělé postavy, cool scény.... a přesto to není úplně ono. Ale dívat se budu dál, protože potenciál je veliký a tvůrci ukázali, že se toho nebojí. ()

Paw Patrol (2019) (S01E05) 

Čím dál častěji mi příjde, že mi něco uteklo...jako kdyby se počítalo s tím, že toho budu vědět víc. Jenže nevím. Všechny postavy jsou pro mě nové, takže mi nezbyde než si občas zawhatafuckovat. Doom Patrol je bizardně ulítlá, ale chybí tomu šmrnc a příběh plný emocí, tak jako tomu bylo u Legion. Jsem trochu rozčarovaný. ()

Doom Patrol Patrol (2019) (S01E06) 

Čekání na peckoidní epizodu, která mě přiměje pokývat uznale hlavou a plácnout bez velkého přemýšlení pětistar, pokračuje dál. Přitom je to už třetí epizodu na spadnutí. Originalita je, pěkně vykreslené a dobře obsazené postavy jsou, natočené je to taky dobře, takže proč ne? Protože se vlastně neodehrává žádný pořádný příběh a vše je zaměřeno jakoby dovnitř. Což je často dobře, ale nestačí to. Aspoň mě ne. Možná by to bylo jiné, kdybych znal komixovou předlohu. Uvidíme co bude dál, ale už teď mě nijak zvlášť nezajímá jak to dopadne s hledáním Chiefa, ale spíš co se bude dít s postavami, které mě na celém Doomu baví nejvíc.. ()

Therapy Patrol (2019) (S01E07) 

Tak tuto podivnou epizodu pro sebe ukradl a spasil Cliff, společně s admirálem Fouskem. Nečekejte žádnou akci, nebo vývoj ohledně hledání Chiefa. Tentokrát se bude jen mluvit. příběhy ostatních, právě s výjimkou Cliffa, mě nezaujaly, takže s odřenýma ušima 3* ()

Danny Patrol (2019) (S01E08) 

Doom Patrol je mezi všemi komixovými seriály opravdu rarita. Minimum akčních scén a je to hodně ukecané, ale přesto se nenudíte. Absurdní výjevy, dialogy... . Pro milovníky Stopařova průvodce, nebo Červeného trpaslíka, to nebude dost ztřeštěné a vtipné, ale pokud si chcete odpočinout od infantilních seriálů s černobílými hrdiny, tak to za pokus stojí. Doomáci mají pro mě nejzajímavější hrdiny od mé oblíbené Legion, takže přežiju to, že se vlastně příběh nehýbe a pořád řešíme...kde je Chief? Jedinou opravdu velkou výhradu mám k tomu, že si autoři nedpustili zabordelit i tento seriál gay, transvestit a dalšími podobnými genderzvratky. Myslím, že už všichni víme, že existují homosexuálové. Ale to, že jich je jako máku mezi herci, neznamená, že musí být ve všech filmech a seriálech. Takže super...mluvící ulice, šílená Karen/Jane /Hamerhead...ale odpad za další zbytečné poselství o tom, že každý má právo na to nebýt heterobílýobyčejnýčlověkbezúchylek. Jinak bych hodnotil líp. ()

Jane Patrol (2019) (S01E09) 

Solidní psycho. Aby taky ne, když se celá epizoda odehrává v hlavě Jane. A opět je to ve stejném duchu, jako celý seriál. Úžasný nápad, zajímavé postavy, dobří herci a přesto je potenciál toho všeho tak na polovině. Začíná to být frustrující, protože to mohla být pecka a zase chybí tak málo. Nicméně i s touto výhradou je to pořád na poctivé 4*. ()

Hair Patrol (2019) (S01E10) 

WTF?! V této epizodě poznáte další bizarní postavu, díky ní uvidíte jednu ale opravdu nechutnou scénu, dozvíte se, co se dělo paralelně (out of Jane´s head) s minulou epizodou, zažijete severský příběh Couldera a....nebudete mít páru o tom, jaký to všechno dává smysl. Já se docela dobře bavil, mám podobné úleťárny rád, ale aspoň jednu epizodu bych uvítal trošku ...divácky přívětivější. Nepřipadám si díky nějakému twistu, nebo zásadní události navnazený na další díl...přestože se na něj jistě podívám. ()

Frances Patrol (2019) (S01E11) 

Kdykoliv se autoři pustí do gay linky s Trainorem, tak mě to nebaví a zkazí mi to i jinak ucházející dění ostatních postav. Tohle cpaní gayů do všech seriálů mě štve obecně, ale v Doom Patrol mi to vysloveně vadí. Navíc dnes to bylo s výjimkou Cliffa hodně slaboučký. ()

Cyborg Patrol (2019) (S01E12) 

Konečně epizoda, kde se něco děje. Vypustili zadky :-) Škoda té nevyváženosti. Na jednu opravdu výbornou epizodu, připadne jedna průměrná a jedna mizerná. Tato byla z těch lepších. ()

Penultimate Patrol (2019) (S01E14) 

Neotřelé, hravé, přesto ani trochu dětinské, nebo plytké, občas raráškovsky drzé a pak trochu hloubavé...prostě moc pěkný mix absurdit, které se dějí veskrze lidským a sympatickým postavám. Závěrečný twist je dostatečně wowovitý, abych se těšil na další setkání s nejroztomilejšími loosery, které jsem v komixovém seriálu viděl. ()

Season 2 (2020) (S02) 

Uhlídat tu změť podivných postav, bizarních situací a originálních nápadů, aby se v ní divák neztratil a byl schopen sledovat i občas se vytrácející příběh, bylo naprosto klíčové. Protože stejně jako se divák nudí, když se nic neděje, nudí se i když se děje něco čemu nerozumí, resp. nedává mu to smysl. Druhá řada je v tomto ohledu o něco lepší, než ta první; jsou v ní min. tři vynikající epizody. Ale pořád to pro mě není tak svěží, jako třeba druhá řada Legion. Nicméně cestou srovnání jít nelze...jde o velmi originální a neotřelou podívanou, které pro mě osobně něco chybí, ale jsem nadšený, že takové projekty vznikají. Druhá řada končí v takovém okamžiku, že se zdá být jasné, že bude třetí, ale v duchu Doom Patrol to úplně klidně může být i finále...protože někdy je to tak v prdeli, že už to tak taky zůstane. ()

Patrola možností (2021) (S03E01) 

Přiznám se, že nejsem zrovna fanda DC filmů a seriálů. Nesouvisí to ale s tím, že by mi vadily postavy se kterými se v DC pracuje. Ve skutečnosti se mi líbí víc, než leckteré Marvelácké a podvratnost některých z nic mě vysloveně baví. Potíž je ale v tom, že Marvel umí i ty své skautíky, narozdíl od DC prodat. Přesto se ale nejdou kousky jako je Preacher a Doom patrol, které ty poslední marvelární seriály s přehledem strčí do kapsy. V této epizodě se odehrálo tolik zajímavých věcí, kolik se třeba v Lokim, nebo Falconovi neudálo za celou sérii. Navíc nemáte šanci předvídat, nebo i jen odhadnout, co se bude dít dál (neznalý komixů...asi velké plus). Někdy to tvůrci až přehání, takže některé momenty nedávají smysl...ale v tomto případě je mi to buřt, protože to není důležité. Jsem potěšen, že se DP vrátila v celé své rozmanitosti zpět a co se týče nové postavy, která se vyloupne na konci...parádní entree :-) PS: počkejte si chvilku po najetí titulí, je tam ještě jedna extra důležitá scéna. ()

Nemrtvá patrola (2021) (S03E04) 

Prdelodlaci, zombie, mluvící hlava koně, stroj času...v současné době je to nejbláznivější seriál jaký běží. Naplno využívá fantazii tvůrců. Vedle The Boys a Legion je to přesně to nekorektně hrávé fujtajblno, které vyvažuje tupé blockbustery a nablblé seriály, kterými se to teď všude hemží. Kdyby to sledovaly moje děti, asi bych byl lehce znepokojen, ale pro dospělé s duší dítěte, je to jako stvořené. ()

Doom Patrol (2022) (S04E01) 

Pořád je to sympaticky ujeblý a současně otravně "rozmlžený". Zombie zadky, pár dobrých nápadů a do toho hromada psychokeců. ()

Hope Patrol (2023) (S04E06) 

I když jsme teprve uprostřed řady, jsem příjemně překvapený, že se pořád daří přicházet se slušnými nápady. Na konci trojky jsem o tom pochyboval, ale prvních šest epizod čtverky, je s výjimkou jedné epky...slušných. Doom patrol je pro mě v rámci DC komiksů malé zjevení. Ono to evidentně jde a v této stáji existují i tvůrci, kteří se toho nebojí, jsou hraví a dostatečně ujetí, aby diváky překvapovali jak vizuálně, tak příběhem. Doom patrol je jeden z mála seriálů, kde nemáte potřebu řešit všechny ty ko..tinky ohledně menšin. Ten svět je natolik bizarní, že je vám fuk, kdo s kým a v jaké barvě. V mých očích je to jediná jakž takž slušná konkurence a zároveň protějšek pro marveléckého Legion. A to je velká pochvala. ()

Orqwith Patrol (2023) (S04E07) 

Co na tom, že od šesté epky uběhla dlouhá doba a nepamatoval jsem si jak skončila? DP se skoro obejde i bez příběhu, protože je hlavně o postavách a jejich vztazích a je v něm dostatek ujetých nápadů, které pobaví. ()

Immortimas Patrol (2023) (S04E09) 

Tak jo, o té americké úchylce zakomponovat do seriálu muzikálovou, nebo retro epizodu, většina z nás ví. Někdy je to vcelku fajn úlet, jako ve Star Treku New Worlds, to když je to dostatečně odlehčené a písně kvalitní a jindy je to pruda, kterou si užijí jen tvůrci a herci. Úvod této epky byl otřesný, většina písní byla mizerně zazpívaná a pro mě neposlouchatelná. Kdyby mě to tak moc nezhnusilo, mohl bych to považovat za tvůrčí záměr, protože....je to přece Doom patrol, břídilové, kterým nic nejde, ale spíš je to prostě spackanina. Ty další homosexuální výlevy už byly jen "třešničkou" na dortu. Ale....pod tím vším se táhne důležité rozhodování pro všechny postavy. Dát přednost fejkovému životu, ve kterém nejsou zrůdičky a tragédi, nebo... . Doomed je v tomto případě hlavně režisér a ten, kdo komponoval hudbu a písně. Díky nim tato epa působí diletantsky a mě z ní rozbolela hlava. ()

Související novinky

HBO Max zrušilo Doom Patrol a Titans

HBO Max zrušilo Doom Patrol a Titans

26.01.2023

Špatné zprávy pro fanoušky DC seriálů. Mluvčí HBO Max totiž potvrdil, že současné čtvrté řady Titans a Doom Patrol budou zároveň posledními. Pro server The Hollywood Reporter zástupci streamovací… (více)

Brendan Fraser záporákem v Batgirl

Brendan Fraser záporákem v Batgirl

26.10.2021

Tomu se říká návrat. Filmová kariéra herce Brendana Frasera (Mumie, Král džungle) vypadala poslední dekádu a půl v zásadě dost mrtvá, za poslední roky se ovšem vytáhl zábavnou rolí v seriálu Doom… (více)

Darren Aronofsky našel svůj další projekt

Darren Aronofsky našel svůj další projekt

12.01.2021

Režisér Darren Aronofsky (Requiem za sen, Fontána) prostřednictvím své produkční společnosti Protozoa Pictures spojí síly se studiem A24 při natáčení dramatu pod názvem The Whale. Snímek bude… (více)

DC spustilo streamovací službu

DC spustilo streamovací službu

16.09.2018

DC Entertainment ve spolupráci s Warner Bros. Digital Networks tento víkend spustilo svoji dlouho očekávanou streamovací službu DC Universe. Ta stojí 7,99 dolarů na měsíc a poskytuje přístup k… (více)

Reklama

Reklama