Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Seriál "Bažináč" sleduje dr. Abby Arcaneovou (Crystal Reedová), která v louisianském městečku zkoumá smrtící virus pocházející z bažin. Ty však, jak Abby záhy zjistí, skrývají mystická a hrůzostrašná tajemství. Když se z temného močálu vynoří záhadná nestvůra, Abby stane tváří v tvář nočním můrám nadpřirozeného světa, kde nikdo není v bezpečí. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie moja šálka kávy, ale na druhej strane ma to vôbec neobťažovalo. Teda okrem podprahových LGBT správ, ktoré musia byť zrejme už všade. Na druhej strane som získal jedno dôležité ponaučenie. Pri pohľade na Crystal Reed a jej pôvod sa človek zamyslí, že zmiešanie slovanských rysov s Indiánmi vôbec nie je zlý nápad. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Velice nemilý osud potkal toužebně dlouho očekávanou adaptaci Bažináče. Zprvu mě hlavně zajímalo, o čem vlastně je geniální předloha Alana Moora a proč se o tom tolik mluví a příliš mě turbulentní změny v postprodukci seriálu nenadzvedávaly ze sedačky, ba dokonce ani to následné zrušení seriálu po odvysílání prvního dílu (!). Tedy až do doby několik měsíců po skončení, kdy jsem se konečně vrhl na to seriál dokoukat (nebýt nákupu Hbo go, možná by se tak ani nestalo, jelikož mě seroš po čtyřech dílech přestal bavit) a opět se mi osvědčila zažitá formulka, že mě seriál nemusí úplně chytnout jednak po pilotu, ale ani třeba po pěti dílech, ovšem posléze mi to patřičně vynahradit. Samozřejmě mě mrzí, že druhá řada pravděpodobně nevznikne ani na jiné streamovací platformě (viz článek hore) a tak trošku jsem doufal, že nepřijde žádný cliffhanger, když tvůrci na poslední chvíli seškrtávali z původních 13ti dílů na 10. Už jsem čekal dost polovičatý závěr a říkal si, alespoň tak..jenže po titulcích cliff dorazil. :-) achjoo ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Já musím říct, že Bažináč mně velmi bavil. Předlohu jsem ani zdaleka nečetl kompletní (jen první dvě knihy, které jsou ale opravdu fantastické), ale tenhle seriál na ní ani zdaleka nemá. Ovšem zrušení po první sérii mně docela mrzí, byla to totiž docela fajn sympatická podívaná. Atmosféru má ten seriál naprosto výbornou, herečka, která hraje Abby je fakt kočka a i ten děj byl poměrně v pohodě a máísty to opravdu mělo takový správný hororový look a feel. Na druhou stranu je tam vidět, že i na tom rozsahu deseti epizod je to zbytečně dlouhé, zejména ve druhé polovině seriálu. Být to kratší a alespoň o sezónu delší, asi se mohly dít velmi zajímavé věci. Takhle zůstává Bažináč velmi sympatickou jednohubkou se skvělými postavami, ke které se už (minimálně v seriálové podobě) patrně nikdy nevrátím. Ale bavilo mně to, a i ten Blue Devil v podání Steva byl fajn. 70%. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ze seriálového Bažináče jsem trochu rozpačitý. Na jednu stranu mě zaujalo prostředí a práce s ním (v bažinách jako by nikdy nesvítilo slunce), rozhodnost při drsnosti (trhání a probodávání těl - tady mi jen dost vadila digitální krev, to je prostě hnus fialovej), fakt, že se tvůrci rozhodli držet trochu při zemi a pojmout Bažináče v rámci možností co nejvíce realistického (žádné výlety do vesmíru a jiných světů ani zástupy komických mutantů a postav v debilních maškarních kostýmech) a hlavně práce s postavami a jejich obsazením (naprosto výborná Jennifer Beals, nádherně temná a zlá Virginia Madsen, sympatičtí Crystal Reed a Andy Bean, výborný Will Patton) a v neposlední řadě výhradní a převažující horrorové ladění. na druhou stranu jako by se Bažináč nedokázal pořádně nadechnout, ke konci mu docházely síly a byl čím dál unavenější. Chyběla tomu jiskra a živější akce. Potenciál byl obejit hodně velkým obloukem. Což je obrovská škoda. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónov║ V prvom rade dosť dobre technicky zvládnutý seriál, naplnený po okraj ponurou atmosférou, slušné bažinaté kulisy. Sympatická herečka v hlavnej úlohe (Crystal Reed), na ktorej by som povedal že to celé stojí. Také herecké úlety ako obsadenie céčkového herca ako je Ian Ziering ani neriešim, tu sa mu tá nehybnosť dá prepáčiť. /75%/ ()

Galerie (98)

Zajímavosti (15)

  • Swamp-thing je populární hororová postava od DC. Prvně se objevil v „House od Secrets“ od Alexe Olsena z července roku 1972. Původně byl Swamp-thing člověk, vědec Alec Holland, který je terčem atentátu. Shodou okolností má laboratoř v bažině, kde skončí jeho tělo i chemikálie. Jeho ostatky začne požírat řasa a nastává proces kvašení. Po nějáké době vyleze bahenní monstrum tvořeno čistě rostlinami. Má nadliskou sílu, ale ovládá i sílu přírody. Je schopen urychlit proces růstu flóry a zároveň je imunní vůči magii. Jeho spektrum schopností je rozsáhlé a postupem času je Swamp-thing objevuje. (3T)
  • Dr. Jason Woodrue (Kevin Durand) je v komiksech známý jako záporák Floronic Man. (NiWi)

Související novinky

HBO Max zrušilo Doom Patrol a Titans

HBO Max zrušilo Doom Patrol a Titans

26.01.2023

Špatné zprávy pro fanoušky DC seriálů. Mluvčí HBO Max totiž potvrdil, že současné čtvrté řady Titans a Doom Patrol budou zároveň posledními. Pro server The Hollywood Reporter zástupci streamovací… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

DC spustilo streamovací službu

DC spustilo streamovací službu

16.09.2018

DC Entertainment ve spolupráci s Warner Bros. Digital Networks tento víkend spustilo svoji dlouho očekávanou streamovací službu DC Universe. Ta stojí 7,99 dolarů na měsíc a poskytuje přístup k… (více)

Swamp Thing našel režiséra

Swamp Thing našel režiséra

05.09.2018

Očekávaný seriál Swamp Thing od nově založené služby DC Universe má konečně režiséra. Nějakou dobu se šířily spekulace, že by pilotní díl mohl natočit producent seriálu a mistr hororů James Wan … (více)

Reklama

Reklama