Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Seriál "Bažináč" sleduje dr. Abby Arcaneovou (Crystal Reedová), která v louisianském městečku zkoumá smrtící virus pocházející z bažin. Ty však, jak Abby záhy zjistí, skrývají mystická a hrůzostrašná tajemství. Když se z temného močálu vynoří záhadná nestvůra, Abby stane tváří v tvář nočním můrám nadpřirozeného světa, kde nikdo není v bezpečí. (HBO Europe)

(více)

Recenze (73)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po sľubnom úvode sa predsa len dej príbehu trochu jednak spomalil a stratil tak svoje čaro, čo je možno aj trochu na škodu pretože DC sa v úvode naozaj snažilo a prostredie močiarov aj samotná zápletka bola v úvode rozpracovaná viac ako dobre. Mne osobne to prišlo pomerne nedomyslené a akoby tvorcovia doslova zpochodu rozmýšľali ako ďalej, čo sa prejavilo najmä na úrovni epizód uprostred seriálu. Vyzerá to tak, že Swamp thing sa pokračovania nedočká a ak náhodou áno treba dúfať že to už bude pod taktovkou niekoho iného. ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál mi docela sedl. Sice světu DC moc svého času nevěnuji, u tohohle seriálu jsem si říkala, že bych se mohla podívat ještě na něco. Chvílemi tam byly momenty, kdy jste si říkali: "wtf, co to jako je", "tady už je fakt úplně všechno" Každý si tam podle mě najde něco, co se mu líbí víc, jelikož je to hodně rozlezlé. Jak příběhem, tak jednotlivými postavami a jejich propletením, tak samotným Bažináčem, ostatními mystery věcmi, biologií, šilencemi... Opravdu je to hodně obsáhlé. A vůbec mi nepřišlo, že by byla postava Bažináče na scéně krátkou dobu, myslím si, že to bylo tak akorát. Škoda jen, že to je takový dobrák. Chtělo by to víc agrese.. ale Bažináč je kladná postava, já vím.... ()

kombajn 

všechny recenze uživatele

Je to spíš na 3,5 hvězdy než plné 4, ale budiž. Nenadchne, neurazí, ale koukalo se na to celkem dobře. Což mi přijde u DC jako cílová meta... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

další potvrzení toho,že Marvel sice válcuje DC na filmovém poli,ale na tom seriálovém je to obráceně.Swamp Thing je sice z dosavadní trojice (vedle Doom Patrol a Titans) nejslabší,ale i tak se jí celkem daří slušně budovat atmosféru a pro krev a nějakou tu hezkou smrt se nejde daleko.Ve finále (i vzhledem k otevřenému konci) je škoda,že se další série nejspíš nedočkáme...70% ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Swamp Thing je poměrně originální komiksovka s premisou, která ještě k vidění na obrazovkách nebyla. O něco víc než mysteriózní horor však funguje jako drama mezi lidmi, kteří sledují svoje zájmy bez ohledu na ostatní, a snaží se přežít v nehostinných podmínkách louisianských bažin. Vizuál není špatný, avšak většina digitálních efektů působí uměle, naopak praktické efekty jsou na slušné úrovni. Postavy jsou zajímavé, jejich příběhy však povětšinou nešikovně ukončí již zmíněné zkrácení série o tři díly. I když se snažili tvůrci sérii v rámci možností slušně ukončit, konec je zkrátka nešikovně ustřižený. Pokud se vám líbily dosavadní seriály od DC Universe (Titans, Doom Patrol), pak i Swamp Thinga byste měli vyzkoušet. Minimálně jako odpočinek od komiksových telenovel ze stanice CW poslouží slušně. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Já musím říct, že Bažináč mně velmi bavil. Předlohu jsem ani zdaleka nečetl kompletní (jen první dvě knihy, které jsou ale opravdu fantastické), ale tenhle seriál na ní ani zdaleka nemá. Ovšem zrušení po první sérii mně docela mrzí, byla to totiž docela fajn sympatická podívaná. Atmosféru má ten seriál naprosto výbornou, herečka, která hraje Abby je fakt kočka a i ten děj byl poměrně v pohodě a máísty to opravdu mělo takový správný hororový look a feel. Na druhou stranu je tam vidět, že i na tom rozsahu deseti epizod je to zbytečně dlouhé, zejména ve druhé polovině seriálu. Být to kratší a alespoň o sezónu delší, asi se mohly dít velmi zajímavé věci. Takhle zůstává Bažináč velmi sympatickou jednohubkou se skvělými postavami, ke které se už (minimálně v seriálové podobě) patrně nikdy nevrátím. Ale bavilo mně to, a i ten Blue Devil v podání Steva byl fajn. 70%. ()

Zek 

všechny recenze uživatele

Po traileru, který mě dost navnadil jsem čekal další dobrý seriál od DC. Bohužel co jsem viděl byla jedna velká nuda, roztahaná do deseti epizod. Úplně stačilo natočit tv-film(Na který bych si stejně, tak za pár dní ani nevzpomněl):D a zápletce, by to nijak neublížilo. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Pilotní dvojdíl mě dostal do kolen, protože má v sobě všechno, co by mohlo ze série udělat cool podívanou. Krásná doktorka, pohodovej vědec, záhadné městečko, mrtvá kamarádka a environmentální poselství, které není nijak nucené. Jenže další a další díly jsou jaksi dost cringy, zvlášť scény se Swamp Thing - dvoumetrová stopadesátikilová zelená opice, která mluví se stromy a rostlinami, propojuje se s nimi a vidí tak minulost - to prostě nefunguje. Víc mě bavili scény bez "hlavního hrdiny" nebo bez doktorky a hlavního hrdniny, který jí buďto zachraňuje život nebo je vlastně do ní zamilovaný, protože se znali asi jeden den předtím, než se z něj stala příšera. ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Swamp Thing je pro mě obrovské zklamání. Swamp Thing jako postava byl dobrej, ale byl tu minimum času. Zbytek seriálu byl však jeden velkej průser. Herecké výkony, až na Willa Pattona hrozné. Postavy se tu teleportují a chovají jak zrovna scénář potřebuje, i přesto, že to odporuje všemu co o těch postavách víme. Například to jak Abby šla přesně tou částí bažin, aby náhodou našla ve tmě nábojnici, kteoru já bych nenašel ani za světla, kdybych ji hledal. Nebo její první setkání se Swamp thingem useknutý jakoby v půlce rozhovoru. Nejhůř pak dopadla kámoška od Abby, která se vždy někdě objevila, aby si s ní mohl někdo prohodit pár slov a jinak tam byla úplně k ničemu. Pak seriál obsahuje několik naprosto šílených absolutně nelogických věcí. Třeba jakože matka míšenka splodila s bělochem černocha! Jako WTF? Mimochodem odhalení tohoto faktu bylo jak z mexické telenoveli. No a pak je tu jedna scéna kdy modrý ďábel zabije a spálí spoustu lidí a Abby a její kámoška, které u toho celého jsou prohlásí jen "What the f*ck" a pokračují klidným krokem dál, jakoby se nic nestalo a v další scéně na tohle celé pro jistotu úplně zapomenou. Prostě za mě ten seriál velký špatný a jsem rád, že tohle utrpení nebude pokračovat. Na druhou stranu je mi líto, že neuvidíme dalšího Swamp Thinga, protože jeho dějová linie byla zajímavá a dobrá. Bohužel jako jediná. 1* 16% ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Žádné sraní, mladá paní, tady musí být jasno, tohle je krutě vyvážená látka, takže ještě než se začne něco dít, šup jeden gay (checked), Asiat k tomu (checked), lezba (checked), černoška k tomu (checked), ok můžeme pokračovat :-) Né, je to úsměvné, taková ta hyper korektnost za každou cenu, nu což, popojedeme... Pěkné prostředí s atmosférou, Bažináč si je taky podobný, má to nějakou tu "zásadní" příběhovou linii, ale přes všechny ty epizodické zápletky je to skoro až moc natažené - dokázal bych si to představit na 5 dílů a fertig, hotovo... Will Patton skvěle zahrál zámožného jižanského buráka z bažin, Kevin Durand si vychutnává svého asociálního doktora, Ian Ziering zas jako by nestárnul (skoro mu nějakou tu normáln(ějš)í roli přeji). Nicméně po první sérii bye bye... ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Asi prvý seriál ktorý som takmer preskakoval, vôbec ma to nebavilo. Aj prvý seriál od dc comics a takto to dopadlo. Bažinač si zaslúži čistý priemer, aspoň tie posledné epizódy mali ako tak nejaké grády. Atmosféra bažiny bola ale pomerne dobrá. No išlo iba o bečkový seriál. 3* ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Silnejšie tri hviezdy. Dal by som aj štyri, ale keďže to skončilo po prvej sérii a ohlásený koniec bol už od začiatku, tak ma to nepotešilo. Triky na dobrej úrovni, úplne odlišné prostredie od bežných komixových seriálov, slušné obsadenie vo vedľajších úlohách (Will Patton, Kevin Durand, Ian "Sharkanado 90210" Ziering atď.), dobré "masívne" stvárnenie Swamp Thinga, niektoré časti slušne potemnelé. Mne sa to páčilo. Škoda otvoreného konca. ()

Bingos 

všechny recenze uživatele

Z kraje nejsem typický komixový nerd a před spaním si čtu spíš knížky než DC wikipedii. Postavu Swamp Thinga však znám a mám o ní celkem slušné povědomí a především, Ságu o Bažináčovi od Alana Moora považuju za snad nejzásadnější dílo odrostlého komixu a vlajkovou loď nakladatelství Vertigo. Po startu internetové kabelovky DCU pro mě byl blížící se Bažináč velmi očekávanou událostí. Za druhé: slabá místa v scénáristické kostře samozřejmě nehodlám přehlížet, ale jinak seriál vyloženě naplnil moje očekávání, takže ač moje pětihvězda není úplně objektivní, mám to tak v povaze a stojím si za ní. Nekonzistentnost vypravěčského přístupu vážně občas zamrzí. Na to, jak je dílo temné a nekompromisní, je někdy zbytečně polopatické a moc často sahá do zásoby scénáristických berliček a deus ex machina. Možná že se snaží násilně smáznout co nejvíc havěti co nejmenším počtem úderů, stejně jako si myslím, že celá záležitost je tak trochu experiment, která nemá adekvátní mustr, protože vlastně nemá obdoby. Ale to je právě největší klad seriálu. Každou vteřinu přichází s něčím novým. A protože postrádá tu drzou vypravěčskou suverenitu, může to paradoxně spoustu lidí odradit. Titans pokryl potřebu po zábavně drsné a krvavé akci, což je něco, co se hodí k nedospělým hrdinům. Doom Patrol pokryl zas touhu po metahříčkách, co se ani na chvíli neberou vážně. Swamp Thing je dospělý a bere se velmi vážně. Konflikt hromady disfunkčních pseudoantagonistů a hrstky protagonistů (které by spočítal na jedné ruce i nešikovný tesař) zaplní hlavní fokus čočky kamery, ať se vám to líbí nebo ne. Atmosféra, která vztyčený varovný ekologický ukazováček zasazuje do bažiny emoční lability, starých traumat, nedorozumění, chamtivosti a ješitnosti ředěné sem tam kapkou empatie a lásky – no prostě do velmi lidského koktejlu, ta jako by vypadla ze stránek komixů. Do toho je existenciální konflikt proměny Aleca Hollanda/Bažináče katalyzátorem, nikoli hybatelem děje, což by měl být nový kánon pro komiksové originy. Horor, který není prvoplánová přehlídka lekaček a gore efektů, ale temně zelený, plíživý a znepokojivý pocit někde v zadní části páteře. Postavy, které jednají nelogicky, ale ne vinou scénáře (teda většinou), ale prostě protože jsou iracionální, emocionální a komplexní. A mohl bych jet dál. Herecké výkony, Citace předlohy - ať už vizuálními obrazy, názvy epizod, drobnými odkazy, do očí bijícími odkazy nebo vyloženě šířkou univerza (která zahrnuje i tak "céčkové" postavy, jako je Blue Devil), Dunící audio, Digitální i praktické efekty, Znělka (bože jak ta je dobrá) a tak dál. I ten koncept, že každá epizoda měla svůj mirkopříběh, který se sléval do přemostění celé série, je parádní, jen nedobroušený. Zkrátka a dobře první série Swamp Thing je ještě neusazená, ale stříká z ní velmi svěží a tak potřebný přístup ke komiksové látce i k hororovému žánru, stejně jako hmatatelná píle tvůrčího týmu. Jen to potřebuje další prostor. A ne! Odmítám se smířit s tím, že tohle jen tak vyšumí do prázdna z nějakých doteď ještě ne zcela uspokojivě vysvětlených důvodů. Tohle musí mít pokračování. Jakékoli. HEŠTEK SEJF KURVA SWOMFINK! () (méně) (více)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Zhruba v půlce už začlo být jasné, že se tu klube průser jako prase. Vizuálně sice hodně fain a prachy tu jdou vidět, bažiny dost temné, casting sympatický.. ale každý díl naprosto nevýrazný, řekl bych až nudný. ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Ambiciózní projekt, který hodně dílčích věcí dělá dobře či vysloveně výborně, ale dojíždí na množství vaty a rozklíženost, způsobenou nečekaným utnutím hned po první sérii. Jako nejzásadnější problém bych viděl asi to, že horrorovo/komiksová stránka seriálu kvalitativně dost výrazně dává na prdel té vztahově "soap operové", ale prostor mají obě zhruba stejný. Takže nedostaneme adekvátní množství geniálně pošahaného Woodruea (Kevin Durand opět vládne), tajemství okolo zesnulé Shawny, příjemně osmdesátkově vyznívajícího Blue Devila, ani dokonce samotného Bažináče, který jakožto ústřední postava seriálu spíš hledá sám sebe a převážne pasivně spojuje všechny příběhy lidí okolo něj. A naopak krizi manželů Sunderlandových (i když pochválit Willa Pattona za labužnicky slizce podaného Averyho je nutné), stereotypní rodinné trable paní šerifky a jeho syna či unylou Crystal Reed v roli doktorky Arcaneové sledujeme častěji, než by bylo milé. Ten koncept jednotlivých, někdy lepších, někdy horších mikropříběhů v rámci každého dílu, a na pozadí se rozvíjejících větších dějových oblouků, které se vzájemně proplétají, je v podstatě ryze komiksový, a dává smysl...ale tady se jednotlivé sešity psaly s vizí ongoing série, a nakonec vyšla jen limitka. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Fajn večerníček na dobrou noc, hezké triky, skvělá atmosféra města a močálu, skvělá hudba ... pokračování ... ? ()

Související novinky

HBO Max zrušilo Doom Patrol a Titans

HBO Max zrušilo Doom Patrol a Titans

26.01.2023

Špatné zprávy pro fanoušky DC seriálů. Mluvčí HBO Max totiž potvrdil, že současné čtvrté řady Titans a Doom Patrol budou zároveň posledními. Pro server The Hollywood Reporter zástupci streamovací… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

DC spustilo streamovací službu

DC spustilo streamovací službu

16.09.2018

DC Entertainment ve spolupráci s Warner Bros. Digital Networks tento víkend spustilo svoji dlouho očekávanou streamovací službu DC Universe. Ta stojí 7,99 dolarů na měsíc a poskytuje přístup k… (více)

Swamp Thing našel režiséra

Swamp Thing našel režiséra

05.09.2018

Očekávaný seriál Swamp Thing od nově založené služby DC Universe má konečně režiséra. Nějakou dobu se šířily spekulace, že by pilotní díl mohl natočit producent seriálu a mistr hororů James Wan … (více)

Reklama

Reklama