Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Seriál "Bažináč" sleduje dr. Abby Arcaneovou (Crystal Reedová), která v louisianském městečku zkoumá smrtící virus pocházející z bažin. Ty však, jak Abby záhy zjistí, skrývají mystická a hrůzostrašná tajemství. Když se z temného močálu vynoří záhadná nestvůra, Abby stane tváří v tvář nočním můrám nadpřirozeného světa, kde nikdo není v bezpečí. (HBO Europe)

(více)

Recenze (73)

misterz 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobne obrovské sklamanie. Od "bažiňáka" som teda čakal podstatne viac. Príbeh v jednotlivých epizódach ako aj celkovo nebaví, nemá to šmrnc, pútavosť postáv, nápad, napätie a ani dobrú mysterióznu atmosféru. Pár zábleskov tu síce bolo, ale nič, čo by si človek pamätal. Totálny prepadák. Jediné čo treba oceniť je technická stránka a pár vydarených hororových scénok. To jediné sa ako tak podarilo. Na dobrý seriál to je ale málo. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Konečně kulantní a zcela zasloužená pocta světoznámému zpěvákovi Ajvnovi Jangstrovi také ze Spojených sráčů, jejíž krajově adaptovaná zvuková stopa, aby to bylo dokonalé, rozhodně měla znít takto: / I’m driving Mustang 81 to camp in Alabama / in a rush taking the risk passing through Louisiana./ The monster’s on the rampage there stepping out the glade / eating mostly Texan fucks / Džóžin is its name. //Džóžin - The swamp thing is lurking in the plash / Džóžin - The swamp thing has reached the village edge / Džóžin - The swamp thing is sharpening its claws / Džóžin - The swamp thing bites and sucks and chokes. / To get rid of Džóžin, although it sounds insane, U must use just and only fucking powder plane.// Aneb, když už nějaká ta pásová linka na homixové furtdokolové lobotomie konečně vyprodukuje něco alespoň trochu originálního, jakž takž syslupného, zábavného, dějově dotaženého, pestrého a solidně temného, co na to cýlové publykum?: „Gchrrrrchchch, ééééé, dyď je to úplně blbí, neuvjeřytelné postavi, vůbec ňykdo tam nebil super, nelogyckí děj, nůůůůda, poťme rači opjetkovat ňáki hluboce fylozofyckí, antycki dramatyckí, mišlenkově děsně složytý, exystencyjálně povznášejýcý a hlavně úpa nedyskredytačňý Opruz Dej od Mrvelu!!!" Tudíž si o pokračování můžeme nechat akorát tak zdát. Čuráci vypatlaní! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Bažináč je seriál, který jsem po jeho příchodu na HBO okamžitě zaregistroval. Určitě za to mohl i námět a především fakt, že se jedná o postavu z DC Comics. Důvod, proč jsem ale seriál nezkusil dřív byl ten, že ho po první sérii ihned zrušili, a to, nutno dodat, také o něčem svědčí. Když jsem si ale říkal, že bych se měl připravit na hosty letošního Comic Conu, Bažináč se mi opět dostal do ruky. Do Prahy totiž má přijet Crystal Reed, která tu má hlavní roli, a kterou jsem do té doby vůbec neznal. Nakonec musím říct, že to nebyla vůbec ztráta času. Naopak. Po dlouhé době se mi stalo, že hned pilotní díl mě okamžitě namlsal. Namlsal zajímavou atmosférou v lousianských bažinách. Také se mi líbilo, že tvůrci nebrali ohled na efekty a tak jsem si tu hned několikrát připomněl pár explicitních momentů z filmů jako jsou Moucha nebo Věc. Jo, Bažináč umí bejt sem tam docela solidně nechutnej, ale o to více zajímavý je. Deset dílů je pak, na dnešní poměry, vyšší časová nálož, ale je pravda, že mi to vlastně ani nevadilo. Příběh je tak jako správně hollywoodský, závěr pak nabízí otevřený konec, ale myslím si, že budeme muset zůstat u toho, kde to skončilo. Nicméně, nevadí, zakončené to v podstatě bylo. A alespoň jsem poznal blíž Crystal Reed, na kterou se teď začínám o to více těšit. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónov║ V prvom rade dosť dobre technicky zvládnutý seriál, naplnený po okraj ponurou atmosférou, slušné bažinaté kulisy. Sympatická herečka v hlavnej úlohe (Crystal Reed), na ktorej by som povedal že to celé stojí. Také herecké úlety ako obsadenie céčkového herca ako je Ian Ziering ani neriešim, tu sa mu tá nehybnosť dá prepáčiť. /75%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Syn môže otca nenávidieť, ale je na otcovi, aby to synovi odpustil.“ Ja tomu nechápem. Bažináč mal na prvý pohľad všetko: skvelú komiksovú predlohu, parádne močiare, ktoré tvoria temnú atmosféru už len tým, že sú, k tomu sympatický kasting (hlavne Ian Ziering, Kevin Durand a Crystal Reed), zjavne slušný rozpočet, sebavedomú producentskú ruku Jamesa Wana, dobré masky a triky, nie je to síce gore festival, ale je to drsné a očividne určené pre dospelého diváka. Napriek tomu sú všetky epizódy vyrovnané, čo sa mdlosti a nevýraznosti týka. Scenáre sú strašne neoriginálne, detto postavy. Hoci má každý diel len okolo 40 – 45 minút, čo je fajn, kvôli zlým scenárom sa to javí dvojnásobne, ako pomalé umieranie. Za celé pozeranie ma prekvapila snáď iba chvíľa, keď do izby vošla manželka a spýtala sa ma, či to je Sestra v akcii. Zostal som dve tri sekundy zaskočený, ale samozrejme nie, nebola to Whoopi. Po technickej stránke tomu ťažko niečo vytknúť, ale fakt je to strašná nuda plná nezáživných postáv, ktorých konanie pre mňa bolo miestami až utrpenie sledovať, preto dávam len 2*. Bažináč je geniálny komiks, skúste radšej ten. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Kvôli neznámemu vírusu sa lekárka Abby (Crystal Reed) vracia do svojho rodného mestečka Marais v Louisiane. Všetky stopy súvisiace s týmto vírusom vedú k miestnym močariskám. Postupom času Abby zisťuje, že vírus nemá len biologický pôvod, ale v Marais sa prebudilo niečo omnoho temnejšie. - Od seriálu s nálepkou DC Universe som vela nečakal, ale nakoniec je z toho velmi pozeratelná záležitosť, ktorá je vzhladom k momentálnej situácii velmi aktuálna. Sú tu výborne skombinované všetky prvky, ktoré tvoria hororovú atmosféru. Hudba je špičková, prostredie močarísk a malého mestečka v Louisiane nádherné a nesmierne ma potešili aj výkony hercov v hlavných úlohách, snáď len s výnimkou Kevina Duranda, ktorý ma ako vedec vôbec nespresvedčil, pretože ho poznám ako človeka, ktorý hrá väčšinou drsňákov. Najväčšou chybou tohto seriálu je to, že sa tu vedlajšie postavy objavujú len vtedy, keď sú nejakým spôsobom potrebné, ale v opačnom prípade zostávajú pozabudnuté a ich dejové linky nezodpovedané, čo mi vadilo takmer v každej epizóde. Škoda, že seriál bol zrušený, pretože Derekovi Mearsovi sa po rokoch v hororovom žánri konečne dostalo pozornosti aj medzi širšou verejnosťou, aj keď bol tradične celý čas pod maskou. + Derek Mears + herečka z Dead Rising a Better Watch Out + herec z Tragedy Girls a Dark Was the Night + herečka z Incident in a Ghostland ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Velice nemilý osud potkal toužebně dlouho očekávanou adaptaci Bažináče. Zprvu mě hlavně zajímalo, o čem vlastně je geniální předloha Alana Moora a proč se o tom tolik mluví a příliš mě turbulentní změny v postprodukci seriálu nenadzvedávaly ze sedačky, ba dokonce ani to následné zrušení seriálu po odvysílání prvního dílu (!). Tedy až do doby několik měsíců po skončení, kdy jsem se konečně vrhl na to seriál dokoukat (nebýt nákupu Hbo go, možná by se tak ani nestalo, jelikož mě seroš po čtyřech dílech přestal bavit) a opět se mi osvědčila zažitá formulka, že mě seriál nemusí úplně chytnout jednak po pilotu, ale ani třeba po pěti dílech, ovšem posléze mi to patřičně vynahradit. Samozřejmě mě mrzí, že druhá řada pravděpodobně nevznikne ani na jiné streamovací platformě (viz článek hore) a tak trošku jsem doufal, že nepřijde žádný cliffhanger, když tvůrci na poslední chvíli seškrtávali z původních 13ti dílů na 10. Už jsem čekal dost polovičatý závěr a říkal si, alespoň tak..jenže po titulcích cliff dorazil. :-) achjoo ()

666teen 

všechny recenze uživatele

No jasně. Je to od DC. Ale! NIKDO z hrdinů nenosí elasťáky, ani slipy navrch, odehrává se to za mlhou hustou tak, že by se dala krájet a dost možná ještě dál. Znáte to...žbluňkání, vrba, rákosí..a nakonec se objeví Rákosní.. Swamp Thing. Je to monstrum neposeda, zvědavý jako opička a tak už nedočkavě vyhlíží, kdy se v močále objeví další škodná. Nebudu nikoho napínat. To co vypadalo jako poměrně temná komixová adaptace, odpískali kreténi z DC po prvním díle. Takže 10 dílů natočené první série a šmytec, jako Liščí Pětka. Škoda. Tak snad přidají pár pokračování nějakému pastelkovitému kriplovi s nějakou ultra cool vadou. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Rozohraté na niekoľko sezón, stopnuté po prvej; preto to vlastne horrible sledoval. Na nekonečné seriálové béčka čas nemám, 10 epizód sa zvládnuť dá. Ona práve tá béčkovosť, ktorá je hlavným kladom, to (napr. pri inak nadpriemernej epizóde 7) miestami dosť zráža, pretože je to skrátka moc blbé. Hore ide hodnotenie zakaždým, keď sa na scéne objaví Steve z Beverly Hills (!) a za zhliadnutie to stojí už len pre možnosť vidieť, jak moc je v 56-ke (!!) Jennifer Beals stále sexi. 56% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Je tu nový DC seriál. Dost se mi to líbí. Atmosféra je hodně ponurá a obsazení je slušné. Sledujeme samotný origin Bažináče. Do města se po mnoha letech kvůli záhadné epidemii vrací doktorka ze CDC Abby Arcane v podání roztomilé Crystal Reed. Postupně se tomu ještě s jedním nadšencem Alecem Hollandem snaží přijít na kloub. Některá tajemství si ale nepřejí být odhalena. Nakonec se dozvíme mnoho o místních postavách. Některé začnou zbrojit proti sobě s některé i umřou. Nejzajímavější je ale Alec jako Bažináč. V záhadné bažině se totiž děje spoustu věcí. On se snaží mezi vším nějak nastolit rovnováhu, ale ne všichni pro to mají pochopení. Je mnoho lidí, kteří by chtěli využít jeho kouzelných schopností k vlastnímu obohacení. I Abby je super postava a je prostě kouzelná. Objevuje se tu i víc komixových postav, třeba Blue Devil. Seriál byl bohužel po jedné sérii zrušen. Už se nedozvíme, co bude dál... "Ona snědla všechny prášky?" ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Komiksy s Bažináčem sem nikdy nečetl a ani sem je nikdy přímo nevyhledával, takže tenhle seriál je moje první velký s ním. První epizoda totiž hodně navnadila a čekal sem že i zbytek seriálu bude takový, takže je docela zklamání, že se seriál spíš odebral cestou dramatu a mudrování nad tím, jestli kompost co žije v bažině, má na holku co má zeď vytapetovanou doktoráty. A dle všeho má, jako on to neni špatný, jen to asi úplněn epatří do takovéhle záležitosti. Furt se tu jede temnota a jakže je nebezpečná, přitom Koposťák temnotu zfackuje hned ve třetím díle a ta od té doby, raději zaleze do nory. Logicky tak nejvíc problémů, nadělají různé postavy, kteří mezi sebou intrikují, podvádí se a snaží se zabít, asi si myslí že sou ve Hře o trůny. Překvapivě mně z těch všech postav, nejvíc zaujala právě Abby, která se v podstatě po celou dobu seriálu vystavuje nebezpečí a do všeho se vrhá po hlavě. Což mně ze začátku štvalo, ale pak se vyjasnilo něco z její minulosti a já sem chápal, proč to dělá, ten pocit viny ji níčí, sžírá ji to za živa a ona tak nejraději by zachránila celý svět, jen aby odčinila jednu nehodu, za to respekt. Od Bažináče, sem si sliboval trochu něco víc, jo dvakrát tady někoho solidně kuchne, ale jinak mudruje co je, proč tu je a čím chce být až vyroste, takže je v tomhle směru docela nudný. A přestože mně svým způsobem, seriál jako takový nebavil, tak mně bavili herci a to že do těch postav dávají vše. Přitom, když se seriál vzpomene že by mohl rozjet i nějakou tu hororovou linku, tak se mu to daří solidně, takže fakt škoda. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie moja šálka kávy, ale na druhej strane ma to vôbec neobťažovalo. Teda okrem podprahových LGBT správ, ktoré musia byť zrejme už všade. Na druhej strane som získal jedno dôležité ponaučenie. Pri pohľade na Crystal Reed a jej pôvod sa človek zamyslí, že zmiešanie slovanských rysov s Indiánmi vôbec nie je zlý nápad. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komiksového Bažináče neznám a skvělý první díl mě nalákal na parádní hororovou podívanou, která kombinuje téma, které frčelo někdy v 50. letech s novými trendy natáčení. Len Wiseman je výborný řemeslník a prvním dílem to jasně dokázal a dokonale mě navnadil. Bohužel další díly se vydali jinam, než jsem jako neznalec komiksové předlohy očekával a nebyla to cesta, která by se mi zamlouvala. Ve výsledku se tak pro mě jedná o zklamání, přestože to není úplně špatný seriál a má řadu scén, které jsou zábavné a potěší fandy krvavých hororů. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ze seriálového Bažináče jsem trochu rozpačitý. Na jednu stranu mě zaujalo prostředí a práce s ním (v bažinách jako by nikdy nesvítilo slunce), rozhodnost při drsnosti (trhání a probodávání těl - tady mi jen dost vadila digitální krev, to je prostě hnus fialovej), fakt, že se tvůrci rozhodli držet trochu při zemi a pojmout Bažináče v rámci možností co nejvíce realistického (žádné výlety do vesmíru a jiných světů ani zástupy komických mutantů a postav v debilních maškarních kostýmech) a hlavně práce s postavami a jejich obsazením (naprosto výborná Jennifer Beals, nádherně temná a zlá Virginia Madsen, sympatičtí Crystal Reed a Andy Bean, výborný Will Patton) a v neposlední řadě výhradní a převažující horrorové ladění. na druhou stranu jako by se Bažináč nedokázal pořádně nadechnout, ke konci mu docházely síly a byl čím dál unavenější. Chyběla tomu jiskra a živější akce. Potenciál byl obejit hodně velkým obloukem. Což je obrovská škoda. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Kľudne z toho mohli urobiť dvojhodinový film. Vzniklo by béčko (skôr céčko) pre fanúšikov komiksu, ktorý by možno zasponzorovali pokračovanie. Vznikol však seriál, ktorý pripomína po viacerých stránkach telenovelu. Má špatné herecké výkony (a tým špatné myslím až komicky špatné, veď aj Steve z Beverly Hills 90210 našiel uplatnenie) a postavy sú bez zaujímavých charakterov. Rovnako ako v telenovele by vôbec nevadilo, keby ste videli prvé dva diely, a potom naskočili naspäť až v diely 5 či 6. Dej sa vyvíja minimálne a aj pri kratšej minutáži jednotlivé časti pôsobia naozaj dlho. Na druhej strane je vidieť, že seriálu niekto musel veriť, pretože doňho nasypal slušný rozpočet. Vďaka tomu samotný Bažináč a s ním súvisiace efekty pôsobia 4*. Dobre vyzerajúca blbosť, ktorá miestami hraničí s amatérskym počinom. ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Bažináč je okrajová komixová postava, která dostala v 80. letech šanci ve dvou filmech a v obou případech to nedopadlo moc dobře. Teprve až v roce 2005 se vrací s jednou sérií seriálu a poté je opět uložena k ledu. Počáteční díly o vzniku Bažináče vůbec nevypadají špatně, ale pozdější vývoj příběhu, kde Bažináč sám bloudí v lese a občas za ním někdo přijde, příliš zábavné není. Snad se zase někdy vrátí v lepší formě a zapojí se i mezi ostatní z DC comics. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jak se mi Titáni líbili a těším se na pokračování, Doom patrol mě víceméně nadchnul, tak tohle je dost průser.. Ten seriál jakoby nevěděl čím chce být a jak udělat ten svět funkčním.. Pár monotónních lokací, monotóoní až otravná hudba, herecky je to mimoidní (hlavně Abby byla tím svím afektovaným projevem naprosto na zabití).. Příběh se rozvíjí pooomalu a přitom je to ve výsledku naprosto banální a stokrát viděná story...... Tohle prostě ne.. ()

Související novinky

HBO Max zrušilo Doom Patrol a Titans

HBO Max zrušilo Doom Patrol a Titans

26.01.2023

Špatné zprávy pro fanoušky DC seriálů. Mluvčí HBO Max totiž potvrdil, že současné čtvrté řady Titans a Doom Patrol budou zároveň posledními. Pro server The Hollywood Reporter zástupci streamovací… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

DC spustilo streamovací službu

DC spustilo streamovací službu

16.09.2018

DC Entertainment ve spolupráci s Warner Bros. Digital Networks tento víkend spustilo svoji dlouho očekávanou streamovací službu DC Universe. Ta stojí 7,99 dolarů na měsíc a poskytuje přístup k… (více)

Swamp Thing našel režiséra

Swamp Thing našel režiséra

05.09.2018

Očekávaný seriál Swamp Thing od nově založené služby DC Universe má konečně režiséra. Nějakou dobu se šířily spekulace, že by pilotní díl mohl natočit producent seriálu a mistr hororů James Wan … (více)

Reklama

Reklama