Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Seriál "Bažináč" sleduje dr. Abby Arcaneovou (Crystal Reedová), která v louisianském městečku zkoumá smrtící virus pocházející z bažin. Ty však, jak Abby záhy zjistí, skrývají mystická a hrůzostrašná tajemství. Když se z temného močálu vynoří záhadná nestvůra, Abby stane tváří v tvář nočním můrám nadpřirozeného světa, kde nikdo není v bezpečí. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie moja šálka kávy, ale na druhej strane ma to vôbec neobťažovalo. Teda okrem podprahových LGBT správ, ktoré musia byť zrejme už všade. Na druhej strane som získal jedno dôležité ponaučenie. Pri pohľade na Crystal Reed a jej pôvod sa človek zamyslí, že zmiešanie slovanských rysov s Indiánmi vôbec nie je zlý nápad. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komiksového Bažináče neznám a skvělý první díl mě nalákal na parádní hororovou podívanou, která kombinuje téma, které frčelo někdy v 50. letech s novými trendy natáčení. Len Wiseman je výborný řemeslník a prvním dílem to jasně dokázal a dokonale mě navnadil. Bohužel další díly se vydali jinam, než jsem jako neznalec komiksové předlohy očekával a nebyla to cesta, která by se mi zamlouvala. Ve výsledku se tak pro mě jedná o zklamání, přestože to není úplně špatný seriál a má řadu scén, které jsou zábavné a potěší fandy krvavých hororů. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Komiksy s Bažináčem sem nikdy nečetl a ani sem je nikdy přímo nevyhledával, takže tenhle seriál je moje první velký s ním. První epizoda totiž hodně navnadila a čekal sem že i zbytek seriálu bude takový, takže je docela zklamání, že se seriál spíš odebral cestou dramatu a mudrování nad tím, jestli kompost co žije v bažině, má na holku co má zeď vytapetovanou doktoráty. A dle všeho má, jako on to neni špatný, jen to asi úplněn epatří do takovéhle záležitosti. Furt se tu jede temnota a jakže je nebezpečná, přitom Koposťák temnotu zfackuje hned ve třetím díle a ta od té doby, raději zaleze do nory. Logicky tak nejvíc problémů, nadělají různé postavy, kteří mezi sebou intrikují, podvádí se a snaží se zabít, asi si myslí že sou ve Hře o trůny. Překvapivě mně z těch všech postav, nejvíc zaujala právě Abby, která se v podstatě po celou dobu seriálu vystavuje nebezpečí a do všeho se vrhá po hlavě. Což mně ze začátku štvalo, ale pak se vyjasnilo něco z její minulosti a já sem chápal, proč to dělá, ten pocit viny ji níčí, sžírá ji to za živa a ona tak nejraději by zachránila celý svět, jen aby odčinila jednu nehodu, za to respekt. Od Bažináče, sem si sliboval trochu něco víc, jo dvakrát tady někoho solidně kuchne, ale jinak mudruje co je, proč tu je a čím chce být až vyroste, takže je v tomhle směru docela nudný. A přestože mně svým způsobem, seriál jako takový nebavil, tak mně bavili herci a to že do těch postav dávají vše. Přitom, když se seriál vzpomene že by mohl rozjet i nějakou tu hororovou linku, tak se mu to daří solidně, takže fakt škoda. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po sľubnom úvode sa predsa len dej príbehu trochu jednak spomalil a stratil tak svoje čaro, čo je možno aj trochu na škodu pretože DC sa v úvode naozaj snažilo a prostredie močiarov aj samotná zápletka bola v úvode rozpracovaná viac ako dobre. Mne osobne to prišlo pomerne nedomyslené a akoby tvorcovia doslova zpochodu rozmýšľali ako ďalej, čo sa prejavilo najmä na úrovni epizód uprostred seriálu. Vyzerá to tak, že Swamp thing sa pokračovania nedočká a ak náhodou áno treba dúfať že to už bude pod taktovkou niekoho iného. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Kľudne z toho mohli urobiť dvojhodinový film. Vzniklo by béčko (skôr céčko) pre fanúšikov komiksu, ktorý by možno zasponzorovali pokračovanie. Vznikol však seriál, ktorý pripomína po viacerých stránkach telenovelu. Má špatné herecké výkony (a tým špatné myslím až komicky špatné, veď aj Steve z Beverly Hills 90210 našiel uplatnenie) a postavy sú bez zaujímavých charakterov. Rovnako ako v telenovele by vôbec nevadilo, keby ste videli prvé dva diely, a potom naskočili naspäť až v diely 5 či 6. Dej sa vyvíja minimálne a aj pri kratšej minutáži jednotlivé časti pôsobia naozaj dlho. Na druhej strane je vidieť, že seriálu niekto musel veriť, pretože doňho nasypal slušný rozpočet. Vďaka tomu samotný Bažináč a s ním súvisiace efekty pôsobia 4*. Dobre vyzerajúca blbosť, ktorá miestami hraničí s amatérskym počinom. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (15)

  • Rozhodnutí o zrušení seriálu (nepokračování druhou sérií) padlo již po odvysílání první epizody. (hansel97)
  • Písnička, která hraje v baru, je „Rock Bottom“ od Paula Ottena. (Duoscop)
  • Názov fiktívneho mestečka Marais vo francúzštine znamená "bažina," čiže anglicky "swamp," ako aj názov seriálu. (3T)

Související novinky

HBO Max zrušilo Doom Patrol a Titans

HBO Max zrušilo Doom Patrol a Titans

26.01.2023

Špatné zprávy pro fanoušky DC seriálů. Mluvčí HBO Max totiž potvrdil, že současné čtvrté řady Titans a Doom Patrol budou zároveň posledními. Pro server The Hollywood Reporter zástupci streamovací… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

DC spustilo streamovací službu

DC spustilo streamovací službu

16.09.2018

DC Entertainment ve spolupráci s Warner Bros. Digital Networks tento víkend spustilo svoji dlouho očekávanou streamovací službu DC Universe. Ta stojí 7,99 dolarů na měsíc a poskytuje přístup k… (více)

Swamp Thing našel režiséra

Swamp Thing našel režiséra

05.09.2018

Očekávaný seriál Swamp Thing od nově založené služby DC Universe má konečně režiséra. Nějakou dobu se šířily spekulace, že by pilotní díl mohl natočit producent seriálu a mistr hororů James Wan … (více)

Reklama

Reklama