Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Seriál "Bažináč" sleduje dr. Abby Arcaneovou (Crystal Reedová), která v louisianském městečku zkoumá smrtící virus pocházející z bažin. Ty však, jak Abby záhy zjistí, skrývají mystická a hrůzostrašná tajemství. Když se z temného močálu vynoří záhadná nestvůra, Abby stane tváří v tvář nočním můrám nadpřirozeného světa, kde nikdo není v bezpečí. (HBO Europe)

(více)

Zajímavosti (15)

  • Pro herečku Crystal Reed se jedná již o druhou roli v seriálu na motivy komiksu. Tou první je Sophia Falcone v seriálu Gotham (od r. 2014). (NiWi)
  • Seriál měl mít původně 13 epizod, ale tvůrci ho nakonec bez vysvětlení zredukovali na 10. (Duoscop)
  • Scenárista a novinář John Gholson na svůj Twitter napsal, že vinu na konci seriálu má samotná Severní Karolína. Rozpočet první série Bažináče byl 80 milionů amerických dolarů a Severní Karolína přislíbila polovinu. Nakonec ale dodala jen okolo 13 milionů dolarů. [Zdroj: Lidovky.cz] (Duoscop)
  • Natáčení probíhalo v Severní Karolíně. (Duoscop)
  • Rozhodnutí o zrušení seriálu (nepokračování druhou sérií) padlo již po odvysílání první epizody. (hansel97)
  • Swamp-thing je populární hororová postava od DC. Prvně se objevil v „House od Secrets“ od Alexe Olsena z července roku 1972. Původně byl Swamp-thing člověk, vědec Alec Holland, který je terčem atentátu. Shodou okolností má laboratoř v bažině, kde skončí jeho tělo i chemikálie. Jeho ostatky začne požírat řasa a nastává proces kvašení. Po nějáké době vyleze bahenní monstrum tvořeno čistě rostlinami. Má nadliskou sílu, ale ovládá i sílu přírody. Je schopen urychlit proces růstu flóry a zároveň je imunní vůči magii. Jeho spektrum schopností je rozsáhlé a postupem času je Swamp-thing objevuje. (3T)

Bažináč - Drive All Night (2019) (epizoda) (E05)

  • Písnička, která hraje v 8. minutě, je „In Dreams“ od Roye Orbisona. V 10. minutě hraje „Shout At The Devil“ od Mötley Crüe. Ve 43. minutě hraje „Heaven Is A Place On Earth“ od Belindi Carlisle. (Duoscop)

Bažináč - The Anatomy Lesson (2019) (epizoda) (E09)

  • Záhadný muž s kloboukem a stříbrným náhrdelníkem, který v nemocnici navštíví Daniela Cassidyho (Ian Ziering), je v komiksech záhadná postava známá jako Phantom Stranger. (NiWi)
  • Názov fiktívneho mestečka Marais vo francúzštine znamená "bažina," čiže anglicky "swamp," ako aj názov seriálu. (3T)

Související novinky

HBO Max zrušilo Doom Patrol a Titans

HBO Max zrušilo Doom Patrol a Titans

26.01.2023

Špatné zprávy pro fanoušky DC seriálů. Mluvčí HBO Max totiž potvrdil, že současné čtvrté řady Titans a Doom Patrol budou zároveň posledními. Pro server The Hollywood Reporter zástupci streamovací… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

DC spustilo streamovací službu

DC spustilo streamovací službu

16.09.2018

DC Entertainment ve spolupráci s Warner Bros. Digital Networks tento víkend spustilo svoji dlouho očekávanou streamovací službu DC Universe. Ta stojí 7,99 dolarů na měsíc a poskytuje přístup k… (více)

Swamp Thing našel režiséra

Swamp Thing našel režiséra

05.09.2018

Očekávaný seriál Swamp Thing od nově založené služby DC Universe má konečně režiséra. Nějakou dobu se šířily spekulace, že by pilotní díl mohl natočit producent seriálu a mistr hororů James Wan … (více)

Reklama

Reklama