Reklama

Reklama

Harley Quinn

(seriál)
Trailer 1
USA, (2019–2023), 18 h 5 min (Minutáž: 21–45 min)

Hrají:

Kaley Cuoco, Alan Tudyk, James Wolk, Diedrich Bader, Lake Bell, Rahul Kohli, Jason Alexander, Wanda Sykes, J.B. Smoove, Ron Funches, Tony Hale (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(47)

Harley Quinn se konečně jednou provždy rozešla s Jokerem a pokouší se prosadit jako královna zločinu v Gotham City. V seriálu vystupují Harley Quinn, Poison Ivy a celá řada starých i nových hrdinů a padouchů z vesmíru DC. (HBO Max)

Recenze (34)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Emancipace Harley Quinn v podobě nekorektního animáku plného uvědomělého humoru, přepálenosti a brutalit, který se kresbou odkazuje na kultovního animovaného devadesátkového Batmana. Umí to být mrtě vtipné, trefné, nahláškované, ztřeštěné i svébytně originální. Nesnaží se to pouze stylizovat Harley do DC variace na Deadpoola; navíc to má více nosných postav. Naštěstí, protože paradoxně Harley je ta nejvíce na jedno brdo. Ovšem také bývá repetitivní a opisující od jiných; především když se to snaží o Ricka a Mortyho, tak to dře. Nevyrovnané; a to nejen v rámci "lepší/slabší epizoda", ale pravidelně i v rámci jedné epizody. Čím více se to "jakože dramatizuje". tím je to horší. V nejlepších momentech je to na hraně geniality, v nejhorších na hraně tuctové stokrát viděné rutiny v rámci nekorektních animáků pro dospělé. První poloha převažuje. Naštěstí. Především to však je příslib do budoucna, pokud se tvůrci v dalších řadách poučí. Protože tu nesporně jsou celé epizody, scény i hlášky, které si zapamatujete. Ovšem je tu až příliš mnoho i takových, na které byste raději zapomněli. | S1: 4/5 | S2: 3/5 | ()

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Rozhodně největší seriálové překvapení roku 2019 a nejzábavnější animák od dob Ricka a Mortyho! Tvůrci filmu Birds of Prey by si měly dělat poznámky, protože takhle má vypadat sólovka Harley Quinn! Původně jsem Kaley Cuoco moc nevěřil, že by dokázala ustát tak divokou postavu jako je Harley, ale spletl jsem se. Kaley je pro mě druhá nejlepší verze Harley hned po originální Arleen Sorkin z Batman: TAS (1992), i když musím uznat, že v tomhle seriálu je její proměna, vývoj a celkově charakter o něco zajímavější. Nejvíc se mi líbí jak si seriál dělá srandu z komiksových klišé. Je vidět, že tenhle seriál dostal strašně moc léče a já jsem rád, že už teď je uznámená druhá série, která k nám dorazí v dubnu tohoto roku. Rozhodně 10/10 Celou nespoilerovou recenzi 1. Série HQ můžete vidět zde: https://www.youtube.com/watch?v=PnlqvEu0Ol4 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria - 80%. 2.séria - 85%. 3.seria - 80%. Seriál sa síce volá Harley Quinn a Harley tu hrá prvé husle spolu zo zločincami ako Clayface, King Shark či Poison Ivy, no prekvapivo dostane priestor takmer každá známa postava s DC (Batman dostane dokonca vlastný diel!). Čo sa týka príbehu, tak je to viac menej o tom, že Joker je falošný hajzel a tak sa si Harley založí vlastnú bandu zločincov. No najlepšie na tom všetkom je štýl akým je to podané, ten je totižto zameraný čisto na dospelé publikum, pretože lesbické scény medzi Poison Ivy a Harley, či fuckovanie vo veľkom, rozhodne nepatrí do detského programu. Mám rád DC svet a kráľovský som sa v ňom bavil, no predovšetkým oceňujem tvorcov, že zašli až do takého extrému brutality a násilia. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Povedená animovaná drsňárna se sympatickými postavami a skvělým humorem. Oproti filmovým zpracováním je tato animovaná podoba výrazně zábavnější. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Ak chcete niečo nekorektné a vulgárne, tak si dajte radšej Family Guy. Ak chcete rozmanité zápletky plné navzájom skvelo fungujúcich postáv, tak si dajte American Dad!. Ak chcete výstrek kreativity a fantázie, tak si dajte Rick a Morty. Harley Quinn vo všetkých spomínaných aspektoch zaostáva. Prináša síce licencované postavy vo vulgárnejšej variante, ale na pílu tlačí oveľa menej ako uvedené seriály. Záblesky nadpriemernej kreativity sú tak raz za 3-4 diely. Inak pomerne dosť opakujúce sa vtipy či zápletky. Napríklad neustále vyplakávanie Gordona ma teda moc nebavilo. Výhodou je minutáž. Dáte si 3-4 diely a idete od toho. Oddychovka, ktorá neurazí, miestami poteší, ale je vidieť, že v DC si nechceli merch priveľmi postriekať telesnými tekutinami. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.série : pro mě celkem neprobádané území,protože DC animáky nemám nakoukané,ale Harley tahle forma sluší a celá řada si drží solidní zábavnost.Animák přeci jen snese víc než hraný film a tady je to ku prospěchu...80% 2.série : druhá řada přišla poměrně dost brzo po té první a je to trochu znát.Potenciál zůstal,linka kolem vztahu Harley a Ivy mě bavila,ale jako celek je to o něco málo slabší než jednička.I tak se ovšem Harley drží vysoko nad průměrem...70% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je zatracená pecka. Harley Quinn jak má být! Zatraceně zábavná, drsná a brutální zároveň, brutálně vtipná a sprostá tak, že opravdu není pro děti. Obklopená Poison Ivy, Clayfacem a dalšími svými "parťáky" známých z komiksu, občas dorazí i Netopýr a Jim Gordon, Joker je samozřejmostí. Tahle animovaná Harley (ve fantastickém podání Kaley Cuoco) si dělá prdel úplně ze všeho a nejvíc z komiksů. Je nápaditá, plná skvělých gagů a hlášek a v neskutečné formě. Jedna z nejlepších věcí loňského roku a na druhou sérii se brutálně těším. Nejlepší verze Harley, zcela nepochybně. 85%. ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Na poli seriálových noviniek minulého roka mám ešte príliš veľa „restov“ a bolo by preto z mojej strany neuvážené označiť Harley Quinn za najlepší komediálny či animovaný počin, nie to ešte písať o nej ako o najlepšom seriáli za toto obdobie. Ale prekvapenie roka? Áno, to by šlo. Z prakticky neznámeho projektu sa totiž takmer okamžite dokázala vykľuť nálož nefalšovaného a priamočiareho humoru, na ktorom sa významným dielom podieľa okrem samotnej Harley Quinn aj väčšina mimoriadne osobitých postavičiek po jej boku. Popritom sa však v návale gagov, trefných odkazov a vďaka „erkovému“ ratingu aj necenzúrovaných akčných scén možno trochu prekvapivo našlo miesto i pre zaujímavú dejovú líniu a s ňou spätý charakterový vývoj hlavnej hrdinky, ktorá sa snaží urobiť definitívnu čiaru za jej minulosťou s Jokerom a nájsť si dôstojné miesto medzi zvyškom známych i menej povedomých komiksových vyvrheľov. Pre tých, ktorí ešte stále váhajú nad tým, či dať tomuto seriálu šancu, mám poslednú poznámku - ak aj nie z pohľadu nápaditosti, tak minimálne v rámci rýdzej zábavy Harley Quinn poráža posledné dve série Ricka a Mortyho. (90%) ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení. Harley a její krvavá, sprostá a zábavná cesta za osamostatněním a také o touze dostat se do Legion of Doom a nakonec přijde na řadu i záchrana Gothamu (co z toho se podaří se dá zjistit jen zhlédnutím seriálu). Bavila mě jak samotná Harley tak i celý její tým, ale přesto je pro mě největší hvězda Frank tu kytku fakt žeru. Já teď teda jen doufám že se DC pustí do dalšího R ať už filmu nebo seriálu, protože tohle jim očividně opravdu jde. 1.série 5/5 --- 2.série 4/5 ---3.série 5/5 ---4.série 3/5 ---  Celkově 5/5 -- IMDb 9/10 ()

SamVimes 

všechny recenze uživatele

Birds of Prey tlačily Harley do polohy dalšího Deadpoola a moc to nefungovalo, seriál ale daleko lépe chápe, jak s ní pracovat jako s hlavní postavou. Harley má možná k Deadpoolovi blíž než jiné komiksové postavy, pořád je ale daleko více než on součástí svého fikčního světa místo aby ho komentovala z nadhledu. Humor seriálu hodně staví na parodování komiksového světa. Jak u konkrétních postav (u správňáckých hrdinů i šílených padouchů), tak u obecnějších komiksových schémat. Někdy je to Ivyino unavené připomínání, že její ekoterorismus není tak docela to stejné jako maniakálně destruktivní plány jiných padouchů, jindy pohled na Legion of Doom optikou kancelářského korporátu či prostě obecně kontrast plynoucí z komiksově stylizovaných postav v kulisách každodennosti. Přehled o hlavních postavách od DC je pro diváka výhodou, ale nějaké encyklopedické znalosti zase rozhodně potřeba nejsou. Jako všechny dobré komedie nebo parodie, i Harley Quinn nabaluje vtipy na sice schematickou, ale funkční kostru příběhu, tady konkrétně o přátelství, sebeprosazení a pochopitelně vyrovnávání se s koncem toxického vztahu. Seriál se s ničím moc nepáře, takže je sympaticky necenzurovaný jak v jazyce, tak i v příležitostné brutalitě (což mimochodem i upevňuje pozici Harley jako antihrdinky, díky kontrastu s drsnějšími záporáky). Hlasové obsazení je super, v čele s Kaley Cuoco, která si tady po dlouhých letech v Teorii velkého třesku užívá výrazně odvázanější roli. Jen je škoda, že někteří herci dabují více postav a zas tak moc nemění hlas, takže je to poznat. Seriálová Harley je zkrátka sympaticky nápaditá i nekompromisní komiksy zesměšňující komiksovka, která si při dvacetiminutové stopáži na epizodu udržuje tempo a efektivně využívá, že animace na rozdíl od hrané formy snese více přepálenosti. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

S01 - Povedený animovaný seriál, který strká hranou verzi do kapsy. Je to sprosté, krvavé, drsné a hláškuje se tam o sto šest. Navíc to má hodně fajn nápady a příjemně to překvapuje. Z mé strany velká spokojenost a jdu na další řadu. S02 - Dalo by se říci, že je to prakticky jako první řada. Jen je to odvážnější, zábavnější, drsnější a dělá si to více srandu ze superhrdinů. Těším se na další řadu. S03 - Třetí řada se utrhla naprosto ze řetězu a servíruje jízdu, kterou jsem si užil naplno. Násilí, láska, komiksy a spoustu výborných dialogů, hlášek, odkazů a momentů. Velká spokojenost. ()

LizianShaw 

všechny recenze uživatele

Takhle jsem se v životě už hodně dlouho nesmál. Seriál je pro mě o to víc vtipnější, kvůli tomu, že jsem velký Dc maniak, tudíž velké množství originálně pojatých známých Dc postav, je pro mě ráj. Každá postava je dokonale napsaná, je hodně těžké pro mě najít oblíbence. Asi Bane. Určitě Bane. A jestli někdy v životě udělám Cosplay, tak definitivně Kite Man, takový můj tragihrdina. Hell Yeah. Bohužel druhá a třetí série už tak vtipné nejsou. Harley stejně jako Deadpool přestává být vtipná a s ostatními postavami už to taky jde z kopce. Mrzí mě, že Alan Tudyk odešel od Doom Patrol, která je podobným stylem každou sérií slabší. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Postavu Harley mám veľmi rad ale toto animované spracovanie mi prišlo o nicom, ak to porovnám napríklad s takým hraným Gothamom. Druhá séria podstatne lepšia. Je to krvavé vulgárne a má to primeranú stopáž, inak fakt bieda. 3* ()

haluska11 

všechny recenze uživatele

kterak penny začala iritovat sheldonova a leonardova latentní misogynie a stala se z ní nezávislá antihrdinka, ne nepodobná sarah lynn z bojacka horsemana. oblíbené DC postavy v hávu skvělé animace a standardně ujetého humoru dospěláckých animáků jsou prostě feel-good klenot, který připomíná staré campy batmanovské zlato. zcela subjektivních 5/5 (nejen) za skvělou dynamiku harley a poison ivy. ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

U tohoto krvavého (a vulgaritami prolezlého) animovaného seriálu jsem se ku*evsky moc bavil. Hlavní zásluhu na tom mají jak nápadité a vtipné gagy, tak i charaktery postav a jejich zpracování - ženské hrdinky jsou zde sice vyobrazeny jako nezávislé a silné osobnosti, ale zároveň je zde neustále poukazováno na to, že i ony mají bambilión chyb (od náladovosti až po splachování vložek do haj*lu). Od tohoto eRkového animáku by si ostatní tvůrci feministických hrdinek měli brát příklad :) ()

Janega 

všechny recenze uživatele

Harley Quinn sa odtrhla od Jokera a chce sa emancipovať vo svojej vlastnej zločineckej dráhe. No rýchlo zistí, že zaradiť sa medzi superzlodušskú elitu nie je až tak ľahké. Seriál je vlastne satirou na komiksový žáner, paroduje komiksové klišé a jednotlivých záporákov a hrdinov vykresľuje ako karikatúry. Humor najmä doceníte ak sa v komiksoch aspoň trochu orientujete, minimálne treba mať napozerané aspoň komiksové filmy. Seriál má naozaj veľký náboj, no v posledných epizódach mu akosi dochádza dych a sám sa začína utápať v rôznych klišé. Rating je tu na mieste, v každej druhej vete sú nadávky, brutalita a litre krvi v scénach. ()

geimz 

všechny recenze uživatele

Čakal som slabší spinoff Batman TAS z 1992, ktorý sa bral ultravážne, no Harley Quinn ma už prvým dielom vyviedla z omylom svojou nekorektnosťou, brutalitou, vulgárnosťou a (prevažne) dospelým humorom. Čo je všetko dobre. Dokonca sa tu dá pozorovať aj jasný a uchopiteľný vývoj postáv, čo je na takýto animák slušný achievement. Plus výborný tím "zloduchov" okolo Harley, dabovaný výbornými hercami a každý z nich veľmi jedinečný. ()

johnywalker 

všechny recenze uživatele

Přestřelená a zábavná podívaná se skvělými postavami, která se ničeho nebojí! Využívá naprostých bizárů, které se můžou v dnešní době objevit jedině v animácích, nešetří krví ani nadávkami. Velice milé překvapení! Rozhodně to stojí za vyzkoušení. Hemží se to tunou postav z DC univerzu, ať už těmi nejznámějšími tak těmi, o kterých jste snad ani vědět nechtěli. Mojí nejoblíbenější je bezkonkurenční King Shark, kterej mě rozseká snad při každé příležitosti, kdy promluví! Ale Harley nebo Ivy rozhodně nijak nestojí v pozadí, každý do seriálu přináší něco jiného. Nemůžu se dočkat dalších dílů! ()

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Reklama

Reklama