Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Miliardář předstírá vlastní smrt. Naverbuje mezinárodní tým agentů, který se vydá na odvážnou a krvelačnou misi s cílem odstranit brutálního diktátora. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (578)

misterz 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku som mal z toho trochu hokej - boli mŕtvi alebo nie? No postupne sa mi práve postup odhaľovania celého príbehu začal páčiť. Tej akcie ale bolo už miestami veľa. Napríklad hneď tá prvá - naháňačka s autami. Vyzeralo to dobre, no po pár minútach to už začalo nudiť. Privítal by som kratšie akčné scénky a radšej viac nápadov. Celkovo sa to však nepozeralo zle. Lepší priemer. 65/100 ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Jakoby zde chtěl někdo odstartovat novou netflixovskou akční teamovku a lá M:I. Bay ale bohužel nepovažuje za důležité vytvářet jakékoliv sympatie k postavám, které jsou v žánru tím druhým nejdůležitějším po akci. Nebo jim alespoň dát širší charakterizaci než autům, lodím či neživým růžovým kachnám. Kdyby někdo z party zařval, je to odbavené ve třech rychlých záběrech a jde se dál. Dokonce ani Reynolds nehláškuje ani zdaleka tak jako ve všem, v čem (a pro co) ho máme rádi. Dialogy jsou celkově čirý bolehlav, lepší by bylo, kdyby nikdo nemluvil. Nejlepším na filmu je akční car-chase úvod, jak nezaměnitelnou stylovostí, tak obsahem vtipných bayovin. Tady jako bychom se ocitili u Baye v lepších časech před druhými Transformers. Zbytek filmu baví tradičně efektiními filtry, střihovou epilepsií, dámskými kostýmy a přepáleně glamour dějištěmi dalších akčních scén. A trápí nekonečnou absencí citu pro cokoliv a tupostí. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„To byli Apollón a Dafné!" „Davida né! Davida né!" Florencie, děsivé výkřiky a šílená jízda za doprovodu Orffovy Carminy Burany jsou součástí úvodní dvacetiminutové akční scény, která bere dech. Pak se tempo zmírní, aby postupně opět nabralo rychlost, i když úvodní sekvence už překonána není. Akční příběh o honu na diktátora nemá nic originálního ani převratného, přesto jako napínavé dobrodružství funguje, tedy pokud se jím necháte strhnout. Černý humor typu „Byl to padouch?" či padajících jeptišek na kolech střídají válečné záběry, kdy snímek zvážní. Smrtící plyny (sarin, soman) a pokyn diktátora v autě před davem lidí :„Přes ně, už to není můj národ!" působí mrazivě. A samozřejmě odkazy třeba na Croosovy vše opět odlehčí. Pokud člověk nehledá intelektuální snímek, nýbrž oddechovou jízdu bez pravidel, pak není co řešit. Já si ji užil. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Dlouhou dobu tuším, že Bay na něčem jede, ale teď už mám jistotu. A navíc bych řekl, že si zvýšil dávky. Tenhle akční úlet opravdu těžko hodnotit. Úvodní devastace renesanční Florencie byla zajímavá, ale zajídaly se mi ty ,,drsné'' kecy hrdinů v autě. Celé to bylo dost přitažené za vlasy včetně těch všelijakých bouraček, kdy ostatní auta po kolizi s autem hrdinů vybuchovala jak v Kobře 11. Co beru za krok ku reálnosti byl fakt a pro někoho možná naopak brutální, že z rozpůlených aut vylétávali lidé což jsem doposud v tak hojné míře v žádném filmu neviděl. Když jsem byl seznámen s tajnou organizací pochopil jsem, že film se musí brát s rezervou. Proto také svržení vlády (SPOILER!) v Turkmenistánu jsem bral už spíše jako fór. Tedy doufám, že to byl fór. Trochu mne děsí, že to Bay myslel vážně a že to je přesně způsob jakým Amíci nastolují demokracii ve světě. Aby bylo jasno, já mám Amíky rád. Vysekali svět ze dvou válek a když světovej policajt, tak raději ten z USA než z Ruska či Číny, ale zavádět západní model demokracie do zemí, kde mají podle svého letopočtu teprve středověk (a také to tam tak vypadá) prostě nefunguje. Kaddáfí, Hussein a málem i Asad by mohli vyprávět a podívejme se jak to tam teď vypadá. O Afghanistánu nemluvě mimochodem až teď boys předají vládu Talibanu, je vymalováno a každá oběť tam byla marná... Docela se divím, že si bay nevymyslel nějako fiktivní zemi. Dřive to byly ty různé Vahýristány a Azbúrie aby se někdo necítil dotčen... Pak Roth fiknul Hostel na Slovensko a přestalo si mlžit. Docela bych se divil, kdyby Turkmenistán nevznesl nějakou připomínku k filmu v podobě nějakého posla opásaného výbušninami .. Film střídá zajímavé lokace a v tom dost bavil. Jinak ale hlavní partička hrdinů mi moc nesedla a nechtělo se mi věřit, že ty křehké kočičky jsou tak drsné zabijačky nejen stejně drsné ochranky diktátora. Netflix začíná mít problém v tom, že je při penězích a tak nechává šílence jako Bay aby se utrhli ze řetězu což jde na úkor kvality. Tohle na mně bylo zkrátka už moc přeakčnělé a barevné a ty slzičky na konci... Eh... Dávám za tři odřené magnety. * * * ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Michael Bay je späť vo svojom, všetko tu vybuchuje, lieta do luftu, hlaškuje sa tu, presne vtedy keď sa nestrieľa, pretože zrejme menia zásobník a predovšetkým je to neskutočná nadupaná zábava, plná cool spomalovačiek, ktorú nám Bay predvádzal a ponúkol už v Bad Boys. No tu je to ešte o chlp väčšia divočina (zrejme to bude duom scenáristov, čo majú na svedomí Deadpoola). Hudba ma tiež skvelé načasovanie a Bishop Briggs a ich White Flag tu výborne sedí, pustite si to. Ale chápem ak to niekoho nebavilo. Ja som v niektorých momentoch k*****y bavil. 75% - 4* ()

Galerie (40)

Zajímavosti (18)

  • Postava Čtyřky je mistrem parkurového skákání. Právě o parkurové prvky filmu se postarala britská parkurová skupina Storror, se kterou Ben Hardy trénoval. Benův hlavní kaskadér Drew Taylor je člen této skupiny. (mikki089)
  • Michael Bay si pro některé kaskadérské kousky zvolil členy ze skupiny Storror. Běžně se kaskadéřině nevěnují a původně začínali pouze jako nadšenci parkouru a akrobacie. Dokonale však ovládli pohyb v městském prostředí, proslavili se na YouTube a stali se tak vhodnými kandidáty pro tyto role. (FullHaDes)
  • Počas úvodnej naháňačky si môžete všimnúť jednu zaujímavú vec. Počas záberov z diaľky na zelené auto má vždy všetky okná zatiahnuté, ale pri detailných záberoch z tých okien vytŕčajú postavy a strieľajú po protivníkoch, alebo ich majú stiahnuté a neskôr opäť vytiahnuté. (Johnny.ARN)

Související novinky

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

27.06.2022

Po úspěchu snímku Můžeme být hrdinové režiséra Roberta Rodrigueze (Alita: Bojový Anděl, Spy Kids: Špioni v akci) se Netflix rozhodl prodloužit spolupráci se známým tvůrcem, a to rovnou do takové míry… (více)

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

29.05.2021

Nejspíš se to dalo čekat, v poslední době se to totiž daří všem větším filmům od Netflixu a jen to ukazuje, že marketingově má streamovací gigant vše dobře pohlídané. Každopádně zombie novinku… (více)

Reklama

Reklama