Reklama

Reklama

47 metrů

  • Velká Británie 47 Meters Down (více)
Trailer 3

VOD (1)

Dovolená je prý ideální čas k tomu, aby člověk vyzkoušel nové věci – zážitky na hony vzdálené těm, které zná z každodenního života. Takhle aspoň Kate (Claire Holt) přesvědčila svou sestru Lisu (Mandy Moore), aby se v chatrné kovové kleci ponořily pod hladinu oceánu a ocitly se tváří v tvář velkému bílému žralokovi. Na dovolenou v Mexiku se dvojice vydává jen chvíli poté, co si Lisa prošla bouřlivým rozchodem. Jedním z důvodů, proč ji bývalý partner opustil, byla i údajná Lisina nudná povaha, proto jí přijde celkem vhod, když se v baru seznámí s Benjaminem (Santiago Segura)‚ a Louisem (Yani Gellman), kteří obě dívky přemluví, aby se společně vydaly za životním zážitkem na moři. Když se ale jejich klec odtrhne od lodi a prudce míří ke dnu, sestry se ocitají v pasti obklopené zuřivými žraloky. A kyslík zatím rychle ubývá… (Bontonfilm)

(více)

Recenze (361)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Dost možná ten nejlepší žraločí biják od dob Deep Blue Sea, a to už je nějakej ten pátek zpátky. Záměrně nebudu škatulkovat (thriller, horor, drama - vyberte si sami), každopádně od chvíle, co s hrdinkami vstoupíte do temných vod, budete celou tu hrůzu prožívat s nimi. A je úplně jedno, jestli máte větší strach z dravých ryb, udušení nebo z mořských hlubin. Pocit neustálého ohrožení podporuje skvělá hudba (Tomandandy opět dokazuje, že brnkat na nervy umí), napětí se dá krájet po celou dobu, a žraloci, ač JSOU digitální, tak vypadají moc pěkně a v té tmavé vodě rozdíl stejně nepoznáte. Takže velká doporučenka, a to i přes mnohé fyzikální lapsy. Inteligenti ať jdou tedy o kus dál, tohle je čistě o zábavě. (90%) P.S. Jsem zvědavej, jak ještě dopadnou Mělčiny, protože to zatím vypadá na silné žraločí léto. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Tam, kde sa Shallows zhodili, teda hlúpym záverom, tam sa 47 Meters Down vyzdvihne fajn scenáristickým prekvapením. Solídna žánrovka na silné 3*! ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Katka s Bětkou jsou děsně kůl, avšak tak trochu hysterické piče. Patrně z výše uvedeného důvodu zrovna kopnul Bětku do prdele její kolík, no a nejlepší náplast na takový mindrák je vydat se na jih, v tequilovém komatu tam opíchat pár Chuanů a posléze si skáknout zapotápět se mezi velké bílé svině do Mexického zálivu, i když krutě ostřílená Bětka do té doby akorát tak šnorchlovala ve vaně mezi kachničkama. Roztomilá nehůdka na sebe nenechá dlouho čekat, o čem by to taky jinak bylo, a než byste řekli „tupá kunda“, ocitnou se obě pipky v dost bezvýchodné situaci. No, bezvýchodné … Pořád mají tři krásné možnosti. Buď si hysterickým trojčením a ječením do masky co nejrychleji vydýchat bomby a pojít, nechat se ohlodat velkou bílou sviní a pojít, nebo se z padesáti metrů chytře co nejrychleji vynořit, uhnat si kesona a pojít. Holky se rozhodly blonďatě zkombinovat všechny varianty. Podmořské záběry stoji celkem za vyližprdel, květnaté dialogy se větší část filmu omezují jen na máchovsky otřepané „Bětkóóóó! Katkóóóó! Pomóóóóóc!“ a stejně kvalitní herecké výkony by podal i neoprén s rebrýtrem, netrpělivě čekající zavěšeni ve skříni na další řízkový zájezd na bázi do Chorvatska. Nicméně i za těch pár šušňů je to dramaticky dobře zvládnuté, napínavé a indexem zábavnosti to dýchá na hřbetní ploutev letošním Mělčinám. A navíc se tu žraloci po dlouhé době chovají jako paryby, a ne jako vysokoškolsky vzdělaný predátor s doktorátem z logiky a strategie požíraní humanoidů. Jen mě trochu mrzelo, že ty frfně selektivně nežerou příslušníky pobřežní hlídky. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5,5miliónaTržby USA $44,307,193Tržby Celosvetovo $62,268,105Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,480,087Tržby za predaj DVD v USA $1,844,371║ Mám rád takéto podmorské "žraločie" thrillery ale škoda, že režisér nevie lepšie pracovať s napätím. Snaží sa útočiť s rýchlymi lakačkami ale tie tam nemajú až tak dobré miesto. Dejovo to ale nebol zlé na to že boli doslova dievky uväznené na dne, taktiež triková stránka slušná. /50%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„MÁM STRACH. CO KDYŽ PŘIPLAVOU ŽRALOCI...“ /// Je třeba přetrpět úvod. 15 minut a pak jdeme k vodě. Kikiny (dvě) vlezou do klece a … všude samý ryby. Pak se to posere (né… ryby zůstanou…) a máme tady boj o přežití s uklidňujícím(?) zvukem bublinek…STRAŠNĚ SE BOJÍM! UMŘEME TADY!... Žralok nebo vzduch? Poslouchat ty kecy a bědování je votrava. Tvůrcům patří dík za pokus o překvapivej konec, ale i to je tzv. v uvozovkách. Pod vodou hezký, vobčas i dramatický, v hlavní roli místo žraloka kyslík (neboj, i ty příšery se tady mihnou), ale jinak to moc nepřekvapuje a vobčas votravuje. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju, když holka řve „bože můj, je vobrovskej!“. 2.) Často si představuju, jak mně dochází vzduch… a když se uklidním… připlave žralok. 3.) Thx za titule „lokeš“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Po "The Shallows" letos druhý nejlepší thriller. Napětí od začátku až do konce. Žádní animovaní žraloci ala THE ASYLUM movie. Škoda jen, že na netu v tuto chvíli není blu ray verze. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Entertainment Studios // Počet premietajúcich kín v USA: 2,471 // Otvárací Víkend v USA: $44,278,294 // ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Tento rok druhý survival so žralokmi (Shallows som ešte nevidel, ale sklamanie neočakávam) a bolo na čase, že tvorcovia sa zase trochu prebúdzajú v rámci animal horrorov, pretože dobrý žraločí kúsok som už 6 rokov nevidel (naposledy ma takto chytil The Reef). Výborné. Dve sympatické holčiny ostanú "visieť" na dne v klietke v spoločnosti zubatých kamarátov, dochádza im vzduch a nemôžu von. To je ako byť uväznený na lanovke, pomaly zamŕzať a dolu vlci. Alebo na strome a dolu krokodíl, alebo v dome s tigrom, to je jedno. Proste ešte sa asi nikdy nestalo, že by ma takýto horor (alebo thriller pre mňa za mňa), mohol sklamať. Veď čo je lepšie, utopiť sa, alebo to risknúť, nech ma zožerú? Napinák ako má byť, s prehľadom nakrútené aj zahrané. Režisér sa pokúsil aj o nejaké malé prekvapenie, ktoré už na síce asi na niekoho nezaberie, ale snaha sa cení. Nemám vlastne žiadne výhrady, takže plných 5. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dvě sympatické slečny na dovolené v Mexiku skončí při prohlídce žraloků uvězněny v malé kleci na dně oceánu s docházejícím kyslíkem a se žralokem kolem. Slušný nápad,hezký vizuál. dvě postavy, spousta napětí a hutné atmosféry a hlavně živý žralok ( žádná digi sračka), kterému se daří diváka i slušně polekat a rozhodně jde z něj respekt. Krve je zde poméně, ale v závěru i na to lehce dojde. Spokojenost a kdo rád animal survivaly, neměl by si film nechat ujít. Story 5/10, Atmosféra 7/10, Gore 4/10, Vizuál 7/10, Akce 7/10, Napětí 7/10,Humor 0/10. Zábavnost 7/10, Lekačky 5/10.70% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Fantastický Smrtiaci príliv s geniálnou Blake Lively ponúkol všetko to, čo 47 metrov ponúknuť malo... a neponúklo. Väčšina filmu je o tom, ako sa dve mladé ženy prekrikujú v klietke na dne mora, dochádza im kyslík a občas nad nimi strašidelne prepláva veľký tieň s plutvou. Čo o to, skresať rozpočet takýmto spôsobom je šikovné. Pre producentov. Ale divák z neho veľa nemá. Otázkou je, čo od toho očakávate. Na základe toho sa bude odvíjať vaše výsledné hodnotenie. Ja som čakal kvalitný žraločí horor. Toho som sa nedočkal. Nejde ani tak o to, že mŕtvol je málo. Tých vlastne nebolo enormne veľa ani v Čeľustiach: žraločom thrilleri, ktorý dodnes nebol prekonaný. Čeľuste ale mali sympatických hrdinov, skvelé akčné scény, parádnu atmosféru, super výpravu, hudbu jak hovado a živelnú réžiu. 47 metrov je lenivo natočené, neprekvapivo napísané, postavy sú slabé a každú chvíľu si hovoríte „to čo preboha robíš, načo, prečo, začo?“. Napriek tomu by som to s touto snímkou úplne nevzdával. Na konci má jeden nezabudnuteľný záber (rozsvietenie svetlice), občas je to napriek rutinnej réžii slušne napínavé, podmorská výprava je dobrá, nápad s klietkou originálny, na herečky sa dobre pozerá a scén so žralokom je dosť, hoci treba dodať, že väčšinou len „pôsobivo“ prepláva tesne nad hrdinami nejaký fajnový 7-metrový macko. Dvojka sa mi páčila viac. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Stejně jako dvě extra šukézní hrdinky tohoto filmu, jsem i já byla vystavena životu nebezpečnému nebezpečí - V létě jsem se zasekla s jednou důchodkyní v hypermarketu ve výtahu. Vedro jak v píči způsobilo, že z nás během chvilky lilo jak z prasklý roury, důchodkyně vedla protože byla nabalená jak na Sibiř, a smrad jejího žluklýho potu mě štípal v očích. Do toho občas mocně uhnila, jelikož stará střeva už nefungují tak dobře jako kdysi a já se tak dávila v koutě, zatímco babizna, hluchá a bez čuchu snad ani netušila, že mi tam co pět minut prdelí hraje sólo na trambón - Let čmeláka. Dostavil se tak, stejně jako u hrdinek ve filmu, zoufalý boj o kyslík a následně i halucinace. Nebo se tam ta bába fakt začala po hodině svlíkat. K tomu se se mnou stále snažila vést konverzaci a rozklepaným hlasem, prozrazujícím stařeckou demenci se mě co minutu ptala - ,,Nevíte proč nejedeme, slečno?" Plus měla strach o mé zdraví jelikož jsem prý nepřirozeně žlutá a mám nateklé oči. Chtěla jsem jí poslat do hajzlu, vysvětlit jí, že jsem žlutá od přírody a oči mám šikmý stejně jako ona scvrklou macochu, ale kombinace vedra, smradu, nedostatku vzduchu a jejího hlasu způsobila, že jsem sebou sekla a probrala se až nevím kdy na čerstvém vzduchu, kdy babka už byla pryč a já jako omluvu dostala ten nákup zdarma. Takže radši do klece se žralokama okolo, než do výtahu s prdící ježibabou. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Vše nasvědčovalo tomu, že toto léto uvidíme nový nejlepší žraločí survival horor v dějinách. Blížil se totiž příchod ambiciozních Shallows. Zůstalo však jen u očekávání. Mělčiny naprosto propadly, a tak se zdálo, že vše zůstane při starém. Jenže hned vzápětí se ze dna oceánu zcela nečekaně vynořil snímek 47 Meters Down a žraločí prvenství si překvapivě ukousl pro sebe. Tam, kde si Shallows vylámaly všechny zuby (žraločí chování, digitální efekty, atmosféra), slaví 47 Meters Down úspěch. Kvalita se dlouho pohybovala někde mezi třemi a čtyřmi hvězdami, ale závěrečná halucinační pointa nakonec rozhodla o lepším hodnocení. Nejedná se tedy o žádné veledílo, ale v rámci daného subžánru je nutno považovat 47 Meters Down za nového krále. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Na depresi slušný kousek, ta představa, že jste tam dole na dně v kleci a máte vzduch jen na velmi omezený čas a to plavání přes hlubinu, z toho úplně mrazilo, ale na druhou stanu tam bylo moc nelogičností, což pokazilo celkový dojem. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Dve sestry sa počas dovolenky v Mexiku rozhodnú vyskúšať adrenalínovú atrakciu, potápanie s pozorovaním žralokov. Zostanú však uväznené 47 metrov pod hladinou a boj o život sa môže začať. - Presne si pamätám, ako tento horor vyšiel minulý rok a ja som podla posteru usúdil, že to bude nejaký nezmysel od Syfy s lietajúcimi žralokmi. Keď som však videl obrovský úspech tohto diela, ktorý ho dostal do kín po celom svete, chcel som si ho odložiť na nejakú špeciálnu príležitosť. Dnes nastal ten deň a 47 Meters Down je po dlhej dobe horor, ktorý dokáže vytvoriť nepríjemnú atmosféru. Klaustrofóbia, nedostatok kyslíka a žraloky dokazujú, že horor nemusí byť tvorený len paranormálnymi javmi, ale môže byť tvorený každou maličkosťou, ktorá je okolo nás. V sprievode parádnej hudby majstrov tomandandy dokáže tento horor vystrašiť nespočetnekrát a nedostatkov tu je len niekolko. Tými sú trochu otravné hlavné herečky, občasné menej podarené efekty a trochu pokazený záver, ale toto dielo by mal každopádne vidieť každý. + herec z Altar a Stranger Things + herec z iZombie + herec z Scream ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Po strašně dlouhé době béčko, které si na nic nehraje a funguje přesně v těch mantinelech, ve kterých fungovat má. Nesází se tu na levnou a lacinou rádobyzábavnou notu, na druhé straně se tvůrci ani nesnaží dokazovat, že ve svých rukou mají animal horor století. Stačí jim málo. Jen naslouchat tomu, co fanoušci chtějí. Vzhledem k počtu postav a prostředí, ve kterém se snímek odehrává se tu nenabízí příliš možností ke kreativitě. Přesto však autoři na nic nečekají, nenatahují úvod, aby se vlastnímu dramatu nemuseli věnovat příliš dlouho. Prostě se toho nebojí. Naplno se tu pracuje s klaustrofobní atmosférou v neznámém prostředí a neúprosně utíkajícím časem. Díky tomu má snímek dusivou atmosféru i v pasážích, kdy se zdánlivě nic neděje. A zde je třeba uznat, že těch moc není. I na tak malém manévrovacím prostoru se autorům podařilo rozjet spoustu dramatických scén, kvůli nimž skvěle odsýpá a nikde výrazněji nedrhne. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Budeme-li se bavit o tom kovovém zařízení s příkrmy, které spustila posádka lodi do moře, nezbývá nic jiného, než zalitovat, že jim to žralok nesežral i s navijákem.. Sestry, co si musí něco dokázat, neztrácejí kyslík zbytečnými řečmi, když ten začne docházet (což nám ukazuje digitální měřák), tak to musí ještě publiku sdělit, aby v tom měli všichni jasno a technických aspektů potápění se to drží tak striktně, že jsem jen čekal, kdy se z magické hlubiny vynoří delfín s Jacquesem Mayolem a dají skrze svá ústa těm dvěma vzduch z vlastních dýchacích orgánů. Ano, je to chvílemi napínavé (tomandandy) a žraločí nenažranost částečně vysvětlí závěrečná scénáristická finta, ale na rozdíl od realistického The Reef v tom většinu času vidím jen přihlouplé plácání na dně nádrže plné brokolice.. Scházel mi epilog, kdy by Stuart Lise sdělil, že to nemyslel vážně, když jí řekl, že je nudná, ale stejně se s ní rozejde, protože má velký zadek.. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Začnu malinko příkřeji. Ačkoliv má film pouze 85 minut, neudržel mě napínat po celou dobu. Jinak je tu ale vše dobře a v rámci svého subžánru to nešlo asi udělat lépe. Podobné variace jako the Shallows s božskou Blake Lively jsem už viděl před delší dobou, takže se můžu vyhnout porovnání. Co určitě musím pochválit ze všeho nejvíc, je naprosto brilantní režie, která umně pracuje se skvělými kamerovými manévry, hlavně tedy pod hladinou, kde se odehrává většina filmu. A několikrát jsem si říkal, že jsem něco podobného už delší dobu neviděl. Ke konci na mě ovšem dolehla mírná nuda a hodnocení tedy musím o stupínek snížit, ovšem za mě stále velmi silných 6/10. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Aby dokázala příteli, který ji aktuálně pustil k vodě, že není nudná, zřejmě nestačí, aby se v neoprenu vyblejskla s dvěma mexickými kořeny, děvče se rovnou v pofidérní kleci ponoří pod hladinu oceánu, do kterého zmiňovaní hošani právě vylili návnadu pro velkého bílého žraloka. A samozřejmě se leccos zvrtne. Což platí i pro některé ne zrovna svěží nápady. A několik logických lapsů. Přesto z téhle zdánlivě bezvýchodné situace doklopýtáme do finále docela se ctí, navíc druhou polovinu příjemně dietní stopáže okoření několik slušných záběrů na hlodajícího zabijáka, který se naneštěstí nechová jako intelektuál, ale jako „normální“ predátor, a jedna (ač trochu předvídatelná) scénáristická finta. Ve výsledku slušná jednohubka. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Filmy o žralocích mě fascinují (i děsí zároveň) již od chvíle, kdy jsem v dětství poprvé viděl Čelisti. 47 metrů jsem si tedy nemohl nechat ujít a i když je to samozřejmě za vlasy přitažená blbina, musím uznat, že atmosféru a napětí snímek rozhodně nepostrádá. Po Otevřeném moři, Mělčinách či Útesu smrti, další povedený žraločí film, s poměrně překvapivým závěrem. Já jsem se dobře pobavil a o to jde. ()

Reklama

Reklama