Reklama

Reklama

Documentary Now!

(seriál)
Trailer
USA, (2015–2022), 10 h 26 min (Minutáž: 20–25 min)

Kamera:

Alexander Buono

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Fred Armisen, Bill Hader, Helen Mirren, Jack Black, W. Earl Brown, Dale Dickey, Steven Michael Quezada, Cedric Yarbrough, Linda Porter (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(27)

Recenze (4)

dud 

všechny recenze uživatele

Po prvních třech dílech se začínám utvrzovat, že kvalita a humor se bude pokaždé měnit podle koncepce příslušného pseudodokumentu. První Sandy passage koncipovaná jako found footage á la Blair witch byla dost WTF s minimem vtipu (40 %), zato Kunuk Uncovered s komentářem "jak to tenkrát s tím pošukem eskymákem bylo" doplněným o černobílé záběry byla smršť suchých hlášek a gagů a zasmál jsem se jako už dlouho ne (90 %). Třetí díl Dronez sledující neohrožené bezmozky reportéry, kteří hledají v Mechiku El Chingona, a je potřeba je 2x nahradit, jelikož se nechají odprásknout, je sice hezké pošťouchnutí investigativních žurnalistů, ale Armisen s Haderem parodují na můj vkus až příliš pitomě a přehnaně (50 %). Uvidíme, co bude dál, zatím ale bezmezné nadšení z internetů nesdílím. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

PILOT: Společnosti zrcadla nastavujícího Documentary Now! bychom se dle všeho měli dočkat šesti cáklých epizod, v každé z nich přijde na (legrační) přetřes jiná ostře sledovaná celoplanetární problematika. První šílený díl s názvem Sandy Passage divákům představuje sociálně slabší americkou rodinku žijící v rozpadajícím se domě, s druhým se za týden vydáme do Mexika za drogovými kartely. A tak dále – dorazí i hipíci a spiritualisté. Hned úvodní našláplá část pak boří tolik filmových (čti seriálových) bariér, že jeden nestačí valit bulvy. Jak vypadá kontroverzní meta-humor, rozhodne-li se vetřít do seriózního dokumentárního rybníčku? Již startovní Haderovy a Armisenovy role "jednodušších buranských žen" dávají tušit, že si s touhle parodií na dokumenty užijeme spoustu netušených diváckých WTF. A nic jiného než "what the fuck" se zde vážně použít nedá, pilotní epizoda vás spolehlivě zadupe do země. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Bill Hader a Fred Armisen jsou zkušení veteráni ze Saturday Night Live a moc dobře ví, co v humoru funguje a co naopak ne. Své letité zkušenosti aplikovali na vlastní sérii falešných dokumentů, ve které formálně profesionálně zpracovávají ujeté příběhy, nad kterými občas zůstává rozum stát, ale stát rozhodně nebude vaše bránice. Documentary Now! totiž svojí kombinací ujetého humoru a vážného formálního stylu působí velmi vtipně a svěže a většinou svých epizod skvěle pobaví. Najde se i nějaký ten slabší díl, ale i v horších momentech narazíte na dobré nápady a charizma hlavních představitelů pozvedne jakýkoliv okamžik. Jde tedy o sympatický a příjemný projekt, ve kterém všichni zúčastnění září. ()

julie_mie 

všechny recenze uživatele

Skvělý mockumentary počin. Třetí série a díl "Waiting for the artist" s Cate Blanchett je výborný. Marina Abramović je velice speciální umělkyně ;-). ()

Reklama

Reklama