Reklama

Reklama

Mafie vraždí jenom v létě

(seriál)
  • Itálie La mafia uccide solo d'estate (více)
Itálie, (2016–2018), 21 h 55 min (Minutáž: 46–70 min)

Tvůrci:

Pif

Režie:

Luca Ribuoli

Hrají:

Claudio Gioè, Anna Foglietta, Francesco Scianna, Edoardo Buscetta, Angela Curri, Nino Frassica, Domenico Centamore, Valentina D'Agostino, Nicola Rignanese (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Televizní seriál sledující příběh stejnojmenného filmu. I tady Pif vypráví příběh mladého palermského chlapce v bouřlivých sedmdesátých letech, kdy tam mafie oficiálně neexistovala… (Filmbox)

Recenze (9)

Aky 

všechny recenze uživatele

Chvilku mi trvalo, než jsem si zvykl na italsky potřeštěnou poetiku, ale když jsem ji přijal, vylíhl se mi z toho docela vkusný pěkný seriál o sicilské mafii sedmdesátých a osmdesátých let. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Prvá časť je pomalým rozbehom, od druhej a tretej prichádza naladenie sa na správnu vlnu a potom už len pecka. Napriek názvu nejde o žiadnu gangsterku a tak je to dobré. Ide o bežný život ľudí žijúcich v Palerme pred cca 50 rokmi, keď to tam všetko riadila mafia a politická mafia. Dnes obraz nebude veľmi odlišný, ale o to nejde. Seriál nám ukazuje život jednej rodiny a jej blízkych, všetko na veľmi citlivej, veľmi romantickej a dosť často aj vtipnej, taliansky vtipnej báze. Nie je tu nejaký silný dramatický moment vedúci k slzám, nie sú tú samé vraždy, je to proste len život a veľkú úlohu tu hrá láska v rozličných vekových kategóriách. Naozaj z toho sála veľmi príjemná atmosféra napriek intervencii Cosy Nostry, a preto dávam po prvej sérii rozhodne plný počet. ()

Ygnor 

všechny recenze uživatele

Naprostá špica z modelu zvaného seriál. Drobné nedostatky by se sice našly, ale takovou chuť udělat "retro", které mě dostane jak malýho kluka obří porce zmrzliny, jsem ještě fakt neviděl. Tolik radosti, smutku, lásky, něhy ale i bolesti, smíchané do těžce uvěřitelného koktejlu světa, kde se mysticita prolíná s opravdovosti, který lze pít, snad vždy a všude, s vlahou chutí, moudrým nadhledem, dětskou bezelstností a říznutý nezbytnou sebeironií. Kdyby naše seriály dostaly alespoň hlt této dobroty, tak by se možná dalo na ně někdy dívat (bohužel bez hereckých výkonů a nezbytné filmařiny to samozřejmě nikdy nepůjde). Siciliané si prošli dozajista svým peklem, které má však obrysy snad duhové grotesky, kdy kotle jsou nabarveny na růžovo. Katarzaistické. Nebojte se umět vyjádřit své city, než nenávist pohřbí vaše smysly. (druhá série už ale na první bohužel nemá, ale i tak). ()

Aniki 

všechny recenze uživatele

Nektere postavy si casem asi oblibite, jak uz to tak pri delsi dobe vysilani serialu byva. Podle mne predevsim Foglietta a jeji serialovy manzel Gioè predvedli moc prijemne herecke vykony. Velmi osobitym typkem a soliterem celeho pribehu je pak Scianna, v jeho podani to byla skutečně blazniva oslava let sedmdesatych. Detske role jsou typicky přemoudřelé, jednají jako dospělí, coz mne iritovalo. Celkovy dojem ze serie je tedy spise rozpacity, obcasna ubijejici rozvleklost vadi a tech negativ je tam proste vic, takze prumer. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Prvý diel ma nudil, ale zasmial som sa asi pät raz. Je to však málo na čiernu komédiu a rozhodne nie som navnadený na ďalšie časti. Celovečerný film však po 20 minútach mi pripadal podobne, ale trval len 90 minút, takže v seriály bude asi viac balastu. ()

strobl.r 

všechny recenze uživatele

V porovnání se stejnojmenným filmem o mnoho zajímavější a chytlavější příběh. Drama propletené černým humorem a nechybí ani láska. Za mě skvěle propracovaný snímek a nedivím se, že se po skončení první série, rozhodli autoři natočit sérii druhou. Seriál se vším všudy. ()

Kleinbauer odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá chujovina pro dutohlavy a pasanty psychiatrických a geriatrických ústavů, kteří slintají beze změny nad miskou ústavního blafu jako nad takovým báječným pořadem, jako je Mafie vraždí jenom v létě. Jak jsem se nechal nachytat, ó jéé. Koncentrace trapností a neuvěřitelně hloupých dialogů na mentální úrovni žáčka první třídy opepřená lascivními oplzlostmi pro vilné seniláky, které ze sebe tlačí televizní hvězdy věhlasu, jenž nepřekročí práh venkovského televizního studia. Satira, komedie? Já opravdu nevím, drama to tedy rozhodně není, jak nějaký trouba uvedl v tiráži snímku. Největší prča přijde na závěr každého dílu, když se divák dozví, že dílko je věnováno všem statečným lidem, kteří bojují proti mafii. ()

Reklama

Reklama