Reklama

Reklama

Tajemství štěstí

  • Rumunsko Secretul fericirii (více)
Rumunsko, 2018, 90 min (Alternativní 85 min)

Režie:

Vlad Zamfirescu

Scénář:

Alexandru Popa

Hrají:

Vlad Zamfirescu

Obsahy(1)

Dva kamarádi, kteří se ocitli v zajetí zločinecké hry, zjistí, že štěstí jednoho je vykoupeno neštěstím toho druhého. Zdroje štěstí jsou totiž omezené. Děj se odehrává v domě Tomy, který se nedávno dozvěděl, že ho jeho žena Ana podvedla s nejlepším kamarádem Davidem. Proponent příležitostí veskrze bizarních, ač neméně možných, Toma tlačí svou ženu a přítele do situací na pokraji absurdity, v nutkavé snaze odhalit tajnůstky, které ti dva tak úzkostlivě střeží. (Cinemax)

(více)

Recenze (14)

Renfield 

všechny recenze uživatele

První přesvědčovací část dokáže David dlouho táhnout prakticky sám. Svým neústupným chováním sice není tou nejsympatičtější postavou, ale o to je to překvapení větší. Ještě téměř přátelskému boji na terase nechybí vtip a lehká nadsázka, přesto jsem si nedovedl představit, že by se neřešilo nic jiného, než výměna manželek. Téma se naštěstí rychle mění, skok je to možná až příliš rychlý, ale o to tvrdší. Přichází rozuzlení dlouhého úvodu, v němž už pro žánr komedie není místo, za to úderných dialogů a také velmi dobrých hereckých výkonů přibývá. Prostřední část je tou nejsilnější, její vyústění do fáze trestu je opět možná zbytečně rychlé a tvrdé, což ale nakonec k tomu co následuje sedne. 75% ()

Micoldee 

všechny recenze uživatele

Jako docela dobrý. První minuty jsem si sice říkala, co jsem si to proboha zase pustila, ale po chvíli mě děj tak nějak samovolně vtáhl. Tomyho přesvědčovací schopnosti byly super a nedůvěra a zahořklost jeho manželky a nejlepšího kamaráda byly trochu otravný. Zakončení trochu divný, ale ok. Každý má svý metody pomsty. ()

Reklama

Baboonek 

všechny recenze uživatele

Když vydržíte prvních pět minut filmu, budete velice mile překvapeni. Přesto že dávám 3 hvězdičky film překvapil a měl nápad. Oceňuji, jak dialog 3 osob dokáže udržet mou pozornost po celou dobu, což se nestává často. První polovina filmu má živý děj a řeší poměrně dobrou otázku velmi živým a úsměvným způsobem. Druhá půlka až hraničí s dramatem a přijde mi poněkud přehnaná... Ovšem má pár nezodpovězených otázek, které si musíte domyslet a dodávají filmu super konec. Na druhou stranu mi to přijde, že kdyby film pokračoval v duchu první poloviny, zasloužil by i 5 hvězd a jsem trochu zklamaná, že jej otočili v "drama". Nakonec chci zdůraznit, že jsem vlastně nevypustila moc spoilerů a to proto, že jakýkoliv náznak toho, o čem film je a kam směřuje je zásadní - s těmito detaily by film nebyl přesvědčivý ba naopak nudný. P.S: název je mírně zcestný ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Na začiatku som sa celkom zľakol, že som narazil na ďalšiu verziu Perfetti sconosciuti, ale našťastie to napokon nebolo ono. Rumunská konverzačka na streche sa spočiatku tvárila ako taká priblblá komédia o potenciálnej výmene partnerov, ale potom to nadobudlo úplne iný rozmer a kruh sa napokon uzavrel. Z komédie sa postupne stáva tragédia, a dlhoročné priateľstvo naráža na pomerne fatálny koniec. Scenáristicky to bolo zvládnuté skvelo, ale tie postavy mi prišli také nevýrazné a čudné. Viem si tento námet predstaviť aj s lepšími hercami, resp. skôr kdesi v divadle. Silné 3* ()

haluska11 

všechny recenze uživatele

Komorní rumunské drama alá 12 Angry Men (tj. jednota místa/času/postav), které překvapivě dobře vede pozornost a nenudí. Milostný trojuhelník je takřka almodovarovský a výhradně dialogický formát stojí na kvalitních hereckých výkonech. Ve výsledku jde o milou vyhrocenou konverzačku o polygamii, manželství, přátelství a dalších společenských bazmecích. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama