Reklama

Reklama

Divoké Rumunsko

  • Česko Nespoutané Rumunsko (více)
Rumunsko, 2018, 90 min (Televizní verze: 2x45 min)

Hudba:

Nainita Desai

Hrají:

Victor Rebengiuc (vypravěč), Mark Strong (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Hluboko ve středu Evropy se vyskytuje nečekaná divočina, která je domovem neuvěřitelně rozmanité fauny. Rozsáhlá pohoří, prastaré lesy a rozlehlé mokřiny poskytují útočiště mnohým ikonickým tvorům tohoto světadílu. Zde, od zalesněných svahů Karpat po rozčeřené vody delty Dunaje, diktují osud roční období. Představíme vám rok v životě roztodivných a ceněných rostlin a zvířat Rumunska. Zjistíte, jak přečkávají drsnou zimu a dosáhnou pučících jarních měsíců, jak zvládají nebezpečí a rodičovství, aby si užili letní úrodu, než se opět dostaví podzim a s ním potřeba připravit se na další zimu. Vítejte v divokém Rumunsku. (Viasat)

(více)

Recenze (7)

adamulefa 

všechny recenze uživatele

Fajn oddychový dokument, ktorý som zhltol jeden večer pred spaním na Netflixe. Páčila sa mi krásna príroda, krásne zvieratá, ktoré môžeme vidieť aj v našich končinách. Jediné čo mi prišlo, že dokument nešiel veľmi do hĺbky a teda myslím, že viacej častí by nebolo v tomto prípade na zahodenie. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Fajn dokument viditelně inspirovaný přírodopisnými dokumenty BBC. Podobný styl vypravování, podobné fráze, ale Strong není Attenborough a jeho povídání působí občas až moc monotónně. Obrazově je to ale super, rumunská a na evropské poměry stále ještě relativně neposkvrněná příroda je krásná a v mnohem připomíná nespoutanou divočinu Severní Ameriky. "Politické vsuvky" vůbec nejsou ke škodě, naopak je potřeba neustále zdůrazňovat, že všechno není jen hezké a že i rumunský habitat má vlivem činnosti člověka své nezanedbatelné problémy a čelí mnoha výzvám a nebezpečím. To není politika, ale realita. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

V Rumunsku jsem byl sedmkrát, celkem skoro dvacet pohoří. Kromě rumunského krasu jsme nikoho kromě Čechů nikde nepotkali. Asi kvůli popularizaci Stanislava Nevrlého. Doufejme že to tak zůstane a turisté budou dál jezdit na své Kanárské ostrovy. Dokument byl zaměřený spíše na faunu, kterou jsem nikde moc neviděl. Pro mě sobotní televizní svátek na výborné Prima Zoom. A obrazově krásné. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama