Reklama

Reklama

Divoké Rumunsko

  • Česko Nespoutané Rumunsko (více)
Rumunsko, 2018, 90 min (Televizní verze: 2x45 min)

Hudba:

Nainita Desai

Hrají:

Victor Rebengiuc (vypravěč), Mark Strong (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Hluboko ve středu Evropy se vyskytuje nečekaná divočina, která je domovem neuvěřitelně rozmanité fauny. Rozsáhlá pohoří, prastaré lesy a rozlehlé mokřiny poskytují útočiště mnohým ikonickým tvorům tohoto světadílu. Zde, od zalesněných svahů Karpat po rozčeřené vody delty Dunaje, diktují osud roční období. Představíme vám rok v životě roztodivných a ceněných rostlin a zvířat Rumunska. Zjistíte, jak přečkávají drsnou zimu a dosáhnou pučících jarních měsíců, jak zvládají nebezpečí a rodičovství, aby si užili letní úrodu, než se opět dostaví podzim a s ním potřeba připravit se na další zimu. Vítejte v divokém Rumunsku. (Viasat)

(více)

Recenze (7)

Marze 

všechny recenze uživatele

V Rumunsku jsem byl sedmkrát, celkem skoro dvacet pohoří. Kromě rumunského krasu jsme nikoho kromě Čechů nikde nepotkali. Asi kvůli popularizaci Stanislava Nevrlého. Doufejme že to tak zůstane a turisté budou dál jezdit na své Kanárské ostrovy. Dokument byl zaměřený spíše na faunu, kterou jsem nikde moc neviděl. Pro mě sobotní televizní svátek na výborné Prima Zoom. A obrazově krásné. ()

adamulefa 

všechny recenze uživatele

Fajn oddychový dokument, ktorý som zhltol jeden večer pred spaním na Netflixe. Páčila sa mi krásna príroda, krásne zvieratá, ktoré môžeme vidieť aj v našich končinách. Jediné čo mi prišlo, že dokument nešiel veľmi do hĺbky a teda myslím, že viacej častí by nebolo v tomto prípade na zahodenie. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Fajn dokument viditelně inspirovaný přírodopisnými dokumenty BBC. Podobný styl vypravování, podobné fráze, ale Strong není Attenborough a jeho povídání působí občas až moc monotónně. Obrazově je to ale super, rumunská a na evropské poměry stále ještě relativně neposkvrněná příroda je krásná a v mnohem připomíná nespoutanou divočinu Severní Ameriky. "Politické vsuvky" vůbec nejsou ke škodě, naopak je potřeba neustále zdůrazňovat, že všechno není jen hezké a že i rumunský habitat má vlivem činnosti člověka své nezanedbatelné problémy a čelí mnoha výzvám a nebezpečím. To není politika, ale realita. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama