Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thajské "boy love" drama, které ukazuje život teenagerů na univerzitním kampusu. Někteří už smíření se svou sexualitou, někteří teprve objevující, jací opravdu jsou. Společně zažívají různá poprvé a setkávají se jak s podporou, tak s nenávistí. Především ale tento seriál ukazuje, že láska je náhoda, a vy nikdy nemůžete vědět, do koho se zamilujete právě vy. (ketyyy257)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

emkon 

všechny recenze uživatele

Úžasný seriál z pera thajské spisovatelky a scénáristky Orawan Vichayawannakul mě naprosto pohltil, stejně jako její další projekty TharnType nebo Love in the Air. V seriálu Love by Chance sledujeme příběh Aeho a Peteho a jejich zdravý vztah, kdy veškeré problémy dokážou hned spolu řešit a  vždy spolu dokážou komunikovat. Postava Aeho je nádherně napsaná, kdy se zpočátku musí vyrovnat se svou orientací, ale nikdy nikomu neublíží. Jakmile si ale uvědomí co chce, jde sebevědomě a bez jakéhokoliv studu za svým. Teprve sedmnáctiletý Perth Tanapon Sukumpantanasan tuhle roli ztvárnil naprosto přesvědčivě a roztomile. Seriál velmi doporučuji. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od ostatních thajských seriálů ze školního prostředi je v tomto cítit znatelný posun, a to jak v dějové linii (nadneseně takové malé thajské Cuatro Lunas nebo Skam), tak i v tom, že už největším "sexem" není jen závěrečná stydlivá pusinka v patnáctém dílu.  Pestřejší příběhy jednotlivých dvojic se rozvíjí především v pozdějších dílech, ale celým seriálem provází diváka osud dvojice Ae (Tanapon Sukhunpantanasan) a Pete (Suppapong Udomkaewkanjana), což jsou civilní jména mladých herců, ze kterých si akorát polámeme jazyk a uvádím je proto, že tyto dvě nejhlavnější postavy nejsou uvedeny v odstavci Hrají v Podrobnostech. Především postava Ae je napsána velice krásně a ještě krásněji a něžněji zahrána sedmnáctiletým, sympatickým a sportovním Tanaponem, jak si postupně vše o sobě uvědomuje a krůček za krůčkem dobývá křehkého prince Pete-ho. Poprvé vidím i jednu půvabnou Thajku, protože jinak většinou jsou thajské studentky vykresleny jako zubaté, brýlaté a nebo liliputí školačky, takže se pak ani nedivím, že celkové vyznění takovýchto seriálů bývá takové, že si divák myslí, že 90% Thajců je na kluky. I postava bohatého Tina, dalšího fotbalisty Cana a některých jiných jsou dobře napsané.  Dle mě zatím asi nejlepší thajský seriál ze školního prostředí roku 2019 a určitě jej doporučuji romatickým dušičkám, které chápou a nevadí jim topornější asijské konverzační herectví ... 9999 ()

Reklama

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Tu ma viac ako tá ústredná dvojica viac bavila tá "podružná" ale inak vlastne nič moc, len to sledujete, lebo vás zaujíma ako to dopadne a to vlastne aj tak viete... :-) ()

angelbooks 

všechny recenze uživatele

Další skvělá BL dorama, kterou si mohu odškrtnout. Zajímavě ztvárněné páry, které nijak neuráží a které si zamilujete. Osobně jsem měla nejprve radši hlavní pár a pak byl takový ten hezký přechod k oblibě druhého páru. Celkově mám pocit, že Love by chance opravdu hezky zachytil problematiku LGBT - hlavně u jednoho z páru. Musel se potýkat s násilím, potýkat s rodinou, prostě... šlo vidět, že dorama není natočená jen proto, aby světu ''prodala'' LGBT tématiku, ale proto, aby světu UKÁZALA problémy lidí, kteří jsou odlišní. Samozřejmě vím, že jde o doramu, ale já se kromě toho, že jsem se u sledování bavila, něco o této oblasti i naučila. :) Velmi doporučuji na to, shlédnout LBC (zkratka doramy). 4* dávám z důvodu toho, že mi k úplně ''dokonalosti'' a tomu ''top pocitu po shlédnutí'' něco chybělo... Kdo ví? Možná to byl konec, který nás napnul jak kšandy ke 2. sérii? Možná právě ta 2. série je to, co mi chybí? Uvidíme :)) ()

Zajímavosti (3)

  • Herci Plan Rathavit Kijworalak (Can), Perth Tanapon Sukhumpantanasan (Ae), Gun Napat Na Ranong (Techno) a Title Kirati Puangmalee (Tum) tvoří od roku 2019 hudební skupinu TEMPT. (kklepkaa)
  • Postava Typa dostala svůj vlastní spin-off seriál TharnType (od r. 2019), kde došlo téměř ke kompletnímu přeobsazení známých postav včetně samotného Typa. (kklepkaa)
  • Předlohou tohoto seriálu je thajský „boy love“ román od autorky MAME s názvem „My Accidental Love Is You“. (ketyyy257)

Reklama

Reklama