Reklama

Reklama

Rambo: Poslední krev

  • USA Rambo: Last Blood (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

John Rambo se konečně vrátil domů. Usadil se na ranči v Arizoně a své běsy zabijácké minulosti se snaží vyhnat klidným životem kovboje v americkém zapadákově. Najde i pár lidí, které má rád a na kterých mu záleží. Má šanci dojít i smíření. A právě obyčejný pocit, že má konečně pro co žít, ho nelítostně vrátí tam, odkud se snaží utéct. Do světa zabíjení. Dcera jeho dávného přítele totiž nedbá na výstrahy a vydá se za hranice do Mexika, kde ji unese místní mafie. Únosy dívek pro nucenou prostituci provádí zločinci v Mexiku celkem běžně, v tomhle případě ale měli obrovskou smůlu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (853)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Přežít ten kýbl keců, kvůli patnácti minutám akce to se fakt nedá, kdyby mě film pustili ve vlaku, usnul bych jak méďa. Navíc je až směšný, že člen zelených baretů, elitní voják, mistr světa ve hře na schovku si na začátku filmu jde tak naivním způsobem pro svou neteř. Jo, Sly je nekompromisní, jenže nejen v akci, ale i v kecech a mě fakt nebaví poslouchat velmi podobné kecy z úst všech zestárlých postav jeho kariéry. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Není radno nasrat Johna Ramba. I když už je z něj dědula s krátkými vlasy a kovbojským kloboukem co toho namluví za jeden film víc než za všechny předchozí díly dohromady a bere prášky na uklidnění svých válečných běsů, tak tu zabijáckou mašinu která je v něm nelze úplně vypnout a o tom se už brzo přesvědčí ti Mexický zasranci co si dovolí mu unést jediného člověka na kterém mu ještě v tomhle životě záleží a pak to poserou ještě víc a je nad slunce jasný, že za tohle nemůžou čekat nic jinýho než hodně drsnou odplatu. Tak předně co se mě týče dostal jsem přesně co jsem čekal. Nekompromisní erkový oldschool bez rasové a politické korektnosti přesně jak to mám rád a to je v dnešních kinosálech sakra nedostatkový zboží. Stupidní recenze rádoby filmových kritiků mě nerozhodili a těm některým komentářům tady jako, že se tam furt kecá, je to nuda, není to Rambo, akce je až na konci a bla bla bla, se musím smát. Nevím co jako kdo čekal? Že to bude akční jízda od začátku až do konce kde bude Sly s čelenkou a dlouhými vlasy celý film pobíhat sem a tam? Vzpamatujte se! Sly už má přes 70 a tak je jasný, že film je tomu přizpůsobený a přesto to má neskutečný drajv a já se nenudil ani minutu. Co je fakt super, že se hodně vrací ke kořenům celé série a zároveň pěkně přenáší postavu Ramba do současnosti. Nemluvě o tom, že při pár scénách měl i já vyhlášený cynik slzy na krajíčku. Jak může někdo kurwa napsat, že ten film nemá srdce a emoce?! To fakt nechápu. Dílčí výtky mám, ale zametám je pod koberec. Tohle je filmová jízda roku. Aspoň teda pro mě. Bravo Slyi a mockrát díky!95% ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Trochu nadhodnotím, pretože je to vlastne western o starom pištoľníkovi, ktorý ide zachrániť dievča z rúk mexických banditov a keď sa mu potom prídu pomstiť na jeho arizonský ranč, rozstrieľa ich na kašu. Priamočiare? Veru áno. Málo akcie? Nuž hej, ale tak sa klasické kovbojky vyvíjali. Hodinu v bare hustne dym a keď situácia patrične vygraduje, ide sa na vec. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Jo tydle vidle! Je dementnější sledovat bleskurychlou proměnu nagelovanýho narkobarona v koženkový bundě od Armaniho, ve velitele SWAT, nebo čekat po senzační čtyřce ještě něco víc? Je naivnější divit se samoúčelný brutalitě nebo brutálnímu střihu? Je trapnější nabulit si z nostalgie do mandarinkovýho kompotu nebo tlachat o tom, že tohle vůbec nemělo kostru typických Rambovek? Nevyvážený vyprávění má motiv, jednoduchej, prostej, čitelnej a (na Ramba) nezvykle hlubokej a citovej. Ať už Stallone o původním námětu boje s Islámským státem mluvil, nebo to celé byla jenom kachna, byl takovej námět určitě vděčnější, co do zakončení legendární série, i logičtější. Ale má tady dominovat logika? Dvojnásob, když z pohledu dnešního akčního filmu je to z větší části moc ukecaný a všecko očekávaný je zase rychle pryč? Ne, kdo stárnul s tulákem, posmrká do flanelky, hodí aspoň trojku a kdo nezažil tu dřevní éru, kdy filmy ve videopůjčovně prodával hlavně senzační obal, odškrtne možná dvě hvězdičky. Moje rovnice říká sečíst všechny vrásky, který už má Rambo a přidat ty, který jsem za všechny roky posbíral sám. Možná sme starý, starší, ale na tu trochu nostalgie máme právo. I kdyby kulhala na jednu nohu a nebyla si stopro jistá, že bez pilulky trefí domů. [RATE: 65%] ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Strašná slabota. Jediné, čo ma na piatom Rambovi tešilo, bolo, že som ho vynechal v kine, lebo to by som bol strašne vytočený. Sly si proste nakrútil ďalšiu treťotriednu patlaninu, tentokrát variáciu na Taken. A aby sa to lepšie predávalo, dal tomu názov Rambo. Pravdou však je, že s titulným hrdinom to nemá nič spoločné. I tých pár flashbackov na Vietnam pôsobia dosadené na poslednú chvíľu (a Slyovi sa nechcelo nosiť parochňu). Kým každý z predošlých filmov varioval tému vojny, tu na to Stallone úplne rezignuje a je to prostý akčný film o únose a pomste so záverom, ktorý je tak over the top, že Rambo tu už pôsobí ako Jason Voorhees. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (25)

  • Na Rambově (Sylvester Stallone) ranči lze mimo jiné (vedle kolového rýpadla značky JCB, kolového nakladače značky Bobcat a traktoru značky Belarus) možné vidět i traktor české značky Zetor, konkrétně typ 7745 s typicky bílou střechou. (MartinS96)

Související novinky

Zlaté maliny 2020 – nominace

Zlaté maliny 2020 – nominace

09.02.2020

Tradičně se Zlaté maliny aka ceny pro nejhorší filmy roku udílí noc před Oscary. Letos tomu tak není, pořadatelé se dosud ani nerozhodli, kdy ceremoniál vlastně proběhne, místo toho však dnešek… (více)

Sylvester Stallone se chopí korejské detektivky

Sylvester Stallone se chopí korejské detektivky

08.05.2019

Produkční společnost Sylvestera Stallonea (Rambo, Rocky) Balboa Productions získala práva na remake jihokorejského thrilleru The Gangster, the Cop, the Devil, jenž bude debutovat letos na filmovém… (více)

Opuštěný Rambo projekt stále žije

Opuštěný Rambo projekt stále žije

19.10.2018

Sylvester Stallone (Plán útěku, Creed) momentálně natáčí pátého Ramba, který se bude odehrávat v Americe a stárnoucí hrdina John Rambo ve filmu bude válčit s mexickým kartelem. Kdybychom se ale… (více)

Reklama

Reklama