Reklama

Reklama

Rambo: Poslední krev

  • USA Rambo: Last Blood (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

John Rambo se konečně vrátil domů. Usadil se na ranči v Arizoně a své běsy zabijácké minulosti se snaží vyhnat klidným životem kovboje v americkém zapadákově. Najde i pár lidí, které má rád a na kterých mu záleží. Má šanci dojít i smíření. A právě obyčejný pocit, že má konečně pro co žít, ho nelítostně vrátí tam, odkud se snaží utéct. Do světa zabíjení. Dcera jeho dávného přítele totiž nedbá na výstrahy a vydá se za hranice do Mexika, kde ji unese místní mafie. Únosy dívek pro nucenou prostituci provádí zločinci v Mexiku celkem běžně, v tomhle případě ale měli obrovskou smůlu. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (853)

POMO 

všechny recenze uživatele

Béčko, které funguje díky nostalgii k postavě Johna Ramba a Slyovi. A taky díky postačující práci s emocema (i když těma nejzákladnějšíma), kdy se nikam nespěchá a v jednoduchém příběhu se věnuje dostatek prostoru všem těm málo postavám. Proto pak nemile překvapí z rychlíku odbavené vyvrcholení, které postrádá energii nakumulovaného vygradování a dostatečnou katarzi, ke které film směroval a která měla být výrazně silnější. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Bojlerový poplach! Děda Rambo má třiasedmdesát, rozumbradičtí kokůtci!!! Poslat jej v tomhle věku do džungle, zkornatí a zcepení u první liány. A tak už na to jebe, hraje bingo na ranči, občas si skákne na koni do Kauflandu, láduje se Geriavitem a práškama proti PTS, úsečnými a krutohustě sofistikovanými životními moudry mentoruje adoptovanou přičmoudlou barbínu a jen místo luštění sudoku si sem tam vykope nějaký ten tunel, aby si udržel tu jasnozřivou cerebrální pasivitu, nabytou léty akademického gumování a erudovanou anihilací rozličných ťamanů. Prostě klídek a pohoda jako tesání Budhova pupku do střech thajských chrámů nebo chytání kober pro farmaceukokotické účely u hranic s projuntovanou Barmou. Ty ale jako obvykle vydrží to jen do té doby, než začne mít náš bojový geront drobné neshody s hispánským Jendou Sněhem a jeho bratrem Dežem, kteří se svévolně rozhodli zasvětit záškodníkovu schovanku do tajů zneužívání psychotropních látek a vyškolit ji, jak si pořádně zapíchat, načež si střihli s penzistou cigánskou férovku v malebných zákoutích naprosto bezpečných mexických slumů. No a dráždit nejtraumatizovanějšího a nejsmrtonosnějšího důchodce světa není až tak moc dobrý nápad. Tudíž následuje trocha štolování, trocha svařování, trocha bagrování, trocha ostření kůlů, trocha broušení čepelí a trocha tunění luků, načež spravedlivě rozlícený fosil vysadí všechny tišící tabletky, popadne poslední dech, svůj třiceticentimetrový žabikuch a začne vyrábět cigánskou sekanou … A je z toho nadmíru důstojné, solidně natočené a kůl jaxviňa rozloučení s legendou a vinné potěšení, korunované jedním z nejdynamičtějších a nejbrutálnějších masových vyhlazování gangbangerů nasraným osamělým pomstychtivcem za posledních 124 let. Takže heterosexuální fanoušci s úsměvem ukáží prostředník těm pár zdejším artovým tlučhubovským teplometům, co si mysleli, že jdou na Rambo Fontánu, dle kterých standardní koncept všech dílů „Rambo relaxuje a chce mír – Někdo Ramba nasere – Rambo je anihiluje“ náhle postrádá erudici Cuntových postulátů, nádech antické tragédie, profundální psychologickou interpretaci charakterů, logiku, výpravu, děj, rákosníky a blábláblá, a co by nejradši nahnali sedmdesátiletého dědka lítat po pralese a gerontoguerrilovat, načež si naprosto beze strachu skáknou do kina vyhonit. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Příběh je sice jednoduchej, jak fanynka Justina Biebera, ale překvapivě to dává pořád smysl. Jako předchozí díly, je to takovej prima republikánskej biják, kde nevadí ani bulharské produkční zázemí. A Stallone, ač již překročil sedmdesátku, je pořád badass, ve své ikonické poloze nepůsobí napatřičně a nikdy mě při sledování ani nenapadlo, že už by to měl zabalit. A moc dík za absenci politické korektnosti, s tím si Sly nikdy hlavu nelámal. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Jsem rozhodně rád, že to nedopadlo jako Smrtonosná past: Opět v akci. Ale to je upřímně to nejlepší, co mě na adresu nového Ramba napadá. Očekával jsem ledacos, ale rozhodně ne generický gorefest (finální třetina v až strašidelně vynalézavém Saw stylu), rozběhnutý miliontou variací na 96 hodin (první dvě třetiny). Rambo bez dlouhých vlasů, džungle a vojenského mundůru navíc ztrácí většinu ze svého charakterového podhoubí a najednou je tam "jen Stallone". Není to ale tak, že by byl Rambo: Poslední krev přímo špatný film. Jako zástupce svého žánru ("někoho unesou a to neměli dělat") funguje celkem obstojně. Ale na Ramba - dvakrát tolik na finále - je to zkrátka málo. Namísto pamětihodného loučení jsme dostali úplně obyčejné béčko, které je v podstatě Plánem útěku 3 v bledě modrém, jen má vyšší produkční kvality. Johnem prolitá poslední krev si zasloužila víc. Takhle se divák po otupující (leč zcela bez debat koukatelné) vybíjené nakonec dojme až u závěrečných titulků, které vzpomínají na celou sérii. A to je, slovy klasika, příliš pozdě a příliš málo. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Přežít ten kýbl keců, kvůli patnácti minutám akce to se fakt nedá, kdyby mě film pustili ve vlaku, usnul bych jak méďa. Navíc je až směšný, že člen zelených baretů, elitní voják, mistr světa ve hře na schovku si na začátku filmu jde tak naivním způsobem pro svou neteř. Jo, Sly je nekompromisní, jenže nejen v akci, ale i v kecech a mě fakt nebaví poslouchat velmi podobné kecy z úst všech zestárlých postav jeho kariéry. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Trochu nadhodnotím, pretože je to vlastne western o starom pištoľníkovi, ktorý ide zachrániť dievča z rúk mexických banditov a keď sa mu potom prídu pomstiť na jeho arizonský ranč, rozstrieľa ich na kašu. Priamočiare? Veru áno. Málo akcie? Nuž hej, ale tak sa klasické kovbojky vyvíjali. Hodinu v bare hustne dym a keď situácia patrične vygraduje, ide sa na vec. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

5/10. Pokus o dramatického Johna je pochopitelný, přesto nezvládnutý. Levnota, nedostatečná hloubka a klišé z této rozlučky bohužel dělají promarněnou šanci. Od Ramba nikdo nečeká zázraky, ale když se o ně samotní tvůrci snaží, působí to chabě. Závěrečná řežba je ale parádní. To bezesporu. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Navzdory tomu, že trailery neslibovaly nějakou zásadně povedenou podívanou, jsem věřil, že ji v kině dostanu. No a nedostal. Pátý Rambo není moc povedený film, ne však kvůli řemeslu, nedostatku akce nebo lacinosti. Spíš kvůli tomu, že to Rambo vlastně moc není. Spíš je to takový Emorambo. Sylvester Stallone se tu hodinu a čtvrt snaží tvářit jako člověk, který bojuje se svými démony a minulostí plnou násilí, ale váží si toho, že se v jeho životě konečně objevilo něco dobrého. A trvá mu zatraceně dlouho, než se promění v toho Ramba, kterého známe a máme rádi (nebo alespoň já). Akci uvidíme reálně až v poslední půlhodině a je extrémně brutální a chvilku jsem měl pocit, že spíš než na Ramba koukám na crossover Saw a Pátku 13. Ale nevadilo mi to. Vadila mi ta hodina a čtvrt před tím, ve které tvůrci naprosto nesmyslně věnují prostor novým postavám a snaží se zkoumat nitro filmového válečníka. Bez ohledu na to, že v tom nitru toho vlastně moc není a to, co tam bylo, jsme objevili už ve čtyřce. Kdyby se to nejmenovalo Rambo, asi bych byl k tomuhle ukňučenému béčku a čekání na finále shovívavější. Ovšem jako závěr klasické akční série je to přinejlepším zbytečné. A chvílemi i docela smutné. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $44,819,352Tržby Celosvetovo $87,041,796Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Už len také dôchodcovské dozvuky. Nie je to úplne na zahodenie ale chýba tomu lepší ráz. Či už po tej dramatickej stránke, tam mi to príde dosť povrchne nastrelené, nedá to tak do kolien ako si to priebeh píta ale i tej akčnej. Je to len čisto brutal krvavá jatka, kde ani nemáme skoro kedy sledovať ako rýchlo zlosynovia padajú k zemi. /55%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Přímočaré a brutální. Přestože předchozí díl byl podle mě správný konec, tohle na konec nebylo tak špatné. Žádné velké klišé jako "John jede do Mexika a všechno vyřeší". Krvavost v závěru stoupá natolik, že je to až směšné, ale dokázal jsem se na tuto úroveň brutality připravit a bavit se. Bojím se však, že je John Rambo opravdu vymačkaný do poslední kapky a přes "titulkový" závěr bych byl nerad, aby ho Sly ničil opakovaně. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„CHCI, ABY ZAKUSILI NÁŠ ŽAL…“ /// John je doma a má rodin. Není tak úplně jeho, ale klidně by kvůli nim zemřel… Lehce se vypořádává se svým veteránským syndromem … a mám strach, aby to nesklouzlo někam k poslednímu Rockymu. Půl hoďky trvá, než se lehce nasere, ale jsme ušetřeni blbejch keců. Přestane brát prášky, vytáhne kudlu, začne mluvit strašlivě drsně k těm správným lidem. Příběh je 80´tkovej. Trpí se tady víc než obvykle a John získává další jizvy. Na těle i na duši. Mrzí mě, že válka, kterou rozpoutá, není zase tak zajímavá, jak bych čekal. Sice jsou tady zábavný momenty, ale čekal bych, že John Rambo už je dál. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se do Mexika. 2.) Často si s Mexikánci notujeme tu jejich „Jedna, dvě, Rambo si jde pro tebe…“. 3.) Thx za titule “blacklanner“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní rozlučka s Rambem a ikdyž kritici brblají já jsem skoro nadšen. Sylvester Stallone na to pořád má a jde z něj respekt jak z rozzuřeného býka. Příběhově sice film nepřináší vůbec nic nového a jede v zajeté Revenge šabloně, ale odehrává se naštěstí v nepřijemném prostředí Mexika, které mne zkrátka baví a všudypřítomná špína je zde zobrazená poměrně solidně. Největším plusem je však samozřejmě finální půl hodina, která si bere to nejlepší od Sám doma a Saw a je to doslova přehlídka gore scén, při které pokud ste gurmán, tak budete slintat a potit se. Z Ramba se ve finále stává exploatační horor a větší masakr tu od Evil Dead snad nebyl. ( Při zlomení klíční kosti jsem se cítil fyzicky nepříjemně jak už dlouho ne). Kdo chce hledat chyby si je najde a kdo se chce 90 minut skvěle bavit, tak si film užije. Tohle v kinech chybělo! 85% ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem toho napsat mnoho, ale vše už vystihl cheyene ve svém komentáři. Závěrečné titulky top, až jednou Sly nebude, budu u toho brečet jako malá, dojalo mě to :o) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Napriek zvláštnym záverečným titulkom (o ktorých neviem, čo si mám myslieť) a nepotrestaniu niektorých záporných postáv (narátal som minimálne tri!) hlásim spokojnosť. Ale na štvrtú hviezdu to fakt nie je, hoci za (avšak predsa len značne uponáhľané, miestami som sa až divil, aké zbytočne bleskové tempo nasadili, vyzeralo to, že sa celkom fajnovo strihalo) masakrálne finále mám chuť dať aj tú. Pri rozpočte 50 miliónov sa celosvetová tržba 91 nedá chápať ako nejaké obrovské víťazstvo, ale nie je to ani čistá katastrofa, skôr nenápadný dôkaz, že publikum má postavu proste rado a rado ju finančnou injekciou podporí i v slabších príbehoch. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Není až tak překvapivé, že Stallone nikdy nedokázal pochopit, že jeden z největších úspěchů jeho kariéry prostě nemůže replikovat. Jméno Rambo nemá pražádný význam ve vztahu k oné fiktivní postavě. Jeho kulturní kapitál a ikoničnost se odvíjí čistě od "Ramba II" a jeho tehdejšího prolnutí s dobou zahnívající Studené války. Stalloneho sveřepá snaha navázat na kasovní úspěch byla ještě roztomile zábavná v třetím díle série díky campovému rozměru filmu. Čtyřka už byla jen otravná a toxická svou stařeckou umanutostí a konzervativností. Jelikož Stallone nemá žádný smysl pro humor ani sebereflexi, naplňuje svou kariérou název parodického snímku "Popstar: Never Stop Never Stopping". Bohužel podobně jako Sly, také někteří jeho diváci stále ještě doufají alespoň v lehké smočení se ve starých vodách. Dodnes si pamatuju to otrávené zklamání prostupující celým sálem kina. Pravda, že bylo ještě znásobené tím, že jsme "Poslední krev" uvedli v Aeru v den premiéry jako double feature právě s onou ikonickou dvojkou. Marné digitální efekty a rozvleklé ideologicky angažované melodrama o potřebě bránit jižní hranici USA vyloženě distancovalo diváky natěšené na bombastickou akci. Ta sice nakonec po úmorných 90 minutách přišla s vpravdě zdrcující sadistickou explicitností, takže ji vítal úlevný ryk zpruzelého publika. Ale to nic nemění na faktu, že všechna další pokračování jen drolí dědictví a význam "Rambo II" coby popkulturního milníku. Což je na druhou stranu vlastně dobře, protože už žijeme v jiné době a jiném světě. Škoda, že Stallone to nikdy nepochopí. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Ty vole, málokterý film mě letos urážel svojí demencí tolik, jako Rambo. Na druhou stranu věřím, že by to klidně mohl být nejoblíbenější film roku 2019 Donalda Trumpa, tedy kdyby uměl udržet pozornost jako normální dospělý člověk a nezačal se po pěti minutách nudit jako malé děcko, kterým bezpochyb je. Za mě každopádně velký špatný. 3/10 ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

90% vlažný, prázdný, chabě sentimentální a těžce zaměnitelný straight-to-video akční béčko, 10% důstojná ultrabrutalita — všeho všudy si říkám, že ten nejméně rambovský, nejzbytečnější, nulově nahláškovaný díl, co zaručeně nejvíc vyšumí. Krom Slye tu jen parta nevýrazných postav-herců a skvělý "sicariovský" potenciál americko-mexický hranice přišel totálně nevyužit. A jediný, co mě chytlo za srdce, je nostalgická montáž z finálních titulků. Laťka z minule nešla být výš, jako velefanda série známkuji za slabý průměr a bohužel (!!) FAIL. (2023 druhá projekce, dojem lepší a zvyšuji na 3*) ()

movie 

všechny recenze uživatele

Sly, který tady začíná vypadat, jakoby ho někdo protlačil mlínkem na maso a pak ho narval do střívka, si zde plní svoje divoké gore fest fantazie. Tohle je určitě nejbrutálnější varianta na SÁM DOMA, jakou jsem zatím měl možnost vidět. Mohl bych si sice stěžovat, že je tu Rambo vyrtžen ze svého přirozeného prostředí a že Rambo bez rákosí a džungle není Rambo, ale já jeho kovbosjkou variantu pokorně příjmu. Největší medvědí služba fanservisu tak je (stejně jako u předchozího dílu z roku 2008) absolutní ignorance hlavního hudebního tématu Jerryho Goldsmithe. A přátelé - za dva roky: další díl už je na cestě. Nemohu říct, že mě to zcela naplňuje, ale myslím, že ještě pár let vydržím sledovat kam Stallone kráčí, protože je to docela divná pěšina. ()

Související novinky

Zlaté maliny 2020 – nominace

Zlaté maliny 2020 – nominace

09.02.2020

Tradičně se Zlaté maliny aka ceny pro nejhorší filmy roku udílí noc před Oscary. Letos tomu tak není, pořadatelé se dosud ani nerozhodli, kdy ceremoniál vlastně proběhne, místo toho však dnešek… (více)

Sylvester Stallone se chopí korejské detektivky

Sylvester Stallone se chopí korejské detektivky

08.05.2019

Produkční společnost Sylvestera Stallonea (Rambo, Rocky) Balboa Productions získala práva na remake jihokorejského thrilleru The Gangster, the Cop, the Devil, jenž bude debutovat letos na filmovém… (více)

Opuštěný Rambo projekt stále žije

Opuštěný Rambo projekt stále žije

19.10.2018

Sylvester Stallone (Plán útěku, Creed) momentálně natáčí pátého Ramba, který se bude odehrávat v Americe a stárnoucí hrdina John Rambo ve filmu bude válčit s mexickým kartelem. Kdybychom se ale… (více)

Reklama

Reklama