Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šokované obyvatelstvo New Yorku děsí série nevyjasněných brutálních vražd. Nemilosrdným zabijákem je záhadný dvoumetrový muž v policejní uniformě. Matt Cordell byl dříve poctivým policistou, který neohroženě bojoval proti zločinu. Po falešném obvinění, se ale ocitl sám ve vězení kde byl nelítostně zohaven a zabit spoluvězni. Nyní se vrací jako zombie a prahne po pomstě. Z hrůzných zločinů je však obviněn vyšetřovatel Jack Forrest, který se i se svou milenkou Teresou vydává po stopě Cordella, aby dokázal svou nevinu... Ve své době velmi úspěšný horor s kriminální zápletkou natočil v r. 1988 William Lustig. V epizodní roli se tu objeví i dnes slavný režisér Spider-Mana Sam Raimi. (Vojcl)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (159)

drackula 

všechny recenze uživatele

Film sa určite vymyká priemeru masovej tvorby 80tich rokov. Neznámy vrah, ktorí môže byť prakticky ktokoľvek kto nosí uniformu, vytvoril aj vďaka charizme Roberta Z'Dara, ktorí sa pre túto úlohu priam narodil, naozaj dusnú a nepredvídateľnú atmosféru. Škoda len nezvládnutej a nerozvinutej detektívnej časti, ktorá mala potenciál vytvoriť z filmu niečo viac. Takto sa Maniac Cop stal filmom, ktorí je pre mnohých iba nostalgickou spomienkou na starú VHS-ku, a pre iných, je to príjemné prekvapenie a úctyhodné predstavenie policajta na ceste za svojou zvrátenou spravodlivosťou. 75 % ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Pokud se nepletu tak film Věznice a Maniac Cop byly jedny z mých prvních hororů co jsem v dětství viděl. Tudíž je pro mě Maniac Cop s nostalgickýho hlediska klenotem. Co se týče filmovýho hlediska tak to samozřejmě žádnej extra klenot není.  Zub času se tady podepsal ještě víc než na filmu Věznice. I přesto ani dnes nemůžu říct, že bych se u filmu nudil. Dnes už na mě sice téměř dvoumetrovej nasranej fízl nepůsobil tak děsivě  jako v dětství ale líbilo se mi jak je skoro celou dobu filmu Robert Z´Dar snímán tak aby mu nešlo vidět do ksichtu(samozřejmě úmyslně). Jeho tvář je vidět až těsně před koncem filmu. Nutno říct, že v dnešní době Cordellův Face vyvolá spíš úsměv než aby děsil. Když jsem se na Cordella díval očima dítěte mělo to samozřejmě úplně jinej efekt než dnes. Ve snímku potěší obsazení Bruce Campbella kterýho jsem samozřejmě v tý době neznal. I Tom Atkins zahrál co měl. Maniac Cop je nejspíš lehce podprůměrným hororem, kterej už dnes nemá moc co nabídnout. Já na to mám, ale tak trošku jinej pohled a přidávám čtvrtou hvězdu. PS: Když tak o tom přemýšlím tak je možná tenhle film důvodem proč nemám všeobecně důvěru k policajtům. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Z úcty k osemdesiatkám a najmä k Bruceovi "Hail to the King, Baby" Campbellovi dávam dve hviezdy, ale pravda je taká, že prvá časť bola strašne slabučká a hororom nebola ani v najmenšom, možno poslabším a hlúpejším trilerom. Škoda. Uvidíme, ako si po rokoch budú u mňa viesť pokračovania. Videl som všetky tri filmy naposledy cca 25 rokov dozadu, takže teraz si dávam repete po veľmi veľmi dlhej dobe. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu to musel být slušný horor. Co oceňuji je fakt, že jsem nemusel čekat na nějakou akci hodinu. Tady jde opravdu do tuhého již od začátku a dočkáme se hned třech docela solidně provedených vražd. Celý zbytek filmu se pak řítí tímto celkem svižným tempem a dočkáme se i normálního vysvětlení, kdo že nám to vlastně vraždí a proč. Kdysi dávno jsem některý díl z Maniaců viděl, tenhle první to určitě nebyl, takže zkusím pokračování. 75% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zaciatok slavnej hororovej beckovej serie, ktory mi uz po rokoch nepripada tak cool ako kedysi. Prvu polovicu tvoria nudne nahodne vrazdy behom ktorych sa Maniac Cop nahle objavi, niekoho sterilne picne a zase zmizne. V druhej sa konecne nieco dozvieme o jeho mytológii ale ta za vela tiez nestoji. Dozvieme sa prakticky len to, ze to bol policajt, ktoreho skoro prizabili a odvtedy mu ruplo v bedni a nahodne zabija kohokolvek stretne. Fakt imbecilny scenar a mizerna rezia tomu tiez nepomohla. Akcne sceny vyzeraju blbo a miestami komicky. Gore sceny prakticky nulove. A napätie nenajdete ani pod mikroskopom. Ziadne budovanie napätia, ziadna gradacia, nic. Magor v uniforme sa zakazdym nahle objavi, niekoho picne a zase zmizne. WTF? Zaujme len kasting zlozeny z beckovych hororovych hviezdiciek. Ale nikto z nich aj tak nic poriadne nepredvedie. Skoda, ze Sam Raimi, ktory tu ma cameo to aj nereziroval. Urcite by bol z toho ovela lepsi film. Tretiu hviezdicku tomu uz nedam ani z nostalgie aj ked som chcel. Dnes uz je to totalna nuda pre milovnikov blbeho trashu. 4/10. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (15)

  • Keď sa v závere filmu snaží policajtka stoličkou rozbiť okno, môžeme vidieť, že mŕtvy policajt, ktorý je s ňou v miestnosti, dvihne hlavu. (johnsnow)
  • V roli reportéra komentujícího policejní průvod se v cameo roli objevil Sam Raimi. (Raziel811)

Související novinky

Refn chystá další seriál

Refn chystá další seriál

13.10.2019

Režisér Nicolas Winding Refn (Drive, Neon Demon) se chystá opět ponořit do světa televizní krimi. Pro HBO teď natočí adaptaci kultovní filmové série Maniac Cop. Děj se odehrává v Los Angeles, kde… (více)

Reklama

Reklama