Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šokované obyvatelstvo New Yorku děsí série nevyjasněných brutálních vražd. Nemilosrdným zabijákem je záhadný dvoumetrový muž v policejní uniformě. Matt Cordell byl dříve poctivým policistou, který neohroženě bojoval proti zločinu. Po falešném obvinění, se ale ocitl sám ve vězení kde byl nelítostně zohaven a zabit spoluvězni. Nyní se vrací jako zombie a prahne po pomstě. Z hrůzných zločinů je však obviněn vyšetřovatel Jack Forrest, který se i se svou milenkou Teresou vydává po stopě Cordella, aby dokázal svou nevinu... Ve své době velmi úspěšný horor s kriminální zápletkou natočil v r. 1988 William Lustig. V epizodní roli se tu objeví i dnes slavný režisér Spider-Mana Sam Raimi. (Vojcl)

(více)

Recenze (159)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Typické videobéčko konce 80. let se všemi nešvary i klady. Cohenův scénář nic moc, ale režisér Lustig hodně odkoukal od Sama Raimiho a tak je nakonec největší devízou temná atmosféra nočního N.Y., v němž nevinné občany kosí uniformovaný strážník. Krve decentně, mordy promyšlené, jen ta závěrečná ruka na molu nevěstí nic dobrého. Normálně by se mi to vykouřilo za pár dní z hlavy, ale za tu dalekou nostalgickou vzpomínku, kdy jsem žadonil o možnost si tento film pustit (jelikož posvátnou hrůzu v mé dětské dušičce vzbuzoval už název a originální obal VHS-ky), ty 4* dám. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,1miliónaTržby USA $671,382Tržby Celosvetovo $-║ Poriadne béčkový scenár s terminatorsky nezničiteľným maniac copom, aj keď základná téma o vraždiacom policajtovi nie je vôbec zlá ale jej rozvin je riadne mimo až sa ku konci úplne potopí do stratena. Nuž neviem čo si mám o tomto filme myslieť, sakramentsky ma to nudilo, prišlo mi to akési neohrabané a na koniec 80.rokov až moc povrchné, nezáživné. /20%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pro mě slušná zábava! Slušné mordy, sympatickéj záporák,vysoký bodycount,krátká stopáž a film i přesto,že je starý si dokázal udržet mou pozornost, dávám sladké 4. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vašu ženu našli v hotelovej izbe s odrezanou hlavou. Chcete vidieť fotky?“ Klasika ošúpaných videokaziet. Kto tie doby nezažil, nepochopí. Pochmúrna hororová jazda stojaca na desivom ústrednom zlosynovi (už to tvrdé meno – MATT CORDELL), dobrej zápletke (čo by sa stalo, ak by neprávom obvinený policajt zomrel a následne z nenávisti začal vraždiť nevinných ľudí?), nepríjemnej nočnej atmosfére a brutálnej akcii. Z Maniac Copa úžasným spôsobom na kilometre ďaleko "smrdí" poctivá, ultratemná a extra drsná americká osemdesiatková atmosféra. Snímke disponujúcej predsa len poslabším scenárom dominuje silné herecké obsadenie v čele s fúzatým Tomom Atkinsom a kladným Bruceom Campbellom (jeho kamarát Sam Raimi a režisér William Lustig tu majú cameo). ()

JFL 

všechny recenze uživatele

"Maniac Cop" bohužel představuje, tak říkajíc, vítězství konceptu nad obsahem. Nebo je možná jen chyba na mé straně, že jsem si nechal film tak dlouho nahypovat. Když v devadesátých letech celá série vyšla na VHS, stránky Video Plusu zdobily lákavé fotečky zombifikovaného nelítostného policisty, které se silně vryly do mé juvenilní paměti. Jenže neochota rodičů ke koupi videa a odlišné žánrové preference kamarádů disponujících přístroji způsobily, že jsem si tento dluh z mládí splnil až v pokročilém věku. A jaké bylo mé zklamání, když jsem zjistil, že "Manic Cop" je ve skutečnosti jen zcela tuctová brakovka, kde se očividná inspirace "Terminátorem" mísí s dobovou módou oživlých mrtvol a jejich situováním do nejbizarnějších žánrových poloh. Dokonce i přízrak fašounského vykonavatele státní moci, jenž děsí obyvatele New Yorku se ukazuje jako zcela zahraný do autu . ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Hm takový ten osmdesátkový feeling moc nemusím. Když se k tomu přičte nuda, vrah jehož tvář je vidět až pět minut před koncem (až už to natahování působí trapně), nemastný neslaný Bruce Cambell a fízl na každém kroku, nějakých pár dobrých momentů to těžko zachrání. A přitom je tenhle film už dneska kult... ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprosto ubohá "vyvražďovačka" plná nudy, otřesných hereckých výkonů, což bývá ve filmech tohoto směru sice častým jevem, ale tady se všechny postavy a celý děj bere příliš vážně, což mi neuvěřitelně vadilo. Špatná a nudná akce, špatné a v podstatě nulové gore scény, atd. Film mi po těch letech vůbec nesedl. Je to jedna velká nuda. A nuda je klasickým jevem většiny "horrorů" (tohle ani nejde nazývat horrorem...) pozdějších 80. let ... ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Solidní osmdesátkové béčko, které je pořádně násilnické, krvavé i hloupé, přesně tak, jak jsme to tehdy měli rádi. I po letech se na něj dá v klídku po nedělním obědě dívat. Nejvíc mě nefascinoval ani tak titulní padouch jako spíš hlavní hrdinka, která ač policistka, tak pořád hystericky ječí, a která vypadá jako zmalovaná prostitutka i ve scénách, kdy už se za prostitutku nevydává. :o) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Taková škoda, ze začátku to vypadá fakt výborně, když se mrtvoly kupí a ještě se na scéně objevuje Bruce Campbell, jenže pak se děj stočí spíš na hledání toho, kdo se skrývá za přezdívkou Maniac cop, do toho pár dějových zvratů a odhalení, ale jaksi na to, co by tenhle film mělo zdobit a to pořádný zabíjení, se trošku hodně zapomíná a bohužel ani konec neni nějak extrémě dobrej. Nicméně atmosféru to má po celou dobu dobrou a když už se Lusitg rozhodne pro nějakou vraždičku, tak je dobře udělaná Slabší 4* ()

choze 

všechny recenze uživatele

První díl volné hororové trilogie z dílny Lustig/Cohen. Poctivé béčko s pestrým obsazením, slibnou premisou (vrah v uniformě obrátí veřejnost proti policii), fajn bubákem, dostatkem mrtvol a krve, automobilovou honičkou a melancholickým hudebním motivem. Jedna z klasik kralujících porevolučnímu videoboomu. Výrazně akčnější dvojka je ještě lepší. P.S.: Hádejte čím se živil představitel maniakálního poldy Robert Z´Dar než se dal k filmu? Byl policajt. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

V New Yorku je bordel, může za to Cordell! Ano, přesně takhle dopadá známá hra na hodného a zlého poldu, když ten první má dovolenou. Fascinující drobnokresby charakterů, scénář Oscarových ambicí, povznášející dialogy a maniakální zabiják, kterému by šla na bradu postavit váza z období dynastie Ming. Typický zástupce sladce tupých osmdesátek vyžadující po divácích Z´Dar a sílu a pokud ji nemáte, tak naZ´Dar.. Čo bolo, bolo, ruka hladí molo.. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Skvelá, napínavá vec z konca 80. rokov, ktorá započala túto zaujímavú hororovú policajnú trilógiu. Znetvorený, polomŕtvy policajt začne robiť v New Yorku poriadky naozaj svojským spôsobom a neušetrí nikoho, kto ho naserie, či sa mu pripletie do cesty. Pátra po ňom vyšetrovateľ Frank McCrae (Tom Atkins, ktorý sa vyšvihol v neprávom zavrhovanom Halloweene 3) a v druhej polovici filmu to do svojich rúk berie falošne obvinený policajt Jack Forrest, ktorého si zahral hororový poloboh Bruce Campbell. Postava samotného Maniac Copa vzbudzuje rešpekt, má potrebnú charizmu, aby udržala záujem diváka až do konca a síce je to jasné béčko, ale veľmi zábavné, má pár nezabudnuteľných scén, mrazivú atmosféru a dokáže slušne zaujať aj v dnešnej dobe. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý horor, ktorý je prvým dielom tejto slušnej série. Má dosť dobrý príbeh o policajtovi, ktorý sa vrátil zo záhrobia, aby zabíjal nevinných a pomstil sa aj policajtom, ktorí mohli za jeho odsúdenie, pričom táto séria vrážd vyvolala v meste paniku a nenávisť k policajtom, ale z týchto zločinov je obvinený iný policajt a tak unikne a spojí sa so svojou priateľkou, aby vraha zastavili a dokázali policajtovu nevinu. Spracovanie síce mohlo byť aj lepšie, ale aj takto som celkom spokojný. Po úvodnej slasherovej dvadsaťminútovke sa dej začne venovať nevinnému policajtovi a jeho priateľke, čo moc nezaujme, ale časom sa to vylepší, vrah si už začne dovoľovať aj na policajtov a s občasnými slabšími scénami to už baví až do konca. A poteší aj zajímavá vložka s vrahovou minulosťou. Ale oceňujem hlavne tú celú tématiku s policajtami, v tomto subžánri je to veľmi príjemné osvieženie. Zlé nie sú ani klasické hororové prvky, síce napätie nefunguje, ale film má takú nie výnimočnú, ale aj tak zaujímavú atmosféru. Spokojný som aj so samotnými úmrtiami, nie sú moc nápadité a ani krvavé, ale na zabíjanie policajtov, prípadne nevinných ľudí policajtom sa dobre pozerá. Najviac sa mi páči celá záverečná fáza, v ktorej poteší aj slušná automobilová naháňačka. Herecké obsadenie je celkom dobré, síce Bruce Campbell je tu iba priemerný a ani jeho priateľka Laurene Landon až tak moc nezaujme, ale kladné obsadenie ťahá charizmatický Tom Atkins. Z réžie mám pomerne rozporuplné pocity, prvá polovica pôsobí tak mdlo a spomalene, ale druhá je zase taká správne béčková a dynamická, čo mi sedí a rovnako je na tom aj technická stránka. Maniac cop síce samo o sebe nie je až tak moc dobrý film a to ani medzi slashermi, ale tá tématika s policajtmi je veľký klad a povyšuje ho o úroveň vyššie. Ale neskoršie diely mám ešte radšej. Objektívna kvalita filmu- 60%, film sa páči mne na 66%. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Celkem drsná podívaná ve které potěší především Bruce Campbell, který mě v jednu chvíli stejně zase rozesmál, i když to tak asi míněno nebylo. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Ze začátku film načrtne několik dost zajímavých motivů; strach z policie, nedůvěra v ty, kteří nás mají chránit, atd atd, jenže stejně je to jen čistokrevné béčko, ve kterém o takovýhle věci fakt nejde:) Bruce Campbell je asi hlavní důvod, proč jsem se na to podíval, bohužel se ve filmu pořádně vyskytuje asi až tak v poslední půlhodince.. Je to docela guilty pleasure zábava, ale taky trochu nuda...takže jen 2 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mám veľmi rád filmovú horrorovú tvorbu. Som priaznivcom vyvražďovacích sérií. Mojim slasher horrorovým kráľom je Jason Voorhees. Ale s radosťou si pozriem aj vyčínanie Michaela Myersa alebo texaského borca Leatherfacea. Svojho času som dal šancu aj mŕtvemu zombie policajtovi, ktorý svoju vražednú misiu zrealizoval v temných uliciach New Yorku. Matt Cordell mal niečo do seba, svojim spôsobom bol celkom charizmatický. Ale predsa len v oblasti slasher horroru nehral prvú ligu. *** ()

Související novinky

Refn chystá další seriál

Refn chystá další seriál

13.10.2019

Režisér Nicolas Winding Refn (Drive, Neon Demon) se chystá opět ponořit do světa televizní krimi. Pro HBO teď natočí adaptaci kultovní filmové série Maniac Cop. Děj se odehrává v Los Angeles, kde… (více)

Reklama

Reklama