Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šokované obyvatelstvo New Yorku děsí série nevyjasněných brutálních vražd. Nemilosrdným zabijákem je záhadný dvoumetrový muž v policejní uniformě. Matt Cordell byl dříve poctivým policistou, který neohroženě bojoval proti zločinu. Po falešném obvinění, se ale ocitl sám ve vězení kde byl nelítostně zohaven a zabit spoluvězni. Nyní se vrací jako zombie a prahne po pomstě. Z hrůzných zločinů je však obviněn vyšetřovatel Jack Forrest, který se i se svou milenkou Teresou vydává po stopě Cordella, aby dokázal svou nevinu... Ve své době velmi úspěšný horor s kriminální zápletkou natočil v r. 1988 William Lustig. V epizodní roli se tu objeví i dnes slavný režisér Spider-Mana Sam Raimi. (Vojcl)

(více)

Recenze (159)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno jsem viděl v kině, a tak jsem se rozhodl osvěžit paměť. Doporučuji nečíst zdejší obsah, protože toho vyzrazuje zbytečně moc. Každopádně obří polda vynořující se ze stínů dokáže svými prackami v bílých rukavicích oběť nejen zvednout do vzduchu, ale ještě jí zlomí vaz a následně odhodí. Místo obušku má dlouhý nůž, co zajede do krčku či břicha jedna báseň, a když na to přijde, zanechá za sebou rovnou kopici mrtvol najednou. Jo a taky se tu létá z oken. Dokonce vyplachtí i postava, u níž by to jeden nečekal. Jo, zabiják se prostě nezastaví před nikým. A těm nevěřícím Tomášům to člověk až tak nějak přeje. Klasická osmdesátková záležitost s dobrou hudbou a efektní automobilovou honičkou si ponechala otevřený konec. Hodnocení ponechávám. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Základní video příčurka pro příslušníky SNB, VB a PSVB, ze které, jak vidno z několika zákroků v poslední době, čerpají i dnešní guma boys ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Hovorím si, že zopakujem si túto béčkovú hororovú zabíjačku na blurejku a okrem pár scén, na ktoré som rád zaspomínal, ma to už moc nebavilo. Musím ale uznať, že hudba a atmosféra sa celkom podarila. Rovnako ako herecké obsadenie na čele s mlaďochom Bruceom Campbellom, perfektným Mattom Cordellom, či s fajn fízlom Tomom Atkinsom poprípade s peknou Laurene Landon. Inak priemerná zabíjačka. 65% - 3* ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

5/10 Solídne obsadené (Atkins, Campbell, Landon) ale inak dosť fádne béčko s chaoticky vyrozprávaným príbehom. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Pokud se nepletu tak film Věznice a Maniac Cop byly jedny z mých prvních hororů co jsem v dětství viděl. Tudíž je pro mě Maniac Cop s nostalgickýho hlediska klenotem. Co se týče filmovýho hlediska tak to samozřejmě žádnej extra klenot není.  Zub času se tady podepsal ještě víc než na filmu Věznice. I přesto ani dnes nemůžu říct, že bych se u filmu nudil. Dnes už na mě sice téměř dvoumetrovej nasranej fízl nepůsobil tak děsivě  jako v dětství ale líbilo se mi jak je skoro celou dobu filmu Robert Z´Dar snímán tak aby mu nešlo vidět do ksichtu(samozřejmě úmyslně). Jeho tvář je vidět až těsně před koncem filmu. Nutno říct, že v dnešní době Cordellův Face vyvolá spíš úsměv než aby děsil. Když jsem se na Cordella díval očima dítěte mělo to samozřejmě úplně jinej efekt než dnes. Ve snímku potěší obsazení Bruce Campbella kterýho jsem samozřejmě v tý době neznal. I Tom Atkins zahrál co měl. Maniac Cop je nejspíš lehce podprůměrným hororem, kterej už dnes nemá moc co nabídnout. Já na to mám, ale tak trošku jinej pohled a přidávám čtvrtou hvězdu. PS: Když tak o tom přemýšlím tak je možná tenhle film důvodem proč nemám všeobecně důvěru k policajtům. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Maniac Cop je určitě nadprůměrné osmdesátkové béčko, které se může pyšnit svým pěkným (samozřejmě béčkovým) obsazením Bruce Campbella a Toma Atkinse. Film je povedený, nenudí, pobaví, ale nijak zvlášť nešokuje. Možná, že daná látka nebyla využita úplně na maximum. Bavil jsem se a dávám tomuhle snímku lepší 3* a palec nahoru, určitě ho mohu doporučit. PS. Kdopak si všiml malé roličky Sama Raimiho? Já ano. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl můj úplně první horor a nikdy na něj nezapomenu. Bylo mi tak asi pět a chodil jsem ještě do školky a máma mi to nahrála. Matt Cordell byl můj první masový vrah u něj jsem viděl první vraždu,byl jsem přímo šokován jak zlomil vaz té blondýnky. Matt má velkou sílu,urve cokoliv,přelomí cokoliv. Záčatek je super. Do půl hodiny tu máme 4 vraždy,pak jde o malé vyšetřování a znovu nějaká akce. Matt se s nikým nepáře a budí strach. Přesto,že film PÁTEK 13.ÉHO ČÁST VII-NOVÁ KREV je můj nejoblíbenější film vůbec,Maniac Cop bude vždy jednička co by můj první horor a Matt velkej frajer. Kdybych byl bohatej nebo slavnej a měl bych velkou vilu tak bych si Matta najal jako ochranku,ten vydá za deset chlapů a jako chodící mrtvola rovnou za celou armádu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film svojej doby, ktorý snáď nechcete vidieť inak, než v menej kvalitnom rozlíšení a v českom dabingu. VHS prehrávač už asi nemáte, takže ten zážitok bude iba polovičný. Scenár ponúka niekoľko bizarných rozhodnutí, ako keď máte držať palce policajtovi, ktorý podvádza manželku a svojim spôsobom ju krátko po začiatku filmu aj privedie do hrobu. Kto je hlavná postava sa mení podľa toho, s kým si asi režisér zrovna na pľaci lepšie rozumel. Inak na nudu nezostáva priestor, keďže vrážd a akcie je dosť a napriek tomu sa nedopracujeme ani k hodinke a pol. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Maniac Cop patří společně se sérií Friday 13th k mým hororovým guilty pleasures a tak na něj pochopitelně nedám dopustit. Výborný slasher s pod kůži zalézajícím hudebním motivem a pochopitelně nezničitelným strojem na zabíjením šíleným policistou Mattem Cordellem v podání obrovitého Roberta Z´Dara. Béčkové až do morku kostí, ale zároveň atmosférické a při vražedných útocích zvrhle zábavné i originální. Scénu se spoutaným mužem běžícím s křikem temnou ulicí i jeho nešťastný konec si vybavím vždy, když si  na šíleného poldu vzpomenu. Slasher, jak má být. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Policista je hodný pán. Moc dobře si vzpomínám, jak nás ve druhé třídě krmila učitelka snímky z totalitní éry, kde strážník koupil zmrzlinu malému chlapci za to, že se při přecházení silnice správně rozhlížel. Já se přes silnici rozhlížim celý život a nikdy mi policista zmrzlinu nekoupil :-( I přes to každý malý kluk sní o tom, že se jednoho dne až bude velký navlékne do policejní uniformy. Matt Cordell je veliký dost a tak může nosit policejní obleček, ale né proto, aby lidem pomáhal a tak se New Yorkem začne pohybovat strach a nedůvěra k jedlíkům koblih. Maniac Cop je videobéčko 80. let se vším všudy, kterému chybí nadhled, zajímavější vraždy a lépe natočená akce. Přesto má film slušné tempo, strašidelnou hudbu, klasický útok na policejní stanici, který snad musel být v každém akčním hororu té doby a Bruce Campbella, kterým se ovšem šetří podobně jako se zabijákem. I když má Campbell hlavní roli, tak na plátně pobude jen několik minut. Jasná tří-hvězdičková záležitost. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Živě si pamatuju jak jsem jako malej ve videopůjčovně zíral na obal videokazety s ohromným zabijáckým policajtem a v duchu si říkal, že to musí být neskutečná pecka. Nevím jak by na mě film zapůsobil tehdy ale v dnešní době už se jedná o zapomenuté akčně-hororové béčko, kde chybí napětí nebo nějaké pamětihodné scény. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

lehce nadprůměrná hororová vyvražďovačka 80tých let,když pominete lehce stupidní děj a někdy opravdu neskutečně blbé dialogy a necháte se vézt na vlně obrovského,vraždícího psychopata,odpustíte filmu i debilní konec. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Maniac Cop (už len ten názov!!!) je starý dobrý (s)hit z videopožičovní, ktorý ma záhadným spôsobom minul, keď som bol decko..musel som si to teraz vynahradiť samozrejme:) To čo človek od béčkového akčáku/hororu očakáva tu dostane v plnej miere, skrátka klasické 80roky v plnej kráse-nekráse...Určite to "kvalitnejšie" z daného žánru... ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, který nejvíc vsází na dobovou popularitu Bruce "Ashe" Campbella a docela překvapivě upozaďuje titulního "hrdinu", což docela zamrzí, páč takhle je to sice slušné osmdesátkové béčko, akční krimi, ale horor už se bohužel kamsi vytratil. Maniac Cop se mohl, při troše štěstí, postavit bok po boku Jasonovi nebo Michaelovi, takhle si za pár týdnů vzpomenu fakt maximálně na nejdrsnější bradu v Hollywoodu (čti Campbella), což je docela škoda, nevyužitý potenciál. Ale i tak to v sobě ten klasickej feeling filmů z let osmdesátých má a nebojí se to použít. ()

Související novinky

Refn chystá další seriál

Refn chystá další seriál

13.10.2019

Režisér Nicolas Winding Refn (Drive, Neon Demon) se chystá opět ponořit do světa televizní krimi. Pro HBO teď natočí adaptaci kultovní filmové série Maniac Cop. Děj se odehrává v Los Angeles, kde… (více)

Reklama

Reklama