Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šokované obyvatelstvo New Yorku děsí série nevyjasněných brutálních vražd. Nemilosrdným zabijákem je záhadný dvoumetrový muž v policejní uniformě. Matt Cordell byl dříve poctivým policistou, který neohroženě bojoval proti zločinu. Po falešném obvinění, se ale ocitl sám ve vězení kde byl nelítostně zohaven a zabit spoluvězni. Nyní se vrací jako zombie a prahne po pomstě. Z hrůzných zločinů je však obviněn vyšetřovatel Jack Forrest, který se i se svou milenkou Teresou vydává po stopě Cordella, aby dokázal svou nevinu... Ve své době velmi úspěšný horor s kriminální zápletkou natočil v r. 1988 William Lustig. V epizodní roli se tu objeví i dnes slavný režisér Spider-Mana Sam Raimi. (Vojcl)

(více)

Recenze (159)

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ Pay-TV PREMIÉRA: FILM+ = 30.9.2014, réžia českého znenia (FILM+ 2014) = JIŘÍ BALCÁREK - Pravá béčková klasika ranných Intersonicovských VHS liet v našich luhoch a hájoch. (3.10.2014) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Maniac Cop patří mezi mezi moje nejoblíbenější filmy z dětství. Pamatuju si jak jsem si tenhle film pouštěl pořád dokola na otcově kazetě až jsem jí skoro zničil. Nezničitelný polda ve mě zanechal příjemné vzpomínky až dodnes. Z odstupem času sice musím přiznat, že jde o klasické béčko s mizerným dabingem, ale tehdy to byl pro mne kult. Přesto všechno i dnes jsem schopný si to pustit znovu a i když už z toho nejsem tak odvařený - užiju si příjemnou podívanou.Pokud máte rádi staré klasiky, jistě vás tento film potěší. Pokud ovšem dáváte přednost novodobým filmům s přehršelem speciálních efektů, výbuchů a nahoty jste tady špatně. .70% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Až se mi nechce věřit, že jsme z tohohle byli jako malý puboši v kině strašně uneseni (nebo to byla dvojka?). Ale tehdá to asi mělo větší sílu než dneska. Docela nuda, často předvídatelné, krve a mordu pomálu (i když alespoň ty trochu stojí za to). Slabota. Tohle je zrovna film, kterému by remake spíš pomohl než uškodil. Co vy na to Alexandře Ajo nebo Robe Zombie? ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Zlatá osmdesátá léta.Filym jako je tento už nikdo neumí natočit..Pro mě jedno z kultovních béček té doby,okořeněné miláčkem Brucem Campellem.Robert Z´Dar jako Cordell a jeho obří hlava-lepšího vybrat nemohli.Jak už jsem napsal,zlatá osmdesátá léta! ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy za nechtěnou zábavnost a za reprezentativní příklad toho, jaké roztomilé ptákoviny se také v osmdesátkách točily. Film na mě působí hodně neumětelsky, téměř až amatérsky, jako by byl nějak narychlo "na koleni spíchnutý". Fakt, že ho shledávám více hloupým než zábavným určitě pramení z faktu, že jsem ho poprvé viděl až relativně nedávno a nemám tedy k němu vytvořený žádný nostalgicko-láskyplný vztah. Robert Z'dar (Cordell) má sice opravdu famózní držku, ale co je to platné, když se na plátně sotva mihne. Z tak vděčného námětu, jako je vraždící policajt-zombie, ztvárněný navíc tak monstrózním zjevem, by šlo bývalo vytěžit myslím mnohem mnohem víc, se schopnějším režisérem, scénáristou i lepšími herci. Doplňující otázka: Co dělají blonďaté policistky, když vidí Maniac Copa / mrtvolu / cokoliv nepěkného? Odpověď: Ječí a ječí a ječí... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

No jo. Video značky Avex, rychlodabing a roztřesenej obraz. Dneska už u mě Maniac Cop vyvolává jen shovívavej úsměv, ale krátce po revoluci působily podobný filmy jako zjevení. 60%, ale spíš z nostalgie. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Dřív jste si policistů vážili, protože jinak vás vzali po hlavě obuškem.. Tenkrát nesmlouvali.. Byli zákon !! Dneska vás kvůli respektu rovnou zastřelí.." ;) ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch starších kultovních sérií, ale mě osobně Maniac Cop vůbec neoslovil. Hororové prvky jsou zde minimální a blíž to má spíš k akčnímu béčku. Samotná postava, nápad není spatný, ale problém je, že většina filmu se utápí v hloupých dialozích a když už přijde policista ala Jason Voorhees, tak samotné vraždění ničím nenadchne......4/10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zaciatok slavnej hororovej beckovej serie, ktory mi uz po rokoch nepripada tak cool ako kedysi. Prvu polovicu tvoria nudne nahodne vrazdy behom ktorych sa Maniac Cop nahle objavi, niekoho sterilne picne a zase zmizne. V druhej sa konecne nieco dozvieme o jeho mytológii ale ta za vela tiez nestoji. Dozvieme sa prakticky len to, ze to bol policajt, ktoreho skoro prizabili a odvtedy mu ruplo v bedni a nahodne zabija kohokolvek stretne. Fakt imbecilny scenar a mizerna rezia tomu tiez nepomohla. Akcne sceny vyzeraju blbo a miestami komicky. Gore sceny prakticky nulove. A napätie nenajdete ani pod mikroskopom. Ziadne budovanie napätia, ziadna gradacia, nic. Magor v uniforme sa zakazdym nahle objavi, niekoho picne a zase zmizne. WTF? Zaujme len kasting zlozeny z beckovych hororovych hviezdiciek. Ale nikto z nich aj tak nic poriadne nepredvedie. Skoda, ze Sam Raimi, ktory tu ma cameo to aj nereziroval. Urcite by bol z toho ovela lepsi film. Tretiu hviezdicku tomu uz nedam ani z nostalgie aj ked som chcel. Dnes uz je to totalna nuda pre milovnikov blbeho trashu. 4/10. ()

brutale 

všechny recenze uživatele

Ďalšý s filmov, s ktorým som ako sopliak ničil video. Bol som veľmi prekvapený, že film je pre mňa stále dobrý, keď som ho opäť vzhliadol ako 26-ročný. Toto je Bčko triedy A. Nehovoriac o hudobnom doprovode a skvelej atmosfére. ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Je to pěkná vyvraždovačka plná skvělých akčních scén.Ze začátku jsem si říkal, že to bude blbost,ale jak čas plnyl film si mě získával čím dál více.Matt Cordel byl pěknej záporák a líbilo se mi, že jeho tvář byla stále zahalená tmou až do poslední chvíle.Masakr na stanici byl prefektní a ty autohoničky se mi taky líbily.Není to lekavý horor třeba jako Věc, ale to vůbec nevadí.Příběh a zpracování filmu nemá chybu. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V našich končinách možno legenda porevolučného videotrhu, ale ako film samotný, dosť nudné béčko, ktoré mohlo viac šľapnúť na plyn. Určite by mu to neuškodilo. ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

Jeden nejmenované vydavatelství DVD by se mělo vykašlat na Italské kraviny a měli by radši vydávat takové kulty jako Maniacop, Noční můra v Elm street atd...... ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý akčny krimi horor z rokov 1988. Cordell tentokrát zabíja všetkých ľudí a policajti nevedia kto je za tým. Až to potom zistia. Ludia nosia zo sebou zbrane na ochranu ikeď jedna žena nešťastnou náhodou si nevšimne jedneho policajta a odbachne ho priamo do hlavy :D. Všetko sa obráti na Brucea Campbella čiže Jacka Foressta protože policia si myslí že on zabil svoju ženu. Lenže všetko sa na dobre obráti najlepšia bola ta naháňačka Lustig to vykradol z Terminátora. Záver je skvelý Cordell to prežije. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Celkový dojem: Celkovo, dojem z pozretia po 10. rokoch je o dosť horší - atmosféra nepríde až tak hororová, akcia pripadá horšia a nezmyselných vecí a zakopávok v scénari tu je viac, no Maniac cop je pre mňa nostalgia, takže tomu dám tri. K tomu to ani nie je vyložene zlé. ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Kdysi kult doby VHSkových přehrávačů působí dnes již poněkud úsměvným dojmem , ale ta atmosféra tam pořád je. Prostě a jednoduše v tom nehledejte nic než klasické mírně akční béčko 80.let , které trpí všemi nešvary nízkorozpočtových filmů té doby. Z nostalgie Film: 55% ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Ukázkové hororové béčko!!! Žádné zázraky nečekejte, ale jako klasická vyvražďovačka na jedno skouknutí je to výborné.. ()

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

je jedno,ako by som to teraz vnímal,ale toto je jeden z prvých horrorov čo som videl...mal som možno 5 rokov,takže to beriem ako matkin prs ... ()

Související novinky

Refn chystá další seriál

Refn chystá další seriál

13.10.2019

Režisér Nicolas Winding Refn (Drive, Neon Demon) se chystá opět ponořit do světa televizní krimi. Pro HBO teď natočí adaptaci kultovní filmové série Maniac Cop. Děj se odehrává v Los Angeles, kde… (více)

Reklama

Reklama