Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šokované obyvatelstvo New Yorku děsí série nevyjasněných brutálních vražd. Nemilosrdným zabijákem je záhadný dvoumetrový muž v policejní uniformě. Matt Cordell byl dříve poctivým policistou, který neohroženě bojoval proti zločinu. Po falešném obvinění, se ale ocitl sám ve vězení kde byl nelítostně zohaven a zabit spoluvězni. Nyní se vrací jako zombie a prahne po pomstě. Z hrůzných zločinů je však obviněn vyšetřovatel Jack Forrest, který se i se svou milenkou Teresou vydává po stopě Cordella, aby dokázal svou nevinu... Ve své době velmi úspěšný horor s kriminální zápletkou natočil v r. 1988 William Lustig. V epizodní roli se tu objeví i dnes slavný režisér Spider-Mana Sam Raimi. (Vojcl)

(více)

Recenze (159)

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Tak tohoto konstábla, jsem se díky Intersonicu i pár večerů bál :-) Znetvořený višinutý magor v policejní uniformě zabíjel všechno a všechny, co mu přišlo pod ruce. Přihlouplé, téměř bez děje, ale na tu dobu si to vystačilo i na další dvě pokračování :-( ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Určitě už bych tohle nikomu nedoporučoval. Já si to, ale užil i znovu po těch letech. Pripomělo mi to jak jsem si to půjčoval na VHSce a se strachem to sledoval. :)) Teď už to tak rozhodně nepůsobí, ale atmosféra New Yorku je i po těch letech slušná. Docela by mě potěšilo kdyby někdo něco takového natočil znovu. Trošku více upravit scénář a byla by to prima změna než většina hororů co vzniká teď kde nějaký maník v lese pobijí skupinku teenagerů. 7/10 ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Solidní herecké obsazení, slušný scénář Larryho Cohena a úderný režijní styl Willama Lustiga. Občan Cane se může jít zahrabat, tohle je ta pravá fimařina. Fuck off umění. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Celkom slušne vyzerajúce béčko, ktoré využíva ako svojho anti-hrdinu oživlého mŕtveho policajta. Scenériu nočného Manhattanu mám rád a ešte keď sa tam dejú miestami aj vtipné vraždy tak je to len bonus. Rozhodne poteší účasť Brucea Campbella, ale zamrzí, že tam nie je dlhšie. Tento film treba však brať rozhodne ako akčné béčko konca 80. rokov, ktorý sa snaží vytrieskať posledné zbytky diváckeho záujmu o zombie subžáner, ktorý bol v tej dobe už opadajúci. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

No snad nejvic me fascinoval brilantni policejni cuch Toma Atkinse, ktery po jednom shlednuti mrtvoly v marnici ihned sestavil naprosto dokonalej profil pachatele a ujecena hystericka policistka jejiz vlasy asi nesnesly to tropicke vlhko nocniho NewYorku a nabyly na objemu tolik, ze by mohly parodovat zvon Svobody. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

První dobrodružství Matta Cordella má dobrý spád, zvláštní atmosféru, ucházející herce, záporáka, celkem dlouho se jí daří tvářit se jako ucházející krimi a padouchův vstup na scénu je dobře načasován. Lustig dokázal hororovou historku natočit napínavě a stejně jako ve svých ostatních nízkorozpočtových filmech uměl zachytit temnou atmosféru velkoměsta. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Aj ked rezisera Lustiga a jeho tvorbu nemam az na 1 film /Strycek sam/ prakticky vobec zmapovanu, viem, ze tohoto hororu som sa bal. Temna atmosfera nocneho New Yorku, efektivne mordy a vrazdiaci policajt Matt Cordell. Slusne, a z priemeru sa to rozhodne vyhrabe, na to je Lustig dostatocne zrucny. 76 % ()

Jimmi 

všechny recenze uživatele

Po dlhej predlhej dobe sa mi to podarilo znova pozriet a musim povedat ze sa mi to pacilo skoro ako ked som mal 13 rokov.Zaujimave vrazdy v podani "zombie policajta" a skvely Bruce (nie Willis ale Campbell):)) ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Slušný horor začátek dnes již jedné z legendárních serií. Vrah v podobě uniformovaného policisty chodí a vraždí ve městě jenže ho nejde jen tak zabít. Ale je to je to sice béčko ,ale má to akci a spád. Pohodová vyvraždovačka. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Dejove slabe, ale temna atmosfera New Yorku a stylizace udajneho policisty je vynikajici. Jako nostalgickou jednohubku nelze nedoporucit! ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Fajn béčkový policejní slasher, kde mord scény jsou celkem povedené a Bruce Campbell potěší, ale nějaké šílené kreace nečekejte. 6/10 ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Atmosferické béčko, jak má být s herci takových kalibrů, jako jsou Tom Atkins, Bruce Campbella a v epizodní roli Sam Raimi...škoda, že si z dětství vybavuji jen střípky vzpomínek a vhsku s jednohlasým dabingem a strašně špatným obrazem ;-) ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Klasický béčko, ve kterým zaujmou hlavně ty vraždy. S logikou je to horší. Nějak mě neuspokojilo vysvětlení, proč ten maniak všechno přežije. Z herců si užijete ksicht Bruce Campbella a hustej drsnej hlas policejního kapitána (jméno neznám, ale věřte mi, že ho poznáte). Kdysi to musel být hit, tehnhletenc film, ale dnes už je to spíš pro zasmání nebo pro nudu. Třeba ta policajtka, co v panice řve jak natržená děvka. V dnešní době by bylo dobrý natočit remake v českejch podmínkách. To by pak byla ta pravá hrůza a děs! Nebo spíš neskutečná kravina, chch. Jedna hvězdička je dost málo, ale na dvě to teda nemá. ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Jeden z typických představitelů osmdesátkových béček má krásně temný nádech a jak už to bývá, konec filmu nabádá k dalšímu pokračování dobrodružství psychopatického fízla Z'Dara. Příběh je o to děsivější, že jeho představitel skutečně vykonával službu policisty. Film Ambulance, který L. Cohen natočil o dva roky později, mě v tomto směru dost ovlivnil, protože jsem v něm poznal prvky, které si jsou v obou filmech podobné, takže předpokládám, že ani druhý ani třetí díl nebude jiný. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Dvě nebo tři hvězdičky? Žánrem jakýsi KrimiHoror, vraždy nejsou kdovíjak povedené, ale celkově to jakštakš ujde ()

Související novinky

Refn chystá další seriál

Refn chystá další seriál

13.10.2019

Režisér Nicolas Winding Refn (Drive, Neon Demon) se chystá opět ponořit do světa televizní krimi. Pro HBO teď natočí adaptaci kultovní filmové série Maniac Cop. Děj se odehrává v Los Angeles, kde… (více)

Reklama

Reklama