Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šokované obyvatelstvo New Yorku děsí série nevyjasněných brutálních vražd. Nemilosrdným zabijákem je záhadný dvoumetrový muž v policejní uniformě. Matt Cordell byl dříve poctivým policistou, který neohroženě bojoval proti zločinu. Po falešném obvinění, se ale ocitl sám ve vězení kde byl nelítostně zohaven a zabit spoluvězni. Nyní se vrací jako zombie a prahne po pomstě. Z hrůzných zločinů je však obviněn vyšetřovatel Jack Forrest, který se i se svou milenkou Teresou vydává po stopě Cordella, aby dokázal svou nevinu... Ve své době velmi úspěšný horor s kriminální zápletkou natočil v r. 1988 William Lustig. V epizodní roli se tu objeví i dnes slavný režisér Spider-Mana Sam Raimi. (Vojcl)

(více)

Recenze (159)

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Slušná thrillerová záležitosť, ktorá sa temnou atmoškou blíži k Stalloneho Cobre a posolstvom vlastne tiež. Prstom poukazuje na nerovný právny systém čo pod rúškom spravodlivosti nepriamo prikladá do pahreby zločinu. To je aj prípad chlapíka, ktorý sa stáva Harvey Dentom New Yorku a zároveň jeho postrachom. V uniforme strážcu zákona vyvoláva tú správnu paniku a strach z tých čo majú predstavovať poriadok. Zároveň sa podozrenia kotúľajú na hlavy tých, ktorí nemajú zrovna po ruke vhodné aliby. Žiadnu Sedmičku ale nečakajte, film si kráča jednoduchšou cestou, preto nekladie dôraz na prepracovanejšie zákutia vyšetrovacej časti, skôr sú mu blízke násilné scény, nervozita z očakávaného prvého nahliadnutia do tváre Maniac Copa či očistenia mena smoliara Jacka Forresta v netradične vážnom podaní Bruce Campbella. V kocke teda nenáročný kúsok pre publikum, ktoré stále nezanevrelo na kúzlo filmov z onej doby. ()

LordGrayDog 

všechny recenze uživatele

Atmosferické béčko z konca osemdesiatych rokov, ktoré mi vôbec neprišlo k smiechu. Plusom sú krátka stopáž, Bruce “Ash“ Campbell + jeho blondska a skvelá atmosféra nočného New Yorku. V malej úlohe reportéra sa objavil aj Sam Raimi. Dúfam, že ten sľúbený Refnov seriál, ktorý sa chystá už pár rokov jedného dňa dostaneme. ()

rsimonyi 

všechny recenze uživatele

Celkem vydařený horor v němž se zavražděný policista vrací k životu, aby se pomstil svým vrahům, ale stává se vraždícím monstrem. Kdysi dávno u nás vyšlo na VHS. Nepřehlédnutelný Robert Z`Dar se pro tuto roli narodil. ()

fisus 

všechny recenze uživatele

Tohle je moje oblíbená klasika z dětství!Možná by bylo lepší,kdyby další pokračování nevznikly,ale i tak jsem si na každém dílu našel něco,co mě bavilo a co mi utkvělo v paměti! ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

7/10. Za mě jde o kvalitní horor 80 let kdy horory a a hlavně slashery byly na vrcholu. Tak proč tedy jen 7/10? No je to kvůli tomu že to je strašně pomalý a první hodina utíká strašně moc pomalu a působí to jako kdyby to nebyla hodina ale tak dvě hodiny jinak to je fajn horor. Příběh je velmi dobrý, postavy jsou sympatické, hudba je výborná, atmosféru tento film má povedenou, napětí je zde docela časté, lokace jsou zájímavé a kamera filmu. ()

molcan2 

všechny recenze uživatele

UGH, tento film. Chcel som, aby sa mi páčil, naozaj som chcel. Má to perfektnú atmosféru 80. rokov, je to ŠIALENÝ a úžasný dej a je tam Bruce Campbell aj Tom Atkins. Človek by si myslel, že to nebude žiadna hračka. Ale tento film jednoducho nebol dobrý a rozhodne si nezaslúži žiadny kultový status. Ako, naozaj, zlý film z 80. rokov by nemal byť automaticky vystupňovaný na status "kultového filmu". Tento titul by mali dostať len filmy, ktoré si ho skutočne zaslúžia vďaka dokonalej rovnováhe zábavnosti, smiešnosti a citovateľnosti, nie len KAŽDÝ film, ktorý je bomba. Každopádne, už od úvodných titulkov - doplnených o MNOHÉ zábery na titulného "Maniac Cop", ktorý si oblieka uniformu - som vedel, že ma čaká NAKONIEC poriadna jazda. Základná zápletka spočíva v tom, že v New Yorku žije muž oblečený ako policajt, ale namiesto toho, aby chránil a slúžil, podrezáva a zabíja. Jack Forrest (Bruce Campbell, ktorý je jednou z mála vecí, vďaka ktorým je tento film pozerateľný), sám policajt, sa vydáva vyriešiť záhadu po tom, čo jeho manželka (Victoria Catlin) pojme podozrenie, že vrahom je ON (krátko predtým, ako bola sama zavraždená). Spojí sa so svojou priateľkou po boku, Theresou (Laurene Landon), aby na to prišiel a očistil svoje meno. Nakoniec sa zistí, že vrahom je Matt Cordell (hrá ho uberzločinec Robert Z'Dar), policajt, ktorý bol legendou medzi policajtmi, ale za brutalitu ho uväznili a zabili spoluväzni. Teraz sa vrátil, aby sa pomstil (asi? Až na to, že zabíja len náhodných ľudí?). Po boku Campbella je tu hororový klasik Tom Atkins, ktorý hrá poručíka Franka McCraea, dobrého policajta, ktorý sa snaží pomôcť, ako sa len dá. Super, však? TO BY STE SI MOHLI MYSLIEŤ, NIE? Nevadí mi, že to nemá veľa obsahu. Dokonca mi nevadí ani to, že je to miestami priamo bezmozgové. Mne ide o bezmyšlienkový gore fest. Ale tie vraždy neboli ani trochu zábavné. V lepšom prípade poskytli chvíľku "aha, paráda" a v tom horšom boli rovno na smiech - a tým nechcem povedať, že sa smejem, lebo je to tak prehnane smiešne, ale preto, že je to smutné. Vagón s pádlami letiaci z móla bol celkom podarený, to sa musí uznať. A pozriem si doslova čokoľvek s Bruceom Campbellom bez trička. Ale to boli bohužiaľ jediné vrcholy tohto filmu. ()

zelda82 

všechny recenze uživatele

Je to tupy, je to hloupy, je to slatanina. Ale zatracene zabavna slatanina, pri ktere si clovek zavzpomina na 80. leta, kdy se na scenar moc nehledelo, hlavne kdyz strikala krev:) ()

*Colorado 

všechny recenze uživatele

U tohohle filmu jsem se jako malý hrozně bál a postava Cordella mě děsila. Teď když se objeví na scéně a je mu vidět do obličeje, tak je to spíše úsměvné. Na druhou stranu je to docela dobrý béčkový film (a jak už to u nich bývá, tak samozřejmě s nějakými bratříčky v podobě dalších dílů), ale nezastírám, že hodně hraje zpětná vazba na dětství. ()

Andronikos 

všechny recenze uživatele

Vizuálne nepríliš príťažlivé (80. roky ako vyšité), hlavný hrdina ťažko identifikovateľný (jeden kandidát sa s nami navždy rozlúči po 3/4 filmu, druhý na scénu vstupuje až po prvej štvrtine a to ako nie príliš sympatický neverný manžel), zápletka v inak rádoby realistickom filme je nerealistická (vrahom-policajtom je mŕtvy / zombie), miestami je to vcelku nudné.Film, ktorý síce možno vnímať ako "klasiku", pretože mal svojho času na začiatku 90. rokov v našich končinách slušnú propagáciu, ale vidieť ho stačí raz. Pre pobavenie a väčší zážitok zo sledovania odporúčam prečítať zhodnotenie hlavnej ženskej postavy (hr. Laurene Landon) vo vtipnom komentári od EdaS-a. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Zas tak cool akce a překvapení to není. Divák asi musí být ještě před pubertou, aby mu toto nahnalo strach. Tehdy to fungovalo. Nyní se stejný pocit nedostavuje. Takže dobré pro zabití času a nutno uznat, že i zábavu. Místy je to úsměvné, dá se říci napínavé. ()

Rokle 

všechny recenze uživatele

Nedá se svítit. Tohle bych musel vidět v době, kdy se to natočilo. Nyní už to působí v mnoha ohledech směšně. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Velice slibná vyvražďovačka s konce 80.let, kde se velice uplatnil v roli zabijáka a policisty v jedné osobě Robert Z´Dar. Jeho osud byl vlastně stejný jako u Roberta Englunda v jeho životní roli Freddyho Kruegera. S touto postavou zůstal velice spjat a tak už neměl tolik dalších příležitostí se nějak vytáhnout. A když už jsem u toho porovnávání, mstící se policista Matt Cordell coby nezničitelný zombie se bez problémů může zařadit mezi ostatní nesmrtelné legendární filmové zabijáky své doby. Snímek je svým způsobem obyčejná kriminálka, jen s hororovým nádechem a temnou atmosférou. Námět o pomstě ovlivněného bezprávím, zohyzděním a zabitím sice už tenkrát neoplývalo originalitou, ale vsadilo se na jistotu a vyplatilo se. Jen ne bohužel na dlouho. Dnes už víme, že vzniklo jen dvoje pokračování a myslím že je to škoda. Potenciál na delší sérii to mělo. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Temná atmosféra 80's ulic, mrazivá ústřední melodie, sympaťáci Tom Atkins + Bruce Campbell a vraždící policajt Matt Cordell. Mám slabost pro tyhle 80's fliky. Jen škoda, že se Atkins poroučel tak brzo. 3* ()

Wallis3 odpad!

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že ci se týče současné filmografie, nebo té dřívější, dávám přednost právě té dřívější, filmy měli větší grády, lepší atmosféru. Ale tady u tohohle počinu to neplatí ani zbla. Kravinka, co neměla ani ty grády, ani tu lepší atmosféru. Ale zase je to téma na nějakej ten rýmejk. Na druhou stranu přiznávám, že filmu uškodila právě doba, možná že dříve by hodnocení vyoadalo jinak, ale teď opravdu nééé. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Přímočarý slasher s dokonalým osmdesátkovým feelingem a třemi mordy v úvodních deseti minutách. A ani potom bodycount nepolevuje. Policejní prostředí je radost, Captain Moustache jako stárnoucí detektiv taky a rozhodně potěší logicky se odvíjející zápletka, jež sice má problém utáhnout i tu kratší stopáž, ale pěkně sedne k prostředí, v němž se film odehrává. Záporák je originální a zajímavý a jeho obličej zůstává až do závěru skrytý – rád bych si myslel, že je to paralela s násilím, které je zase poměrně utlumené, aby pak mohlo vyeskalovat pořádnou vyvražďovačkou. Škoda jen toho nevytěženého Campbella, který se na scénu pořádně dostane až v posledních dvaceti minutách, a neuspokojivého vyústění. ()

Raaavenek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl už když jsem byl malý, strejda to donesl z videopújčovny a mě se to strašně líbilo :) A líbí doteď :D ()

tequilla 

všechny recenze uživatele

Tenkrát to bylo opravdu dobré béčko, které žeru i dnes. Škoda že jsem neviděl další díly. Ale Bruce Campbell je tu dobrej. ()

snoodles 

všechny recenze uživatele

Ta ruka! Ta ruka, to snad neeee. Za tu ruku ze tří původních hvězd zrodily se dvě. A to mám osmdesátkový béčka ráda. ()

Související novinky

Refn chystá další seriál

Refn chystá další seriál

13.10.2019

Režisér Nicolas Winding Refn (Drive, Neon Demon) se chystá opět ponořit do světa televizní krimi. Pro HBO teď natočí adaptaci kultovní filmové série Maniac Cop. Děj se odehrává v Los Angeles, kde… (více)

Reklama

Reklama