Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Množící se důkazy přesvědčují newyorskou policii, že její bývalý příslušník Matt Cordell, proslulý mědvědí silou a hrozivě zjiveným obličejem, stále ještě žije a mstí se všem, kteří jsou zodpovědni za jeho diskreditaci a znetvoření. Poručík Sean McKinney ve spolupráci s policejní psycholožkou Susan Bradyovou vyšetřuje sérii vražd striptérek. Hlavním podezřelým je Cordell. Maniakální policista se však sám dostane na stopu skutečného vraha a v ukradeném policejním autobuse ho dopraví do věznice v Ossiningu, kde před lety došlo k jeho znetvoření. McKinney si uvědomí, že Cordell býval čestným policistou a proto měl být odstraněn... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (77)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Tušil jsem, že ta ruka na molu z konce jedničky není nejlepší nápad... Automobilová honička, či přestřelka na policejní stanici (slabší kopie té z prvního Terminátora) rozhodně nenahradí ponurou atmosféru nočního New Yorku a mrazivý feeling Mattových konfrontací s nevinnými spoluobčany už vůbec ne. Scénář mu navíc servíruje do cesty podivné spojenectví s úchylem s visáží Zdeňka Trošky a nakonec i jistou dávku pokání. Režisér evidentně za 2 roky pauzy ztratil soudnost, když místo úvodu naservíruje závěrečnou dvouminutovku prvního dílu a pro jistotu i zpětné flashbackové vysvětlení Mattovy zjizvené tváře - jinak asi jediné plusko pro maskéry, kteří se opravdu pochlapili. Jeden z nejzářnějších příkladů začátku 90. let o tom, jak by pokračování klasiky rozhodně nemělo vypadat. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ale nie je kúsok z Mattov Cordellov tohto sveta v každom z nás?“ Niektorým hororom (Votrelci, Critters, Detská hra) pokračovanie pristane. Síce sa vytratí moment prekvapenia a spôsob, akým tvorcovia vracajú do hry minule zabité záporné kreatúry je miestami úsmevný (astronautov tentokrát zabíjajú iní Votrelci, roztavená vraždiaca bábika v skutočnosti nebola ÚPLNE roztavená), ale tvorcovia vďaka tomu môžu od začiatku nasadiť rýchle tempo, lebo sa nemusia zdržiavať vysvetľovaním, keďže divák vie, o čo ide. Maniac Copovi dvojka tiež pristala: vrážd je viac a sú brutálnejšie a prepracovanejšie (strelnica), Cordell vyzerá oveľa hrôzostrašnejšie (čo je super) a trvá to tak akurát, aby to nezačalo nudiť (čo je pravdaže tiež super). Nový ústredný hrdina (Robert Davi) ma dokonca bavil viac, ako „minulý“ Bruce Campbell, ale musím sa priznať, že vzhľadom na drsnosť jeho postavy som čakal zaujímavejší súboj titanov. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Oproti relativně úspěšné jedničce dvojka bolestivě propadla, ale já jí mám stejně radši. Nespravedlivě odsouzený zombie-polda nám fyzicky už pěkně hnije, ale přesto už ztrácí divákův respekt. Cordell totiž než tajemného mstitele bezpráví připomíná postavu Robina Hooda, jen tentokrát hájí zločin a trestá zákon. Ve špíně newyorských ulic nachází kamaráda a kolegu z branže, jehož využije ku prospěchu svému i našemu. Díky němu a jasně vytyčenému cíli totiž neváhá po vzoru Terminátora vystřílet celou policejní stanici, a rapidně tak zvyšit celkové skóre bodycountu. Vraždy nejsou zrovna vynalézavý, akce nevadí, jen ta atmosféra se trochu vytratila. I přesto je ale tahle část z Lustigovy proslulé série nejlepší. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Jason s policejním odznakem" Matt Cordell se vrátil! Jeho terčem už ale nejsou nekalé živly ani civilové, nýbrž samotní policisté, v prvé řadě hrdinové jedničky, jejímž finále v doku dvojka začíná. SPOJLER Nejdřív to odskáče Bruce Campbell a vzápětí i jeho platinová superbloncka Laurene Landon, která se ho ještě předtím pokusí pomstít motorovou pilou (jak byste taky jinak chtěli pomstít Ashe ze SMRTELNÉHO ZLA, že?) a uvolní se prostor pro noirově laděného Dirty Harryho Roberta Daviho a psycholožku Claudii Christian. MANIAC COP mi svou atmosférou úzkosti ze života v moderním americkém velkoměstě vystaveném napospas zběsilému řádění zločinců silně připomíná COBRU se Stallonem. Nejlépe ji vyjadřuje postava striptérky, mladé dívky, která se po práci vrací do svého kamrlíku v pochybném hotelu a po telefonu přesvědčuje matku, že pracuje v kanceláři a má se dobře, aby ji vzápětí napadl psychopatický zabiják striptérek. V obou filmech také najdeme klasickou scénu přepadení obchodu ozbrojeným šílencem (ten v MANIAC COPOVI ironicky končí rozstřílen pod neónovou reklamou na pivo Miller s rudě žhnoucím sloganem MADE THE AMERICAN WAY), lidskou spodinu a hlavní hrdina je tvrďák non plus ultra, otráveně přepočítavající mrtvoly na lejstra, která musí vyplnit. Ve dvojce nechybí nic z toho, co bylo v jedničce - sympatické postavy, cool zabiják, solidní dialogy, dobrá hudba (a tím nemyslím jen melancholický flahbackový motiv, později zrapovaný pod závěrečnými titulky), dostatek kvalitní akce (dvě slušné honičky, masakr na policejní stanici, finále ve věznici), nápadů (Claudia připoutaná zvenčí k neřízenému autu) a hlášek, i smysl pro (černý) humor (vrazi se navzájem chlubí svými zbraněmi). Lustigova režie i Cohenův scénář jsou nápadité a mají švih, film má atmosféru a patřičně graduje, plus to luxusní obsazení. Perfektní akčně hororové béčko, pro mě nejlepší ze série. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nemrtvá švestka Matthew Cordell. Studené ruce, horoucí srdce (a na konci nejen ono).. Často neskutečně pitomoučké, ale zároveň to při akci vypadá zatraceně dobře! Honička taxíku s vozem NYPD a především pasáž, kdy se pomocí Calico M950 čistí policejní stanice, nechají zavzpomínat na Cameronův o šest let starší tech-noir. Jako jakýsi „hardboiled bonus“ pak ještě divák dostane Roberta Daviho a jeho peprné hlášky. „I shot him before he shot me..“ ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Druhý príbeh šialeného policajta Matta Cordella už síce trochu stratil zo svojho pôvodného kúzla i mrazivej atmosféry, no stále ide o veľmi pozerateľný a zábavný kúsok. Škoda, že tvorcovia zúfalo nevyužili potenciál Brucea Campbella, ktorý tu dostane priestor len na nejakých 15 minút a následne sa do vedenia dostáva nový vyšetrovateľ, ktorého stvárňuje Robert Davi a vďaka ktorému film miestami získava nádych noirovej atmosféry. Ináč je to samozrejme opäť béčko ako vyšité, späť je aj tradičná známa hudba z jednotky, ktorá k Maniac Copovi už sedí tak ako klavírny motív k Halloweenu a oko poteší aj mini úloha Dannyho Treja. Bohužiaľ však na úkor akcie ubudlo hororových momentov a celkovo je film o niečo slabší než prvý diel. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný horor, ktorý je pokračovaním slušnej jednotky. Má výborný príbeh, ktorý pokračuje presne tam, kde skončila jednotka, takže policajt zo záhrobia, ktorý spadol s dodávkou do vody, pričom si väčšina myslela, že zomrel, prežil a chce dostať nielen tých, ktorí po ňom idú, ale aj všetkých tých, ktorí mohli za jeho odsúdenie a navyše sa spojí s miestnym sériovým vrahom. Ale čestný a schopný policajt ho chce zastaviť, aby už konečne odpočíval v pokoji. Spracovanie je celkom dobré, ale mohlo byť aj lepšie. Film pokračuje v zábavnosti záverečnej fázy z jednotky, takže stále sa niečo deje a je to skvelo béčkovo podané, čo vydrží asi polhodinu, no vstupom sériového vraha striptérok do deja sa to zhorší, už to nie je také zaujímavé a pribudne aj viacero slabých miest, ale celkom dobre to vynahradzuje celá záverečná fáza na policajnej stanici a vo väznici. A oceňujem, že tu sa už policajt zo záhrobia viac zameriava na zabíjanie policajtov a nie obyčajných civilistov. Čo sa týka klasických hororových prvkov, tak od štýlu jednotky sa to výrazne odchýlilo, tá sa ešte celkom snažila pôsobiť hororovo, ale toto pokračovanie už vôbec, stredná časť je iba priemerná kriminálka s hľadaním sériového vraha a zvyšok zase skvelé veľmi zábavné béčko. A podobne sú na tom aj scény so zabíjaním, s ktorými som nadmieru spokojný, likvidačné scény často pôsobia dosť čiernohumorne a nájde sa tu aj viacero výborne zvládnutých pomerne veľkolepých scén, ako rôzne automobilové naháňačky alebo prestrelky. Najviac sa mi páči vystrieľanie policajnej stanice alebo celá časť s taxíkárom, či už súboj s motorovou pílou alebo následná scéna s pripútaním o idúce auto. Herecké obsadenie je celkom slušné a sadlo mi viac ako v jednotke, či už charizmatický Robert Davi, príjemná Claudia Christian a viacero dobre zvolených postáv. Réžia je výborná, síce kriminálnu časť až tak moc nezvládla, ale ten zvyšok už ani zábavnejšie byť podaný nemohol. Škoda tej slabšej strednej časti, zvyšok je výborné zábavné béčko a tento diel považujem aj za najlepší z tejto pomerne vyrovnanej série. Objektívna kvalita filmu- 63%, film sa páči mne na 72%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mám veľmi rád filmovú horrorovú tvorbu. Som nadšeným priaznivcom vyvražďovacích sérií. Mojim slasher horrorovým kráľom je Jason Voorhees. Ale s radosťou si pozriem aj halloweenske vyčínanie Michaela Myersa alebo texaského psychopata Leatherfacea. Svojho času som dal šancu aj mŕtvemu new yorkskému zombie policajtovi. Robusný, zohavený Matt Cordell mal niečo do seba, no s každým ďalším pokračovaním jeho charizma klesala. "Maniac Cop 2". ** ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Třeba budu mít štěstí! Ten hnusák v krámu je na celým filmu nejlepší. Jinak totální vykrádačka všeho možnýho a hlavně děsná píčovina. Já podobný trashový horory můžu, ale série Maniac cop mi nikdy nesedla.5% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak po letech jsem hodnocení zvednul, páč dvojka se mi nakonec líbí více než jednička. Více zábavy, mrtvol i automobilového řádění. Susan řídící auto zvenku nemá chybu stejně jako souboj taxíku s policejním vozem. Vrcholem je samozřejmě ohnivá vendeta, při níž mrazí. Campbell tu má v podstatě cameo, většinu prostoru si zabral R. Davi, který i coby policajt vypadá pořád jako gauner. Ostatně ani Landonová si tu tolik nezahraje, naštěstí ji Christianová zastoupila více než důstojně. Svižný snímek s pěknou kamerou, strašidelnou hudbou, exkurzí po sex clubech a několika známými tvářemi. A zatímco se prsatky svíjejí u tyče, Cordell venku morduje jednu oběť za druhou, než dorazí na střelnici.... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

5/10 Na zhruba rovnakej úrovni ako jednotka. Dosť veľa sa tu recykluje (celé scény z jednotky vložené ako flashbacky), Landon a Campbell tu majú až kacírsky málo priestoru a aj keď je tu viac akcie, je to stále také nemastné neslané reaganovské béčko. Ale bral by som satirický remake/pokračovanie v časoch Black Lives Matter. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Sakra, nebýt toho tuctového konce s rakví, dal bych snad 4. Zřejmě nesmrtelný Cordell se vrací do ulic N.Y. Pro mně je pokračování rozhodně filmově kvalitnější. Opravdu dobrý scénář a žádné zbytečné průtahy, rychle na věc. Osud Matta se naplňuje a i pro diváka, který není zasvěcen do předchozího dílu, jde o zdařilou, temnou, béčkovou podívanou. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Druhý Cordellovo řádění jsem si pamatoval fakt jenom matně. Je to i tím, že dvojku jsem neviděl tolikrát jako jedničku. První díl měl jednoznačně svoje kouzlo, který v pokračování zmizí. Cordell sice čistí ulice NY ještě vehementněji než v jedničce ale už to prostě není ono. Značnej Upgrade zaznamenal Cordellův Face, kterej je oproti prvnímu dílu rozhodně povedenější(ikdyž ani tady se Cordell na kameru moc neukazuje). To je ale asi to jediný v čem je druhý díl lepší než první. I díky (opět) krátké stopáži přimhouřím očko a ty 3 slabší hvězdy dám. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Hororová série o zombie policajtovi, která se ovšem nepochopitelně dočkala stále horších pokračováních. Jednička sice nebyla žádný zázrak (ode mě má 60%), ale dokázala jet v působivých hororových kolejích s mrazivou hororovou atmosférou, ačkoliv byl znát nevyužitý potenciál. To jsem čekal od následného pokračování, ale tady už to byla mizérie na všech hororových frontách. Výjma úvodní desetiminutovky, kdy dojde k velmi překvapivé likvidaci ústředních postav prvního dílu, jsem se už ničeho dalšího invenčního nedočkal. Film nejenže má mimořádně ubohý scénář, vůbec žádnou hororovou atmosféru ale je i stejně slabě natočený. Charismatický Robert Z´Dar vracející se ze záhrobí jako pomstychtivý bastard už není nijak zajímavý a pokud se měl vrátit podruhé v oslnivé formě, měl si ho vzít do parády nějaký kvalitnější režisér než je zcela podprůměrný neumětel William Lustig. Kde nic není ani mstivý policista Matt Cordell nebere. 0% ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Cordell si našel skvělýho společníka, vraha striptérek. Moc sice spolu nejsou,Cordell je nějakej nafouknutej a aby postrašil dali mu i dobrou ksichtomasku. Masakr na stanice je skvělej,vraždy se odehrávají ve slušném tempu. Pro mě důstujné pokračování mého prvního filmového masového vraha. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa remeselne, scenáristicky a celkovo kvalitatívne na úrovni prvého filmu. Bohužiaľ som si myslel, že pôjde o "trilógiu Brucea Campbella", z tohto omylu ma však tvorcovia veľmi rýchlo vyviedli. Akoby sa s hercom počas písania scenára nepohodli... ale hodnoťme film v takom tvare, v akom nám ho dopravili. Tých vrážd je tu snáď až priveľa a je síce fajn, že sa všetko "končí" tam, kde to začalo, avšak tento prístup by som skôr očakával až v záverečnej časti. Preto aj posledná scéna pôsobí až príliš nasilu. "Voblíkne si uniformu a hned je z ní rukojmí"... :) ()

Reklama

Reklama