Reklama

Reklama

Matt Cordell (Robert Z'Dar) býval poctivý policista až do té doby, než ho nespravedlivě odsoudili a poslali do vězení v Sing-Singu mezi kriminálníky, které sám předtím stíhal. Ti ho příšerně zohyzdili a zavraždili. On poté ožil a vraždil v ulicích bez rozdílů. Nyní potřetí je jeho stopa naplněná krví až po okraj. Kouzelníka Voodoo nenechá ani nachvíli v klidu. Podaří se detektivu Forrestovi (Robert Davi) šíleného policajta konečně zlikvidovat navždy? (Hamer Film)

(více)

Recenze (70)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Lustig pochopil, že temný mord vydá za několikero přestřelek a docela se snaží. Oproti tomu Cohen si nenechal vysvětlit, že potřetí už z jednoho čajového pytlíku nevylouhuje nic a tak se celý tenhle paskvil nese v duchu šamanských rituálů, láskyplných výlevů a bezzubého napětí. Spousta dialogů, jejichž téma se beznadějně zaseklo v jedničce, natahuje stopáž 85 minut na neúnosnou mez a celé to nakonec spadne s režisérovou rezignací a bezostyšnému vykradení sebe sama. Smutný konec mé dětské serial killer legendy. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Prečo nepoužívaš tlmič?“ – „Milujem zvuk streľby.“ Z Maniac Copa alias Matta Cordella sa v trojke (po vzore Michaela Myersa v Halloweene 6: Prekliatí Michaela Myersa) stáva nesvojprávny šašo v službách okultných sfér. Nepremýšľa; je len tupým vykonávateľom trestu. Dej je navyše na 80% situovaný do stereotypnej nočnej nemocnice á la Halloween 2, čo tiež nie je plus. Do tretice to (inak snaživé) duo Lustig/Cohen prehnalo, lebo dej je prehnane komplikovaný (woodoo, korupcia, médiá) a pritom hlúpy. Cordell prvých 30 minút nikoho nezabije, následne sú vraždy zbytočne bizarné (vyhodí chlapa do vzduchu a kým letí, vytiahne kolt a niekoľkokrát doňho strelí ako kovboj do melóna). Povinné akčné finále je potom už len niečím, čo treba pretrpieť a byť rád, že plus mínus výborne rozbehnutá hororová séria skončila treťou časťou. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Vyloženě hrozné.Vůbec žádný masakr - jenom pulsující nuda.Režisér se pokouší o přestřelku ve styla Johna Woo - a to je bohužel asi nejlepší scéna z celého snímku! ()

choze 

všechny recenze uživatele

Už ve dvojce našel Cohen Cordellovi nezvyklého parťáka a teď mu rovnou přihrál roštěnku, což byl podle mého originální a zajímavý nápad, který bohužel zůstal nevytěžen a my neuvidíme párek maniakáních poldů v akci. Akčnost dvojky je zapomenuta a zůstalo u průměrného slasheru (nakolik se v jednotlivých motivech a scénách Cohen vykrádá a nakolik jde o trademarky série, toť otázka), který povyšuje cool zabiják a dobrý protihráč opět v podání spolehlivého Roberta Daviho. Taky bych si dokázal představit lepší zakončení série a souhlasím, že cpát tam to woodoo nebyl nejlepší nápad, ale zas tak špatné, jak tu mnozí tvrdí, to není. Stačí kouknout na pozdější Cohenův/Lustigův počin, STRÝČEK SAM. A k tomu tu máte cameo Teda Raimiho. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Tretí a zároveň posledný diel policajnej, akčne hororovej trilógie Maniac Cop má nenápadnejší rozbeh a priznám sa, že zo začiatku ma až tak nebavil. Vrátil sa vyšetrovateľ Robert Davi z druhého dielu, ktorý postupne odhaľuje, že za novými vraždami v meste sa skrýva starý známy Matt Cordell, ktorého v závere druhého dielu pochovali. Bol však oživený pochybným šamanom a pomocou voodoo a iných sračiek sa z neho stal chodiaci Zombie Cop, ktorý pochytil slasherovské spôsoby. Vyzerá to trochu zvláštne, ale nakoniec to fungovalo celkom dobre a filmík ma s postupom času a stopáže bavil čoraz viac. V porovnaní s druhým dielom sa zvýšilo množstvo strašidelných scén a celé to má aj napínavejšiu atmosféru. Myslím si, že ide o veľmi slušné, i keď štýlovo už trochu iné zakončenie tejto skvelej trilógie. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný horor, ktorý je posledným dielom tejto vydarenej slasherovej série. Má iba priemerný príbeh, ktorý opäť pokračuje presne tam, kde skončil predchádzajúci, takže policajt zo záhrobia už bol pochovaný, ale šaman ho pomocou mágie vráti späť, pretože ešte stále v sebe cíti pocit nespravodlivosti a tentoraz aj spojenie s policajtkou v kóme, ktorá bola nespravodlivo obvinená z vraždy a tak jej chce svojim spôsobom pomôcť. Ale stále je tu schopný detektív, ktorý ho musí už znovu zastaviť. Síce tento príbeh už pôsobí až moc zbytočným dojmom a len snahou naťahovať za každú cenu, ale v konečnom dôsledku to moc neprekáža, keďže má celkom vydarené spracovanie. Dejovo tu síce ani moc nie je o čo stáť, navyše sa takmer celý odohráva v jednej budove a to v nemocnici a nájde sa tu aj niekoľko nudných scén, ale výrazne ho vylepšuje výborné čiernohumorné podanie filmu, takže je tu plno skvelých hlášok, zábavných dialógov, vtipných momentov a zaujímavých postáv. Hororové stránky sa z tohto pokračovanie prakticky úplne vytratili, o napätie tu už vôbec nejde a ani atmosféra sa tu nenájde, ale keďže sa tento diel vybral úplne iným smerom, tak to vôbec neprekáža. Čo sa týka likvidačných scén, tak nie je ich málo a nie sú ani najhoršie, ale aj tak som skôr sklamaný. Na prvú si treba počkať približne polhodinu, ale práve tá je najlepšia, pretože skvelo doplní predchádzajúci monológ, zvyšok je už skôr o efektnom zastrelení alebo nudnom využití nemocničného zariadenia. Ale poteší výborná záverečná naháňačka s horiacim policajtom alebo síce krátka, ale zábavná prestrelka v štýle Johna Woo. Ale aj tak hlavným kladom tohto filmu je to čiernohumorné pojatie, ktoré našťastie vydrží celý film a tak je tu plno skvelých momentov ako smajlík miesto hlavy, pripálenie si rukou, mŕtvola na úteku, rozhovory reportérov túžiacich po násilí a mnohé iné. Herecké obsadenie je na tom dobre, v hlavnej úlohe opäť charizmatický Robert Davi a slušné vedľajšie postavy, ale najviac ma zaujalo obsadenie viacerých známych tvárí ako Paul Gleason alebo Robert Forster, ktorí pre dej nemajú vôbec žiadny význam, iba sa na pár minút objavia, povedia pár viet a umrú. Réžia je pomerne vydarená a páči sa mi aj technická stránka. Síce to podľa hodnotenia nevyzerá, ale aj toto tretie a zároveň posledné pokračovanie si drží podobnú úroveň ako predchodcovia a dokonca jednotku, aspoň podľa mňa aj prekonáva. Síce príbeh až moc silene varí z vody, ale po hororovej jednotke a akčnej dvojke ani toto čiernohumorné pokračovanie nesklame. Objektívna kvalita filmu- 61%, film sa páči mne na 71%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mám veľmi rád filmovú horrorovú tvorbu. Som i priaznivcom vyvražďovacích sérií. Mojim slasher horrorovým kráľom je Jason Voorhees. Ale s radosťou si pozriem aj vyčínanie Michaela Myersa alebo texaského borca Leatherfacea. Avšak nikdy som nevedel prísť na chuť Mattovi Cordellovi. Asi preto lebo policajtov vôbec nemám rád. Chuligánsky pokrik A.C.A.B. (All Cops Are Bastards) nie je pre mňa len frázou, ale neodškriepiteľným faktom. Všetci poliši sú bastardi. Najlepší policajt je mŕtvy policajt. Žiaľ pri tomto filme neplatí ani toto tvrdenie. Maniac Cop ma nebaví. No a toto tretie pokračovanie sa mi javi ako najslabší diel série. ** ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Poslední a nejdebilnější díl této naprosto zbytečné slasherové trilogie ve které nestojí za nic ani jeden z dílů a s každým dalším je to větší zoufalství. Cordell se mi prostě nelíbí a ničím si mě nezískal. Aspoň, že tenhle díl byl poslední a nenatahovali to utrpení dál. I tak jsou tři díly týhle srajdy víc než je přijatelný.0% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Závěrečná část volné trilogie o pošahaném poldovi je vskutku důstojná. Solidní béčko je výborné po řemeslné stránce - kamera, skvělá hudba nezapře geny Goldsmithů a ohnivé exploze jsou tak žhavé a oslňující, že si jeden hned pomyslí, jak je pixely plnohodnotně nahradit nemůžou. Film plný padouchů - lotry počínaje, přes doktory a právníky či radními konče - uspokojí člověka zejména tehdy, pokud by rád všem zmetkům zakroutil krkem. Ano, do našeho světa znovu přivedený Cordell tuhle práci ochotně za našince udělá. Pěkná práce s defibrilátorem i rentgenem, překvapí a pobaví scénka na WC. Úplně nejlepší pro mne byla automobilová honička s Ghost Riderem! Vůbec scény s auty jsou povedené ve všech třech dílech. Jen jsem si říkal, že McKinney by na konci už druhého filmu mohl vědět, že mrtvého nezastřelí. Rychlé, temné, zábavné. 3,5* ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Divoká kombinácia reaganovského akčného filmu a hororového béčka na mňa nefungujem, a tak mi séria o Jasonovi v modrom mundúre teda k srdcu neprirástla. Navyše syn Jerryho Goldsmitha talent po ockovi nepobral a hudba je mimoriadne zlá. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Nasranej fízl potřetí. Tentokrát Cordell kosí obyvatele NY za pomocí voodoo. Tak přiznám jsem, že třetí díl jsem asi možná ani neviděl. Protože jsem si z něho nepamatoval zhola nic. Začátek snímku byl celkem působivej - Cordellova závěrečný řádění z dvojky kde v pozadí hraje muzika a ještě je slyšet voodoo kletba. Následně už ale film nepřichází s ničím extra novým a jede si to svoje zajetý. Už to ale zdaleka nefunguje tak jako v předchozích dílech.  Poslední třetí díl je jednoznačně nejslabším kouskem téhle série. Pořád to ale není takovej průser aby se na to nedalo podívat. Všechny tři díly mají jedno společný pozitivum, kterým je krátká stopáž filmu. Závěrem jen dodám, že tahle průměrná(možná lehce podprůměrná) série o vraždícím fízlovi už nemá v dnešní době co nabídnout a nemá velkou hodnotu. Pro mě má ale tahle série z nostalgickýho hlediska hodnotu určitě velkou. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Maniac cop by měl ztrestat tvůrce, kteří ho ze záhrobí vytáhli potřetí a snad definitivně naposledy. Současně vrazili poslední hřeb zoufalosti do jeho příběhu, který relativně slušně nastartoval první díl, ale už dvojka byl sešup do hnoje a třetí díl je to nejhorší co jsem z hororového žánru za uplynulé období viděl. Otravný Robert Davi jako detektiv, který svojí přítomností dává jasně najevo do jaké kategorie film spadá, hloupý děj, nehororová atmosféra a Robert Z´Dar už zdaleka nedosahuje takové zajímavosti jakou jeho postava vládla po prvním díle. Zápletka o bulvárních reportérech zdiskreditujících policistku je tak stupidní až nad tím rozum zůstává stát. Policista-zombík Matt Cordell se chopí spravedlnosti a jde očistit její jméno. Lustig po předchozím fiasku se nepoučil z chyb a není mně jasné proč takovou hovadinu museli točit dva režiséři. Zřejmě ho Joel Soisson, který má přece jen o něco lepší cit pro horory než jeho kolega, střídal, ale oba dva natočili totální mizérii a třetím dílem dokonali dílo zkázy. Látka byla po prvním díle vyčerpána, ale tvůrci si nedali pokoj a přišli s dvěma otřesnými pokračováními. Tohle třetí překonává ještě o tři stupínky slaboučkou dvojku. Nemá význam to vidět. Jen se prohloubí averze k hororům pokud ji máte. 0% ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

S třetím dílem se vrátila tajemnost jedničky,hudba je skvělá,skvěle se hodí,Cordelli zůstala stará maska,jen trošku ohořelejší. Byl jsem i příjemně překvapen i chvilkovým výstupem hvězd třeba jako je Robert Forsterem. Matt si vymyslel pár dobrejch vražd. Eletrické šoky na střeše,leisrová operace. Konec je dobře natáhnutý a scéna s hořícím autem byla zvládnuta na jedničku. A ten kousek s hořící ruka,jak si připálit cigaretu a ten otevřený konec,že Cordell ještě stále žije bez ruky spálený na úhel mi na vždy zůstane. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pri tunajšom hodnotení sa očakávania znížili na absolútne minimum, čoho výsledkom je nakoniec príjemné prekvapenie. Samozrejme v rámci možností akčného zombie béčka. Problémom číslo jeden je fakt, že Matt dokonal svoju pomstu v druhej časti a tak je zápletka trojky, mierne povedané, vycucaná z prstu, či uvarená z vody. Avšak zasadenie značnej časti deja do nemocnice, pridanie ženského elementu do Cordellovho cieľa, automobilová naháňačka a stále vysoký počet mŕtvol stavajú koniec Lustigovej a Cohenovej série u mňa na rovnakú úroveň ako zvyšok. "Pusť rukojmí... počítám do deseti..." :) ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Nejslabší pokračování, které mi přišlo moc ukecané, málo akční a celé to poměrně dobře uspávalo. Z´dar už není tak moc démonickej a ten okultismus či co to bylo mi evokoval poměrně špatného Halloweena P. M. M.. Sice se tu objeví staří známý z předchozích dílů, ale to je tak vše. PS: Ted Raimi potěšil:-) ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

zbytečné ždímaní něčeho,z čeho prakticky nikdy ždímat nedalo,maniac cop nebyla žádná výdělečná pecka,spíš na opak.evidentně se sešla parta nadšenců,rozbili prasátko a hráli si na filmaře,musí se uznat že pár scén je opravdu zdařilých,jinak je to jen slabý odvar po dvou předchozích dílech. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nejslabší díl trilogie, ale pořád ještě průměrná podívaná, která sice neurazí, ale ani moc nepotěší. Kvalita šla dolů na úkor prkenných hereckých výkonů a nepříliš dobré akční podívané.Asi nejvíc se mi líbil pokus vrátit se zpět k ponuré atmosféře, která zdobila hlavně první díl. Jenže do jaké míry se to povedlo? Počátek nám nabídne slušnou akční přestřelku v obchoďáku, okořeněnou i o dávku černého humoru, ale potom to začalo mírně skřípat. Nudné nemocniční tlachání a nepříliš přesvědčivé řádění Matta v nemocnici (to ho vážně nikdo neviděl a on si tam chodil jako duch…), dost sráželo kvalitu děje. Tvůrci se to snažili vynahradit slušnou dávkou mrtvol a povinnou změnou image našeho (ne)mrtvého policisty (v každém díle prošel jeho obličej nutnou změnou), ale jaksi pozapomněli na jednotlivé detaily, které by přehlídl asi jen slepý. Když už někdo hoří jak může mít pořád čistou uniformu, atd…). Podobných nelogických kiksů tu byla celá řada. Maniac Cop by si zasloužil důstojnější zakončení.50% ()

Reklama

Reklama