Reklama

Reklama

Nyitva

  • angličtina Open (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Párik po tridsiatke sa rozhodne zachrániť svoj láskyplný ale sexuálne neuspokojivý vzťah tým, že ho jednoducho otvorí. Dúfajú, že uniknú zdanlivo nevyhnutným podvodom a zradám, ktorými sa všetci okolo nich stretávajú. Toto sa však ukazuje byť oveľa zložitejšie a bolestivejšie než si to predstavovali: nie sú pripravení ani na fyzické ani na emocionálne následky nových príležitostí. Film sa snaží zobraziť výzvy vo vzťahoch v 21. storočí a sexualitu zo silno ženského pohľadu, zaoberá sa rodovými rolami a falošnými očakávaniami, so zvláštnym humorom a čestnosťou. (Sky Film)

(více)

Recenze (10)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Už samotný názov filmu naznačuje, že v čom vidí mladší pár riešenie z hľadiska oživenie ohňa vo vzťahu po niekoľkoročnom spolužití. Komédia alebo zakrivené zrkadlo pre ľudí, ktorý preferujú otvorený vzťah? Tak trošku oba. Prvá polovica filmu je v duchu ľahkej komédii, kde fungujú spíš kratšie a zábavnejšie scény (napr. „seansa“ na ktorej sa vyslovujú neslušné výrazy pohlavných orgánov). Druhá polovica je už v trošku vážnejšom tónu, ale s polovičný plynom – a to je problém. Predpokladaný záver, ale finálna scéna je trapasom namiesto nejakej dôstojnej myšlienky. Náhradou však slúži text pesničky, ktorá zaznie pri záverečných titulkoch. Dvojica Csilla Radnay a Lehel Kovács hrá na pomerne dobrej úrovni, z vedľajších postáv zaujme B. Péterffy. P.S.: Strašne malá rola pre E. Szabó a E. Ónodi – škoda! Osobné hodnotenie: 75% (***) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nebolo to najhoršie. Miestami komické, miestami smutné.... Len myslím, že to tak v živote nefunguje. Podľa môjho názoru, keď už začne človek hľadať niečo iné s iným, tak to je začiatok konca. Normálneho vzťahu samozrejme. A nevadí, že sa na tom človek dohodne. Fungovať to môže iba pri neštandardných vzťahoch už od samotného začiatku. Z tohto pohľadu sa mi zdal záver dosť prikrášlený. Ale aj tak lepší priemer, príjemne sa na to pozeralo. 65/100 ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Tak zajímavé téma manželská nevěra a žárlivost zůstalo pod mým očekáváním. A ještě k tomu ten otevřený konec. Na průměrnou známku hodnotím, že jsem se zasmál u několika hlášek.Pobavily mě i ty dvě ukázky z filmů, které pár sleduje v posteli. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

To jsem teda sáhl do sakra špatné krabice. Chtěl jsem zkusit něco na blind, nebo jsem spoléhal na šťastnou náhodu? Už ani nevím. Vím jen to, že snahy paní tmavé tričko a pána světlá košile šly hodně daleko kolem mě. Možná je to jedna z předzvěstí budoucnosti, ale já mám už vystaráno - tohle se mě netýká. A pokud to někdo považuje za humorné, pak ať mě z toho vynechá. - Tento film neviděl dosud ani jeden z mých oblíbených uživatelů, takže jim mohu alespoň tento film srdečně nedoporučit. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Vcelku originálny námet, ktorý v sebe ukrýva obrovský potenciál. Dúfal som, že v rukách maďarskej produkcie to využijú plnohodnotnejšie ako tomu napokon bolo. Základ úspechu tvorili sympatické postavy, akými Fanni a Bálint určite boli. Ale po dejovej stránke to bohužiaľ nebola žiadna sláva. Samozrejme, bolo tu viacero dobrých a naozaj vtipných scén, a prekvapivo vydarená bola aj tá konverzačná stránka. Ale akosi tomu chýbala tá esencia drámy, ktorá by to akosi viac dokázala rozvíriť. Ale nevadí, ako oddychovka to bolo dosť obstojné, aj keď to zaostalo za mojimi očakávaniami. 3* ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Fanny a Balint mají po letech vyčpělý sexuální život, tak se pokusí ho oživit několika pokusy od návštěvy swingers klubu, sexuální terapie, trojky až paralelní vztahy - maďarský film, který je nejprve zajímavá otevřená sexy rozverná komedie s mírným sarkastickým humorem, se posléze změní ve vztahové smutné drama, kde se čelí následkům předchozích pokusů. Slabší tři hvězdy - námět fajn, provedení místy svěží,dobré, místy nudné a předvídatelné. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Podle mne docela nudná záležitost a to přesto, že se jedná o atraktivní téma. Oživit či ozvláštnit sexuální vztah mezi partnery. Zkoušejí různé praktiky, ale nic jim nevychází podle jejich představ a pravidel, které si stanovili. A tak docházejí k logickému a očekávanému závěru. ()

pushover 

všechny recenze uživatele

Místy vtipné, místy jsem se nudil. V některých scénách jsem měl nepříjemný pocit, že se dívám na českou produkci, což normálně u maďarských filmů nemívám. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Nie som veľkým fanúšikom maďarských filmov, ale tento ma celkom príjemne prekvapil. Je to síce šablonovité klišé podobné americkej produkcii, ale s príjemným hereckým obsadením, zaujímavým poňatím témy manželskej nevery a zároveň s emočne nabitým pozadím celého príbehu. Musím jednu hviezdu pridať za to, že film je v podstate príjemným doplnkom európskeho romantického žánru. 70 % ()

Reklama

Reklama