Reklama

Reklama

Strýček Sam

  • Česko Vivat Amerika!: Den nenávisti (více)
Trailer

Obsahy(1)

Seržant Harper zahynul v operaci Pouštní bouře v palbě svých vlastních jednotek, a jeho rodina ho chce pochovat v rodném městě jako válečného hrdinu, i když nebyl ideálním manželem. Pohřeb se má konat počas oslav Dne nezávislosti, který ale pro mnohé již není důvodem na hrdost. Když parta chuligánů zapálí americkou vlajku, netuší, že probudili ducha pomsty, který se rozhodl potrestat všechny, kteří podle něj nejsou dobrými vlastenci. Městem se toulá hrůzná postava v kostýmu Strýčka Sama, a nikdo si nemůže být jistý životem! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Tak napokon to nebolo až také strašné ako som čakal (a ako hovoria hodnotenia). Obyčajný slasher s trochu netradičným zabijakom a podarenými vraždami (najlepší bol "ohňostroj"), takže klasická, primitívna zábavka, ktorá aspoň nenudí. Ten rozmaznaný fagan v hlavnej úlohe mi však liezol neskutočne na nervy! Škoda, že prežil, to však bolo od začiatku jasné. Ale aspoň tam bolo nejaké odseknutie hlavy či sekerka do čela. Priemer. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nebojte sa, je to len spojenecká paľba.“ Niekto zabíja v piatok trinásteho, iný na Valentína a strýčko Sam na Deň nezávislosti. Neviem, či je VIVAT AMERIKA! obžalobou vojny. Pevne verím, chcem veriť, že nie. Avšak ako hromové béčko celkom poteší. Pravdaže fakt, že toto béčko á la 80. roky vzniklo v rovnakom roku, ako JURSKÝ PARK: STRATENÝ SVET je vec druhá. Viac v mojej recenzii na Studna.net: http://www.studna.net/reviews/1091/ ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Komu nevadí americká vlajka (respektive komu nevadí ji vidět v průměru každých 5 sekund po dobu 80-ti minut) ani stupidní slashery, měl by se celkem dobře bavit. A náhodou zabiják/zombie, převlečený za Strýčka Sama, vůbec špatně nevypadá. Čekal jsem sračku, ale ani ta první půlhodina téměř bez zabíjení není nezáživná. Zábavná hovadina:) ()

movie 

všechny recenze uživatele

Něco jako Maniac Cop, ale místo poldy tu oživne bývalý voják...docela zábavné, ale jen lehce...taky to režíroval William Lustig, takže to mluví samo za sebe :)))) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem odkojen jejich trilogií MANIAC COP, nemohl jsem si další spolupráci dua Lustig/Cohen nechat ujít. Po policajtech a sanitce (AMBULANCE) si Cohen vybral armádu a situoval děj téhle vybíjené - jak je ve slasherech zvykem - na známý svátek a sice rovnou na Den nezávislosti (proto odevšad vykukují americké vlajky). Bohužel se zmohl jen na blbou druhořadou vyvražďovačku, jejíž zoufalství nejlépe ilustruje Cohenovo zrecyklování historky o vojákovi, co přežije v zákopu mrazivou noc pod mrtvolami svých druhů z MANIAC COPA 2. Po dobrém úvodu v Kuvajtu se půl filmu nic neděje (ten motiv chlapce vyrůstajícího bez mužského vzoru, který se citově upne na mrtvého strýčka-vojáka by se hodil spíš do melodramatu) a vraždy v druhé půli jsou s výjimkou oběšení na vlajkovém sloupu nenápadité. Dočkáme se i narážky na Lustigův BURNING (zabití zahradními nůžkami) a na PÁTERA THOMASE, jehož režiséru je film také věnován. ()

Jamal odpad!

všechny recenze uživatele

Takovouhle blbost už jsem dlouho neviděl. Sledoval jsem to totálně bez zájmu. Chlápek co uhoří ve vrtulníku, kterej žije i jako mrtvola, nehty má jak nějaká šelma, a kuži totálně spálenou na černej uhel. Nepřišlo mi to ani jako horor, spíš taková nudná podívaná, jak zabíjí jednoho po druhém. Finální konec bez jakýkoliv emocí či strachu. Atmosféru jsem měl jak ulitou, v jednu ráno, sám v bytě.... a stejně nic. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Z toho zmanipulovaného psychopata s mrtvým výrazem v očích jsem měl silné mrazení v zádech - a to nemluvím o titulním zabijákovi Strýčku Samovi, ale o tom malém klukovi, kterému bychom měli ve filmu fandit a který to svým nehereckým výkonem neskutečně stahuje dolů. Christopher Ogden byl opravdu castingová chyba. Ve všech dalších ohledech je Strýček Sam tuctové přihlouplé béčko, které vyloženě neurazí, ale sedla by mu daleko větší dávka humoru (jako ve scéně závodu ve skákacích pytlích) a hlavně jiný dětský herec v hlavní roli! PS. Text „nejlepší krvák 90. let“ na dvd obalu české distribuce je taky dobrý vtip. [Sitges 2018] ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Scénář Larry Cohen. Režie William Lustig. Vrahovi by spíše lépe seděla vojenská uniforma než oblek strýčka Sama. Spojitost a vykrádačka Manica Copa je tu zřejmná. Jak si tiše připíná medajle,stejný střih a záběr jak v Maniac Copovi,stejná historka jak ve druhé díle a zmrzlých v zákopech. Ti dva se nezapřou,jde ale o průměrnou zábavu s pár zajímavými momenty jako oběšení na stožáru s americkou vlajkou,které si tady užijeme dost. Robert "Aligátor" Forster si,už jednou prošel mordem zmiňované dvojici v Maniac Copu 3 an lékařském sále,tady je odpálen rachejtly,šerif je proboden vlajkou. K tomu,abychom se dostali musíme přežít nezáživnou půl hodinu s dětským hercem,který mě svoji zažraností do války lezl na nervy. Oba tvůrci vycházejí ze staré školy,takže žádné blbé počítačové animace,všechno kaskadérské kousky,proč ten ohnivý konec mi tak připomínal Maniac Copa 2 nevím,ale nápad znižený strýčka "vrahouna" Sama dělem nebyl zrovna špatný,samozřejmě,že zapalovač se nechce zapálit,ikdyž během filmu fungoval normálně. V závěru z toho vychází,že se jedná o filmu s rozpočtem videofilmu,který mi hodně připomíná od tvůrců,kteří vykrádají sami sebe,ale pokračují ve svých starých stopách s pár zajímavými momenty. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Pro všechny ty americké vlastence a jejich příznivce musel být tento film svým způsobem opravdovým „balzámem na duši“. Ani ne tak svým obsahem (samotným příběhem), ale spíše všemi těmi záběry na americké vlajky, vlaječky a oslavou Dne nezávislosti se všemi těmi tradicemi, které jej doprovází. Na podobné věci jsme si však už u amerických filmů zvyklí. William Lustig a scénárista Larry Cohen vsadili na osvědčenou kartu v podobě obživlého zabijáka, která se jim vyplatila již ve filmu Maniac Cop, leč tentokrát nedokázali okouzlit tolik diváků, o čemž svědčí i malé hodnocení napříč internetem. Hlavní záporák Sam Harper totiž nebyl žádný opravdový „vlastenec“, ale psychopat a agresivní násilník, jehož smrt spíše rodinu a blízké okolí potěšila, než aby se utápěli ve smutku.On však rozhodně není žádným bojovníkem (mstitelem) za spravedlnost, jen prostě miluje zabíjení. Během své krvavé cesty použije k likvidaci svých obětí opravdu různorodé prostředky / zbraně, takže se nemusíte bát, že by šlo jen o nudný stereotyp. I proto si mě tento slasher získal na svou stranu. Za vůbec nejlepší bych označil asi polovinu filmu, kdy atmosféra začne nabírat na obrátkách a počet mrtvých se neustále zvyšuje. Začátek je totiž zdlouhavým seznamováním s rodinnými příslušníky a několika důležitými postavami v ději, no a samotný závěr (po pěkném ohňostroji a grilování) se mi nelíbil vůbec. 50% ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Uncle Sam je stelesnením toho, prečo mám rád horory, spadajúce do v rámci žánru skôr zaznávaného obdobia 90. rokov. Maska oživlého vojaka je solídna a nie je tu núdza o ručne vyrobenými gore efektami umocnené násilné pasáže, ktoré sú však vzápätí vždy odľahčené nenáročným humorom. Nie som si úplne istý, či bol tento béčkový slasher myslený ako kritika vojny v Perzskom zálive a prehnaného patriotizmu, alebo išlo iba o náhodnú propozíciu, bez ohľadu na to ma však bavil. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Podprůměrné béčko s ještě podprůměrnějšími herci, které z totálního hnoje vyhrabává pár pěkných vražd, celkem pěkná maska hlavního záporáka ( zmrtvýchvstalého vojáka ). Atmosféra nulová, ale pořád se to dá ještě zvládnout do konce na jeden zátah...2* si to možná zaslouží. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Ryzí béčkový horror, který patří v rámci subžánru "slasher" bezesporu k podprůměru a pro mě zatím to nejslabší, co jsem od Williama Lustiga viděl. Hodnocení 2 hvězdiček je nakonec hlavně za tu příjemnou stopáž a několik známých tváří ve vedlejších rolích. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pred záverečnými titulkami sa objaví nápis FOR LUCIO. Myslím však, že pán Fulci by z tohto filmu nemal náramnú radosť. Tento biják zaostáva v každej hororovej ingrediencii na míľe ďaleko. Príbeh je nudný, mordy slabé a takmer bez gore a réžia či už hereckých, alebo technických výkonov podpriemerná. No nie stále je hojnosť, však ? ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitný nadprirodzený slasher, ktorý sa pekne vracia k 80´s kulťákom. Tempo je pomalé, čo slúži nádherne letnej atmosfére v krásnom malom kľudnom mestečku. Všetko je veľmi dobre a kvalitne nakrútené aj zahraté, klasické slasheroidné gore je pekne servírované pomädzi príbeh a atmosféru. Záporák je skvelý, v maske i bez nej. Naozaj najviac film pripomína 80´s slashery, čomu len tlieskam, vrátane podareného konca s posledným záberom. Spokojnosť. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Labutí píseň kultovního Williama Lustiga. Poměrně zdechlá béčková vyvražďovačka. Ryze americký film, který působí jako poklidné dostaveníčko zasloužilých pánů před důchodem (Lustig, Cohen, Hayes). ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Horor od rezisera Williama Lustiga o tom, ako ozije byvaly vojak v kostyme Strycka Sama a zacne vrazdit. No, napisem to strucne : podpriemerny a dost dementny vyvar z filmu Maniac Cop. 25 % ()

Reklama

Reklama