Reklama

Reklama

Solis

Trailer 1
Velká Británie, 2018, 90 min

Obsahy(1)

Troy Holloway (Steven Ogg) má problém. Právě se probudil, je v záchranném člunu s mrtvým druhým pilotem, letí vesmírem přímo do Slunce a ještě má jen silně omezenou zásobu kyslíku. Nedávno přišel o syna, a tak čelí hrozící smrti vcelku rezignovaně, aniž by řešil, jestli se nejdřív udusí, zmrzne, nebo shoří. Velitelka Robertsová (Alice Lowe) velí záchranné misi, kvůli chabému spojení komunikuje s Troyem jen s potížemi, nicméně se ho snaží přesvědčit, že konec není nevyhnutelný. Vesmírný sci-fi příběh inspirovaný filmy jako jsou Gravitace nebo Sunshine natočil jako svůj celovečerní debut Carl Strathie. (Peabody)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (14)

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Steven Ogg s příčeskem sedí v interiéru nějaké pokažené rakety a klábosí s velitelkou druhé pokažené rakety o tom, co bude jako dál. Je to prvotřídní protiva, protože přišel o syna, takže to, že nyní jde o život i jemu, je mu šuma fuk. Ke konci se zvedne ze židle a jde tu pokaženou raketu opravovat, poněvanž je to Ing. Celkově je to vcelku nuda, ale jelikož režisér je hlava všemi mastmi mazaná, tak ho napadlo, že by protivnému Stevenovi mohl docházet kyslík, aby byl divák trošku napnutej. Jenže divákovi je to vcelku jedno, protože Steven v něm neprobudil žádné emoce, tak jen ze setrvačnosti dokouká, jak tahle krutě dramatická survival zápletka z větší části odehraná vsedě dopadne. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Audiovizuálně působivé, na lobotomické béčko dokonce vysoce nadprůměrně. Vesmírné scény jsou esteticky libé a v kombinaci s relativně kvalitní hudbou mi daly občas vzpomenout na Boyleův majstrštyk Sunshine. Ovšem obsah je na pytel. Kdyby to bylo jen užvaněné, tak budiž, kdyby vzájemné dialogy Hollowaye a velitelky Robertsové byly z větší části jen otravně šablonovité a předvídatelné, tak taky budiž. Ale v poslední půlhodině vygradoval děj do tak tragikomických rozměrů, že film připomínal parodii na patetické velkofilmové velkosračky, ve kterých si tak zhusta libuje třeba blockbusterový Hollywood, nebo stará sovětská válečná kinematografie. Několikrát to vždycky už už vypadalo jako že na konec a na hrdinovu hrdinskou smrt, aby se to najednou zase otočilo a zase svitla šance na záchranu a jelo (tedy letělo) se dál. A když lidsky naléhavý robohlas palubního počítače už asi potřetí Hollowayovi oznamoval, že má kyslíku 0% a vdechuje CO2 a on zdeptaný radiací, se seškvařeným fejsem a vypálenými bulvami ještě stále pindal s Robertsovou a volal svojí bejvalce, musel jsem se už cynicky řehtat na celé kolo. Po použití to samozřejmě letí do koše. ()

Reklama

alchac 

všechny recenze uživatele

Co udělá filmařský diletant, chce-li bezostyšně vykrást Gravitaci a nemá dostatek děněg na simulaci nedostatku gravitace? Řízne jí Lockem a podleje Sanšájnem! A tak se nebohému diváku dostává půldruhé hodiny martyria sledování, kterak osamělý hrdina narkoticky žvaní se záchranářským kurem na telefonu, přičemž aby se to vůbec dalo dohledět bez sirek mezi víčky a neustálého dloubání se špendlíkem pod nehty, jebne čas od času do záchranné kapsle řítící se směrem ke Slunci nějaký ten kousek vesmírného bordelu, což ovšem zejména umožňuje tvůrci demonstrovat, jak moc nedával na základce pozor při fyzice (a pokud toto nadzvedávalo i antitalenta exaktních věd jako jsem já, pak absolventi matfyzu z toho budou dostávat epileptické záchvaty). Takže jediným vzrušením je sledování pomalu se zvětšujícího pavouka na čelním skle, kdy se jen modlíte, aby toto už konečně ruplo a katapultovalo protagonistu k jeho blízkému setkání kremačního druhu. A žehral-li jsem u Švejcarů na ne zcela zdařilou trikovou stránku, pak ve stejném duchu nyní uvádím, že zde by bylo bývalo vhodnější angažovat pana Meliése. A nyní závěrečný brojler pro ty, kteří si chtějí ušetřit tuto řiťoryvnou hrůzu dojímající asi jako tatrovkou přejetý Babiš – ne, žádný šokující dějový zvratek opravdu nepřijde. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Film sražený hodnocením na úroveň trapných céčkových fláků od Asylumu, což si rozhodně nezaslouží. Je to pomalé jednoduché přímočaré survival béčko, ale na béčko to má fajn herecký výkon (Trevor in space, oh yeah), lahůdkový vizuál a intenzivní hudbu. Vykrádačka Gravitace? C'mon, vždyť to má společný maximálně možná tak námět. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Lacnejsia a este komornejsia variacia Gravitacie. Jednu hviezdicku davam za solidne triky. Bohuzial nie su ani zdaleka na takej spickovej urovni, aby sami o sebe pôsobili ohromujuco. Druhu davam za to, ze tu nie su ziadne infantilne zvraty s vrazdiacim bubakom. Nasledkom toho ale je, ze je to strasna nuda a prakticky nic zaujimave sa tu nedeje. 4/10. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama