Reklama

Reklama

King Skate

  • angličtina King Skate (více)
Trailer

Obsahy(1)

Přilepit se k betonu. Vysvištět prostorem. Mít to všechno v pohybu. Skateboard! V šedi ČSSR 70. a 80. let něco úplně jiného, úplně nového. Láska na první pohled. Nekonečnej mejdan. Adrenalin. Kultovní postavy českého a světového skateboardingu v příbězích zlámaných kostí, nezlomných přátelství a divoké jízdy za svobodou uprostřed komunismu. (Aerofilms)

(více)

Recenze (102)

pools 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ dokumentu po kterým má člověk chuť vzít brokovnici a jít oddělat pár komunistů. SK8 4EVER! ()

Zhago 

všechny recenze uživatele

Pro me velke prekvapeni kviff 2018. Skvela doku-jizda, ktera ukazuje, ze za komunistu nebyli vsichni v totalnich srac*kach a odevzdany rezimu. Vyborne tempo, vyborna hudba. Tleskam a diky reziserovi, ze nam tu dnesni projekci v kine Cas pekne zesilil. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Popová forma plná zrýchlených dobových záberov s postprodukčne pridanými rámikmi filmových okienok (ktorá pôsobí trochu ako idealizované instagramové nostalgické videjká s filtrom), určite nie je mojou šálkou kávy. Filmík si to však vynahradzuje bohatým množstvom obsiahnutých informácií a dobrou náladou. 3,5* ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Má to jednoznačně nejlepší soundtrack, kterej kdy byl k českýmu dílu poskládanej. A je to moc zábavný ke koukání, poslechu i tanci! Nějaká ta informační hodnota tam taky je, starý skejťáci jsou prima týpci a rád se na to mrknu i potřetí a pak někdy zas. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Skateboarding šel vždycky mimo mě,ale tenhle dokument mě chytil hned na začátku a pustil až na konci.Úplně z něj srší příjemná nálada a energie a i když většina “socialistických” skejťáků jsou už dnes pánové v letech,pořád jim to člověk věří.Hodně povedený kousek a palec nahoru navíc za soundtrack…80% ()

campix 

všechny recenze uživatele

Parádní svižný dokument o pionýrech skateboardingu u nás za dob hluboké totality. Přesně takhle by dle mého dokumentární filmy měli vypadat. Spousta dobových záběrů je zde doplněna komentářem tehdejších skejťáků. Informacemi nabitá a svižná záležitost co má neskutečnou flow. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Největším šokem je dozajisté to, že za doby studené války u nás existovali borci, kteří na Letné proháněli svá prkna, které si doma vyráběli z palet. I přes fakt, že skate segmentu rozumím stejně dobře jako problematice háčkovaných bačkor, musím definitivně uznat, že dokument je natoliko úderný, že jsem po zhlédnutí uvažoval, že si po práci dojdu jedno prkno zakoupit. Nebo vyrobit z palety. 86 % ()

Idego 

všechny recenze uživatele

Stárnoucí boomers vzpomínají na to, jaké to bylo být mladý. Zkoumání kontextu se omezuje na prosté konstatování, že se těžko sháněl materiál. Silné osobní příběhy chybí. Prostě jen pár pánů vypráví, jak si na desky nabili kolečka z bruslí a blbli a bylo to fajn. Existují dokumenty, které dokážou diváka vtáhnout, i když mu téma moc neříká, ale tenhle to není. Skateboarding je mi docela ukradený a tohle byla prostě nuda. ()

bubun 

všechny recenze uživatele

Úderný soundtrack, bez něj by to nebylo ono. Například Moimir Papalescu and The Nihilists & Markéta Muchová a její Superden. A pak taky hláška: "No, nemám moc rád, když holky jezděj na skejtu. Fakt to moc nemusim. Radši jsem, když tam stojej kolem a koukaj na nás." Rozhodně skvělý autentický záběry. Můj táta sice na skateboardu asi nikdy nestál, ale na tenhle film bych ho klidně vzala (Papalescu!). ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Miluju veškeré formy sportu, kde se člověk přilepí nohama k prknu a jede. Skateboarding odmalička jakbysmet. Roztékám se při vzpomínce na unikátní filmový zážitek s Legendami z Dogtownu, sleduju našeho současného skejťáckého ambasadora Maxima Habance a nepohrdnu jakýmkoli formátem, který se tímto sportem zaobírá. Přímo na tento cenami ověnčený dokument jsem se opravdu těšil, jsem vděčný za všechny záběry z kolébky této pouliční rebélie pod nadvládou socialismu, nic víc jsem si ovšem neodnesl. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Mít sk8 (čti skejt) bylo zcela nepochybně ve městech gr8 (čti grejt) a kůl, ale na dědinách, vesničkách chcete-li, se jednalo o něco co se sektávalo s nepochopením a hlavně o něco co na vísky až tak neproniklo. Čili vzpomínám jak tehdá před léty si bratranci dovezli skejt, tak to bylo něco na co jsem se neodvážil vstoupit. Dokument nahlíží do skupiny lufťáků, kterým tento životní styl učaroval a kteří pod rouškou nadvlády komunismu objevili v Čechách svoji vlastní Ameriku, též svobodu... celkově zajímavá reportáž o něčem o čem se dodnes příliš nemluví. Spolu s punkovou hudbou celkově příjemné sledování. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Přístupný dokument (s nečekaným množstvím archivního materiálu a nadupaným písničkovým soundtrackem) přibližuje počátky skateboardingu v Československu za hluboké totality 80. let, kdy prkno pro mladé představovalo závan západní svobody, určitého úniku i punkové rebélie (ovšem žádného protirežimního hnutí, to ani omylem). Pěkně se zde podařilo zachytit pospolitost a kamarádství skupiny sportovních nadšenců lomeno adrenalinových šílenců – i po letech. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Konečně! Film, který se mi dostal poprvé do hlavy už v létě ve Varech a proklouzl mi mezi prsty i v kinech. Nyní konečně jsme zde. A spokojenost je na místě. Jednoduché, prosté a i tak stejně příjemné a hezké odvyprávění kapitoly i světlé strany komunismu. Sportovní část kde si vyslechnete jak to zde chodilo a vlastně se zde zrodil sport, který u nás podle mne slavil ještě dvě reinkarnace v době mého raného mládí a v podstatě pro mnoho lidí i nyní. Je super se podívat na základy toho všeho. Děkuji, užil jsem si to. ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem se na to těšil, takový téma má obrovskej potenciál. Přišlo mi ale, že se celej tvůrčí proces tak trochu schoval za to, co bylo řečeno delegací před premiérou: "Tuhle partu je hrozně těžký ukočírovat, jsou fakt crazy.". Takže to vypadá, jako kdyby se úplně rezignovalo na jakejkoliv pokus o koherentnější scénář, spíš tu jsou takový dost solitérní příběhy (formou "mluvících hlav") o tom, jaký to tehdy bylo fakt mejdlo. Hodně se o tý párty žvaní, ale ten feeling z toho nedostaneš. Srovnání s Tohle není Kalifornie se prostě nejde ubránit. King Skate se to bohužel nesnaží dělat jinak, ale úplně stejně. S tim, že je slabší snad ve všem. Nemá ucelenější příběh, nemá žádnej vývoj (vzpomínky na konci jsou úplně stejný jako na začátku, takže akorát víc nudí), nezabrousí víc do komunity nebo jejich osobních vztahů (mohl to vyprávět kdejakej strejc), nemá zrovna moc pestrý archivní záběry a i zasazení do tý doby je jen hodně letmý. Jediný plus tak asi může být, že je to prostě naše, no =). Bylo to jen #docelaDobrý #aleNicVíc #mffkv (65%) ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Joo, svýho času sem byl taky skejťák... Cca v 7.třídě na základce, skočil sem cca 4 cihličky na vejšku a nějaký slajdy na zábradlíčku. Ale i tohle všecko už mělo mnohem větší stajl, než to co tady předváděj tihle český průkopníci :o). Jako asi nejvíc mě dostala soutěž ve "skoku do dálky" :o). Rozjedeš se , prkno ti narazí do zábrany a pak už jen letíš a pravděpodobně spadneš... Skok do vejšky přes laťku bez vejšky taky hodně supr nápad :o). No, ale dokument sám o sobě je parádička. Dostal sem se do let, kdy pražský floutci v době totáče žili punkovej život a neřešili hovadiny. Škoda, že není víc podobnej dokumentech, já bych navrhoval třeba rovnou o tom punku nebo hudbě... Líbí se mi, že i skejťáci lili pifko co to jen šlo a ty jejich uplý hadry taky sexy :o)) ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Kterak parta mladých kluků v 70. letech chlastala, je.ala holky a jezdila na skatu. Pro pamětníky určitě přínosné home video, mě to ale nic nedalo. Televizní až běda. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Cista prace. Skvela dobova freska, ktera umne prolina vzpominani starych pak s archivnimi zabery a soucasnymi rekonstrukcemi. To vse okorenene nabusenym soundtrackem. ()

Související novinky

Metronome Festival Prague je za dveřmi

Metronome Festival Prague je za dveřmi

16.05.2019

Metronome Festival Prague patří mezi tři největší hudební festivaly v České republice a mezi největší metropolitní festivaly v Evropě. Letos uvede světové hvězdy, jakými jsou například zpěvák… (více)

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2018

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2018

03.01.2019

Rok se s rokem sešel a přichází na řadu rozhodování o nejlepších filmech roku. Tentokrát je řeč o ryze domácích filmech a ke slovu se dostanou pro změnu kritici, dnes byly totiž čerstvě oznámeny… (více)

Reklama

Reklama