Reklama

Reklama

King Skate

  • angličtina King Skate (více)
Trailer

Obsahy(1)

Přilepit se k betonu. Vysvištět prostorem. Mít to všechno v pohybu. Skateboard! V šedi ČSSR 70. a 80. let něco úplně jiného, úplně nového. Láska na první pohled. Nekonečnej mejdan. Adrenalin. Kultovní postavy českého a světového skateboardingu v příbězích zlámaných kostí, nezlomných přátelství a divoké jízdy za svobodou uprostřed komunismu. (Aerofilms)

(více)

Recenze (102)

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Jako někdo skateboardem nepolíben, jen jsem přes jedno léto užíval waveboard, jsem od dokumentu neměl absolutně žádné očekávání. Díky skvělé práci s hudbou, střihem i užitím překvapivě velkého množství archivních záběrů jsem ale byl po skončení filmu v mírném úžasu. Nejen na české poměry skvělý dokument který by měl vidět opravdu každý. ()

Tethys 

všechny recenze uživatele

krásný dokument - hlavně proto, že mám osobní vzpomínky ...... Martin Kopecký (a jeho nadšení nejen pro skate,ale i pro šipky a krasoplavectví) chybí určitě hodně lidem. ()

PoprockCZ 

všechny recenze uživatele

Co dodat, je krásné sledovat, když to s prknem někdo umí. Útěk do svobody pohybu v těžké době, ale i rebelská léta pro mnohé z mužů. Překvapilo mě, že se soutěžilo i např. v disciplínách jako je skok do výšky přes tyč nebo do dálky přes lidi. Šílené, že se tito aktéři dneš ještě nachází v 1 kuse a dokonce i ve svém současném věku na skate nedají dopustit. Dobové záběry (díky nim celý dokument ve formátu 4:3), včetně energické hudby a neustále rychlému tempu střihu, dobře přibližují atmosféru nevázané doby. Jediné mínus mám k takové té chlapské aroganci a domnělé nadřazenosti ve stylu: "Tenhle sport je jen pro velký chlapy, holky jsou leda do postele." Ovšem to je stereotyp téměř každé doby a lidí v mladém věku, bohužel. ()

xentrixx 

všechny recenze uživatele

Sk8 - to je kus dřeva, kovu a gumy, napuštěný specifickým kouzlem ulice, energie, pocitu svobody a nespoutanosti. Cítím to přesně jako protagonisté tohoto super dokumentu a dodnes vzpomínám na okamžik, kdy jsem se v roce 87 poprvé postavil na kvalitní fošnu s umělohmotnými lištami namísto slicku a obrázkem velké žluté lebky, kterou mně na chvíli půjčil kdosi, kdo měl tetičku v Kanadě, která mu ten zázrak dovezla. Během první jízdy ve stoje na parkovišti jsem se rozsekal, ale neodradilo mě to a o rok později už jsem se na ulici vozil na polském umělohmotném čemsi (obdoba tehdy populárního Flamenga), a to rovněž z dovozu, protože onen neblaze proslulý Esarol s gumovým brzdítkem byl opravdu dobrý jen na stěhování nábytku . Po revoluci už to bylo jiné - Rock n Roll , Phalanx, Snowbordel, Red Frog - už se dala sehnat kvalita, byť za těžce nekřesťanské peníze (v roce 92 stály ikonické pogumované boty Airwalk NTS okolo 3.000 tehdejších Kčs). Přišel skejťácký boom a časem bohužel - jak trefně říká jeden z účinkujících v dokumentu - velká komercionalizace, která potlačila původního DIY a parťáckého ducha a přinesla namistrované a arogantní frajírky ve značkových hadrech (nemáš New Deal, tak jsi debil) , opovrhující každým, kdo za nimi v tomto ohledu nějak zaostával. I tak to ale byla skvělá doba. Kdo nezažil nočního streeta ze strahovského kopce ve 20 lidech, těžko to pochopí. Za mě čtyři... ()

motyka52 

všechny recenze uživatele

V tý době jsem vyrůstal. Nikdy jsem neskejtoval. Po shlédnutí tohohle dokumentu jsem měl pocit, jako bych v mládí nic jiného nedělal. A když na konci hraje Načeva, hrozně se mi po tom stejskalo. Krásný. Uvidím to ještě mockrát. ()

saman.MM 

všechny recenze uživatele

Skejt ani dokument není můj šálek kávy, ale tohle stojí za to! Plus atmosféra premiéry přímo ve skateparku s autory a účinkujícími ... ()

AnkaF 

všechny recenze uživatele

6 hvězdiček z 5 :-) Hudba, atmosféra, svižný střih, skvělí borci, vítr ve vlasech, frajeřiny a srandičky. Barevné chvilky v komunistické šedi. Okamžitě máte chuť si půjčit prkno a zkusit to taky! Skvělá práce! ()

pajkir 

všechny recenze uživatele

úžasnej dokument o partě skejtáků, kteří se díky skateboardu cejtili svobodně i v tý zkurvený nesvobodný době...výbornej střih a skvěle vybraná hudba, Načeva na konci mě roztřelila úplně... ()

PMU 

všechny recenze uživatele

Pecka. Skvělá hudba. Výborné dobové záběry.. netušil jsem jak moc byl SK8 u nás před revolucí populární. A hlavně, dokument má neskutečný drive !!! ()

v.pohode 

všechny recenze uživatele

Pecka dokument o realitě skejtového prostředí v osmdesátých letech u nás. Pro mne spousta překvapivých informací. Dal jsem tohle jako malinu. Paráda! Jo a ten soundtrack, tak ten je neskutečnej!!! ()

JustEdems 

všechny recenze uživatele

Kontrast tehdejší doby s životní filozofií tehdejších (a některých adeptů stálých) punk/skejťáků. Z dokumentu čiší strašně pohodová aura, kterou prostě lidi od skatu překypují. Jakožto jeden z milovníků tohoto sportu a před dekádou také "grinder" když jsem měl lehčí nohy a o 25 kilo méně...jsem si vyprávění těchto mazáků užíval jako kdybych se toho všeho účastnil s nimi. Skvěle natočené, bombová doprovodná hudba a volnomyšlenkářská "účková" idylka. ()

Související novinky

Metronome Festival Prague je za dveřmi

Metronome Festival Prague je za dveřmi

16.05.2019

Metronome Festival Prague patří mezi tři největší hudební festivaly v České republice a mezi největší metropolitní festivaly v Evropě. Letos uvede světové hvězdy, jakými jsou například zpěvák… (více)

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2018

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2018

03.01.2019

Rok se s rokem sešel a přichází na řadu rozhodování o nejlepších filmech roku. Tentokrát je řeč o ryze domácích filmech a ke slovu se dostanou pro změnu kritici, dnes byly totiž čerstvě oznámeny… (více)

Reklama

Reklama