Reklama

Reklama

Všechno bude

  • Slovinsko Zimske muhe (více)
Trailer

Obsahy(1)

Typický outsider čtrnáctiletý Mára (Tomáš Mrvík) a jeho kamarád dvanáctiletý Heduš (Jan František Uher) podniknou cestu za svobodou. Mára ukradne auto a svými průšvihy ohromí i mladou stopařku (Eliška Křenková). Všichni jsou na útěku, na dobrodružné cestě, užívají si náhlou svobodu, kterou už možná nikdy nezažijí. Až do okamžiku, kdy Máru chytne policie. Vyslýchá ho policistka (Lenka Vlasáková) s policistou (Martin Pechlát) a my spolu s nimi váháme, co je realita a co smyšlený chlapecký svět, někdy je těžké rozlišit pravou skutečnost od té vyfantazírované… (CinemArt)

(více)

Recenze (221)

Davered 

všechny recenze uživatele

Kdyby si Omerzu odpustil ten tezkopadny symbolismus a tocil scenare bez hromady neveryhodnych situaci, tak uz by se tu pely ody a psalo by se o nem jako o novem Formanovi. Takhle je to bohuzel s nim ale film od filmu horsi. A ty motivy vsemozne zvireny, roztomilych psu, a predcasne vyspelych deti uz jsou poradne vycpele. Priste to chce proste lepsi scenar, jinak nic nebude. ()

MICHAEL73 

všechny recenze uživatele

Road movie připomínající Svěrákovu Jízdu. Vydává se, ale trochu jinému zaměření. Film se opírá o témata dospívání, zběsilosti, poznávání nových věcí a zkušeností. Není to vyloženě na oskara, za mě to není vyloženě za srdce chytající snímek, ale i tak se snaží něco divákům předat. Zajímavé herecké výkony a charaktery postav, z nichž se každá něčím liší od té druhé. Z prvního dojmu se mi více méně líbil. Po rozložení se mi vybavují důležité fragmenty z filmu a celkově se rozložil pozitivně. Mezi dnešními komerčně ohranými českými pohádkami a komediemi je to dobrý film. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Ženská neni automat na kolu. Hodíš dvě pětky a vypadne čurina. Příjemné, ale nepřelomové road movie o dvou podivných typech, co projedou půlku republiky jen tak... Pro nic a za nic. 65% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Je váš favorit akční, ale neskutečně protivný vtíravý Heduš nebo hodný, ale poněkud zvlčilý Marek? 1) 33letý Olmo Omerzu (scénář a velmi zajímavá režie) nevytvořil dílo století, ba ani dílo desetiletí, ale i tak ukázal, že na to má. Věštím mu zajímavou budoucnost._____ 2) 15letý neherec, student na strojního zámečníka Tomáš Mrvík (starší chlapec Marek) byl nominován na Českého lva jako hlavní herec._____ 3) 12letý Jan František Uher (mladší chlapec Heduš) získal Českého lva jako vedlejší herec a k tomu 130 000 Kč filmového honoráře. Jak viděl svou budoucnost v létě 2019? Chci bydlet v Praze a živit se hraním. Mám nejlepšího kamaráda a dvě kamarádky, všude spolu chodíme. A i v té Praze snad jednou budeme bydlet všichni. Představuji si třeba takový deštivý den, všichni čtyři se sejdeme v nějaké pěkné pražské kavárně a tam si dáme horkou čokoládu. Kafe moc nemusím. Pak půjdeme do obchodního centra a pak třeba ještě k někomu z nás do bytu a budeme se dívat na filmy. Tak na to se těším._____ 4) Věk protagonistů se vztahuje k natáčení filmu - roku 2017._____ 5) Nadšený koment: JitkaCardova*****. ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku vlastně poměrně sympatická road movie o dvou puberťácích utíkajících od něčeho k něčemu. Skoro se mi chce říct, že i cesta, může být cíl. Svižné tempo, střídmá stopáž, zajímaví (ne)herečtí představitelé. Není to úplná bomba, ale něco v té hlavě zůstane... ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Pár poznámek. Fakt to bolí sledovat zase po roce nejlepší český film a říct si: OK, tak snad příští rok. 1) Dějově se tady nic moc nestane, což by nevadilo, protože film přece může fungovat jako médium zachycující atmosféru a/nebo náladu. Ale tady fakt nic není, unikátní město Adamov je tam asi na 15 minut a zahalený do mlhy. Náladu jsem úplně nepochytil, ale hraje tam hodně neznámých (ale docela fajn) písniček (asi protože road movie?), což možná mělo něco navodit, těžko říct. 2) Hlavní postavy jsou OK, ten tlustej kluk je ze začátku trochu iritující, časem si to ale sedne. (Oba dva ale převyšuje na malý ploše Eliška Křenková). Ale vlastně se o nich moc nedozvíme (jeden má dědu, co hodně kecá; druhej chce do cizinecký legie; oba chtějí šukat), jenže to nepůsobí jako ten typ filmu, kde si divák rád doplňuje mezery. Spíš to vypadá jako kdyby nebyl rozpočet zaplatit víc herců. 3) Ve výsledku je to další statický český film vrcholící neakčně natočenou (ale rafinovanou) akční scénou, která jen podtrhuje statičnost (párkrát se tam švenkuje do pohybu, hurá). ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná záležitost, která ale asi očekávání úplně nenaplní. Olmo Omerzu je šikovný filmař, o čemž přesvědčil už dříve, a i proto Všechno bude vypadá hodně lehce a zajímavě. Od úvodních minut funguje melancholická, ale ne depresivní atmosféra nejisté budoucnosti a nejasné minulosti obou hlavních postav, kterou Omerzu doplňuje výbornou kamerou, citlivým hudebním doprovodem a nezvykle pomalým tempem, které je ale někdy pomalé až moc. Příběhová linie s putováním dvou kluků funguje vesměs velmi dobře, a i když nedrží u sebe, ale je spíše sledem víceméně zajímavých epizod, moc se toho vytknout nedá. To je dáno i decentně naznačeným homoerotickým napětím mezi oběma chlapci, do něhož se vkrádá postava stopařky, která pro ně znamená první větší oblouznění ženským pohlavím. Výteční jsou oba hlavní představitelé, z nichž zejména po právu Českým lvem oceněný Jan František Uher je naprosto famózní, též Tomáš Mrvík je ale fantastický a kooperace a chemie mezi oběma funguje fantasticky. Eliška Křenková je velmi dobrá, ale nemá tolik prostoru, aby upoutala větší pozornost, v jejím případě Lva moc nechápu. Co ale drhne, je orámování příběhu policejním výslechem, které působí nadbytečně a hodně toporně, postava policisty je navíc úplně zbytečná a samotný závěr pak připomíná laciný vtip o hloupých policistech. Možná je trochu škoda i to, že Omerzuovi se nepodařilo úplně jasně odlišit snovou realitu od té skutečné a snímek pak někdy působí zmatečně a jako by pohádkově. Přes všechny výtky patří všechno bude k těm lepším českým filmům loňského roku a dokazuje, že Omerzu by v budoucnu mohl natočit počin evropských parametrů. 60 % ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Omerzův "Rodinný film" mě rozhodně neoslnil tolik jako odbornou veřejnost, k jeho novému snímku jsem tedy nijak nevzhlížela a o to víc jsem pak byla potěšená (dokonce jsem uvažovala i o páté hvězdičce). Ústřední protagonisté, dosud nepolíbení hereckou zkušeností, byli velmi přirození a jejich dialogy mě bavily i dojímaly. Role "dospělých" postav už v tomto chlapeckém dobrodružství nejsou tak podstatné, přesto mladé tváře pěkně doplňují. Plusový bodík si zaslouží i pejsek Šakal (na talentované herce ze zvířecí říše má režisér vážně štěstí) a správně hravá hudba. Že bychom tu měli "Pány kluky" nové generace? Možná si zajdu do kina ještě jednou, v běžné distribuci. ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

Překvapivě vyzrálá variace "Pánů kluků." Omerzu má nesmírný cit a zároveň ovládá řemeslo, o němž se většině mladých tvůrců ani nesní. Super ústřední dvojka, parádní nářez, který na minutu nepřestane bavit. K tomu navíc nádherná Eliška Křenková, která hraje na lva, a dokonalá Vlasáková. Neříkám, že jde o převratnou filmovou revoluci, ale jelikož české filmy poměrně dost sleduji, tak vím, jak je nutné oddělit skutečnou kvalitu od balastu. Stovku tomuhle filmu nedám, ale dostane krásných 85%. Prostě nádherný zážitek a hlavně jedno velké dobrodružství, které bychom asi chtěli jednou zažít úplně všichni. ()

hygienik odpad!

všechny recenze uživatele

Olmo, Olmo, čo si to natočil? Pubertálnu prázdnotu bez ideového cieľa. Ak je hodnota dobrého filmu v záberoch krajiny, antisystémovej rebélii a dialógoch, ktoré veľa nepovedia, tak je Všechno bude hoden Oscara. Toto nie je "dobrodružná cesta", ale čistý nihil. Film, ktorý v sebe nenesie pozitívne posolstvá, poučenie alebo aspoň katarziu, to sú zbytočne premrhané peniaze. Je mi ľúto, že si po Rodinnom filme takto klesol, Olmo. Ale keď čítam tunajšie komenty, je pravdepodobné, že sa mýlim. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Nic oslnivého. Scény na policii jsou otravné, představitel Máry hraje výborně, ale Heduš je na facku - už dlouho mi nějaký fracek tak nelezl na nervy. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

klasická roadmovie,která má solidní momenty,ale vyloženě za srdce nechytne.V českém filmovém rybníce nicméně patří mezi silnější kusy a budu rád pokud budou vznikat podobné malé filmy na úkor rádoby komedií...60% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Jízda je jízda. Pusinky pěkné, byť mám výhrady. Tátova Volha dojemná. Výlet milý. K tomuto filmu mě ale žádné přízvisko nenapadá. Snad jen zajímavý nápad srovnání reality s fantazírováním puberťáka. A Eliška zahrála dobře. ()

honajz2 odpad!

všechny recenze uživatele

Ty vole... Ty vole, já už si myslel, že žádný horší český film r. 2018, než Revizory, Draka a Alenku neuvidím, ale tohle... tohle prostě překonalo všechny tři, pokud bych to měl brát finálním vyzněním a "dějem" (pro všechny 4 filmy ty uvozovky plně platí), filmařsky jsou ty tři filmy horší, ale já prostě víc hodnotím hlavně podle toho, jak na mě film zapůsobil. A tohle na mě zapůsobilo... Víte co? Já si u všech filmů, které se mi zdají naprosto strašné, píšu poznámky, všech momentů, co se mnou nějak negativně hnuly. Moje pocity z toho filmu si prosím seskládejte z těch poznámek, které tu teď vypíšu - jo, bacha, SPOILERY, i když tady to je vlastně jedno, stejně se tam nic nestane. Přejdu k těm poznámkám - Kluk (Heduš) si hraje na teroristu kdesi v poli a najednou náhodou potká svého kamaráda (Mára), co je plešatý a ukradl auto, a Heduš ho donutí, aby ho vzal s sebou... WTF? (jo, btw, jak vznikly ty přezdívky se nedozvíme) - Uher jako herec nestojí za nic, občas mu ani není rozumět, co říká, a to dostal Lva za nejlepší herecký výkon? To je snad nějaký špatný vtip... - Proč Mára ukradl auto? Komu ho ukradl? Kdo jsou jeho rodiče? Kdo jsou rodiče Heduše? Kolik ti dva mají let? - Divná scéna kdesi u rybníka, kde Uher tancuje a do toho hraje nějaká shitová popová hudba - Policajti jsou na Máru strašně agresivní a mluví na něj strašně arogantně, i když je to je malej kluk, co ani nemá 18, a řídí auto... moment, wtf? - Heduš při jízdě autem střílí plastovou pistolí na dospělé po cestě, ale když vidí na chodníku dvě dětí jak jdou ze školy, nestřílí, takže nám to má říct, že pohrdá dospělými - Takže Mára zdrhá před nějakou holkou s kterou měl sex a teď se o tom baví s Hedušem... hej, on ten Omerzu je ale fakt pedofil - To si tak dva kluci sedí na stromě, najednou přijde chlap a chce ti prodat psa, realistický, ne? - Kluci oba na zabití, doufám, že aspoň jeden z nich umře - Chlap hodí psa do vody... ochránci zvířat, kde jste, pes při tý scéně asi málem chcípnul, vzhledem k tomu, že ta voda měla 10 stupňů - Takže Márova máma pracuje v Kaufalndu, super, už jsme se něco dozvěděli - Kdo dělal tu hudbu, proboha? Absolutně se tam nehodí. (Proboha, Midriaková, proč mi to děláš, radši natoč nějaký další film, prosím, a nedělej hudbu k něčemu takovému...) - Které dvě věci jsou v každém Omerzově filmu? Děti a pes - Oni to auto umí řídit oba, wtf? - Kluci, Mára 14 let a Heduš 12 let (musel jsem si přečíst na ČSFD, ve filmu bych to nezjistil), vidí stopařku a první co je napadne je to, že ji zastaví a ošu*ají - Mára stopařce řekne, že jsou oba plnoletí, ačkoli na to vůbec nevypadá ani jeden - Heduš tu stopařku div nenapadne, ale ona k nim i přesto do toho auta nastoupí. - Fakt stopařka bude nezletilejm klukům ujet policii, když ji ti kluci málem znásilnili, vůbec je nezná a teď jí dojde, že ještě mají problémy s tou policií? - Holka evidentně taky pedofilní, už večer někde u táboráku s nima flirtuje - To prolínání mezi tím příběhem dvou kluků a policejního výslech je strašně otravné - Stopařka je po rozvodu - Ti kluci ji fakt vzali jenom proto, že ji chtějí znásilnit - Můžou policajti při výslechu fyzicky napadat děti? Ačkoli tady se jim ani nedivím - Co po tý cestě jedí? Co pijí? Kdy a kam chodí na záchod? - Ten Mára se při výslechu taky chová jako kretén. - Je strašně zataženo, kluci jdou po kopci, střih, najednou polojasno a oni jsou pořád na tom kopci. - Ti kluci zachrání stopařku před (asi) znásilněním od jejího ex a v autě si pak povídají, jak strašný úchyl je ten její ex (což zní směšně, když celý film ji chtějí znásilnit oni) - Tak stopařku naštěstí pustí a neznásilní, ale omylem jim nechala v autě mikinu, kterou by Heduš nejradši ojel, WTF??? - Ty vole, takže oni to nakonec udělali a teď si ho tím svetrem vyhoní, oba, každej jedním rukávem (znovu připomínám, jeden má 14, druhý 12), kamera nám zabírá oba chlapce, jak honí, pak detailně Heduše, jak slastně vzdychá až do vyvrcholení a pak to samé nás čeká i s Márou, přičemž oba sedí při tom všem ještě k tomu všemu vedle sebe!!! A bacha, ta scéna trvá zhruba minutu a půl! - Jestli mi po tomhle někdo bdue tvrdit, že Omerzu není pedofil, tak pro mě prostě bude stejný úchyl, jako Omerzu, takovouhle prasárnu by si nedovolil ani Gaspar Noe. - Policajtka si jen tak zakouří - cigaretu - s Márou na policejní stanici (!!!), i když celý film nevidíme Máru, že by kouřil - Na začátku se mluví o tom, že se budou vyhýbat městům a benzínkám, přitom teď jedou městem a benzín jim snad na ty tři dny vystačil, když furt jedou? WTF? - Aha, takže oni zdrhají, protože oba chudáky šikanují, to je ale nečekaná pointa! I tak těmhle zvráceným úchylům fakt fandit nemůžu, to prostě nejde. - Kluk usne za volantem a to auto řídí samo od sebe místo něj (!!!) a to auto je samo odveze do cíle cesty, wtf? - Zase se mezi sebou baví o sexu, jako celý film - Takže celou cestu jeli za Márovým dědou - a co jeho otec? A vůbec, nějaká zmínka o rodičích Heduše by nebyla? - Začínám mít pocit, že Heduš je Márův imaginární kamarád a nikdy neexistoval, sice teda napadl tu stopařku, ale co když si ten Mára vysnil i to, pořád to dává vác smysl, než kdyby Heduš existoval. Ať je to jak je to, ten scénář je v tomhle naprosto špatný. - Takže přijedou za dědou a on úplnou náhodou hnedka před domem dostane infarkt, zrovna když tam dorazí ti kluci, wtf? - Děda dostal infarkt, tak ho povezou na kolečku bůhvíkam, ani první pomoc mu nedají. - Jo, tak dají mu první pomoc, ale až v tom autě, aspoň ten Heduš mu ji dá, i když je Mára proti tomu (moment, co?) a vida, děda žije! - Mára brečí kvůli dědovi, hurá, netvor má city! - Teď když vidím toho Máru brečet, ještě víc si přeju, aby ho už někdo konečně zabil. - Neustálé záběry na mouchy lezoucí po skle, bez nějaké hloubky. Vlastně tak 90% toho, co se tu děje, je vlastně jenom vata, aby se tam něco dělo. - Heduš vystoupí z auta, Máru pak chytí policajti a chytnou ho, Heduš tam někde stojí a nic nedělá a peš čmuchá okolo, Heduše si nakonec ani nevšimnou. - Oni fakt jeli tři dny z Turnova do Skalice nad Svitavou? Štáb asi nebyl moc dobrý v zeměpisu, jelikož, kromě toho, že se tam fakt tři dny nejede ani na traktoru, nelze říct, že to je od sebe daleko. - Takže Heduš někde sebral žebřík, plastovou pistolí spustil klakson u spousty aut, zachránil uvězněného Máru před policisty a zdrhají všichni pryč (i s pejskem!) zpátky do toho auta a jedou pryč, mezitím padne slovo o tom, že Heduš asi má sestru, ale pro film už to stejně není důležité a jedou kamsi do světa za holkami a za sexem, takže happy end jako z pohádky. - Stále nezodpovězené otázky -- Kdo jsou rodiče Heduše? Co jsou zač, co dělají? Jak to, že jim vydržel benzín? Co za ty dny jedli a pili (sice ulovili jednu rybu, ale nezaznamenal jsem, že by si ji někde opekli, to ji asi jedli syrovou)? - Takže to ve skutečnosti bylo o tom, že děti jsou čisté, neposkvrněné (vzhledem k událostem filmu - Fuj!), hodně a chtějí si jen užívat života, zatímco dospělí jsou zlí a nepřátelé pro děti, protože nemají fantazii? Nebo to bylo o tom, že svět je zlý a úplně na hovno a ti dva kluci jsou "normální"? Buď jedno z toho, nebo to bylo úplně o ničem. Tak jako tak, je to prostě sračka. - Omerzu klasika, děj to nemá. - Tohle že fakt doatlo tolik cen? Za co? Za co, kurva? Omerzu asi vykouřil celé porotě, jinak fakt nevím, každopádně jestli tohle má být nejlepší český film roku 2018, podle toho jak dopadli Čeští lvi, tak se asi stěhuju do jiného státu, navíc cenu pro Uhera už vůbec nechápu, někdy mu ani není pořádně rozumět, co říká. - Už je mi naprosto jasné, že i když to dostalo tolik cen, tak to dodnes neodvysílala televize, ani ČT Art nebo ČT2, a ani to nevyšlo na DVD, váženým kritikům bylo jasné, žen jak tohle pustí do světa, půjde tady hodnocení hnedka dolů a běžní diváci to zkritizují, zatím to tak vypadá a už se těším, jak to půjde dolů až to skutečně odvysílá televize. - Jupí, mám to za sebou! A teď jdu zavolat na domovskou planetu, ať mě už odsud dostanou, že nechci žít na planetě, kde tohle dostane tolik cen...Fuj! KONEC POZNÁMEK. Tak, to je zhruba všechno, víc asi už není třeba dodávat, už tak je ten můj komentář neskutečně dlouhý. Je to odporný, zvrácený odpad, co nikdy neměl spatřit světlo světa a Omerza by měli, a říkám to naprosto upřímně, zavřít za pedofilii. Odpad! () (méně) (více)

retroslovak odpad!

všechny recenze uživatele

Už dlho som nevidel film, ktorý mi prišiel taký nezáživný, nebavil ma, zápletka nula bodov, všetko sa to tam plietlo piate cez deviate, nachvíľu ma potešila tá stopárka, možno keby účinkovala dlhšie dám aspoň jednu hviezdu, takto pre mňa čistý odpad. Išli mi na nervy aj herecké “výkony” oboch protagonistov. Neviem ako som to dokázal dopozerať dokonca. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak to mohlo vyhrát Českého lva. Na české poměry je to sice netypický film, ale tím to tak končí. Já bych na lva tipoval někoho jiného. Snahou bylo asi ukázat, že i cesta může být cíl. Jinak nevím. Ono pointy jsem se nějak nedočkal. Škoda. Kdyby ten závěr nějak vygradoval, mohlo to být o mnoho lepší. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Někteří tvůrci nezávislých filmů si myslí, že stačí obstarat několik málo dobrých (ne)herců, posadit je do auta, dát tomu evropský artový nádech a napsat scénář o ničem, aby to byla pravá festivalová záležitost, která toho uvnitř skrývá mnohem víc. No bohužel tohle v sobě nemělo nejmenší nic a jestli se takhle točí filmy, mám chuť to zkusit taky. Nuda, která v sobě téměř neschovává ani žádný potenciál. Hype úplně nemístný. ()

Související novinky

Česko vybralo svého letošního kandidáta na Oscara

Česko vybralo svého letošního kandidáta na Oscara

12.09.2022

Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) každoročně mimo udílení národního ocenění Český lev vybírá i potenciálního filmového kandidáta na prestižní cenu Oscar, jenž by na jaře příštího roku mohl… (více)

Zemřel herec Martin Havelka

Zemřel herec Martin Havelka

03.10.2020

V dopoledních hodinách dnes přišla zpráva o úmrtí filmového, televizního a divadelního herce Martina Havelky. Zemřel v Brně ve věku 62 let. Informaci na svém twitterovém účtu zveřejnil režisér Jan… (více)

26. Český lev – výsledky

26. Český lev – výsledky

23.03.2019

Letošní 26. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer plný největších hvězd českého filmu moderoval herec Václav Kopta, a to poprvé pod… (více)

26. Český lev – Nominace

26. Český lev – Nominace

22.01.2019

Česká filmová a televizní akademie oznámila své nominace pro 26. ročník Českých lvů a mezi největší favority se tak zařadil snímek Toman s Jiřím Macháčkem, který získal celkem 13 nominací. Hned za… (více)

Reklama

Reklama