Reklama

Reklama

Všechno bude

  • Slovinsko Zimske muhe (více)
Trailer

Obsahy(1)

Typický outsider čtrnáctiletý Mára (Tomáš Mrvík) a jeho kamarád dvanáctiletý Heduš (Jan František Uher) podniknou cestu za svobodou. Mára ukradne auto a svými průšvihy ohromí i mladou stopařku (Eliška Křenková). Všichni jsou na útěku, na dobrodružné cestě, užívají si náhlou svobodu, kterou už možná nikdy nezažijí. Až do okamžiku, kdy Máru chytne policie. Vyslýchá ho policistka (Lenka Vlasáková) s policistou (Martin Pechlát) a my spolu s nimi váháme, co je realita a co smyšlený chlapecký svět, někdy je těžké rozlišit pravou skutečnost od té vyfantazírované… (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (221)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Je váš favorit akční, ale neskutečně protivný vtíravý Heduš nebo hodný, ale poněkud zvlčilý Marek? 1) 33letý Olmo Omerzu (scénář a velmi zajímavá režie) nevytvořil dílo století, ba ani dílo desetiletí, ale i tak ukázal, že na to má. Věštím mu zajímavou budoucnost._____ 2) 15letý neherec, student na strojního zámečníka Tomáš Mrvík (starší chlapec Marek) byl nominován na Českého lva jako hlavní herec._____ 3) 12letý Jan František Uher (mladší chlapec Heduš) získal Českého lva jako vedlejší herec a k tomu 130 000 Kč filmového honoráře. Jak viděl svou budoucnost v létě 2019? Chci bydlet v Praze a živit se hraním. Mám nejlepšího kamaráda a dvě kamarádky, všude spolu chodíme. A i v té Praze snad jednou budeme bydlet všichni. Představuji si třeba takový deštivý den, všichni čtyři se sejdeme v nějaké pěkné pražské kavárně a tam si dáme horkou čokoládu. Kafe moc nemusím. Pak půjdeme do obchodního centra a pak třeba ještě k někomu z nás do bytu a budeme se dívat na filmy. Tak na to se těším._____ 4) Věk protagonistů se vztahuje k natáčení filmu - roku 2017._____ 5) Nadšený koment: JitkaCardova*****. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se chystal už od doby, kdy získal Českého lva (a možná ještě předtím), ale dostal jsem se k němu až teď. A to čekání rozhodně stálo za to. Ten film je vyloženě naprosto super. A ta nízká hodnocení absolutně nechápu, a to celkové už vůbec ne, protože Všechno bude si červenou barvu zaslouží. Nenašel jsem nic, co by tam bylo špatně, co by mi vadilo. Už od první vteřiny jsem se v tom vezl a byl nadšen z toho, co vidím. Mimořádné herecké výkony hlavní klučičí dvojice, tradičně úžasná a úchvatná Eliška Křenková, která je sexy a navíc nejlepší česká herečka z mladé generace, super Vlasáková... a skvostný scénář plný super nápadů, kdy fakt nevíte, co je pravda a co ne. Tvůrci si hrají s divákem a já jim to naprosto sežral. Byl jsem unešen a jsem stále ještě unesen. Takhle dobrých českých filmů, které nejsou historické, by se fakt mělo točit víc. Skvělá věc. 90%. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na Olma jsem četl poměrně dost chvály za Rodinný film, ale na rozdíl od kritiků a csfd kolegů mě nějak zásadně nedostal, za to tady Olmíno udeřil kam měl. Jasně, na poli příběhu mám v hlavě pár otázek, které mě film neodpověděl a asi by měl, ale co naplat, když hlavní složka "vtáhnutí enšpígla do děje" zafungovala na 100% . Úplně nejvíc jsem nadšen ze dvou hlavních představitelů, protože oni ten film absolutně odtáhli a pro oba to byl debut, jsou mládí, prostě skvělý. U Tomáše nepochybuji, že má talent i charisma a budu se těšit, že tohle nebylo poslední setkání i když v českým filmovým rybníčku plným kamarádšoftů člověk nikdy neví, ale držím pěsti, Tome. U Honzy doteď nevím, zda to byla osobní přirozenost nebo talent, ale v každým případě skvělá práce Olmy za vedení herců a že dal šanci nový krvi, toho si vždy strašně vážím a náš film to moc potřebuje. Eliška, krom toho že se mě líbí jako ženská, se mě líbí víc a víc i jako herečka, působí před kamerou suvereně, sebejistě. Další pochvala jde na Lukáše Milotu, protože ty kompozice to byla nadhéra, byla v nich atmosféra, dávali ději nálady, částo dost depresivní. Adamov výtečná volba exteriéru místo profláklýho depresivního severu, tohle město má neskutečný genius loci a pokud pojedeš na Macochu dej mu šanci. Ještě se vrátím k ději. Mára s Heduš jsou ještě takový telátka, ale když došlo na lámání chleba (dědeček, pejsek, Elča v chatě) zachovali se jako správný chlapi a vůbec jsem jim fandil, rozuměl a možná i tu bezelstnost, přirozenost a především bezstarosnost mládí záviděl, teda až na Heduš když došlo na téma sex, to jsem opakovaně oceňoval smíchem. Dám pět, je to na hraně, ale to co filmu čekám nejvíc, tedy že si mě unese do svýho světa, to se tomuhle mlžáčkovi z Adamova povedlo. ()

retroslovak odpad!

všechny recenze uživatele

Už dlho som nevidel film, ktorý mi prišiel taký nezáživný, nebavil ma, zápletka nula bodov, všetko sa to tam plietlo piate cez deviate, nachvíľu ma potešila tá stopárka, možno keby účinkovala dlhšie dám aspoň jednu hviezdu, takto pre mňa čistý odpad. Išli mi na nervy aj herecké “výkony” oboch protagonistov. Neviem ako som to dokázal dopozerať dokonca. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl český film, kde by obraz tak dobře spolupracoval se slovem, byl natočen zajímavě a zároveň účelně po vizuální stránce, ale zbytečně neexhiboval, herci (a neherci!!) byli tak přirození a z tohohle všeho ještě vykoukl nějaký (velmi nečekaný) společenský osten. A dojde čas i na snové výjevy. A k tomu všemu ten Adamov. U mě je to přesně naopak, čím víc mám od zhlédnutí filmu, tím kdykoliv, kdy si na něj vzpomenu, se mi dostává do paměti. Ne, snímek není žádná bomba, ani není uváděn s nějakou pompou, ale i tak je skvělej. Jen tak dál, pane Omerzu! ()

Galerie (27)

Zajímavosti (19)

  • „Film vznikal otevřeněji než jiné předtím, v tom smyslu, že jsme se drželi scénáře, ale do něj se vnášeli improvizace,“ uvedl o filmu režisér filmu Olmo Omerzu. [Zdroj: novinky.cz] (SONY_)
  • Scéna se záchranou psa se natáčela v říjnu 2017, kdy průměrná teplota v tomto měsíci činila 10°C. Představitel Máry (Tomáš Mrvík) se tedy na roli doma připravoval pravidelným koupáním a sprchováním ve studené vodě. (DJDVD)

Související novinky

Česko vybralo svého letošního kandidáta na Oscara

Česko vybralo svého letošního kandidáta na Oscara

12.09.2022

Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) každoročně mimo udílení národního ocenění Český lev vybírá i potenciálního filmového kandidáta na prestižní cenu Oscar, jenž by na jaře příštího roku mohl… (více)

Zemřel herec Martin Havelka

Zemřel herec Martin Havelka

03.10.2020

V dopoledních hodinách dnes přišla zpráva o úmrtí filmového, televizního a divadelního herce Martina Havelky. Zemřel v Brně ve věku 62 let. Informaci na svém twitterovém účtu zveřejnil režisér Jan… (více)

26. Český lev – výsledky

26. Český lev – výsledky

23.03.2019

Letošní 26. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer plný největších hvězd českého filmu moderoval herec Václav Kopta, a to poprvé pod… (více)

26. Český lev – Nominace

26. Český lev – Nominace

22.01.2019

Česká filmová a televizní akademie oznámila své nominace pro 26. ročník Českých lvů a mezi největší favority se tak zařadil snímek Toman s Jiřím Macháčkem, který získal celkem 13 nominací. Hned za… (více)

Reklama

Reklama