Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se Arkadij (Ray Stevenson), bývalý vůdce revoluce v ruské Sukovii, dozví, že se jeho zrádný bratr Dimitrij (Pierce Brosnan) nachází v ochozech stadionu, na kterém právě probíhá evropské semifinále mezi týmy West Ham United a Dynamo FCC, společně se svými kumpány londýnský stadion Boleyn Ground násilně obsadí. Mezi diváky je i americký válečný veterán Mike Knox (Dave Bautista) se svou neteří Danni (Lara Peake). Když se oba do spiknutí nešťastnou náhodou zapletou, Mike musí zneškodnit Arkadije a jeho těžce vyzbrojený tým. Dokáže to dřív, než se Arkadij dostane k Dimitriji? Osud 35 000 diváků na stadionu – a mnohem většího množství lidí v Rusku – závisí jen na něm. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (112)

Lima 

všechny recenze uživatele

O něco lepší, než jsem vzhledem k tvůrčímu týmu čekal, ale jinak žádná hitparáda. Stokrát vyždímané téma s několika neotřelými vtipnými nápady (počítání GTA her, Alláh Akbar!), avšak bezpečně plovoucí ve vodách laciného klišé, díky němuž to za pět let uvidíme na TV Barrandov ve Filmotéce Jaromíra Sokupa. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby Celosvetovo $798,000▐ Režisér Scott Mann nie je úplne na zahodenie, vie točiť, či lepšie povedané roztočiť to v béčkových vodách. Občas sa mu to vymkne do prílišného balastu a naivity, Bautista zrovna nie je úplný tahúň, skôr hromotĺk ale dobre ušlo to. /50%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tohle nemá vůbec, co v kinech dělat. Obyčejné a naivní akční béčko, kde hlavním hrdinou je Dave Bautista, kterého za dobrého herce nepovažuji a rozhodně sám film neutáhne. Je naštěstí vazoun, takže při soubojích se je na co koukat, má proti sobě i slušné Ruské protivníky, takže na jedno podívání se to dá snést, ale žádná sláva. 50% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nemám mít strach? Jsem celej od krve, jsem v pasti, mám u sebe posranou bombu, ale nemám si dělat starosti?" Strejda Mike je zabijáckej sympaťák a úspěšně integrovanej Faisal je jeho vtipnej pomocník. Tím originalita končí a začíná vykrádačka všech možnejch akčních klasik na téma osamělej hrdina s viditelnou slabinou bojuje v uzavřeným prostoru proti všem. Ale i když to není ani trochu originální, tak Mike opravdu válí. Jen jsem byl z toho všeho tak napnutej, že mi uteklo, jak vlastně hrál West Ham s tím anonymním Dynamem. Dal jsem litr na jedničku, ale ani u Livesportu nemůžu ten výsledek najít. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Náhlá smrt byla kinobéčko za 50 mega, tohle je její videoklon za 20, přičemž většinu rozpočtu si nejspíš rozebrali herci. NS mám docela rád, ale tohle je tak zoufale přes kopírák (jediná věc, kterou si lajzli navíc, byla honička na motorkách) jen v mnohem levnějším aranžmá, že mě to prostě nebavilo. I když je Bautista docela sympaťák. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Je tomu už přes dvě dekády, kdy tučňák Jean-Claude prokázal mrštnou lapačku a schopnost vynulovat útok teroristů a o něco stejně primitivního se nyní úspěšně pokusila i almara zvaná Bautista. Kdo čeká, že se mu na stadionu Kladivářů splaší kladiva, bude zklamán, neboť Big Dave je tu za otloukánka, kterého téměř zpacifikuje i drsná kočička s třetinou jeho tělesné hmotnosti. Tenhle zmatený odvar Die Hard se postupně stává čím dál tím víc směšnějším (Tarzanův jump ze střechy tribuny) a není to žádoucím způsobem ala aktivity oranžového sidekicka Faisala, který sakra dobře ví, jak promptně vyklidit divácký sektor. Netřeba dodávat, že být v hlavní roli mladý Bruce, zlikvidoval by padouchy i trhaviny, vstřelil nůžkami vítězný gól a v devadesáté minutě si zapálil na půlící čáře. Pochopitelně bosý.. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ale k čertu se vším já se bavil. Tenhle film si bere hodně ze Sudden Death se Žánem kde mi pár věcí nesedlo, tady je však o třídu líp vše vyladěno. Ano jistě je to totálně klišoidní a předvídatelný akčňák postavený na Die Hard konceptu, kdy dokážete v každé scéně odhadnout další vývoj filmu, ale možná, že právě něco takovýho jsem chtěl letos na poli akčních filmů po těch překombinovaných slátaninách vidět. Hloupej, béčkovej a na nic si nehrající kousek jak vystřiženej z devadesátých let. Scott Mann se opět ukazuje jako schopný tvůrce a servíruje slušnou porci zábavy které dominuje souboj dvou hovad Bautisty a Forda v kuchyni. Pravda bitky nemají žádnou extra choreografii jsou spíš živelný a brutální a občas trochu zběsile sestříhaný. Každopádně Bautista uvěřitelný hovado s respektem. Jeho neteř v rámci žánru přijatelná, teroristický komando super (opět je v něm jedna vražedná kundička, jak žánrové klišé vyžaduje) jenom pravda ten Brosnan je tu trochu do počtu a na plakát. Jinak je fajn, že se to celý nebere zbytečně vážně vtipný narážky okolo fotbalu super jo a když potřebujete evakuovat lidi z tribuny kde je bomba, tak stačí zařvat jenom Alláhu Akbar!75% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Na to, jak to bylo obsazené to žádná hrůza nebyla, ba naopak.! Mně se výjimečně po dlouhé době líbil nějaký ten akční "teroristický filmek".. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Scott Man nieje bohvie aký zručný režisér, ale jeho akčný Bus 657 ma dosť bavil a tak som bol zvedavý aj na Final Score. Akcie sú znova vydarené (obzvlášť zaujme obor Martyn Ford), herecky je to fajn namiešané (kladný hromotlk Bautista proti Stevensnovi) a celé je to dosť podobne konceptu Die Hard, ibaže toto sa odohráva na štadióne a chýba tomu zopár vypätých scén, ktoré by zlepšili dojem akčného béčka. Takto je za lepší priemer. 65% - 3* ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(80%) Jak už tu mnozí píší, dost se to podobá filmu Sudden Death s JCVD. Moc bych to ale nesrovnával, i když ta podobnost je tu zřetelná. Hlavní hrdina Dave Bautista mě zde docela nadchl. Vždy zahraje takového drsňáka bez emocí či nějakého extra hereckého výkonu. Zde bych řekl, že po herecké stránce se zde docela snažil. V bitkách byl docela nemotorný, ale silný. Takže co se týče akce, nejedná se sice o nic úchvatného, ale i tak jsem s ní byl velmi spokojen. Je jí zde dostatečné množství. Pár dobrých, sice obyčejných, ale úderných a krvavých bitek, zajímavých zabití, pár přestřelek a i nějaký ten výbuch ke konci. Co mě potěšilo, tak to byli záporáci. Konečně uvěřitelní a ne trapáci z posledních novodobých akčnáků. Film obsahoval i pár drobných zvratů, které potěší. Takže ve výsledku jsem dost spokojen. Po dlouhé době poctivé akční béčko, které nemělo snad žádnou výraznou nelogickou díru. Pár věcí bych určitě vylepšil atd, ale i tak mi to vychází na čisté a zasloužené 4*. ()

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, co bylo horší, jestli film nebo ten nesmyslný fotbal na pozadí. Ale pak jsem dospěl k závěru, že fotbal byl opravdu katastrofa. Bylo fajn vidět ve filmu tým z PL a jejich starý stadion, ale to je tak všechno. Za mě akce obstojná, ale film jsem si pustil kvůli Brosnanovi, a ten tam skoro vůbec nehraje a ten jeho konec je sice překvapivý, ale o to tristní. O Bautistovi raději ani nemluvit při rvačkách fajn, ale nejde 104 minut jenom bojovat. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Mínusy tohohle filmu - Fotbal, ohranost, Bautista, nuda, trapnost, tenhle film a akbar tomu nasadil korunu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keď sa v prvej scéne objavil Bautista, vedel som, že je zle. Tento odfarbený Hulk nevie hrať ani behať, hlavne to druhé je pre akčňák kľúčové. Navyše pri svojom bezduchom pohľade drží zbraň jak smradľavú ponožku. No a potom tu máme štadión West Hamu a vraj elektrizujúcu atmosféru. Na West Hame je taká atmosféra len raz za rok, aj to len v zápase, keď sa im zase podarí v poslednom kole zachrániť ligu. No a aby sa zachovala pravá anglická kultúra, strčili tam aj pakoša. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Je fajn, když se v dnešní době čas od času objeví akčňák, který jako by přišel časem z minulosti, jen je škoda, když je to akčňák, který odkazuje na béčko, které ani v době vzniku nebylo žádným zázrakem. Film nepřipomíná Smrtonosnou past, ale film, který Smrtonosnou past napodoboval a tím byla Náhlá smrt, což byla slušná Van Dammovka, ale stěží průměrný film. Každopádně Final Score se celkem povedlo a má občas slušné nápady, nebo příjemně vypadající akci. Jako celek bohužel už tolik nefunguje a chybuje přesně tam, kde chybovali všichni napodobitelé legendární Smrtonosné pasti. Chybí zde charismatický hlavní hrdina (Bautista je všeobecně fajn, ale zde působí jako by hrál s donucením), zajímavý padouch (Ray Stevenson celou dobu jede na neutrál a spíše otravuje než děsí) a celkově zajímavý scénář, který by postavy posouval dál a diváka bavil. Final Score je spíše na 2* ale vzhledem k tomu, že bychom si v dnešní době takových filmů měli vážit, dávám hodně odřené a vydřené 3*. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Mann se ukázal zručným dramatikem a v točení akčních scén ve stylu Van Damma.. Film ale není moc zapamatovatelný. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Taková béčková akční jednohubka. Film zabaví, má to jednoduchý příběh, dostatek akce, na jedno zhlédnutí ideální. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že mě to nenudilo. Navíc mám rád thrillery odehrávající se během nějakého sportovního zápasu (Náhlá smrt, částečně Fanatik), a i když tady toho fotbalu zas tak moc není a u některých prostřihů je znát, že se točily na prázdném stadionu a hřišti, u jiných jsem se skvěle pobavil, jak dovedně byly natočené - skok motorkou nad hlavami nic netušících diváků a hráčů nebo skok na fanouškovském transparentu ze střechy na světelnou tabuli. Vůbec se mi líbilo, jak tvůrci důsledně dbali na vnitřní temporytmus příběhu, jak si hlídali i čas na časomíře (který zde hraje důležitou roli) i některé další detaily. Dave Bautista sice vypadá, že se každou chvíli rozbrečí, a ta jeho neteř je jedna z nejošklivějších puberťaček, které jsem kdy ve filmu viděl, ale celý příběh šlape, jak má a moc se mi v rámci žánru líbil, hluchých míst bylo minimálně, a navíc se hlavní hrdina i záporáci chovají tak nějak logicky a rozumově, a každou chvíli má navrch někdo jiný (no považte!). Třešničkou na dortu je účast Pierce Brosnana, který má takové charisma, že tady sice řekne asi tři věty, a jeho role je vlastně štěk, kdy se pasivně nechá tahat z kouta do kouta, ale stejně si všechny tyhle scény ukradne pro sebe. A mimochodem, velmi mne pobavil vtip s Alláhu akbar. :-) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když vypnete mozek a přestane řešit nelogické a přemrštěné scény, vyjde vám z toho průměrný akční kousek, na který se podívat určitě dá. Příběh samotný je plný blbostí a nereálných situací, ale pokud do toho půjdete s tím, že chcete vidět pár solidních bojových scén a akčních přestřelek, možná budete i spokojení. Po této stránce jsem byl spokojený já sám, navíc Dave Bautista nikdy nebude prvotřídní herec, nad jehož výkonem vám poklesne brada a tady odvedl své maximum. Pierce Brosnan tu měl jen malou roli a před kamerou se moc neohřál, Alexandra Dinu byla pěkná ruská mrška a Martyn Ford nechutně namakané obrovské hovado. Hlavní záporák Ray Stevenson taky neodvedl špatnou práci. Inu prostě průměrný akční kousek s debilně udělaným závěrem, který se inspiroval, kde se dalo, ale co už… ()

Reklama

Reklama