Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý řidič Uberu Stu (Kumail Nanjiani) touží po pětihvězdičkovém hodnocení od svých zákazníků a tak se snaží udělat vše pro jejich maximální pohodlí a naprostou spokojenost. Od milého úsměvu, nekonečné trpělivosti až po bonbóny zdarma. Ale když mu do auta nastoupí nevrlý obrovský chlap jménem Vic (Dave Bautista), zjistí, že úsměv a trpělivost na něj zrovna nezabírají. A bonbóny už vůbec ne. Z nerudného pasažéra se vyklube tajný policajt, který má zrovna po oční operaci, a tak nemůže řídit auto. Na cestu do akce, na jejímž konci by mělo být dopadení drogového dealera, si proto poněkud netradičně objedná právě Stuův Uber. Tím začíná jejich neuvěřitelná bláznivá spolujízda, kdy se nejistý Stu chtít nechtíc postupně zapojuje do Vicovy policejní akce. Zpočátku mu nahrazuje jeho nejistý zrak, ale jak akce nabírá obrátky, přebírá iniciativu a stává se pro tento den postrachem celého podsvětí. A pětihvězdičkové hodnocení a úsměvy už příliš neřeší. Ale možná bude Vic nakonec patřit mezi jeho nejspokojenější pasažéry a pomůže Stuovi vylepšit skóre. (CinemArt)

(více)

Recenze (233)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vcelku překvapivá akční komedie, která na první pohled nepůsobila příliš atraktivně, ale pozitivní přijetí diváků vzbuzovalo pozornost a nakonec jsem spokojen. Bautista s Nanjanim mají slušnou chemii, akce jakž takž ujde a humor většinou fungoval, ale především má film zábavné a rychlé tempo, díky čemuž není místo pro nudu. Škoda Uwaise, který neměl tolik prostoru, ale i tak spokojenost a dvojce bych se nebránil. 70% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Nejškaredší gorilí samec světa se slizkým pakistánským sběračem barevných kovů a religiózně vypláchlým příležitostným pilotem kamikadze Boeingů v kapku předražené reklamě na záslužného likvidátora zlodějských taxislužeb. A překvapivě to nebylo až tak veletupé a ultratrapné, jak by se dle obsazení a avízované náplně dalo předpokládat! Davča konečně ukázal, že není jen úplně toporný gogozápasník a že umí i skvěle bezmimicky mžourat, Mohamed Farzekaš se dle svého standardu jen dementně pitvořil, ovšem dohromady vytvořili vcelku vtipný tandem zrůdiček, schopných průměrně zabavit i tentokrát ryze záporného rachitického gumového kopáče Auwajse. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Teda on mě ten film docela vypálil rybník, protože já čekal píčovinu až k tatrám a ono ne, mělo to docela šmrnc, hlavně humoru se dařilo. Jako kdybych chtěl být rejpavý, tak s tou slepotou to v některých scénách (kamen) nebylo tak žhavý, ale mám rejpavost u filmu, který má za cíl, uvolnit, pobavit a do hajan zapotřebí? ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Neviem, či je to tohtoročnými filmovými suchotami, ale toto ma fakt veľmi bavilo. Klasické béčkové buddy, akcia s krvavými headshotmi a do toho fakt kopec dobrých hlášok. Bautista je ohromný sympaťák. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ještě, že v Americe pořád existují scénáristi, kteří se nebojí stále dokola psát akční buddy komedie. Spolujízda sice není žádná velká jízda, ale na komediální úrovni je v pohodě. Dave Bautista je pro mě sympaťák, kterého bych klidně vídal častěji. Kumail Nanijani pro změnu týpek vzešlý ze stand up comedy, který stále může jen a jen překvapit. Spolu jim to navíc docela šlape, hlášky jsou v pohodě. Tak co víc chtít? Sice období Smrtonosně zbraně je tatam, ale jako odpočinkový film je absolutně ucházející. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $16miliónov║Tržby USA $22,370,452║Tržby Celosvetovo $32,390,945▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,161,763║ Tržby za predaj DVD v USA $865,595║ Haluzný slepecký uber úlet. Ústrednej dvojici to slušne sype. Občas možno zbytočne upišťané ale ináč to ma veľkú tendenciu alebo kadenciu uletenej zábavy. /videl v kine: 70%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Já si to užil. Překvapily mě drsný přestřelky a nevěděl jsem, že tam hraje Iko Uwais, takže i supr bitky. Navíc to bylo vtipný a i když jsem moc nechápal proč mu ten Ind nezdrhnul, tak to prostě bylo dobrý. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Prestaňte kričať mená štvrtí. Takto Uber nefunguje!“ Skvelá buddy movie, ktorá dopláca na nízky rozpočet. Takže akcie síce nie je málo, ale určite nie je taká veľkolepá, ako by sa čakalo od Davea Bautistu, ktorý bez debaty má na oveľa väčšie rozpútanie akčných orgií. Čakal som viac ručných bitiek. Na tie (teoreticky) veľký rozpočet nepotrebujete. No nedočkal som sa. Čiže po tejto stránke ma snímka čiastočne sklamala. Takisto mi vadil minimálny priestor pre psa. Soundtrack mohol byť nabúchanejší. A možno by sa mi páčilo, ak by na konci do deja výraznejšie zasiahli konkurenční šoféri Uberu, spojili by svoje sily a postavili sa ako tím na stranu hrdinov. Našťastie snímku na nadpriemer ťažkotonážne dvíha chémia medzi ústredným (anti)párom, ktorý už snáď ani odlišnejší byť nemohol. Scenár je neskutočné klišé, ale vôbec mi to nevadilo a užíval som si hlášky, dialógy a nápady (hod pištoľou, bitka v nočnom obchode, zakopávanie o veci, pokus o cúvanie, náročná psychologická debata na tému „prečo elektromobily nejdú na benzín?“). Potešilo ma tiež, že je to dosť drsné, čiže nie je núdza o nadávky, krv a polmetrové penisy. S prižmúrenými očami 4*. „Trápny plán? Áno. Ale prevediteľný!“ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nejvetsi problem tyhle jinak pohodovy buddy komedie je neschopnost chytit tempo, nevim, jestli byl strihac neschopnej nebo to je vina rezisera, ale je to v podstate jedina vec, ktera film kazi. Bautista a Nanjiani jsou fajn dvojka a dobre se doplnujou, i kdyz herecky jsou oba tragicky a misty jsou oba na presdrzku. Fory jsou taky fajn, i kdyz vetsinu jich uz provaril trailer, je fajn, ze nejaky to fuck nebo cakanec krve/rozstrileny telo se moc neresi. Jenze proste se to rozpada na ty jednotlivy scenky, hlavni dvojka se nekam doplouzi, tam se odehraje nejaka prestrelka/dialog a presouvame se dal, bohuzel v dost linym tempu, neni to proste cool, pritom parkrat tu nejakej naznak cool akce ala Bay je. Nevim, proc to takhle nemohli drzet po celou dobu. Ne, ze bych se nebavil, ale mohlo to bejt urcite o uroven lepsi, kdyby to dostal do rukou schopnejsi reziser. Lepsi 3*. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Dobrá akční buddy blbina, kde se podařilo dát do kupy zdánlivě nesourodou dvojku herců a vytěžit překvapivě fungující chemii. Tak sranda je to nemalá (ač dobrá půlka vtipů jak na objednávku geeků přímo z kalifornské centrály Uberu), bohužel směrem k finále filmu už se trochu zadrhává. Přesto takový ten odpočinek ideál. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jste kříženec ošklivejch lidí všech ras." Tak to je Vic neboli oslepenej negativ Dolpha Lundgrena. A říká mu to Stuber, kterej se teda nadře na svý pětihvězdičkový hodnocení. Prostě slepej polda a vyplašenej taxikář na stopě zločinu. Naštěstí to není tak blbý, jak blbě to zní. Je to docela vtipný, demolující a sexuálně poučný. Já jsem třeba nevěděl, že katoličky rády análek. To se dozvídám až teď? A taky jsem se dozvěděl, že kouření zezadu je dřina, ale tuto informaci si ještě budu muset zpracovat na kurzu jógy. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být vtipné, kdyby dějová kostra nebyla už stokrát viděná v jiných béčkových akčních filmech. Iko Uwais trestuhodně nevyužit, a tak nezbývalo, než aspoň pohonit nad Mirou Sorvino. Naštěstí stopáž byla pod hodinu a půl, takže v konečném důsledku průměr. 5/10 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jedno objemné poloslepé zavazadlo a jeho upovídaný převozník s obočím hustým jak doprava v centru Islámábádu při polední špičce. To první je dle očekávání kožené, tomu druhému by to chtělo občas říci uber.. Koktejl z momentálně frčících surovin (popkulturní odkazy, spoluspotřebitelství přes aplikace chytrých telefonů, non-white leads obsazení) podávaný jako lehký buddy movie drink. Po půlce už to ztrácí chuť, ale s mozkem v poloze stand-by se to vypít dá. Tři hvězdy pro nyní Stuvědomělého šoféra jsou myslím fér.. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Těžkej průměr u kterého bych dal zhruba 50%. Přiklonil bych se ke třem hvězdám, ale celkový dojem z filmu neuvěřitelně kazí nesympatický a trapný ind. Film je označený jako komedie, ale já jsem se zde ani jednou nezasmál. Celkem se mi však líbil příběh a také bitka na začátku byla propracovaná parádně a proto je mi celkem líto, že si film neudržel tak vysoký standart. Neskončilo to úplnou katastrofou, ale slabota to byla ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Podobných komedií je jako šafránu, dřív se po nich hrozně bažilo a teď se ani nezaplatí v kinech. Což mě zvlášť u Spolujízdy hrozně mrzí, protože jsem se několikrát od srdce zasmál a Davovi Bautistovi hodně fandím, právě on byl tvůrcem mnoha vtipných situací v tomto filmu. Pohodových 7/10 a hned bych si dal nášup, jen škoda, že je jeden z dalších filmů, na kterých Fox letos bude tratit. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Stuber je parádní film, pokud se chcete bavit nadupanými hláškami a skvělým humorem. Jestli vám jde o příběh a o akci, asi není o co stát... Úvodní akční sekvence je až brutálně nepřehledná a jediné, co mě drželo při věci byla božská Karen (i když už měla i mnohem lepší chvilky). O to více mě naštvalo to, co jsem čekal už před filmem. To musí v každém druhém projektu dopadnout podobně?! Na druhou stranu je to jeden z filmů, na které se rád podívám znovu už jen kvůli tomu, jak funguje chemie mezi Bautistou a Nanjianim. Celkově tedy 70% (slabší 4 hvězdy), protože ty dialogy přebijí všudypřítomný průměr, který jinak trčí zpoza každého rohu. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Přátelství může bolet! Naprosto nesourodá dvojice, Nanjiani - Bautista (zjišťuji, že ta hrouda svalů umí být i vtipná) spojí síly a i přes pár karambolů svého cíle dosáhnou (řidič Stu to dlouho viděl jinak). Michael Dowse určenou trasu zajel za pěkné čtyři hvězdy. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Docela pohodovka se slušnou akcí, ucházejícím humorem a zběsilým tempem který nenudí. Škoda, že není lépe obsazené ústřední duo, protože ten Ind mi víc než vtipnej přišel otravnej a Bautista je sice nařáchlý hovado, ale komik z něj úplně nebude. Škoda, akce dobrá a film neurazil, ale na 4* to stačit nebude.65% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bautista dokud nevidí a přesto chce řídit auto nebo vyhazuje cestující je boží, bohužel v druhé polovině už gagy docházejí nebo téměř scházejí. 60% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dava Bautista je tuším čoraz lepší alebo si to minimálne viac užíva. Akčná stránka je prekvapivo dobrá (potešil aj Uwais), no ta vtipná, mi už tak dobrá nepríde. Nanjiani k Bautistovi celkom sedí, len tie vtipy mi tam prišli niekedy nasilu našrobované. Inak fajn jednohúbka, ktorá je v závere celkom zábavná 65% - 3*. ()

Reklama

Reklama