Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1988 požádal časopis Figaro několik slavných režisérů o natočení série krátkých filmů na oslavu deseti let revue. Téma: Francouzi viděni. Filmy byly vydány k dvoustému výročí Francouzské revoluce. (FunDinDung)

Recenze (14)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Tak mě byl tenhle "kraťásek" naopak nejpříjemnější, vlastně jediný příjemný. Pro někoho málo ujetý a v konstrastu k ostatním docela "nudný" - možná proto, že v něm nebyly zvratky, výkaly, krev ....... ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Komentář a hodnocení k Lynchovu příspěvku do seriálu LES FRANÇAIS VUS PAR: Lynchův komediálně laděný snímek KOVBOJ A FRANCOUZ pojednává o Francouzi, který se při svém pobytu v Americe dostane mezi skupinu kovbojů. Na Davida Lynche se jedná o film nezvykle humorný a groteskní; navíc je snímek ozvláštněn (veselým) zpěvem a tancem. David Lynch použil ve snímku výrazné - „technicolorové“ - barvy, které výborně pasují a zvýrazňují veselou atmosféru filmu. Také i v tomto snímku se objevují některé - pro Lynchovu tvorbu tolik typické - „symbolické prvky“ (například: vyjádření strachu). Poznámka: snímek KOVBOJ A FRANCOUZ byl vytvořen jako součást televizního projektu, v němž rozliční tvůrci vyjadřovali svůj názor na Francii. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Hodnotím pouze Lynchovu epizodu The Cowboy and the Frenchman: David Lynch nezapře svůj rukopis, jeho epizodka se krom feelingu divadelní inscenace v mnohém podobá Twin Peaksu, jen má jakousi vtipnější povahu. V úvodu mě pobavila satira jak na francouze, tak na američany, kteří francouze identifikovali až podle "french fries"... Dobrý rozjezd byl však utopen v nicotě hudebních čísel, bezdějovosti (což by u Lynche ještě tak nevadilo) a hlavně nevýrazné atmosféry. Takže dost nuda. 3/10 ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

The Cowboy and the Frenchman: "Slim, the foreman of the ranch - almost stone cold deaf on account of two rounds of 30.06 going off a little too close when he was thirteen and a half - along with Pete and Dusty - sees something unusual coming down the mountain." Možná se budu opět opakovat, pro mě typický Lynch se všemi znaky, na které jsem u něj zvyklý. Jediné, co mi scházelo, byl nějaký ten francouzský trpaslík. :-) ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Lynch Lynch zde vytvořil čistokrevný komediální skeč. Snímek je důkazem, že má nejen bizardní fantazii, ale i humor. Lynch si vzal na mušku předsudky o Američanech a Francouzích, na jejichž základě vymyslel postavy, které vystupují v tomto skeči. Na přetřes přijde francouzská uhlazenost a americké buranství. Jeden příklad za všechny je, když kovbojové najdou při prohledávání Francouzovy tašky talíř šneků a okomentují to větou:,,Asi spal u potoka.“ ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Nie, nie. David dokáže robiť oveľa lepšie veci a hlavne také z ktorých nemám pocit, že vznikli zbytočne. Ako spomína aj on sám. Reakcia na jeho nápady k tomuto projektu bola: To je dvojité klišé v jednom.. Mne sa zdá, že až trojité. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Prvý televízny film Davida Lyncha. Čo k tomu povedať. Asi to, že to absolútne postráda Lynchov štýl. Celý film mi pripadá silene komicky a to sa mi jednoducho k Lynchovi nehodí a hlavne v takomto pokuse priblížiť Francúzov širšiemu svetu. Ale pár svetlých momentov by sa našlo. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Hodnocení povídky "The Cowboy and the Frenchman" v režii D.Lynche. Šest známých osobností světové kinematografie bylo osloveno, aby skrz krátkometrážní filmy vyjádřili svůj názor na Francii. Jedním z nich byl i Lynch - kdo by však čekal od známého mistra jinotajů nějakou další surrealistickou koláž, bude překvapen, že se ona osoba pokusila... o komedii. Je sice vidět, že mu tenhle žánr nesedí, a můžeme být jen rádi, že točí ta svá Mullholland Drive, než aby spolupracoval s Carreym či Sandlerem (jimž se, žel, částečně přibližuje), i tak celkem dokonale vystihl americké a francouzské manýry bez zbytečné přestylizovanosti a odpustil si pro tento případ fyzické gagy a'la jeho animovaný DumbLand. Stejně ale nemohu hodnotit lépe než šedesáti procenty, jelikož mě jaksi ušel smysl zařazení vokální hudby, který je spíše chabým pokusem o nějakou avantgardu. P.S. Určitě bude zajímavé si sehnat i další části této minisérie, asi nejvíce jsem zvědavý na Godarda, u kterého bych také podobné ladění snímku nečekal. ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

Lynch v poněkud netradiční komediální poloze! Vtípky z národnostních stereotypů jsou fajn. Jak na straně francouzů, tak američanů. Plus několik milých a příjemně ujetých záběrů, jak je od Lynchce zvykem (a jak já mám rád). Spokojenost. ()

Reklama

Reklama