Reklama

Reklama

Darkened Room

Krátkometrážní / Drama / Experimentální
USA, 2002, 8 min

Obsahy(1)

Krátkometrážny film David Lyncha je natočený digitálnou kamerou a zavedie nás do tmavej, temnej izby, v ktorej je zamknuté mladé dievča. Stále plače a volá o pomoc, nevie ako sa tam dostalo ani čo bude ďalej. Potom prichádza ďalšie dievča, ktoré sa s ňou začne záhadne rozprávať a v náznakoch niečo vysvetľovať. (genetique)

Recenze (70)

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle už není Lynch tak depresivní jako na počátku jeho kariéry, myslím tím krátkometrážní filmy, kterých jsem měl sice plné zuby, ale furt husí kůži na těle a fakt, že to mnou prošlo jak elektrický šok, a hned to taky vyšumělo, ale jen tak se na to nezapomnělo. Tohle prostě není ono. Digitální kamera je divná, hudba taková nijaká, atmosféra tam hodně chybí a celkově je to dost o ničem. Nečekaně, ale i tak... --- 0 % --- ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

fakt niečo úžasné, čo ten lynch dokáže točiť, to sa musí až tak strašne nudiť, že sa utiahne len na nejaké prázdne scénky a ešte aj uplakané ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Opět silný zážitek plný zvláštních emocí, ale dějově hluchý. Bud nemám myšlenky na sledování Lynchových nových děl a nebo nám mistr stárne a já jen doufám,že brzy natočí pořádný celovečerní snímek a vrátí se do své staré formy. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Slabé - nemá to nápad, atmosféru, není to zajímavé ani vizuálně (digitální kamera se k Lynchovi nehodí), zklamání. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Svým vyloženě provokativním závěrem Lynch jasně dává najevo, že nechce nic vysvětlit, chce zanechat diváka v nepochopení a snad ho i přimět, aby mu Darkened Room zůstal chvíli trčet v hlavě. Bohužel na to není dostatečně silný, úvodní přepínání na vyprávění korejské ženy je vyloženě rušivé a atmosféru nabourávající, zbytek je klasicky lehce rozrušivý, což je klad, ale prožitek už vybudovat nestačí, je to jaksi nijaké... Takže tentokrát výjimečně ne, pane Lynchi. 3/10 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak toto by ma zaujímalo, či Lynch omylom nevymazal posledné dve minútky filmu na vysvetlenie a zvrátenie, ako je uňho známe. Ak nie, tak filmík zostal úplne bez zmyslu. Po sľubnom rozbehu a tajuplnom priebehu som čakal omnoho viac. 50%. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavé. Mrzí mě však, že ¨zatím neznám staré lynchovy "kraťasy". Nemám to s čím porovnat. Ale co nejdřív se na ně mrknu. Zatím 3 hvězdy. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Taky "maly Inland Empire". Podobnosti su ocividne a tak tento kratas beriem len ako taku malu pripravu pred skutocnym filmom. David sa zrejme trochu otukaval s digitalnou kamerou. Tot vsjo. (6/10) ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tak to vypadá, že se David Lynch snaží svými posledními dvěma projekty dokázat, co lze vytvořit s minikem prostředků. Tento filmeček je klasický Lynch, napětí a hlavně tajemno. Divkák neví na čem je. Délka je sice jen 8 minut, ale v ději je odhalena jen špička ledovce. Zbytek příběhu si už musí každý nějak přebrat. ()

Silas 

všechny recenze uživatele

Tak i David umí točit trochu samoúčelně... Monolog je místy směšně primitvní, zato ta lynchovská atmosféra je parádní. Velmi zvláštní ráz filmu dodává digitální dokumentaristická kamera. Není to zázrak, ale zaujalo mě to. ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

20% - Promiňte, pane Lynch, ale na krátkometrážní filmy jste vážně máslo. Nebo obyčejným smrtelníkům, jako jsem já, holt něco uniká. Buď tak nebo tak, konkrétně Darkened room není nechutný, což jsem se dost divil, když jsem viděl začátek a ubrečenou holku. Říkal jsem si, co se jí asi stane. Sice se tam jen kecalo, ale na odpad to není. Ne, že by ta jedna hvězda bylo nějaký velký plus, co? :) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

YouTube/// Obsazení 2/10 Děj 1/10 Hudba 4/10 Efekty 1/10/// +napínavá hudba -nemá to příběh, děj, nudí to/// Jinak řečeno, tohle je krátká nuda. Věc která je úplně zbytečná a úplně o ničem. Myslel jsem si, že to pochopím, nestalo se. Ok je tam na pár minut Jordan Ladd. Ale co s ní, když hraje v tomhle. Od neznámého autora bych to bral, ale od Lynche? ???/// Celkem 18%/// ()

Tomco odpad!

všechny recenze uživatele

Starý, nedigitálny Lynch mi vonia oveľa viac. Ale ono to nie je len o nových technických vymoženostiach. Je to o tom, že niekomu možno po rokoch načisto došli nápady. Ešteže sa nájdu ľudia, ktorí si "poulietavajú" aj na sračke. Hlavne, že je to Lynch, však? ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

David Lynch je pro mě ten režisér, co psané slova mistrů Americké literatury přenáší do obrazů. A je jedno, jestli jde o krátkou povídku či text s delším rozsahem. Cíl je jasný. Ukázat násilí ať už ve formě psané tak obrazové. To první je těžší, to druhé je snadnější. Názor v tomhle směru neměním. A nikdo mi ho racionálními argumenty nevyvrátí. Mnohé postupy násilí jsou nelogické, tak jako chod života na Zemi. Proč by tedy měly být i filmečky D. Lynche vždy logické a pro každého?***(6.10.2010) ()

LaciLC odpad!

všechny recenze uživatele

Áno, áno, jasné, pravdaže, David Lynch je Boh, akoby o tom len niekto mohol pochybovať. Už by som bol rád, keby si Dávidko konečne zobral digitálnu kamerku, išiel na verejné toalety, tam si vyhliadol chlapíka sediaceho na záchode, nenápadne ho natočil, doplnil nejakú tajomnú hudbu, prípadne tajomný voice-over... Ale k "filmu" - platí to isté, čo u ostatných Lynchových "kraťasov", ale rozhodne sa mi to niekde v podvedomí páčilo a nesmierne to na mňa zapôsobilo. Veľmi, veľmi, hlboko, o mnoho hlbšie ako u náruživých "päťhviezdičkových" hodnotiteľov. Brrr, tento "film s nesmierne hlbokou myšlienkou" má asi taký zmysel ako môj komentár.:) Ďakujem. ()

Reklama

Reklama