Reklama

Reklama

Sakurako-san no ašimoto ni wa šitai ga umatteiru

(seriál)
  • Japonsko 櫻子さんの足下には死体が埋まっている (více)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Asahikawa City bylo pro hlavního hrdinu vždy velmi poklidným městem, vše se ale změnilo, když se jednoho dne potkal s mladou ženou, která má velmi neobvyklý koníček...
Shoutaro Takewaki je v podstatě obyčejný student střední školy, který na první pohled příliš nevybočuje. Když však skončí jeho školní povinnosti, tak se velmi často setkává s mladou ženou jménem Sakurako Kujou, která svůj volný čas tráví studiem a hledáním nejrůznějších kostí. A tak jí Shoutaro pomáhá s vykopávkami, během kterých však poměrně často narazí i na nějaké ty ostatky lidské, což zpravidla vede k vyšetřování, do kterého Sakurako díky svým odborným znalostem a zájmu o ostatky a mrtvá těla pravidelně zasahuje... (Jeoffrey)

(více)

Recenze (3)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Japonští "sběratelé kostí" podle mě trpí zásadním nedostatkem a to je nelogičnost některých momentů. Tak jsem se například dozvěděl, že japonští policisté asi nenosí zbraně a pokud ano, tak i když je někdo vážně pobodá, tak je prostě nevytasí a dotyčného nepošlou pod kytičky (nebo ho alespoň nezraní...). V prvním díle jsem se zase dozvěděl, že dostat se v Japonsku na místo činu evidentně není vůbec žádný problém a policie vás nechá dělat skoro cokoli... Také jsem byl poměrně zklamán u prvního dílu, kde jsem se víceméně dozvěděl co se stalo, jak se to stalo, ale na otázky kdo a proč se mi odpovědi nedostalo. Asi žiji v klamné představě, že zločin by měl být v kriminálce vždy řádně vysvětlen. Kriminální případy jsou vcelku zajímavé a vyšetřování má i trochu (bohužel opravdu jen trochu) té správné atmosféry. Jako největší problém však u sebe nyní vidím jistou nedotaženost a nepovedené rozpracování finální zápletky. Tak nějak si říkám, že kdyby se nějaké ty silnější náznaky o tom, že jsou některé případy propojené a že za nimi někdo stojí a že má třeba i nějaký ten zajímavý motiv, projevili a zpracovali mnohem lépe, mohlo to být opravdu docela napínavé a zajímavé dílko. Takhle ale s tím jak nás autoři prostě relativně suše seznámili s tím, že na pozadí někdo je a díky všem těm minimálním náznakům, které se objevili a které byly povětšinou až příliš zakryty dalšími liniemi, prostě jen musím smířit s tímto faktem a nijak mě to nevzrušuje. A tak jsem čekal na finální díl a mé napětí bylo prakticky nulové a jediné co mi zbývalo je trocha zvědavosti na to jak to dopadne, což je prostě neskutečná škoda. Navíc SPOILER finále prostě nic neuzavřelo, spíš jen nabídlo trochu té romance a tak veškeré to napětí a budování vážnější zápletky vzalo za své. No pokud je to znakem, že bude další série, kde se autoři zaměří na boj Sakurako s tajemným "Hanabusou", pak tomu dám ještě šanci... KONEC SPOILERU Co se zbytku týká, tak hlavní charaktery se mi docela líbí, je fajn mít za hlavní hrdinku ženu v nejlepších letech, která je něčím originální a má dle mého zajímavou povahu. Hlavní hrdina už tak nezaujal, ale jeho interakce se Sakurako se mi docela líbila... Visuální stránka se mi velmi líbí a i hudba na mě působí spíš pozitivně. Když si to shrnu tak je to buď nedotažené anime se spoustou nelogičností, které skončilo dřív než mohlo být docela zajímavé, nebo je to jen úvod na který naváže další série, kde by již mohli být karty lépe rozdány a mohlo by se začít pracovat s nějakou tou tajemnou atmosférou, kterou by si japonští "sběratelé kostí" a i diváci co s nimi zatím nepraštili určitě zasloužili. 5/10 ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Popravdě z tohohle anime jsem velice zmatenej, protože pořádně ani nevím o čem to všechno bylo, protože je to tu všechno smíchaný dohromady, že se v tom člověk těžce orientuje. Romantika, kdy je mladší chlapec zamilovaný do starší ženy - ano i ne. Snaha o poukázání dvou povahových protikladů - ano i ne. Detektivka, kde sběratelka kostí se snaží vždy všechno vyřešit - ano i ne (především tuhle část jsem jaksi nepochopil, kdy už tu zmiňoval někdo jiný, že je tam spousta nelogičností). Příběhy jednotlivých lidí - ano i ne (Např. mi přišlo nakonec zbytečný, že postava toho učitele a té spolužačky Shoutara, tam byla jaksi navíc. Nějak se tam člověk s nimi sžije, ale nemají nějaký zásadní vliv na hlavní linku příběhu.). Další takový mínus bych viděl tu snaha o upoutání diváka, když si Sakurako nasadí rukavice a snaží se přijít na onu záhadu - kdy tam kolem ní chodí ty zvířata (Tahle scéna je tam jaksi rušivá a nemusím ani zmiňovat ten kontrast barev oproti té vážné situaci.). Animace a hudba jsem celkem dobré. A jediný, co jsem si z toho odnes bylo pár filosofických momentů. ()

Reklama

dudo24 

všechny recenze uživatele

K tomuto anime som sa dostal úplnou náhodou a ďakujem veľkému Internetu, že sa tak stalo. Stredobodom celého seriálu je cynická fatalistická brilantná vedkyňa amatérska vyšetrovateľka Sakurako. Spolu s jej pomocníkom Shoutaroum vytvárajú veľmi neštandardné protipólne duo, ktoré zásobuje neustálou zábavou, hlavne pri konfliktoch o morálke. Ak ste niekto, kto sa nad životom vo všeobecnosti už trochu zamýšľal, tak si naplno užijete filozofické a existenciálne vsuvky, keďže pochopíte obe strany argumentu. Epizódy boli viac menej samostatné príbehy nejakého prípadu v ktorých sa postupne rozvíjali postavy a vyvíjali sa vzťahy medzi nimi. Napriek tomu, že viacero zo „záhad“ boli úplne obyčajné, Sakurakine chladné dupinovské sherlockovské dedukcie vždy plne upútali moju pozornosť. ***SPOILER*** Zľahka načrtnutá príbehová linka s mysterióznym maliarom bola zaujímavá, ale bol to len taký šum v pozadí. Nijak ma teda nerozhodilo, že nám nebolo poskytnuté rozuzlenie. ***END SPOILER*** Toto dielo má neskutočné neštandardné čaro. Smrť je na každom kroku, ale miesto utekania, sa k nej hlavné postavy stavajú čelom – jedna s radosťou, druhá s nechuťou – a či je prirodzená alebo násilná, berú ju ako neodvratnú súčasť života. Okrem emócií som sa tu celkovo stretol aj s veľkou hĺbkou. Vizuál bol super. Veľmi sa mi páčilo aj grafické intermezzo s kostrami zvierat keď hlavná hrdinka išla skúmať nejaké kosti. Pripadalo mi to ako také podpisové aktivovanie jej super schopnosti, niečo ako morfing u Power Rangerov alebo agresívne rozopnutie košele pri Supermanovi a Spider-manovi. Sakurako sa určite zaradila medzi moje top anime postavy. Už by konečne mohla prísť aj tá druhá séria. ()

Galerie (281)

Zajímavosti (2)

  • V 1. epizodě 1. série s názvem The Princess Who Loves Bones Sakurako říká, že určuje pohlaví oběti podle temenní kosti lebky, ale přitom je záběr na (a s velkou pravděpodobností i zamýšlena) kost čelní. (KCM)
  • Sakurako má ve své sbírce kostru své kočky, která se jmenovala Ulna (kost loketní). Ulna je jedna ze dvou kostí předloktí, druhou kostí je radius, kost vřetenní. (KCM)

Reklama

Reklama