Reklama

Reklama

Zde jsou sloni

Česko / Kongo / Kamerun / Čad / Gabon / Středoafrická republika / Demokratická republika Kongo, 2012, 2x90 min

Scénář:

Arthur F. Sniegon

Hrají:

Arthur F. Sniegon (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Úchvatná dobrodružná výprava třineckého rodáka do africké divočiny. Snímek nabízí velmi exkluzivní náhled na problematiku spojenou s vyhlazováním slonů za účelem byznysu se slonovinou. Na první pohled se zdá být boj proti chladnokrevným pytlákům ztracen. Arthur F. Sniegon se však rozhodl postavit těmto zločincům. Stovky kilometrů se brodí blátem, pouští, vodou nebo pralesem, aby zachraňoval nevinné tvory naší úžasné planety. (Benoit)

(více)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem že to bude nějaký obyčejný dokument o slonech, ale je to mnohem zajímavější, zvlášť když jsem také cyklista. Exkurze po několika afrických státech po záslužné ochranářské práci se slony. Dokumenty z Afriky jsou jako přímý přenos z pekla. Okradou vás, chytnete minimálně malárii. Zničené životní prostředí a nonstop občanská válka přerušovaná dvacetiletými přestávkami. Napadlo mě jistě politicky nekorektně, jak chránit slony lépe- rozdat lidem prezervativy a zamezit populačnímu růstu. Podle odhadů OSN se má do roku 2050 africké obyvatelstvo opět zdvojnásobit jako by změny klimatu neexistovali. Ti všímavější možná v dokumentu uviděli počátek oněch prognózovaných válek o vodu, jídlo a jiné zdroje. ()

Matthew013 

všechny recenze uživatele

Jediné mínus jsou ty otravné reklamy (i uprostřed videa) na Mall.cz (na různé technologické produkty, co nepotřebujete). Pořad sám o sobě je ale geniální a skvělý, velký respekt Arthurovi - autorovi pořadu, za vše a hlavně za to, že se v Africe vydává do takových rizik a dobrodružství. ()

Reklama

Reklama